• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Benim sadece 2 tane nevresim takımı var :) bi onu kullanıyorum bi diğerini
Ama şimdi doğum için gelen olur diye bir de kendi zevkim için beyaz düz nevresim aldım hem de dallı güllülerden bıkmıştım bundan sonra eskiyenlerin yerine düz renk alırım.
:)
3 nevresim beni bayağı götürür
Havlular da hep çeyizde verdikleri
Sevmiyorum hiçbirini ama eskimedikçe atamam da. Onları da yenilemem gerektikçe dediğin gibi yaparım :KK66:

Bi fikir versene ne yemek yapıyosun :KK70:

Ben de bir daha nevresim alırsam düz sadelerden alacağım.
Çok hareketli şeyler almışım.
Çarşafların kimisini sonradan alınca düz renk aldım daha güzel geliyor gözüme.

Hemen tüm hamaratlığımı konuşturayım :)))
Dolapta 6 tane patlıcan vardı, bir arkadaşımız getirmişti kendi bahçe mahsulleri.
Az önce fırına atıp közledim.
Bir kısmını kullanarak kıymalı alinazik yapacağım.
İnternetten baktım tarifine baya kolay görünüyor.

Yarın için de nohut ıslattım az önce.
Nohut yemeği, pilav, patlıcan salatası yapmayı planlıyorum.

Dolapta 6 tane patlıcan vardı, bir arkadaşımız getirmişti kendi bahçe mahsulleri.

Eline sağlık bayağı güzel menü bu hafta :)
Patlıcan kalsa ben de yapardım ama geçen kızatmasını yaptık.

Ben de erişte buldum evde
Cevizli peynirli tereyağlı erişte yapayım yanında yoğurt turşu falan yeriz
Fırında kırmızı biber közlüyorum şimdi
Hazır ısıtmışken poşette etli patates gibi bişey yapayım ;)

Bende düz renk seviyorum. Hem daha modern duruyor.
Afiyet olsun

Eline sağlık bayağı güzel menü bu hafta :)
Patlıcan kalsa ben de yapardım ama geçen kızatmasını yaptık.

Ben de erişte buldum evde
Cevizli peynirli tereyağlı erişte yapayım yanında yoğurt turşu falan yeriz
Fırında kırmızı biber közlüyorum şimdi
Hazır ısıtmışken poşette etli patates gibi bişey yapayım :KK66:
Makarna haşlar gibi mi mantigi erißtenin

Makarna haşlar gibi mi mantigi erißtenin
Yok
Tereyağ + biraz sıvıyağ eriyince eriştelerin rengi değişene kadar kavuruyorum şehriye gibi
Sonra üstünü 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekliyorum
Tuz ekliyorum.
Suyunu çekince pilav gibi üstüne kağıt havlu koyup demlendirip yiyoruz üstüne cevİz ve beyaz peynir kırıklayarak.

Spizella Eskişehir yolu üzerinde (sosyete pazarının orda) taç ın fabrika satış yeri var üst kat outlet ürünler. Ben Çorlu dan almıştım nevresim takımı pamuk saten 59 liraya aynısını bu dediğim yerde de gördüm. Öyle güllü dallı da değil düz soft şeyler.

Spizella Eskişehir yolu üzerinde (sosyete pazarının orda) taç ın fabrika satış yeri var üst kat outlet ürünler. Ben Çorlu dan almıştım nevresim takımı pamuk saten 59 liraya aynısını bu dediğim yerde de gördüm. Öyle güllü dallı da değil düz soft şeyler.
Yaaa hiç haberim yoktu öyle bi yerden
Harika oldu bu bilgi :)
Tamam aklımda olsun birine ev hediyesi alırken falan da bakarım ;)

Günaydın
Bugün biraz ödemelerim var
Araba için yine birisi aradı bakalım belki satılır satılmasını istiyor muyum bilmiyorum da bizi anında kurtarır aslında satışı. Hemen gelecek ay bile birikime geçebiliriz.

Bireysel emekliliği olan arkadaşlar bir arkadaşımdan bir şey öğrendim. Eğer biz yatırımımızın nasıl değerlendirileceğini seçmez isek uzun vadede kazandıran devlet hisselerine yatırılıyor ve kazancımız garanti ama çok çok az oluyormuş. Eğer daha karlı bir kazanç isterseniz seçeneklerde 5-6 farklı şey var, fon repo vs.
Altın biraz riskliymiş. Ama kamu dış borçlanma fonu en avantajlı olanmış. Ben yatırımın yarısının altına yarısının buna yapılmasını talep ettim

Günaydın
Araba için yine birisi aradı bakalım belki satılır satılmasını istiyor muyum bilmiyorum da bizi anında kurtarır aslında satışı. Hemen gelecek ay bile birikime geçebiliriz.

Bireysel emekliliği olan arkadaşlar bir arkadaşımdan bir şey öğrendim. Eğer biz yatırımımızın nasıl değerlendirileceğini seçmez isek uzun vadede kazandıran devlet hisselerine yatırılıyor ve kazancımız garanti ama çok çok az oluyormuş. Eğer daha karlı bir kazanç isterseniz seçeneklerde 5-6 farklı şey var, fon repo vs.
Altın biraz riskliymiş. Ama kamu dış borçlanma fonu en avantajlı olanmış. Ben yatırımın yarısının altına yarısının buna yapılmasını talep ettim

evet Besimi geçen hafta bozdurdum
O dediğini bilmiyordum
Çok komik bir para aldım

evet Besimi geçen hafta bozdurdum
O dediğini bilmiyordum
Çok komik bir para aldım
IMG_1994.PNG

Ben de bilmiyordum ve zaten bozarken devlet katkısını vermiyorlar
Boşa para yatırmış gibi oluyor aylarca.
Şu üstteki resimde %100 olan en düşük kazançlıymış
Ben değiştirdim bakalım ne fark edicek

Eki Görüntüle 2189725

Ben de bilmiyordum ve zaten bozarken devlet katkısını vermiyorlar
Boşa para yatırmış gibi oluyor aylarca.
Şu üstteki resimde %100 olan en düşük kazançlıymış
Ben değiştirdim bakalım ne fark edicek

Araba için paraya ihtiyaç vardı bozdum
Ocak ayında tekrar başlatacaktım ama vazgeçtim kendim altın alsam o parayla daha iyi kazanım olur

Araba için paraya ihtiyaç vardı bozdum
Ocak ayında tekrar başlatacaktım ama vazgeçtim kendim altın alsam o parayla daha iyi kazanım olur
bence de kendi birikimini kendin yap :)
ben de 3 sene dolunca kesintisiz çıkabiliyomuşum muhtemelen çıkarım zaten cüzi bir miktar ödüyorum aylık
devlet durmadan dahil ediyor ben çıkıyorum :D

az önce 2 tane çeyrek altın aldım, geçen haftalara göre bayağı düşüşte
ben de pahalı aldığım zamana göre malesef zarardayım ama olsun bozdurmak zorunda kalmadıkça sıkıntı değil. bugün düşer yarın çıkar :)

13.5 gr oldu tam 2 ayda
inanılmaz valla, normalde ben bu parayı da nereye harcadığımı bilemez şekilde harcardım.

Günaydın

Ben BES açtığımda yatırdığım tüm paranın en yüksek riskli grup diye geçen altın ve dolar fonlarında değerlendirilmesini istedim. Neredeyse yatırdığım para kadar getiri sağladı.

Ben BES açtığımda yatırdığım tüm paranın en yüksek riskli grup diye geçen altın ve dolar fonlarında değerlendirilmesini istedim. Neredeyse yatırdığım para kadar getiri sağladı.
vallahi hiç uyarmıyorlar, ben de bu finans işlerinden pek anlamazdım açıkçası yatırım vs. bilmediğimden. yeni yeni öğreniyorum. şimdi talep ettim bakalım bundan sonrasını kurtaralım bari :)

vallahi hiç uyarmıyorlar, ben de bu finans işlerinden pek anlamazdım açıkçası yatırım vs. bilmediğimden. yeni yeni öğreniyorum. şimdi talep ettim bakalım bundan sonrasını kurtaralım bari :)
Ben de bir blogda okumuştum, BES’te doğru düzgün para biriksin istiyorsanız riskli gruba yatırım yapın diye. Yoksa emeklilik şirketleri pek bilgi vermiyor.

bastım paramı riskli gruba elecda :halay:
boğulacaksak büyük denizde boğulalım
(sanki milyonlarım var da :rolleyes:)
Zengin Baba Yoksul Baba kitabında Robert Amca diyor ki “ Kaybetmekten korkarsan asla zengin olamazsın”:KK52:Zengin olma yolunda ilk adımı attın seni tebrik ediyorum:))

Bu arada dolar ve altın ülkemiz şartlarında artmaya devam edeceği için sıkıntı olmaz. Ben Bes açtığımda dolar 1,63 müş yahu:oha:

bence de kendi birikimini kendin yap :)
ben de 3 sene dolunca kesintisiz çıkabiliyomuşum muhtemelen çıkarım zaten cüzi bir miktar ödüyorum aylık
devlet durmadan dahil ediyor ben çıkıyorum :KK70:

az önce 2 tane çeyrek altın aldım, geçen haftalara göre bayağı düşüşte
ben de pahalı aldığım zamana göre malesef zarardayım ama olsun bozdurmak zorunda kalmadıkça sıkıntı değil. bugün düşer yarın çıkar :)

13.5 gr oldu tam 2 ayda
inanılmaz valla, normalde ben bu parayı da nereye harcadığımı bilemez şekilde harcardım.

Peki ben ne yaptım

Bankamı aradım

Bireysel emeklilik yüzde 50 altın yüzde 50 kamu dış borçlar (döviz endeksli) yap kardeşim dedim:)

Benim iki tane Besim vardı, 1,5 ya da 2 yıl önce ikisini de iptal ettirdim.
Oturdum ödeme yaptığım aylar için, tek tek o aylarda altın alsam ne kadar eder diye hesapladim elden ya da hesaptan altın almak daha karlı çıktı. İptal ettim.
Zorunlu beşi de iptal ettirdim.
Birikim yapabilen birinin bese ihtiyacı yok bana göre, devlet katkısı dene tutarın tamamını almak için normal emeklilik şartlarını tamamlamak gerekli, şu an da da yıl olarak çok uzun süre olduğu için mantıklı bulmuyorum. 45yasindan sonra devlet katkısından faydalanmak için fazla fazla prim ödeyip beş yaptırmak mantıklı olabilir. Hem 10 yıl hem yaş haddi tamamlandığı için katkının tamamını alabiliyoruz.

Biri sosyete pazarı mı dedi:)))
Hafta sonu ankaraya gidiyoruz büyük kızımı birakacaz okuluna
Gitmişken sosyete pazarı gezmek istiyorum
Dolaşmak karıştırmak stres atmak ve uygun değişik şeyler almak istiyorum

Back