S Spizella güzel konu açmışsın. Nasıl yapıyorsunuz? Almadığınız her günü mü sayıyorsunuz? Neler yapıyorsunuz? Okudum ancak pek anlayamadım.
Ben de almamaya çalışıyorum. Ihtiyaçlar bitmiyor ama. Bir de gerçekten ihtiyaç değil aldıklarım. Geçen gün hem bana hem arkadaşıma aldım gereksiz şeyler o kadar gereksiz ki koyacak yer bulamadım ve aldığıma pişman oldum.
Kredi kartı hiç kullanmam. 1kart var. Çok lazımsa ordan kullanırız.
Birde dışarıda birşeyler yeme huyum var. Onlara da gereksiz para harcıyorum sanki.
Birde ben almadım ama eşime aldırdım o sayılır mı
Ben ilk başta şöyle yapıyordum
Alma isteğim çok fazlaydı. O yüzden o gün bişey almak isteyip düşünüp bu gereksiz diyip vazgeçebildiysem onu kar ve başarı sayıyordum.
İlk aylarda gerçekten zorlandım çünkü ben dışarı çıktığım her gün elim boş döndüğümde çok mutsuz oluyordum
O sırada avm lerden uzak durdum
İhtiyaç mı istek mi? Diye sordum kendime.
Çoğu zaman sadece istekti ve o sırada almazsam geçiyordu.
Zaten en büyük hatayı gördüğüm şeyi hemen o an alırsam yapıyordum.
Eğer bi şeyi alma isteği duyarsam mağazadan çıkıp biraz başka yerleri gezip zaman geçirdiğimde tekrar soruyordum kendime hala almak istiyor muyum diye. %95 hayır oluyordu cevap.
O yüzden aslında o kadar da lazım bişey değilmiş diyorum
Sonra bu alma isteğim azaldı.
Bu defa eldeki parayı nasıl daha az harcayabilirim düşüncesine girdim.
Şu an hala onun üzerine çalışıyorum
Arada malesef bir süre ipin ucu fena kaçtı.
Bu durum çok sıkı diyet yapan birinin bi kere yaptığı kaçamakla diyeti tamamen bozması ve önünü alamaması gibi.
cimri olmakla akıllı harcama yapmak arasındaki sınırı korumaya çalışarak süreci yönetmeyi deniyorum şu sıralar