Bugün ne almadın?

Sizi tebrik ederim
Özellikle yiyecek konusunda nefsi bastırmak ve hayır diyebilmek zor
Nutella aslında pek yararı olan bişey değil
Sadece lezzetli
Palm yağı vs denince ben bıraktım almayı
Eşim çok seviyor aslında ama ona da tahin pekmez aldık
Canı tatlı isteyince onu yiyor

Benim de yolumun üstünde bim var
Maşallah hiç boş çıkmazdım girince
O aktüel ürünlerinden hep alacak bişey bulurdum
Artık o kısma bakmıyorum
Teşekkür ederim, aynen yiyecekten kısmak daha zor ama sağlıksız kısmını detaylı düşününce vazgeçmek kolay oldu...alış verise liste ile çıkıyorum aslında, o zaman çok sistemli alabiliyorum, ama böyle özellikle yürüyüş dönüşü aç karna,kan şekerim dusmusken sırf keyfi girince markete maalesef hesapsız alış veriş yapabiliyorum.

Tam benlik olmuş burası. Çünkü elime alırım gördüğümü sonra birden ihtiyaç yok der burakırım.
Ben işe şöyle başladım büyükçe bir kutu edindim. Önce kendi dolabımdan kullanmadıpım kıyfetleri attım. Kimisi hiç giyilmemiş kimisi 1 2 kere giyilmiş. Kullanmıyorsam doldurdum kutuya. Dolap boşaldı 5 6 kazak 3 4 pantolon kaldı 2 takım 2 3 gömlek 2 3 triko
Sonra kremlerimin dolu olduğu bir dolap vardı.hiç bir zaman elime yüzüme krem sürmem ne akla hizmet almışım bilmiyorum. Hiç kullanışmamış kremler çeşit çeşit rujlar makyaj malzemeleri tokalar kolyeler küpelerde bir poşete kondu ve bu kutuda yerini aldı.
Eşimin kıyafetleri içinde yaptım. Giymediği takımları gravatları kazak pantolon gömlek losyonlar vs çıkardım elimden. Bundan sonra böyle yaşıcaz kıyafet eskimeden de yenisini almak yok dedim. 2 yıldır başardık. İhtiyacım olan deri ceket ve eşimin doğum gününde alınan ceket dışında birşey almadım.mesela önce elimdekini elden çıkarıp diğerini alma taktiği işe yaradı.

Mutfak eşyası ise evlendiğimdrn bu yana almamıştım baktım ki 4 tabak 5 bardak kalmış yenisini aldım geçen ay.
Evimede yıllar sonra halı aldım diğer halımı oğlum boyamasa muhtemelen 10 yıl daha almazdım.

merhaba,

ben de kurban bayramından sonra kendime istek mi ihtiyaç mı diye sormaya başladım. Allah nasip ederse erkek arkadaşımla önümüzdeki yıl evlenmeyi planlıyoruz. şu an günlük olarak giyeceğim kazak, hırka, gömlek vs çokça var. sadece ihtiyaç olarak 1 pantolon alabilirim kendime o kadar. onun dışında söz nişan gibi özel günlere harcama yaparım diye düşünüyorum.

kurban bayramından önce makyaj malzemelerim, cilt bakım ürünlerim hepsi bir kaç adet olmak üzere zaten stokluydu. sanırım bu kış özel günler dışında kendime harcama yapmam gibi.

kaş bıyık kendim hallederim. (bulunduğum şehirde güvenilir bir kuaför henüz bulamadım.) memlekete gittikçe oradaki kuaförüme 3-4 ayda 1 kaşlarımı düzelttiririm o kadar. 27 yaşındayım ve saçımı 1 kere bile boyamadım. beyazlarım çıkmaya başladı ama henüz beni rahatsız etmiyor. esmer olduğum için herhangi bir rengi kendime yakıştırmıyorum. kendi renginde boyamak da oldukça zor. saç kesimi de 4 ayda 1 oluyor zaten.

minimal yaşamdan bahsedilmiş daha önce bir kaç yazı okudum fakat uygulamaya geçmedim. hatta o dönem marie kondo'nun derle topla rahatla kitabını aldım. sizinle beraber ben de uygulamaya geçeceğim artık. bir de gelecekteki evimi o şekilde düzenleyebilirim :)

bencede almamalıyız ben dün ödemelerimi yaptım.
1 tl kaldı cüzdanımda
5 gün sonra maaş yatıcak.
200 tl kalıcak ordan.
ve ödemem gereken yerlerde var.

Kart limitini de düşürmelisin.
ben en fazla 1500 tl yaptım.
normal kartımı kesdim attım
sanal kartım var
ödedikce de limit düşürücem.

5 gün 1 tl
Kolay gelsin zor bir 5 gün olacak
Ben de işyerinde yemek yiyebilmek için 20 tl ayırdım
Bu haftayı rahat çıkarırım
Haftaya allah kerim
Ayın 15 ine kadar 100 tl var
Eve yemek içmek alarak kullanırım bu parayı sanırım

Kredi kartımın limiti 14.000
11 bini dolu

Diğer kredi kartımın limiti 2000
Ama ona ödeme yaptım 250 tl borcu var
Kasımın 15 inde ödeyip kapattıracağım ve keseceğim
Sanal kart da dahil bişey istemiyorum artık çok yıldım :KK43:

Tam benlik olmuş burası. Çünkü elime alırım gördüğümü sonra birden ihtiyaç yok der burakırım.
Ben işe şöyle başladım büyükçe bir kutu edindim. Önce kendi dolabımdan kullanmadıpım kıyfetleri attım. Kimisi hiç giyilmemiş kimisi 1 2 kere giyilmiş. Kullanmıyorsam doldurdum kutuya. Dolap boşaldı 5 6 kazak 3 4 pantolon kaldı 2 takım 2 3 gömlek 2 3 triko
Sonra kremlerimin dolu olduğu bir dolap vardı.hiç bir zaman elime yüzüme krem sürmem ne akla hizmet almışım bilmiyorum. Hiç kullanışmamış kremler çeşit çeşit rujlar makyaj malzemeleri tokalar kolyeler küpelerde bir poşete kondu ve bu kutuda yerini aldı.
Eşimin kıyafetleri içinde yaptım. Giymediği takımları gravatları kazak pantolon gömlek losyonlar vs çıkardım elimden. Bundan sonra böyle yaşıcaz kıyafet eskimeden de yenisini almak yok dedim. 2 yıldır başardık. İhtiyacım olan deri ceket ve eşimin doğum gününde alınan ceket dışında birşey almadım.mesela önce elimdekini elden çıkarıp diğerini alma taktiği işe yaradı.

Mutfak eşyası ise evlendiğimdrn bu yana almamıştım baktım ki 4 tabak 5 bardak kalmış yenisini aldım geçen ay.
Evimede yıllar sonra halı aldım diğer halımı oğlum boyamasa muhtemelen 10 yıl daha almazdım.

Harikasınız
Peki kutuda bekleyenler ne oluyor?
Kullanılma sırasını mı bekliyor yoksa elden çıkarıyor musunuz?
Benim kıyafetim çok az yenisine de ihtiyacım yok
Tabiki almak istiyorum ama gerek yok düşününce
Aslında böyle bir yola girmesem bi bot bi de çanta alırdım :KK70:
Ama şimdi aşağıdaki resme bakıp bakıp vazgeçiyorum

Eklentiler

• IMG_0385.JPG
    IMG_0385.JPG
    69,2 KB · Görüntüleme: 175
merhaba,

ben de kurban bayramından sonra kendime istek mi ihtiyaç mı diye sormaya başladım. Allah nasip ederse erkek arkadaşımla önümüzdeki yıl evlenmeyi planlıyoruz. şu an günlük olarak giyeceğim kazak, hırka, gömlek vs çokça var. sadece ihtiyaç olarak 1 pantolon alabilirim kendime o kadar. onun dışında söz nişan gibi özel günlere harcama yaparım diye düşünüyorum.

kurban bayramından önce makyaj malzemelerim, cilt bakım ürünlerim hepsi bir kaç adet olmak üzere zaten stokluydu. sanırım bu kış özel günler dışında kendime harcama yapmam gibi.

kaş bıyık kendim hallederim. (bulunduğum şehirde güvenilir bir kuaför henüz bulamadım.) memlekete gittikçe oradaki kuaförüme 3-4 ayda 1 kaşlarımı düzelttiririm o kadar. 27 yaşındayım ve saçımı 1 kere bile boyamadım. beyazlarım çıkmaya başladı ama henüz beni rahatsız etmiyor. esmer olduğum için herhangi bir rengi kendime yakıştırmıyorum. kendi renginde boyamak da oldukça zor. saç kesimi de 4 ayda 1 oluyor zaten.

minimal yaşamdan bahsedilmiş daha önce bir kaç yazı okudum fakat uygulamaya geçmedim. hatta o dönem marie kondo'nun derle topla rahatla kitabını aldım. sizinle beraber ben de uygulamaya geçeceğim artık. bir de gelecekteki evimi o şekilde düzenleyebilirim :)

Sizi çok sevdim çünkü ortak noktamız çokmuş
:)
Ben de okudum marie kondo yu evi ona göre azalttım
Sadece bana mutluluk veren kıyafet ve kitaplarım var artık
Ama katlama işinden vazgeçtim zor geldi ben katlıyorum da eşim dikkat etmiyo :)
Sadece işin felsefesini dikkate aldım

Ben de 27 yaşındayım
Saç boyası kullanmıyorum ama 2 ayda bir saçımı kestiriyorum kısa olduğu için şekli bozuluyor 30 tl veriyorum ona
Kaş bıyık evde hallediyorum
Tüyler için de öyle evde lazer yapıyorum

Evliliğini de şimdiden tebrik ederim :)

5 gün 1 tl
Kolay gelsin zor bir 5 gün olacak
Ben de işyerinde yemek yiyebilmek için 20 tl ayırdım
Bu haftayı rahat çıkarırım
Haftaya allah kerim
Ayın 15 ine kadar 100 tl var
Eve yemek içmek alarak kullanırım bu parayı sanırım

Kredi kartımın limiti 14.000
11 bini dolu

Diğer kredi kartımın limiti 2000
Ama ona ödeme yaptım 250 tl borcu var
Kasımın 15 inde ödeyip kapattıracağım ve keseceğim
Sanal kart da dahil bişey istemiyorum artık çok yıldım :KK43:

Aslında pek para harcıcak durum yok
servis ve yemek şirketten.
eksik bişi oldugunda eşim karşılıyor
hatta para verdi istemedim.

bende kart limitini düsürücem.
ama kapatamam sanırım.
ev tadilatında lazım olabilir.
almak istediğim seyler var.

Aslında pek para harcıcak durum yok
servis ve yemek şirketten.
eksik bişi oldugunda eşim karşılıyor
hatta para verdi istemedim.

bende kart limitini düsürücem.
ama kapatamam sanırım.
ev tadilatında lazım olabilir.
almak istediğim seyler var.

yemeğin işyerinden olması süpermiş
Benim günlük yemek giderim 5 tl
Aslında makul bir rakam
Ama eşimin çok
En az 10 tl diyor çünkü işyerindeki yemek olanakları pahalı
Evden yapıp koyayım diyorum ama üşeniyoruz çok bi gün götürse bi gün götüremiyor
Bi de onun servisi çok erken kalkamıyoruz
Arabayla gidiyor günlük yol masrafı da 7 tl falan
Gerçi onun başka kişisel bir harcaması da yok
Benim ıvır zıvıra harcadığımı o yol ve yemeğe harcıyor

Teşekkür ederim, aynen yiyecekten kısmak daha zor ama sağlıksız kısmını detaylı düşününce vazgeçmek kolay oldu...alış verise liste ile çıkıyorum aslında, o zaman çok sistemli alabiliyorum, ama böyle özellikle yürüyüş dönüşü aç karna,kan şekerim dusmusken sırf keyfi girince markete maalesef hesapsız alış veriş yapabiliyorum.
Ise gelirken istisnasiz her gun yanima 4 adet medine hurmasi, ceviz ici, findik, badem, antep fistigi , cekirdekli kuru uzum aliyorum. Ogleye kadar yarisini, ogleden sonra yarisini yiyorum. Bir de mevsim meyvelerinden. Bu sekilde kan sekerimin dusmesini engelliyorum. Dene istersen, aliskanlik haline getirebilirsen market abur cuburlarini gozun gormez. Fiyat olarak abur cuburla karsilastirinca durum ne olur bilemem ama saglikli oldugu tartisilmaz. Hem de ay basinda toptan alacagin icin, alisveris planina dahil olur. :KK66:

yemeğin işyerinden olması süpermiş
Benim günlük yemek giderim 5 tl
Aslında makul bir rakam
Ama eşimin çok
En az 10 tl diyor çünkü işyerindeki yemek olanakları pahalı
Evden yapıp koyayım diyorum ama üşeniyoruz çok bi gün götürse bi gün götüremiyor
Bi de onun servisi çok erken kalkamıyoruz
Arabayla gidiyor günlük yol masrafı da 7 tl falan
Gerçi onun başka kişisel bir harcaması da yok
Benim ıvır zıvıra harcadığımı o yol ve yemeğe harcıyor
Ben de evden yemek goturenlerdenim. Uc bolmeli bir sefer tasim var. Aksamdan hazirliyorum, kagit torbasiyla birlikte dolaba yerlestiriyorum, sabah alip cikiyorum. Hem kesem, hem midem rahat. O yemegi disarida 10-15 tl ye yerim. Neden vereyim ki? Surekli yapinca aliskanlik oluyor ve gercekten zor gelmiyor. Gunluk rutinlerden biri iste :KK66:

Ise gelirken istisnasiz her gun yanima 4 adet medine hurmasi, ceviz ici, findik, badem, antep fistigi , cekirdekli kuru uzum aliyorum. Ogleye kadar yarisini, ogleden sonra yarisini yiyorum. Bir de mevsim meyvelerinden. Bu sekilde kan sekerimin dusmesini engelliyorum. Dene istersen, aliskanlik haline getirebilirsen market abur cuburlarini gozun gormez. Fiyat olarak abur cuburla karsilastirinca durum ne olur bilemem ama saglikli oldugu tartisilmaz. Hem de ay basinda toptan alacagin icin, alisveris planina dahil olur. :KK66:
Daha önce alıyordum hatta fabrikasında çalışan bir arkadaşımız var yarı fiyatına alırdı bizim için, ceviz,kavrulmamış fındık,badem vs ama bu sefer de çok tüketmeye başladık...en son 2 haftada 1 kg fındık ve 1 kg badem bitirince almamaya karar verdim.ölcümüz yok sanırım :))) aslında çok abur cubur ve tatlı düşkünü değilim, sadece regl zamanı..dün nutellaya gözüm kaydı, akşamına da regl oldum..sanırım tamamen hormonlarla alakalı benimki, yoksa evde 1 ay dursa 1 kaşık almam,eşim sever bizde tatlıyı...

Harikasınız
Peki kutuda bekleyenler ne oluyor?
Kullanılma sırasını mı bekliyor yoksa elden çıkarıyor musunuz?
Benim kıyafetim çok az yenisine de ihtiyacım yok
Tabiki almak istiyorum ama gerek yok düşününce
Aslında böyle bir yola girmesem bi bot bi de çanta alırdım :KK70:
Ama şimdi aşağıdaki resme bakıp bakıp vazgeçiyorum
İhtiyacı olanlara verdim . içinde bot ayakkabı mont pardesü falanda vardı. Kremleri vs attım gerisini olduğu gibi verdim. Yenilerinide almadım. Biri çok fazla eskimeden diğerini almıyorum.
Dolabım ferahladı. Giymediğim bir sürü şey ihtiyacı olanı ısıttı.

Guzel bir konu olmus, hayirli olsun. Plansiz programsiz pek alisveris yapmam.
Bu oglen arasi soyle bir vitrin baktim. Kase bir kaban gordum ve cok begendim. Uzerime de giyip denedim, ama almadim! Zaten evde iki farkli renk kislik kabanim var. Yipranmadan da almaya hiiic niyetim yok. Bu da bir kac kis demek. Ama cok da guzeldi:KK45:
geçen kış mevsim sonu 3 tane kaban aldım ama 1 kaban fiyatına ,
enson 12-13 sen önce almıştım yani bekarken ,
daha 15 sene bakmam kabanlara

Aslında Vaktim o kadar dolu ki sanırım o yoğunluktan kaçışı alışveriş yapmakla sağlamaya çalıştım.
Benim için bi rahatlama vs olmuştu daha doğrusu olduğunu sanmışım

Aslında ben de minimalist olma yolundaki biriyim
Çok okudum çok araştırdım bu konuyu
evimdeki eşyaları bu düşünce ile azalttım
Kıyafetlerim ev eşyaları neredeyse her şey çok az ve sade

Düşününce kendime kış için 3-4 kıyafet aldım sadece
Benim asıl harcamam hobi ürünleri üzerine
Özellikle de teknolojik ürünler

Mesela artık çok iyi çalışmasa da akıllı telefonum vardı
Keşke bozulmadan yeni telefon almasaydım
20 ay daha taksit ödeyeceğim :KK43:

Bu tür büyük yanlışlara tekrar düşmek istemiyorum
Benim bir arkadasimda eldn taksitli cp tlfonu aldi... daha bir yil olmadan yer dusmesiyle camini catlatiyor kilit tusu yerinden cikiyo bir muddet sonra telefon acilmamaya basladi filan.. bilinen bir markada degildi "sunny" adli bir marka.. 1100 lira civari bir para.. bir sure kullanamadi telefonunu. Yrni telefon almak zoeunda kaldi.. bence teknolojik aletleri taksitle almak bana abes geliyor... bir sikinti cikmasi halinde kullanmadigin halde boecunu odemek zoruna gidiyor insanin... gecen aylarda da telefonum artik bozuldu benimde.. bir arkadasimdan eski kullandigi akilli telefonunu almistim. Bu ayin basinda da bana hediye telefon geldi. (Ki bende birikim olmasina ragmen birikimime dokunmadan ayri bi yerde telefon icin biriktiriyordum :) ) biraz da aslinda para yokmus gibi davranmak gerekiyor bazen.

Aynen yiyecekten kisilmiyor maleseff... ama sirf yiyecrk diye de sagliksiz seylere para vermek... sonra sagligimiz nasil elden gidiyor diye dusunuyoruz..

Sizi çok sevdim çünkü ortak noktamız çokmuş
:)
Ben de okudum marie kondo yu evi ona göre azalttım
Sadece bana mutluluk veren kıyafet ve kitaplarım var artık
Ama katlama işinden vazgeçtim zor geldi ben katlıyorum da eşim dikkat etmiyo :)
Sadece işin felsefesini dikkate aldım

Ben de 27 yaşındayım
Saç boyası kullanmıyorum ama 2 ayda bir saçımı kestiriyorum kısa olduğu için şekli bozuluyor 30 tl veriyorum ona
Kaş bıyık evde hallediyorum
Tüyler için de öyle evde lazer yapıyorum

Evliliğini de şimdiden tebrik ederim :)

öncelikle teşekkür ederim :KK15:
evet ne kadar da çokmuş ortak noktamız :KK19: felsefeye de bayıldım. sanırım kitabı baştan okumalıyım. o zaman bi heves yapmıştım ama bozdum :oops:

bir de ben ek olarak amigurumi ile ilgileniyorum. sipariş üzerine ürünler örüyorum. instagramda aktif olarak uğraşıyorum bu işle. oradan gelenlerle geçen yıl telefonumu yeniledim. bu yıl kenarda dursun nasıl olsa lazım olan bir gün olacaktır :KK55:

Herkese merhaba, burası tam benlik olmuş. Bence de gereksiz almış olmak için alınmamalı hiçbirşey. Çokca kıyafet almak da bana garip gelir. Yeterince ve temiz olsun kafi.

Dün komşum " 10 kapılı gardrop yaptırmak istiyorum yatak odasına, yetmiyor kıyafetlerimi koymaya" deyince afallamışım.

Merhaba @binhuzunluhaz
10 kapılı gardrop nedir yaaa
Bizim gardrop 200 cm eninde
İçinde hem yazlıklar hem kışlıklar hem ayakkabılar hem de çantalar duruyor
Nevresim ve çarşaflar bile bi bölmesinde
Nasıl bi eşyası var ki 10 kapılı gardrop yaptırcakmış komşu gözümde canlanmadı :KK70:

X