Bugün ne almadın?

haftasonu(cumartesi akşamdan bu sabaha kadar) evdeydim ve hiç para harcamadım.

bugün su peynir ve ekmek alıcam daha da ihtiyacım yok.

Allah güç verdikçe hallolur sıkma canını. inşallah tahmin ettiğinden fazla toparlarsın canım.

inşallah mühendisciğim :)

şimdi bi de işimle ilgili bir durum var.
size özetleyeyim

ben üniversitede çalışıyorum. (eski üniversitem diyelim)
şu an doktora eğitimim için başka bir üniversitede görevlendirme yapıldı.

normalde doktora eğitimim bitince eski üniversiteme dönecektim.
ama son zamanlarda bazı yeni durumlar çıktı
eski üniversitem bana iş güvencesi vermiyor artık.
yani doktorayı bitirdiğim gün işsiz kalma ihtimalim var.

ben şu an 1.5 senedir eğitim alıyorum.
normalde doktoranın süresi 4 sene ama 6 seneye kadar uzatılabilir.

şimdi geleceğimi karanlık gördüğümden ben diyorum ki hemen 4 sene dolunca bitirmeyeyim.
6 seneye uzatıp bari çalışıp maaşımı alayım o sırada da iş bakayım.

sizce mantıklı mı?

benim bölümümde doktora yapan kişiler laboratuvardan çıkamıyordu maalesef.

senin bölümünde öyle bir sıkıntın yoksa bence bir yandan da çalışsan iyi olur. memleketimizin durumu malum. doktora bittikten sonra üniversitede devam edersen işten ayrılırsın ama ya devam edemezsen?

bu arada çalıştıkların sana yol su elektrik (maaş tecrübe vs) olarak geri dönecektir. bence mantıklı bir tercih olur.

benim alanım sosyal bilimler kapsamında
lab falan yok çok şükür ki.

zaten çalışıcam da doktorayı 4 senede ya da 6 senede bitirmeliyim
hangisini yapacağıma karar veremiyorum
4 sene bitince de işsiz kalma tehlikem var 6 senede bitirince de.
ama uzattıkça doktora süreci beni yorar üzer mi diye de düşünüyorum.
işte kafamda sorular, sorular...

yani şu an aldığın ücret ne kadar o 2 sene uzatmayı değecek bir meblağ ise olabilir bence. bi de kadro başka bi üniversiteden alamaz mısın? şu an ünvanın nedir?

yani şu an aldığın ücret ne kadar o 2 sene uzatmayı değecek bir meblağ ise olabilir bence. bi de kadro başka bi üniversiteden alamaz mısın? şu an ünvanın nedir?

araştırma görevlisiyim
maaşım 4400 tl
okul bitmeden başka iş aramam lazım zaten
başka üniversitede bulurum umarım.

yasal süremi sonuna kadar kullanıp o sırada hem para biriktireyim hem de iş bakayım diye düşünüyorum.

arkadaşlar bu arada 1 aydır kendime bir şey almadım
yemek, hastane, ilaç ve yoldan başka hiçbir şeye para harcamadım.

bir ay çok da zorlayıcı geçmedi.
o yüzden bu süreyi 3 aya çıkaracağım
daha sonra da 1 seneye belki.

size harcamalarım gibi hayatımı da küçülttüğümü söylemiştim ya bu kapsamda 1.5 senede aslında bir çok şey yaptım.

1) evimizi 1+1 e taşıdık
2) eşyaların çoğundan kurtulduk
3) gereksiz ıvır zıvırların %80'ini attım ya da sattım.
4) gardırobumu bayağı azalttım. şu an hem yazlıklar hem kışlıklar aynı dolaba sığıyor. (eşim ve benimkilerin hepsi)
5) beynimde fazla yer işgal ettiğinden sosyal medya hesaplarımı kapattım (zaten herkes mükemmel hayat yaşıyor sanıyoruz onlara bakıp bakıp, merak ettiğim biri varsa telefon eder naber derim, yolda görsem selamlaşmayacağımız kızın baby shower fotolarına bakmak bana ne kazandıracak ki?)

şimdi kendime göre büyük bir adım daha atıyorum.
ben bir telefon bağımlısı gibi bişey olmuştum son zamanlarda, sürekli nette gezmek, tuvalete bile telefonla gitmek gibi.

şöyle kararlar aldım.

1) iş ile ilgili telefonları mesai saati dışında açmayacağım.
2) her gün görüşmem gereken insanlar var (babam, aslında sadece babam) her gün aynı saatte telefon görüşmemi yapacağım. haftada bir de anneannem.
3) whatsapp gruplarını olabildiğince takip etmeyeceğim (hepsi boş muhabbet) ve okul ile ilgili açılmış olanlardan 1 ay sonra dersler bitince çıkacağım.
4) dört tane mail adresim var, bunlara binlerce gereksiz mail geliyor, çoğu da alışveriş maili. benim aklımı karıştırıyor. bunları kapatıp tek bir mail adresi kullanacağım. gereksiz mailleri de engelleyeceğim.
5) telefonu akşamları rahatsız etme moduna alıp sesini tamamen kapatıp (acil durumu olabilecek babam gibi bazı kişiler aradığında çalabilecek şekilde ayarlayacağım)

bunlardan sonra telefonumu faturalı hattan eski sistem kontörlü hatta geçireceğim.
şu an telefon faturam 230 tl :) telefonun taksitini ödüyorum çünkü. bir an önce ödeyip bitireceğim. sonra ayda 20 tl falan yüklemeli sisteme geçeceğim.

fark ettim ki telefonu en çok whatsapp ve navigasyon için (yolları hiç bilmem) kullanıyorum.
ama insanların bana istedikleri an ulaşabiliyor olmaları beni sıkmaya başladı.
herkes elinde tel vırt zırt herkesi arıyor.
bu karara varmama uygunsuz saatte arayıp mesaj atan işyerinden insanlar ve bazı arkadaşlarım sebep oldu sanırım.

bakalım ne kadar uygulayabileceğimi merak ediyorum.

Bende aslinda kontorlu hatta gecmek istiyorum. Önerebikeceginiz uygun tarifeler var mi
Eşim kullanıyor kontorlu. İstediğinde paketi yeniliyor. Paket 25 tl 1000 sms 2 gb net 2 gb da hediye veriyorlar.
Turkcell içi konuşma sınırsız diğer hatlarla 500 dk.
Tarifesi eski şuan bu kampanya var mı bilmiyorum benim telefon ödemem bitse böyle bir tarifeye geçicem istediğimde yenilerim. Paket ay içinde biterse 7 tl ye yeniliyorsun.

Kızlar konturluye geçip hiç stres olmayın bence, kontur bitti vs diye.
Ben Vodafone akıl küpü tarifesine geçtim.1000 dk, 1000 sms, 4 GB internet ayda 28 TL. Bi arastirmanizi öneririm.

Kızlar konturluye geçip hiç stres olmayın bence, kontur bitti vs diye.
Ben Vodafone akıl küpü tarifesine geçtim.1000 dk, 1000 sms, 4 GB internet ayda 28 TL. Bi arastirmanizi öneririm.

Bu da iyiymiş

Ben aslında ayda 200 dk
2 gb da internet kullanıyorum
En uygun tarifeye geçicem şu taahhütüm bitince

Şu anki tarifemde 1000 dk 1000 sms ve 3 gb int var 45 tl sanırım. vodafone kamu akıl küpü mü ne

Kontör bitmesi bence artık dert değil
İnternet bankacılığından anında yükleyebiliyosun
Faturalı hatta iletişim vergisi gibi bişey ödeniyor ayrıca

Eh o zaman dediğin gibi en uygunu hangisiyse onu bulup almak en mantiklisi

herkese merhaba,

benim telefon hattım da vodafone faturalı esnek tarife kullanıyorum. 1000 sms 750 dk 3 GB internet. vergisiyle beraber 32,5 TL tutuyor. şimdi internetten baktım tarife için 40 tl yazıyor. yıllardır vodafone kullandığım için bana özel bi indirim de olabilir. öyle bir şey demişlerdi sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…