• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Ispanağı yıkayıp haşlamıştım canım o şekilde buzluk poşetine koydum
Süre olarak bilmiyorum ama fasulye ve bezelye de konuyor ya sonuçta şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım
Ama bu ıspanağı yazın almıştım yani mevsiminden kalmadı

ıspanakları temizleyip doğruyorum. başka hiç bir işlem yapmadan poşetleyip buzluğa atıyorum. tadında hiç bir değişiklik olmuyor. çözdürmeden direk pişiriyorum.

teşekkür ederim kızlar,
ben ıspanak çok severim ama esim yemez, yarım kilo alinca da yıkamaya uğraştığıma degmiyor diye pek almiyordum ama söylediğiniz iki yöntemi de deneyeceğim.
Ispanak kış sebzesi değil mi canım mornergis mornergis :(

teşekkür ederim kızlar,
ben ıspanak çok severim ama esim yemez, yarım kilo alinca da yıkamaya uğraştığıma degmiyor diye pek almiyordum ama söylediğiniz iki yöntemi de deneyeceğim.
Ispanak kış sebzesi değil mi canım mornergis mornergis :KK43:

Devrik cümle yazmışım canım
Sen ne kadar kalıyor? dediğin için
Yazın canım çekince almıştım
O yüzden çok uzun zaman olmadı buzluğa koyalı

Ben de ıspanağı çok severim ama yıkamak zulüm
Bu sene alıp yıkayıp bende daha fazla buzluğa atacağım
Soğan kavurup ıspanağı ekliyorum
Üstüne de yumurta ve kaşar peyniri rendesi ile enfes oluyor

Devrik cümle yazmışım canım
Sen ne kadar kalıyor? dediğin için
Yazın canım çekince almıştım
O yüzden çok uzun zaman olmadı buzluğa koyalı

Ben de ıspanağı çok severim ama yıkamak zulüm
Bu sene alıp yıkayıp bende daha fazla buzluğa atacağım
Soğan kavurup ıspanağı ekliyorum
Üstüne de yumurta ve kaşar peyniri rendesi ile enfes oluyor
Merhaba kizlar ,yazamasamda bu topigi takip ediyorum. İspanak yikamak bana da zulum gelirdi. Artik gelmiyor. Nasil yaptigimi soylemek istedim.

Oncelikle yarim kilo aliyorum. Cunku tekrar isitinca iyi degilmis ispanagi. Buyuk mutfak legenine bol su kuyup , ayiklanmis ispanagi koyuyorum. Elimle ispanaklari karistiriyorum biraz , bekliyorum. İspanaklar yukari , kumlari asagi cokuyor. Bir daha ayni islem. Basinda beklemiyorum beklerken. Ucuncuye dograyip , bol suya koyuyorum. Karistiriyorum. İspanaklar yukari cikiyor. Usten ustten aliyorum suzgece. Alirken az kumlu olmasina dikkat ediyorum. Yoksa bir su fazla yapiyorum

Anlatinca uzun oldu ama yaparken kolay oluyor.

Topikle ilgilide birkac sey yazayim :) bugun hicbir sey almadim.

Alirken toplu almaya calisiyorum. 2 kilo un yerine 5 yada 10 kilo vs. Cok uyguna geliyor gercekten. Uzunda gidiyor.

Merhaba kizlar ,yazamasamda bu topigi takip ediyorum. İspanak yikamak bana da zulum gelirdi. Artik gelmiyor. Nasil yaptigimi soylemek istedim.

Oncelikle yarim kilo aliyorum. Cunku tekrar isitinca iyi degilmis ispanagi. Buyuk mutfak legenine bol su kuyup , ayiklanmis ispanagi koyuyorum. Elimle ispanaklari karistiriyorum biraz , bekliyorum. İspanaklar yukari , kumlari asagi cokuyor. Bir daha ayni islem. Basinda beklemiyorum beklerken. Ucuncuye dograyip , bol suya koyuyorum. Karistiriyorum. İspanaklar yukari cikiyor. Usten ustten aliyorum suzgece. Alirken az kumlu olmasina dikkat ediyorum. Yoksa bir su fazla yapiyorum

Anlatinca uzun oldu ama yaparken kolay oluyor.

Topikle ilgilide birkac sey yazayim :) bugun hicbir sey almadim.

Alirken toplu almaya calisiyorum. 2 kilo un yerine 5 yada 10 kilo vs. Cok uyguna geliyor gercekten. Uzunda gidiyor.

stoklayacak yerin varsa toptan almak çok mantıklı Hoppa
benim evim 1+1 dolaplar dolu malesef.
5 kg un aldım koyacak yer bulamıyorum.

Ayn
stoklayacak yerin varsa toptan almak çok mantıklı Hoppa
benim evim 1+1 dolaplar dolu malesef.
5 kg un aldım koyacak yer bulamıyorum.
Aynen var canim. Ama evde kalabalik etmesinden hoslanmadigim icin almiyordum eskiden.simdi anladimki gercekten cok uygun ve bereketliymis.

1+ 1 ama cok mu kucuk evin? Uzun tekli bi dolap koyacak yerin varsa dolap al , icine stokla , derli durmasi acisindan. Kapali balkon varsa oraya da olur.

Ayn

Aynen var canim. Ama evde kalabalik etmesinden hoslanmadigim icin almiyordum eskiden.simdi anladimki gercekten cok uygun ve bereketliymis.

1+ 1 ama cok mu kucuk evin? Uzun tekli bi dolap koyacak yerin varsa dolap al , icine stokla , derli durmasi acisindan. Kapali balkon varsa oraya da olur.

büyük bir balkonum var ama kapalı değil malesef. öyle bir yer olsa harika olacak ama ev sahibi kapattırmıyor.
55 m2 iki oda +banyo toplamı.
mutfak dolaplarında ne kadar eleme yapsam da bir dolabı boşa çıkaramadım. lavabo altına zaten koyamam, altta büyükçe bir köşe dolap var kışlık domatesleri, patates soğanı orada muhafaza ediyorum. bir de kullanmadığım kavanozlar, mutfak araç gereçleri, az kullanılan büyük plastik kaplar falan... başka bir dolap koyabileceğim yer yok malesef müsait değil. balkonda ahşap bir banyo dolabı var aslında 1 çekmece ve altında 2 kapaklı dolap var. dışarıda bozulmayacak şeyleri ona koyabilirim belki.

büyük bir balkonum var ama kapalı değil malesef. öyle bir yer olsa harika olacak ama ev sahibi kapattırmıyor.
mutfak dolaplarında ne kadar eleme yapsam da bir dolabı boşa çıkaramadım. lavabo altına zaten koyamam, altta büyükçe bir köşe dolap var kışlık domatesleri, patates soğanı orada muhafaza ediyorum. bir de kullanmadığım kavanozlar, mutfak araç gereçleri, az kullanılan büyük plastik kaplar falan... başka bir dolap koyabileceğim yer yok malesef müsait değil. balkonda ahşap bir banyo dolabı var aslında 1 çekmece ve altında 2 kapaklı dolap var. dışarıda bozulmayacak şeyleri ona koyabilirim belki.

Balkonun köşe bir yerine koli ile koysan üzerime muşamba falan geçirirsin
Öyle yapanlarda var

S Spizella az buyük bir eve geçsen nasil olur. Bebek te gelecek hem

Zaten toptan aldigim seyler. Pirinc , un , seker , siviyag . Bence bunlar o dolaba sigar .
Yada balkondakine ,konservelerini ,kullanmadigin plastikleri koy . Gecen 10 kilo sinangil un aldim.20 liraydi. Bu zamlara ragmen cok iyi. Eskiden 2 kiloluk aliyordum . Simdi 2 kiloluk 7 liraya yakin.

S Spizella az buyük bir eve geçsen nasil olur. Bebek te gelecek hem
Tayinim çıktı en geç 2019 haziranda şehir değiştireceğiz, 1 seneden kısa kimse ev vermiyor, üstelik benim bu evde bulaşık makinesi, fırın ocak ve davlumbaz ankastre ve eve dahildi, biraz ev baktık geçen ay bunlar yok hiç baktığımız evlerde, yeni almamız lazım o da taşınma masrafı + eşya masrafı çok zor olacak gibi

Tayinim çıktı en geç 2019 haziranda şehir değiştireceğiz, 1 seneden kısa kimse ev vermiyor, üstelik benim bu evde bulaşık makinesi, fırın ocak ve davlumbaz ankastre ve eve dahildi, biraz ev baktık geçen ay bunlar yok hiç baktığımız evlerde, yeni almamız lazım o da taşınma masrafı + eşya masrafı çok zor olacak gibi
Kesinlikle çikma. 1 yildan az bir süre ićin değmez. Ayrica nakliye parasini aylara bolsen yine ayni paraya gelir . Psikolojik süreci hic saymiyorum bile

Kesinlikle çikma. 1 yildan az bir süre ićin değmez. Ayrica nakliye parasini aylara bolsen yine ayni paraya gelir . Psikolojik süreci hic saymiyorum bile

ben de öyle dedim oturuyoruz oturduğumuz yerde :D
yaza şehir değiştiricez gidince 3+1 130 m2 falan bi ev olur düşünüyorum. hem bebeğe ayrı oda yaparım. hem de bi ekstra oda olsun.
evin şekli bayağı kullanışlı aslında da ben çeyizlik diye verilen tabak çanaktan kurtulamadığım için mutfağı onlar işgal ediyor :( aynı şekilde bazanın altını da. bir kere kullanmadığım ve kullanmayacağım şeyler var ama o kadar özenip emek vermişler diye birine de veremiyorum. kızıma çeyiz falan yapmayacağım ben ya :)

arabayı satmaktan vazgeçmiştik ki dün ilk kez kafamıza yatan biri talip oldu. eşim satmaktan yana, borçtan biraz bunaldı çünkü. ve de bebeğin gelmesi onu geçim konusunda endişelendiriyormuş. elimizde paramız olsun araba her zaman alınır düşüncesinde. ben kararı ona bırakacağım, çünkü izne çıkmak üzereyim ve kış geliyor, kışın genelde bir yere gitmiyoruz market dışında. avm lere gitmemem de daha hayırlı olur :D
hem ücretsiz izne çok daha rahat ayrılabilirim araba satılıp kredi ödenirse, benim maaştan kesiliyordu kredi. bakalım cumaya kadar netleşecek.

S Spizella akıl vermek gibi olmasın ama arabayı satarsan borcu bir kere de kapsatmasan mi acaba diye düşündüm ve yazıyorum.
Sen muhtemelen çok uyguna çektin şu ana göre gelen parayı faize koysan ya da yatırım yapsan oradan gelecek kredi taksidini öder mi, bir öyle baksan mi acaba

S Spizella akıl vermek gibi olmasın ama arabayı satarsan borcu bir kere de kapsatmasan mi acaba diye düşündüm ve yazıyorum.
Sen muhtemelen çok uyguna çektin şu ana göre gelen parayı faize koysan ya da yatırım yapsan oradan gelecek kredi taksidini öder mi, bir öyle baksan mi acaba

onu ben de düşünüyorum K kahvemsi mutluluk ihtiyaç kredisi için uygun sayılabilir bi orandı 1.39 idi şimdi 2.93
acaba faize koysam dedim %22.5 veriyor
32 günlük faizde aylık net getirisi (30 bin tl para için) 562 tl
ama benim kredi 1100 tl
krediyi tek seferde kapatırsam 3.400 tl indirim oluyormuş.
hangisi mantıklı

onu ben de düşünüyorum K kahvemsi mutluluk ihtiyaç kredisi için uygun sayılabilir bi orandı 1.39 idi şimdi 2.93
acaba faize koysam dedim %22.5 veriyor
32 günlük faizde aylık net getirisi (30 bin tl para için) 562 tl
ama benim kredi 1100 tl
krediyi tek seferde kapatırsam 3.400 tl indirim oluyormuş.
hangisi mantıklı
kaç taksit kaldı kredinin bitmesine

Back