• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

İyi akşamlar kızlar
Bugün tüm gün evde çamaşır ve toparlanma ile geçti
Sadece sabah ekmek ve simit aldı eşim
Market zamları hayli fazla hemen her ürüne en az 5 tl zam gelmiş
Bende yaz dönemi pek stok yapamadım
Artık lazım oldukça alacağız mecburen

İyi akşamlar kızlar
Bugün tüm gün evde çamaşır ve toparlanma ile geçti
Sadece sabah ekmek ve simit aldı eşim
Market zamları hayli fazla hemen her ürüne en az 5 tl zam gelmiş
Bende yaz dönemi pek stok yapamadım
Artık lazım oldukça alacağız mecburen

Bu gidiş gidiş değil ya
Alakasız her şeye zam gelmiş bu ne böyle
Zaten şu şarbon haberlerinden korktum et alamam bi süre. Param da yetmez zaten et de bir hayal olur yakında

Ben de şehir değiştirdim. Firmanın sağladığı bir evde kalıyorum. Müdür hem daha az kira vereceği hem de daha merkezi olan bir yere evi taşıyalım mı diye sordu. Ben direk olur dedim çünkü şu an kaldığın evden hiç mi hiç memnun değilim. O yüzden bi şeyleri stok yapmak istemiyorum. Taşımak zor olacak. Taşınma işi belli olsun ondan sonra indirimden tuvalet kağıdı vs stok yapmayı planlıyorum. Şu an 4 ay yetecek kadar diş macunu şampuan ve saç kremim var. Makyaj malzemem de yeter. Tek ihtiyacım olan temel ihtiyaçlarım.

Bu gidiş gidiş değil ya
Zaten şu şarbon haberlerinden korktum et alamam bi süre. Param da yetmez zaten et de bir hayal olur yakında

Önceden et firmasında çalıştığım için fiyatlara hakimdim ve daha uyguna alabiliyordum. Artık hayal gibi duruyor. Migrosta yalan olmasın da kuşbaşının kg 55 tl okudum gibi geldi bir yerde :( bu gidiş gidiş değil.

Ekonomi uzmanlar dolar daha da artacak diyorlar. Allah sonumuz hayır etsin

Ben de şehir değiştirdim. Firmanın sağladığı bir evde kalıyorum. Müdür hem daha az kira vereceği hem de daha merkezi olan bir yere evi taşıyalım mı diye sordu. Ben direk olur dedim çünkü şu an kaldığın evden hiç mi hiç memnun değilim. O yüzden bi şeyleri stok yapmak istemiyorum. Taşımak zor olacak. Taşınma işi belli olsun ondan sonra indirimden tuvalet kağıdı vs stok yapmayı planlıyorum. Şu an 4 ay yetecek kadar diş macunu şampuan ve saç kremim var. Makyaj malzemem de yeter. Tek ihtiyacım olan temel ihtiyaçlarım.
Ayy taşınsan daha iyi olur o zaman
İstediğin gibi olur inşllah
Yerin kesinleşince en azından ona göre alacaklarını falan da düzene sokarsın
Şu aşamada her aldığın şey sana yük olacak

Önceden et firmasında çalıştığım için fiyatlara hakimdim ve daha uyguna alabiliyordum. Artık hayal gibi duruyor. Migrosta yalan olmasın da kuşbaşının kg 55 tl okudum gibi geldi bir yerde :KK43: bu gidiş gidiş değil.

Ekonomi uzmanlar dolar daha da artacak diyorlar. Allah sonumuz hayır etsin
Doğru hatırlıyorsun, kıyma ve kuşbaşı İstanbul'da 55 TL.
Gerisini söylemiyorum bile.

Bu gidiş gidiş değil ya
Son paket kıymami çıkardım et almam lazım bu hafta ama aynı şüphe bende de var.
Zaten tavuk almıyorum et hem fiyatı yüksek hem bu haberler iyice tedirgin oldum :(

Arkadaşlar 40 li yaşlarda bir öğretmen çocuğu olarak şunu yazmak isterim.hayat hep pahalıydı.. Ben hiç çok ucuz hayat ne güzel denilen bir yıla henüz rastlamadim.gelelim suna sizleri bilmem ama ben çocukken bir öğretmen maaşıyla yumurta bile sayılı girerdi evimize..tek çeşit yapılır bazen iki olurdu..okula harçlık götürmez evden koyardık.simdi lise cağında çocuklar beslenmede neymiş diyip para götürüyor...istisna vardır orasını bilemem..abircubur neymiş bilmezdik.muz çok lukstu..valla her eve girmezdi..çikolatayı almanyadan gelenler getirir diye sevinirdik.cikolata onlarla özdeşlemişti.cunku çikolata almazdık.yada alamazdık.ben lisede üç dört öğretmenimiz dışında arabası olanı hiç hatırlamıyorum.bixi.de yoktu haliyle.. yanlış anlamayın şimdi tasarruf diye iki arabamız var.birini kullanmasakmiki yazanlarla karşılaşıyoruz.. tasarrufun adı değişti...hayat herzaman zordu..şimdi okul bahçeleri arabadan geçilmiyor.. ha Allah inanın daha çok versin..ama hayat söyle zor böyle zor..bilmem ben daha zorunu gördüğüm için insanlar lüks içinde geliyor bana..hayat hep zordu..bazı ülkelerde en pahalı şey ekmek mis..arkadaşım yurtdışında ekmeği sayılı alıyoruz israf olmasın.zaten pahalı dedi..birde baktım ülkeme...çöpteki ekmeklere...Allah bile yiyin için israf etmeyin diyor...Ben kendime söylüyorum önce...gerçekten şu israfi milletçe halletmemiz lazım.kendimden örnek veriyim.bir kalemi silgimizi kaybedince ağlardık.yenisi zordu çünkü.. şimdi oğlum hergun birşey kaybederdi aman anne alırız derdi..çünkü biliyor zaten yenisi hazır...şimdiki nesil malesef hiç birşeyin israfına üzülmüyor.

Arkadaşlar 40 li yaşlarda bir öğretmen çocuğu olarak şunu yazmak isterim.hayat hep pahalıydı.. Ben hiç çok ucuz hayat ne güzel denilen bir yıla henüz rastlamadim.gelelim suna sizleri bilmem ama ben çocukken bir öğretmen maaşıyla yumurta bile sayılı girerdi evimize..tek çeşit yapılır bazen iki olurdu..okula harçlık götürmez evden koyardık.simdi lise cağında çocuklar beslenmede neymiş diyip para götürüyor...istisna vardır orasını bilemem..abircubur neymiş bilmezdik.muz çok lukstu..valla her eve girmezdi..çikolatayı almanyadan gelenler getirir diye sevinirdik.cikolata onlarla özdeşlemişti.cunku çikolata almazdık.yada alamazdık.ben lisede üç dört öğretmenimiz dışında arabası olanı hiç hatırlamıyorum.bixi.de yoktu haliyle.. yanlış anlamayın şimdi tasarruf diye iki arabamız var.birini kullanmasakmiki yazanlarla karşılaşıyoruz.. tasarrufun adı değişti...hayat herzaman zordu..şimdi okul bahçeleri arabadan geçilmiyor.. ha Allah inanın daha çok versin..ama hayat söyle zor böyle zor..bilmem ben daha zorunu gördüğüm için insanlar lüks içinde geliyor bana..hayat hep zordu..bazı ülkelerde en pahalı şey ekmek mis..arkadaşım yurtdışında ekmeği sayılı alıyoruz israf olmasın.zaten pahalı dedi..birde baktım ülkeme...çöpteki ekmeklere...Allah bile yiyin için israf etmeyin diyor...Ben kendime söylüyorum önce...gerçekten şu israfi milletçe halletmemiz lazım.kendimden örnek veriyim.bir kalemi silgimizi kaybedince ağlardık.yenisi zordu çünkü.. şimdi oğlum hergun birşey kaybederdi aman anne alırız derdi..çünkü biliyor zaten yenisi hazır...şimdiki nesil malesef hiç birşeyin israfına üzülmüyor.

Benim de çocukluğum farklı geçmedi
süt tozundan süt hazırlıyordu annem bize meğer süt alacak paramız yokmuş. Dediğin gibi hiçbir şeyi kaybetmemek için uğraşırdık, her gün beslenme götürürdüm. Lisede bile ya öğlen eve gelirdim yemeğe ya annem yanımda gönderirdi. 1 montum vardı. Marka giymek gibi bir olayımız yoktu.
Ama bu bollaşma durumu kapitalizm ve üretimle ilgili de aynı zamanda. Yani birden zenginleşmedik, çoğu şey artık piyasada daha erişebilir oldu. İnsanlar almaya özendirildi, tamirat yenisini almaktan daha pahalı duruma geldi. Hayat hep zordu, bu ülkede enflasyon falan ben bildim bileli var ki daha 30 senedir yaşamıyorum bile. Ama bu konu başlığında bile yazan birçok kişi bu tür ailelerden gelip bir şekilde eğitimle sosyal hareketlilik içinde yer almış ve ailesinden daha üst gelir grubuna dahil olmuş/ olmaya çalışan insanlar. Yani aslında bir önceki nesilden daha iyi yaşamaya çalışıyoruz. Bunu da eğitim/meslek farkı ile sağlamaya çalışırken kötü gidiş devam ettikçe yine aynı yerimizde sayıyor hatta yine alt gruba doğru gidiyoruz.
:(

Evimde kullanmadığım 3 tane fotoğraf çerçevesi vardı, letgoya koymuştum sonra bi hanım istedi ama çok uzaktık birbirimizden aynı şehir içinde bile. ben de buluşup satmak yerine kargoyu ödemesi karşılığında ona ücretsiz gönderdim. hem işime yaramayan bir eşya birisini mutlu etti, hem de o mutlulukla ben de mutlu oldum.
yaşasın dayanışma :)

ya her şey bu kadar pahalı olacaksa birikim falan yalan :(

az önce kurutmalık aldım. adam 100 tlden başlıyor dedi.
en uygunu hangisi dedim. çok da iyi olmayan bi tanesine 100 tl dedi.
almak zorundaydım ve aldım.
içim çok acıdı cidden. balkonda ip asmaya yer olsa ip alır ona asardım.

marketlerden de pirinç patates soğan domates yoğurt falan aldım toplam 20 civarı bir şey bıraktım.

elektrik su kişi başı 106 tl ödedik. ben geldiğimden beri 1 ay olmuş meğersem. ama o arkadaş cidden elektrik su çok harcıyordu. dikkat eden biri değil. mesela klimayı tüm akşam çalıştırdığı oldu. salonda açtı yatak odasını serinletmek için. üstelik yatmadan önce falan bile değildi. ayrılması benim için hayırlı oldu denilebilir.

ya her şey bu kadar pahalı olacaksa birikim falan yalan :KK43:

az önce kurutmalık aldım. adam 100 tlden başlıyor dedi.
en uygunu hangisi dedim. çok da iyi olmayan bi tanesine 100 tl dedi.
almak zorundaydım ve aldım.
içim çok acıdı cidden. balkonda ip asmaya yer olsa ip alır ona asardım.

marketlerden de pirinç patates soğan domates yoğurt falan aldım toplam 20 civarı bir şey bıraktım.

elektrik su kişi başı 106 tl ödedik. ben geldiğimden beri 1 ay olmuş meğersem. ama o arkadaş cidden elektrik su çok harcıyordu. dikkat eden biri değil. mesela klimayı tüm akşam çalıştırdığı oldu. salonda açtı yatak odasını serinletmek için. üstelik yatmadan önce falan bile değildi. ayrılması benim için hayırlı oldu denilebilir.

belli bir yaştan sonra ev arkadaşı da çekilmiyor
huylarına falan alışması zor oluyor insanın
gitmesi iyi olmuş :)

daha önce size burada danışmıştım araba meselesini
eşimle uzun uzun konuştuk arabamızı satmaya karar verdik
böylece aylık 500 tl kadar yakıt + sigorta bakım vs masrafından kurtulmak niyetindeyiz. +1200 tl de kredi. bize 1700 tl kadar masrafı var aslında.
yakında doğum iznine ayrılacağım, işe gitmeyeceğim için arabaya ihtiyacım azalıyor.
ayrıca havaların soğumasıyla evden pek çıkmayız bebek de gelince
gitmek istediğimiz yere taksi kullanmayı düşünüyorum

daha önce size burada danışmıştım araba meselesini
eşimle uzun uzun konuştuk arabamızı satmaya karar verdik
böylece aylık 500 tl kadar yakıt + sigorta bakım vs masrafından kurtulmak niyetindeyiz. +1200 tl de kredi. bize 1700 tl kadar masrafı var aslında.
yakında doğum iznine ayrılacağım, işe gitmeyeceğim için arabaya ihtiyacım azalıyor.
ayrıca havaların soğumasıyla evden pek çıkmayız bebek de gelince
gitmek istediğimiz yere taksi kullanmayı düşünüyorum
Ben o zaman satman yönünde fikir söylemiştim umarım doğru karardır ve istediğiniz fiyata satarsiniz canim

eksisozlukte bi başlık var

"fiyatı korkunç bir şekilde artan ürünler"

sabahtan beri onu okuyorum içim karardı :KK43:
biraz okudum da
gerçi okumaya gerek yok ki orta seviye bir insanım neyin ne kadar zamlandığını hep takip ediyorum, görüyorum
salça enteresan ama

Back