- 8 Eylül 2014
- 1.221
- 2.159
- 208
- 34
valla bu evler neden bu kadar pahalı ben anlayamıyorum.
sürekli fiyatları artıyor.
hani emlak balonu patlayacaktı?
aralık da geldi çok şükür.
hayırlısıyla şu maaşı bi alsaydık :)
2 hafta daha dayanmam lazım.
bizim işte akademik teşvik diye bişey var
sene içinde yaptığın akademik çalışmalarla belli bir puan toplayabilirsen aylık maaşına ek bir ödeme yapılıyor.
bu seneki çalışmalarımla puanı yakalayabiliyorum inşallah
ayda 250-275 tl arası bir ek ödeme alacağım 1 sene boyunca.
bu parayı hiç yokmuş gibi kenara atmak ya da krediyi kapatabilmek için ekstra ödeme yapmak için kullanabilirim diye düşünüyorum.
istanbulda yaşıyoruz ve burada evler gerçekten pahalı. internetten bakınca ucuz ev var diye seviniyorsun ama o evi görmeye gidince tam bir hüsran. geçen haftadan beridir gezmeye başladık. bir ev vardı 230bin TL 2+1, iyiymiş burası olur dedim ilana bakarken. işyerime çok yakın yürüyerek giderim yol masrafım yok falan dedim. evi görmeye gidince şoka girdim resmen. evin sadece salon ve mutfağında cam var. diğer 2 oda zindan gibi. bırak pencereyi havalandırma boşluğu bile yoktu. burayı da ev diye satıyorlar.ne kadar ki baktığın evler istanbulda mı acaba? inşaattan almak daha mantıklı gibi sanki biz öyle yaptık. bi kısmı peşin geri kalanının tamamı ev bitince.tek sorun kira da veriyoruz ayrıca.
800 kira + 150 aidat + 150 falan da ısınma giderimiz oluyor kışın
temmuzda 850-900 olur kira
aynı apartmandaki diğer kiralar 900-950
etimesgut- eryaman daha ucuz yer bulamadık
ev, eşimin de benim de servis güzergahında
güvenlikli ve otoparklı olunca fiyat uçuk oluyor.
valla hayatım boyunca öyle bi param olmadı
aslında kenarda olmalı acil bir ihtiyaçta nereden para bulacağımızı şaşırıp yine eksi hesaptan çekiyoruz.
valla bu evler neden bu kadar pahalı ben anlayamıyorum.
sürekli fiyatları artıyor.
hani emlak balonu patlayacaktı?
%30 zam yapma hakkı var mı?????
benim malesef ev alabileceğime dair inancım hiç olmadığından hayal kurmuyordum
şimdi iş ile ilgili sorunum var
istiyorum ki 120 bin tl ye falan bi ev bulayım
annemden kalan evimiz var memlekette
babama kendi hakkımı satayım bana parasını versin 30 bin tl falan düşer herhalde
onun üstüne de 3-4 senelik bir krediyle alayım
ama nasıl olacak diğer borçlar varken bilmiyorum.
kenarıda birikmiş olunca oluyor sanırım
güle güle oturun
bence ev sahibi tribi çekmektense biraz pahalı olsa da sizin olmuş işte
valla bence de insan girip bakınca ister istemez gözü kalıyor. o yüzden hiç bakmamak daha iyi
neden kesiyor ki benim bankam kesmiyor böyle bir ücret.merhaba arkadaşları sabahtan beri işlerim o kadar yoğun ki buraya sabah 5 dk bakabildim.
çok şükür maaşım bu gece hesabıma yatacak.
bankadaki tutardan kiramı yatırdım - 700TL
banka EFT ücreti kesti; 4,22
EFT ücreti çok değil mi ya
enpara hiçbir işlemden ücret almıyor, ben tüm işlemlerimi oradan yapıyorummerhaba arkadaşları sabahtan beri işlerim o kadar yoğun ki buraya sabah 5 dk bakabildim.
enpara hiçbir işlemden ücret almıyor, ben tüm işlemlerimi oradan yapıyorum
şubeye gitmenize de gerek yok, internetten form doldurun müşteri temsilcisi istediğiniz yere gelip hesabı açıp bankamatik kartını veriyor
e benim de vakıf allah allah neden sizden alıyor benden almıyor eft ücreti?bi arayıp görüşeceğim pazartesi. çok yüksek geldi ya önceden 2 tl idi.
maaş hesabım vakıfbankta benim. o yüzdenbaşka hesap açmadım.
e benim de vakıf allah allah neden sizden alıyor benden almıyor eft ücreti?
olabilir de ben de anlamıyorum açıkçası ama maaş müşterilerine standart belirlese ne iyi olurmuş eft ücreti çok anlamsız geliyor bana. mutlaka konuşun boşa giden paralarımıza üzülüyorum. bugün kantine gittim ben de her ürüne +25 krş fark koymuşlar havadan 1 tl fazla verdim gıcık oldum vallakeşke benden de almasa. acaba vadesiz hesap açılırken belirlenen bir şey mi ki ? hiç de anlamam neye göre belirleniyor.
şirket olarak çalıştığımız danışmanımız var onunla halledicem. haftaya da bir kaç yere eft yapmam lazım. inşallahkesilmez
olabilir de ben de anlamıyorum açıkçası ama maaş müşterilerine standart belirlese ne iyi olurmuş eft ücreti çok anlamsız geliyor bana. mutlaka konuşun boşa giden paralarımıza üzülüyorum. bugün kantine gittim ben de her ürüne +25 krş fark koymuşlar havadan 1 tl fazla verdim gıcık oldum valla
biz 1 yıl boyunca kiramızı ziraate eft yaparak ödedik hiç eft kesilmemişti.bir konuş mutlaka canım benceaynen kira elden yatacak olsa hiç üşenmeden gider yatırırımboşuna giden 5 kuruş bile içime oturuyor.
merhaba arkadaşları sabahtan beri işlerim o kadar yoğun ki buraya sabah 5 dk bakabildim.
Öyleyse yok canım aslında :) bizim bir tanıdık balgattan gidiyordu beytepeye hayli uzak oluyordu arabasız gidemiyordu filan. Böylesi de güzel aslında biz 2 yıl önce ev bakarken oradaki genç evler çankayadaki 60 yaşındaki evlerle aynı fiyatta hatta daha ucuzdu şimdi arttı tabi. Ama emlak öyle almadıkça artıyor alsan da değerleniyor.işim beytepede
eşimin de acity nin orada
önerebileceğin bi semt var mı bize?
çok uzak zaten
kızılayı görmeyeli 2-3 ay olmuştur :)
mühendisciğim maaş hesabı olarak tanımlanan hesaplardan genelde eft vs ücretler alınmıyor
ya da bazı bankalar hesaptan otomatik ödeme talimatı verdiğinde bi kaç fatura için bu eft ücretlerini kaldırıyorlar
ben enpara kullanıyorum
eft havale kesinti hiç bir ücret almıyorlar
en sevdiğim banka
halkbankasından maaşı aldığım gibi buraya yatırıyorum
araç alırken krediyi bile burdan kullandım
bankaya gitmek imza atmak yok
internet bankacılığına sabah kredi başvurusu yapmıştım öğlen parayı hesabıma yatırmışlardı
işim beytepede
çok uzak zaten
teşekkür ederim canım. pazartesi banka ile görüşeceğim yok hala 4,22 derse en parayı düşünmeye başlarım.
yukarıda bir arkadaş da bahsetmişti. peki para çekmek istediğimizde en paradan nasıl çekiyoruz? bildiğimiz banka mı bu en para ?
mühendisciğim maaş hesabı olarak tanımlanan hesaplardan genelde eft vs ücretler alınmıyor
ya da bazı bankalar hesaptan otomatik ödeme talimatı verdiğinde bi kaç fatura için bu eft ücretlerini kaldırıyorlar
ben enpara kullanıyorum
eft havale kesinti hiç bir ücret almıyorlar
en sevdiğim banka
halkbankasından maaşı aldığım gibi buraya yatırıyorum
araç alırken krediyi bile burdan kullandım
bankaya gitmek imza atmak yok
internet bankacılığına sabah kredi başvurusu yapmıştım öğlen parayı hesabıma yatırmışlardı
işim beytepede
çok uzak zaten
Batikentte otursaniz önce istanbul yolundan ediniz acity inse
Sonra siz anadolu Bulvarı eskişehir yoludan Beytepe devam etseniz offf çok mu uzak oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?