Bugün ne almadın?

Daha çok var o zaman öğrenmeye
Sağlıklı olsun da herşeyden önce, Allah gönlünüze göre versin canim

Tabiki öyle
Her halükarda çok sevilen bi çocuk olacak sonuçta :)

Bugün hiç birşey almamak niyetindeyim
Eşim de oruç tutmadığından dışarılarda yemek yemesin ayıp olmasın diye eden yemek götürdü
Artık bi köşede oturup yer
Bu ay çok sıkmamız lazım

S Spizella merak etmiştim seni:) İyi olduğuna sevindim.

Teşekkür ederim elecda
Dediğin gibi oldu bir aşamadan sonra azalıp geçiyormuş hamilelik şikayetleri. Hiç bitmeyecek sanmıştım. 12. Haftaya kadar bulantıdan mahvolmuş haldeydim :)
Harcamalarda da İpin ucunu kaçırınca ekonomi konularına bakamaz oldum.
Geçen haftadan beri %80 daha iyiyim diyebilirim. Sabah bulantısı-kusma falan devam ama günlük hayatımı etkileme düzeyinde değil.
Bugün ilk kez iştahım açıldı, önce yiyemiyorum diye üzülüyordum umarım bu defa da yemek miktarını kaçırmam :)

Ramazanda oruç tutmuyoruz, eşimle bi ritüelimiz var iftar saati dışarı çıkıp herkes evde ya da restoranlarda sofradayken boş sokakların tadını çıkarıyoruz
Hele market alışverişi iftar saatinde çok iyi oluyor
Hiçbir yerde sıra olmuyor :)
Bir de ramazan pidesini özledik
Birazdan almaya gideceğiz

2 hafta sonra istediğini yediğin ve kendini çok enerjik hissettiğin bir dönem başlayacak. Az kaldı dayan:)
Ben yemek konusunda şu şekilde hareket ettim. Mesela eve tatlı almadım ama işyerinde veya dışarıda canım istediğinde, o tatlıdan 2 çatal yiyip nefsimi köreltip bıraktım. Böylece hem kendini kıtlık psikolojisine sokmuyorsun hem de istediğini makul miktarlarda yiyip çok kilo almıyorsun. Bir de ara öğün yapmak çok önemli. Ben 08:00'de kahvaltı yapıyorum. Yumurta, peynir, zeytin ve ceviz yiyorum.
Öğlen 12:00'de işyerinde öğle yemeği yiyorum. Çorba, ana yemek ve salatayı alıyorum. Pilav ve tatlı genelde almıyorum.
15:30'da ara öğün yapıyorum. Yanımda kuru meyve veya meyve oluyor. Biraz cevizle tüketiyorum.
Akşam yemeğini 18:30 gibi yiyoruz. Çorba, ana yemek, salata, yoğurt tüketiyorum.
Bulantılar bittiğinden beri bu düzendeyim. Toplamda 2 kg aldım. Bebek 1500 gr şu an:)

Bir önceki hamileliğimde de bu şekilde beslenmiştim. Toplamda 5 kg aldım, 3630 gr doğdu kızım. Doğumdan çıktığımda başlangıç kilomdaydım. Bu süreçte düzgün beslenmek ve bebeğe faydalı olan şeyleri tüketmek çok önemli. Hem gereksiz kilo almıyorsun, vücut ödem toplamıyor hem de doğum sonrası kilo ile uğraşmıyorsun.

İlk haftalar bi tek makarna ekmek gibi şeyler iyi geldiğinden hep hamur ağırlıklı beslendim
Tatlı ile oldum olası aram yoktur
Maraş Dondurması yiyorum 2 -3 günde bir az miktarda.
Pirinç yerine bulgur tercih etmeye çalışıyorum. Peynir yumurta süt yoğurt her gün mutlaka yemeye çalışıyorum
Bu aralar canım meyve istiyor :) ki normalde pek sevmem. Kayısı, şeftali, kavun gibi meyveler istiyorum ilginç şekilde.

Ne kadar ideal şekilde kilo almışsın elecda :)
Hem de bebek oldukça iyi kiloda doğmuş.
Ben 46-47 kilolardayım. O yüzden kendime 10 kg kadar bir opsiyon tanıyorum
Daha fazlasının zaten bebeğe faydası olmadığı gibi bana hantallıktan başka bir şey olmaz diye düşünüyorum.
Bakalım şimdilik küçük bir karnım var ama dar bir şey giymediğim sürece belli olmuyor.
:)

Benim doktorum ilk hamileliğimde, bu süreçteki en önemli iş kilo kontrolüdür, bu süreci yeme içme fırsatına çevirip, işleri kendin ve bebek için zorlaştırma demişti. Sonra bir A4 kağıdı ortadan ikiye bölüp, bebeğe faydası olan yiyecekler ve faydası olmayan yiyecekler şeklinde liste yapmıştı. Faydası olmayan kısım kızartma, hamur işleri, tatlılar, abur cubur diye gidiyordu:)) Bunları yemek için bebeği bahane etme demişti Kendine kilo sınırlamasına ilişkin bir rakam koyma bence. Sadece sağlıklı beslen, takviyeleri kullan, su iç ve yarım saat yürü. Bebeğin için yapabileceklerin bunlarla sınırlı zaten. Gerisi tevekkül.
Bu arada bebek ilk üç ay, senin kanından beslendiği için ne yediğininin bir önemi yok. Ben de sadece çubuk kraker ve leblebi ile beslendim o dönem:) Ancak plesenta oluşumu 12. hafta civarında oluştuğu için bebeğin bundan sonraki gelişimi, senin yediğin içtiğin şeylere bağlı.

Çok şükür ki çok iştahlı ve yemek yemeyi seven bi insan değilim belki bu bi avantaj olur bana :)
Şimdiye kadar en fazla 48 kiloyu gördüm ama en iyi hissettiğim kilo 46.
Doktorum beni de uyardı 20 kilo falan alma diye
Paketli gıdayı hayatımdan çıkarmıştım zaten önceden.
Kek, börek, pasta zaten 40 yıl düşünsem aklıma gelmeyen şeyler :) kızartma da yemem. Ben hiçbir şey yemiyomuşum ya böyle yazınca fark ettim
Yumurta, peynir, salata, sebze falan seviyorum ben bir de kırmızı et. Ama nedense et yiyemiyorum o kadar severken göresim gelmiyor. Neyse ki demir ve demir bağlama değerlerim oldukça yüksekti ve kötü kolesterolüm vardı hamile kalmadan hemen önce. Doktor zaten kırmızı eti azalt demişti. belki de vücudum kendini korumak için şimdi istemiyordur.
Biraz ekmekten ayrılmam lazım ya, ramazan pidesine dayanamıyorum :)

Teşekkür ederim önerilerin için, umarım sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilirim

Sen zaten gayet sağlıklı besleniyormuşsun:)) İnşallah sağlıkla kucağına alırsın.

Bu konuyu açtığımdan beri bayağı yol aldım
Borçlarımı oldukça azalttım
Kredi notum düzeldi
Ama arada harcamaların kontrolden çıktığı da oldu :)
Şimdi hızla borç ödeyip gereksiz harcamadan kaçınıyorum
İşe giderken yemek götürüyoruz mesela
Hem sağlığımız hem bütçemize iyi geldi
Gerçekten buradaki arkadaşların da desteği ile birbirimizden çok şey öğrendik

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün de harcamasız geçecek sanırım :)
Evdeki malzemelerle akşam yemeği hazırlayacağım. Havalar düzeldiği için yürüyüş yapıyorum
Avmlere kapanıp saçma harcamalar yapmıyoruz

masAllah ne guzel beslenme seklınız

Dün bir şey almayacaktım
Maden suyu ve sıvı sabun bitti
Evde katı sabun var ama eşim katı sabun kullanamıyor :)
İğreniyormuş
O yüzden gittik bimde eyüp sabri tuncerin zeytinyağlı büyük boy sıvı sabunu 7.5 tl ye düşmüş onu aldık

Bugün h&m den kendime hamile kıyafeti almayı düşünüyorum
İkinci ürüne %50 indirim kuponum var
Madem alacağım bari indirimden alayım

Bir de dün kedi kumu aldım internetten
20 kg 35 tl
Bize iki buçuk ay gidiyor

Masraf hiç bitmiyor. Artık çatlak önleyici kreme geçmem lazım ama onu da internetten sipariş edeyim daha uyguna geliyor eczanede çok pahalı

Bebek eşyaları için acele etmemeye karar verdim
Sadece listeler yapıp ne istediğimi belirleyeceğim
Sonra toplu şekilde alınabilir diye düşünüyorum
Hatta bu işi ağustos ayına erteledim.
O zamana kadar iyi bir planlama ile sadece gerekli olduğunu düşündüğüm şeylerin bir listesini çıkarmaya çalışacağım.

Listemi yapınca buraya da eklerim :)
Belki eksiklerimi ya da fazlalık olarak yazdıklarımı beraber düzeltiriz

Çatlak önleyici için ne almayı düşünüyorsun? Bu aralar ben de araştırıyorum

elecda çok güzel beslenmişsn. Ben de senin gibi besleniyorum bakalım kaç kilo ile doğuma girecem? Bu sürede spor yapmış mıydın?
Teşekkür ederim. Spor yapmadım. Yürüyüş yapmıştım ama düzenli değildi. Bu sefer her gün öğlen yemek yedikten sonra yarım saat işyeri etrafında yürüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…