• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Teşekkür ederim. Spor yapmadım. Yürüyüş yapmıştım ama düzenli değildi. Bu sefer her gün öğlen yemek yedikten sonra yarım saat işyeri etrafında yürüyorum.
İş yerimde yemek sonrası ben de yürümeye başladım tabi güneşten kaça kaça:)) bu arada çatlak için ne kullandın? Bir de güneş kremin neydi? Hazır buldum yakaladım seni sorayım.
Ben de gebelik öncesi diyetisyene başladım ideal kiloma ulaştım şimdi gebelik emzirme vs diye devam edecez

Çatlak önleyici için ne almayı düşünüyorsun? Bu aralar ben de araştırıyorum

lierac ve mustelanın testerlarını denedim
lierac ın yapısı jel gibi kolaylıkla emiliyor vücut tarafından
mustela ise nemlendirici krem gibi ama kokusuna bayıldım.

aktardan yağ karışımları da yapılıyor ama ben yağların kokusuna da o yağlılık hissine de dayanabileceğimi sanmadığımdan mustela almaya karar verdim :)

bitince lierac alırım. dönüşümlü kullanırım diye düşünüyorum.
karnım çıkmaya başladı sanırım zayıf olduğumdan.
artık yavaştan başlamam lazım

güneş kremi olarak da "trukid" aldım bugün.

İş yerimde yemek sonrası ben de yürümeye başladım tabi güneşten kaça kaça:)) bu arada çatlak için ne kullandın? Bir de güneş kremin neydi? Hazır buldum yakaladım seni sorayım.
Ben de gebelik öncesi diyetisyene başladım ideal kiloma ulaştım şimdi gebelik emzirme vs diye devam edecez
Çatlak için body shop shea body butter kullanıyorum. Margarin kıvamında bir vücut kremi:)) İlk hamileliğimde de bunu kullanmıştım ve çatlak olmamıştı. Güneş kremi olarak da Bioderma Photoderm AR kullanıyorum.

Çatlak için body shop shea body butter kullanıyorum. Margarin kıvamında bir vücut kremi:)) İlk hamileliğimde de bunu kullanmıştım ve çatlak olmamıştı. Güneş kremi olarak da Bioderma Photoderm AR kullanıyorum.
Ben normalde bioderma kullanıyordum onun hafif yapısı hemen emilimi ve koruyuculuğundan çok memnundum. Bir yaz eşimle teknede iken yüzüme sürdüm onun yüzüne sürdüm baya bi olunca gerisini de göğsüne elimi yapıştırmıştım. Eşimin o beş parmaklı el izim göğsünde beyazlık olarak kalmıştı Saruman gibi :))
Ben de solante pregna aldım bugün kullanmaya başladım yüzümde beyaz beyaz kalıyor bioderma ya göre çok ağır geldi. Allahtan geçici bir süre bunu kullanacam

Arkadaşlar merhaba araniza yeni katildim. Hamile olup doktora yapaniniz var mi acaba? Hem bütçe açısından soruyorum hemde evde çocukla ders çalışılıyor mu diye merak ediyorum. Teşekkürler :)

Arkadaşlar merhaba araniza yeni katildim. Hamile olup doktora yapaniniz var mi acaba? Hem bütçe açısından soruyorum hemde evde çocukla ders çalışılıyor mu diye merak ediyorum. Teşekkürler :)

Selam hoşgeldin
Ben yapmaya çalışıyorum
Yeterliğe gireceğim 2 hafta sonra
Çalışılır da ben çalışmadım pek :) o da benim tembelliğimden.
Bebek doğunca ne olur bilemiyorum. Ama 2 peşpeşe bebekle tez yazıp bitiren arkadaşım var

Selam hoşgeldin
Ben yapmaya çalışıyorum
Yeterliğe gireceğim 2 hafta sonra
Çalışılır da ben çalışmadım pek :) o da benim tembelliğimden.
Bebek doğunca ne olur bilemiyorum. Ama 2 peşpeşe bebekle tez yazıp bitiren arkadaşım var
Oyyy iki hafta mı kaldı yeterliliğe? Bol şans şimdiden. Bebek doğmadan halletmen iyi olmuş. Bi an o dönemlerimi hatırladım da evi ... götürüyordu kafamda da bir huni ile geziyordum.

Bende 11 haziran da gircem. Yeterlilik sonrası çocuk istiyoruz Allah nasip ederse 2 yıl ücretsiz izinde evde tez yazmayı planlıyorum. Danışmanım erkek ve tabiki karşı akademik olarak ilerleyemeyecegimi düşünüyor, o yüzden biraz korkuyorum açıkçası. İnşallah nasip olur zorunlu görevim var doğuda es durumundan gidemeyeceğim senedi oduyecegim o yüzden daha fazla maaş almamam da gerekiyor 1.5 katı artı en yüksek yasal faiz şeklinde oducem çünkü :(

Bende 11 haziran da gircem. Yeterlilik sonrası çocuk istiyoruz Allah nasip ederse 2 yıl ücretsiz izinde evde tez yazmayı planlıyorum. Danışmanım erkek ve tabiki karşı akademik olarak ilerleyemeyecegimi düşünüyor, o yüzden biraz korkuyorum açıkçası. İnşallah nasip olur zorunlu görevim var doğuda es durumundan gidemeyeceğim senedi oduyecegim o yüzden daha fazla maaş almamam da gerekiyor 1.5 katı artı en yüksek yasal faiz şeklinde oducem çünkü :KK43:

Durumun fenaymış
Benim zorunlu görevim bayağı bi batıda
Sadece doktora için gönderdiler şimdi geri gel Yeterlikten sonra dön diyorlar ama dönmek istemiyorum bebek şu an bulunduğum yerde doğsun istiyorum.
Hem ekim gibi doğum izni sonrasında ücretsiz izin düşünüyorum ben de bi süre
Yani izinde olacağım niye döneyim ki o üniversitede de çalışmayacağım. Evde oturduğum sürede tez önerisini ve 2 tik halledersem süper olur.
tabi yeterliği geçebilirsem ;)

Durumun fenaymış
Benim zorunlu görevim bayağı bi batıda
Sadece doktora için gönderdiler şimdi geri gel Yeterlikten sonra dön diyorlar ama dönmek istemiyorum bebek şu an bulunduğum yerde doğsun istiyorum.
Hem ekim gibi doğum izni sonrasında ücretsiz izin düşünüyorum ben de bi süre
Yani izinde olacağım niye döneyim ki o üniversitede de çalışmayacağım. Evde oturduğum sürede tez önerisini ve 2 tik halledersem süper olur.
tabi yeterliği geçebilirsem :KK66:
İnşallah geçersin canım hamileyken nasıl peki çalışabildin mi? Hergun düzenli 2 saat çalışsam bana yeter bakalım olcak mı :)

İnşallah geçersin canım hamileyken nasıl peki çalışabildin mi? Hergun düzenli 2 saat çalışsam bana yeter bakalım olcak mı :)

Benim çok bulantı ve kusma sorunum oldu 6 hafta kadar
Ama bunlar çalışmaya engel değildi ;)
Yani bence çok bi engeli yok. Benim sadece biraz tembelliğimden çok sıkı çalışmadım :)

Hoşgeldin :)
Ben henüz zenginleşemedim ama en azından durumu düzelttim biraz
Yılsonuna kadar bayağı toparlarım diye umuyorum
Hoşbuldum. Zenginleşmek için önce borçlardan kurtulmak lazımdı zaten. Umarım toparlarsın.
Biz bir açılıyoruz bir kapatıyoruz. Neden ayağı yorgana göre uzatamıyoruz onu bulmam lazım :(

S Spizella güzel konu açmışsın. Nasıl yapıyorsunuz? Almadığınız her günü mü sayıyorsunuz? Neler yapıyorsunuz? Okudum ancak pek anlayamadım.
Ben de almamaya çalışıyorum. Ihtiyaçlar bitmiyor ama. Bir de gerçekten ihtiyaç değil aldıklarım. Geçen gün hem bana hem arkadaşıma aldım gereksiz şeyler :( o kadar gereksiz ki koyacak yer bulamadım ve aldığıma pişman oldum.
Kredi kartı hiç kullanmam. 1kart var. Çok lazımsa ordan kullanırız.
Birde dışarıda birşeyler yeme huyum var. Onlara da gereksiz para harcıyorum sanki.

Birde ben almadım ama eşime aldırdım o sayılır mı :D

S Spizella güzel konu açmışsın. Nasıl yapıyorsunuz? Almadığınız her günü mü sayıyorsunuz? Neler yapıyorsunuz? Okudum ancak pek anlayamadım.
Ben de almamaya çalışıyorum. Ihtiyaçlar bitmiyor ama. Bir de gerçekten ihtiyaç değil aldıklarım. Geçen gün hem bana hem arkadaşıma aldım gereksiz şeyler :KK43: o kadar gereksiz ki koyacak yer bulamadım ve aldığıma pişman oldum.
Birde dışarıda birşeyler yeme huyum var. Onlara da gereksiz para harcıyorum sanki.

Birde ben almadım ama eşime aldırdım o sayılır mı :KK70:

Ben ilk başta şöyle yapıyordum
Alma isteğim çok fazlaydı. O yüzden o gün bişey almak isteyip düşünüp bu gereksiz diyip vazgeçebildiysem onu kar ve başarı sayıyordum.
İlk aylarda gerçekten zorlandım çünkü ben dışarı çıktığım her gün elim boş döndüğümde çok mutsuz oluyordum

O sırada avm lerden uzak durdum
İhtiyaç mı istek mi? Diye sordum kendime.
Çoğu zaman sadece istekti ve o sırada almazsam geçiyordu.
Zaten en büyük hatayı gördüğüm şeyi hemen o an alırsam yapıyordum.
Eğer bi şeyi alma isteği duyarsam mağazadan çıkıp biraz başka yerleri gezip zaman geçirdiğimde tekrar soruyordum kendime hala almak istiyor muyum diye. %95 hayır oluyordu cevap.
O yüzden aslında o kadar da lazım bişey değilmiş diyorum ;)

Sonra bu alma isteğim azaldı.
Bu defa eldeki parayı nasıl daha az harcayabilirim düşüncesine girdim.
Şu an hala onun üzerine çalışıyorum
Arada malesef bir süre ipin ucu fena kaçtı.
Bu durum çok sıkı diyet yapan birinin bi kere yaptığı kaçamakla diyeti tamamen bozması ve önünü alamaması gibi.

cimri olmakla akıllı harcama yapmak arasındaki sınırı korumaya çalışarak süreci yönetmeyi deniyorum şu sıralar ;)

Ben de almamaya çalışıyorum. Ihtiyaçlar bitmiyor ama. Bir de gerçekten ihtiyaç değil aldıklarım. Geçen gün hem bana hem arkadaşıma aldım gereksiz şeyler :KK43: o kadar gereksiz ki koyacak yer bulamadım ve aldığıma pişman oldum.

Birde ben almadım ama eşime aldırdım o sayılır mı :KK70:

Ben aynı zamanda minimalizm ile de ilgilenmeye başlamıştım. Bu yüzden eldeki gereksiz, kullanmadığım, sevmediğim eşyaları da çıkarıp evimi ve kendimi rahatlatma yoluna gittim.
Hala bu işe de yavaş yavaş devam ediyorum. Hala istediğim sadeliği yakalayamadım.

Kredi kartı kullanmaman harika
Ben malesef bir ara borç batağındaydım kredi kartlarını düzgün kullanamadığımdan
Şimdi ise ekstrenin tamamını ödeyebilecek seviyedeyim ama yine de azaltmaya çalışıyorum

Eşine aldırman da sayılır tabiki :D
Amacımız: sadece gerekli ve ihtiyaç olan şeyleri almak, ihtiyaç fazlasını bi kenarda dursun diyerek kullanmayacağımızı bilerek almamak.
Tabiki arada keyfi harcamalar da yapacağız ama mesela dışarıda yemek sınırla sayıda olursa hem sağlık, hem para açısından daha iyi olmaz mı?
Ben de çok sık dışarıda yiyen ve yemek yapmayı sevmeyen biri olarak artık evde yoğurt bile mayalıyorum.

Ben aynı zamanda minimalizm ile de ilgilenmeye başlamıştım. Bu yüzden eldeki gereksiz, kullanmadığım, sevmediğim eşyaları da çıkarıp evimi ve kendimi rahatlatma yoluna gittim.
Hala bu işe de yavaş yavaş devam ediyorum. Hala istediğim sadeliği yakalayamadım.
Ben de bir cok seyi almayı bıraktım. Fazla bir cok seyi elden çıkardım. Ama hala yeterince sadeleşemedim.
Eşine aldırman da sayılır tabiki :KK70:
O zaman onunkileri de hesaplayayım :D gıda alışverişini o yapar genelde. :D
Tabiki arada keyfi harcamalar da yapacağız ama mesela dışarıda yemek sınırla sayıda olursa hem sağlık, hem para açısından daha iyi olmaz mı?
Dışarıda yemeği bugün itibariyle bıraktım.
Ben de çok sık dışarıda yiyen ve yemek yapmayı sevmeyen biri olarak artık evde yoğurt bile mayalıyorum.
Yoğurdu çocuklar için zaten mayalıyorum.

Bugün sadece 50kr harcadım. Haftalık 50tl bütçe belirledim. 3tl hergün yol parası vereceğim. Duruma göre bütçem fazla verebilir.
Gereksiz şeyler almayacağım.
Hedefim kendime araç almak. Bakalım hedefe ne zaman ulaşacağım.

Ben de bir cok seyi almayı bıraktım. Fazla bir cok seyi elden çıkardım. Ama hala yeterince sadeleşemedim.

O zaman onunkileri de hesaplayayım :KK70: gıda alışverişini o yapar genelde. :KK70:

Dışarıda yemeği bugün itibariyle bıraktım.

Yoğurdu çocuklar için zaten mayalıyorum.

Bugün sadece 50kr harcadım. Haftalık 50tl bütçe belirledim. 3tl hergün yol parası vereceğim. Duruma göre bütçem fazla verebilir.
Gereksiz şeyler almayacağım.
Hedefim kendime araç almak. Bakalım hedefe ne zaman ulaşacağım.

Madem bi amacın var onu somutlaştırmak lazım
İnternet bankacılığı kullanıyor isen bence bir birikim hesabı aç araba hedefi için
Ve belirlediğin periyodlarla oraya para yatır.
Mesela haftalık ya da aylık.
Altın ve döviz yapan arkadaşlar var
O belki daha mantıklı ama hepsi çok uçtu gitti
Düşünce almak artınca satmak şeklinde kar edilebilir

Birikim kalan paradan yapılmazmış
Örneğin maaşı alınca
Maaş-birikim = giderler için kalan kısım olmalıymış

Dışarıda yememek bence hemen sonuç verecek ve fark ettirecek ;)

Back