Bugün ne almadın?

Hayirli olsun güle güle oturun.
Bi arkadasim icin sordum tayinleri cikacak. 7 yil kalacaklar. Kim bilirr belki bir gun bizde gideriz tayin ankaraya.
Nerelerden ev alinabilir fiyatlar ortalama nedir.

Bi arkadasim icin sordum tayinleri cikacak. 7 yil kalacaklar. Kim bilirr belki bir gun bizde gideriz tayin ankaraya.
Ben kendim Yenimahalle de oturuyorum. Yeni binalar çok pahalı 450-500 bin bandında eskiler de hem dar küçük hem de içi eski hele bazı yerlerde dar sokaklar otopark sorunu filan da var. İşyerleri nerde olacak? İşe gidiş gelişlerinde servis kullanma durumları olacak mı ? Çocukları var mı varsa kaç yaşlarında kreş çocuğu mu olacak yoksa okul çocuğu mu ? Madem 7 yıl kalacaklar ben onların yerinde olsam imkanları varsa lojmanı zorlardım.
Bu arada bizim kendi evimiz Bağlıca da. Orası hem banliyö gibi hem de ulaşım özel araç olmayınca daha zor. Ama yerleşim olarak daha düzenli tabi.

sen gidersen, ne yap et, anıttepedeki lojmanlarda kalmaya çalış, her yere çok yakındı.

Insallah alirsiniz. Bende bir ev sahibi olmayi o kadar cok istiyorum ki. Pozitif olumlamayla olacak inaniyorum.
Neresiymis orasi. Eryamanda villa icin hemde yesillikler icinde baya iimis fiyati bence. Eryamanda benim oturdugum sitede ki evlerde 220bin civariydi. Ve evim baya genisti

1. Etaptaki cumhuriyet parkının arka tarafları

Ben şu anki evimin kredi borcu bitince Ankara'da yatırımlık bir ev alıp kiraya vermek niyetindeyim. S Spizella 'nın dediği gibi Eryaman'da servis güzergahında olan ve metroya yakın olan 1+1 veya 2+1 daire mantıklı. Ama sitede günlük kiralamanın yasak olduğundan emin olmak lazım. Bir de Esat, gop, tandoğan, anıttepe gibi merkezdeki semtlerde eski bir ev alıp, içini yaptırıp kiraya vermek de mantıklı olabilir. Ben Yaşamkent tarafında oturuyorum. Gelişen bir bölge ve ev fiyatları yüksek. Bu semtten mesela 1+1 almak çok mantıklı değil. 1+1 ev kiralayan insanlar bekar veya yeni evli çalışan oluyor. Dolayısıyla işyerine kolay ulaşım ve sosyal yaşama yakınlık gibi kriterler talep ediyorlar. Bizim bölge daha araba sahibi ailelerr yönelik zira arabasız hayat kolay değil bu semtte.

Dün yine ikea dan koltuk alma sevdasına düşmüştüm ki kendine gel napıyosun sen artık koltuk değil bebek yatağı falan almalısın diye kendimi dürtükleyip vazgeçirdim :)

Bebek eşyaları ne zaman alınmalı?
Ben 6. Ay gibi almaya başlayayım diyorum ama?

İkea'nın çocuk mobilyaları ve oyuncakları çok başarılı. Eğer beşik, dolap vs. sitelerden alacaksan doğumdan 2-3 ay önce almaya gayret et. Yoğun bir boya kokusu oluyor ve yaklaşık 2 ayda çıkıyor o koku. Sürekli cam açıktı odanın ancak koku gitti.
Anne yanı beşik, yani bir tarafı çıkıp senin yatağına birleştirilen modeller bence çok kullanışlı. Gece iki-üç saatte bir kalkıp emzirdiğin için yataktan doğruş beşiğe uzan falan zor oluyor.

İkea dan yatak almayı düşünüyorum
Dolaba gerek yok eşyalarımı azaltınca gardorobun bir tarafını hiç kullanmaz olduk. İkeadan almıştım gardrobu da, onun içine ekstra çekmece ve sepetler alarak bi kapağın tamamını bebek eşyalarına ayırabilirim
Yatak yanına koyulan şeyden almak istiyorum ama bi tek chicco da gördüm o da bizim yatağa uyar mı ölçmek lazım çünkü yatağımın bazası da kendisi de çok yüksek :)
Ama aklımda olsun, gece kalkmak zor gelir bana beşik uzak olursa

Hani hep diyorlar ya yaşam sınırı 30 hafta diye. 30 dan sonra almak mantıklı büyük şeyleri. Ama temel şeylerde gezerken görürsün hoşuna gider hesaplı bulursun ufak ufak alırsın. İkea ya ben iki kez gittim bana eşyaları çok uyduruk geliyor yani sağlamlık anlamında, yoksa tasarımları çok hoş.

Benim evin neredeyse tüm eşyası ikeadan
Hepsini kendimiz kurduk, 2 senedir bi sıkıntı çıkarmadılar
Mdf falan değil tabi uygun fiyatlı ürünleri
Dışı mdf içi suntalam
Ama bizim için işlevsellik önemliydi
O yüzden tüm eşyalardan memnunuz, alıp da kötü çıktı diyebileceğim bişey olmadı.

Son zamanlara kadar gelebilirsem belki o zamana kadar beğenip liste yaptığım şeyleri topluca almak daha mantıklı olabilir haklısın

Canim ben butun alusverisimi 6 bittikten sonra yaptim. Bide anne yani besik chicconun cok pahaliydi. 250ye soobaby aldim. Oda chicco gibi hatta hic farki yok. Biz 6.5 aylik olana kadar onu kullandik. 6 seviyesi var. Benimde yatagim ve bazam yuksekti endiseliydim. 6. Seviyede cok rahat kullandik. Icine ic yatak olarak da kiraz cekirdekli reflu yatagi kullandim

Ne kadar çok detay varmış ben çok yabancıyım ya hiç fikrim yok, geçen bi arkadaşım oyun halısından bahsetti. Ne olduğunu bi türlü anlayamadım görene kadar :)

Kiraz çekirdekli reflü yatağını da ilk kez duydum

Aklımda olsun, chicco bana da pahalı gelmişti 6 ay için o parayı vermeye değmez diye düşünmüştüm.
Teşekkür ederim suukaa

Çocuk = masraf olacak belli oldu

Evet canm masraf gercekten. Ama umursamiyosun. sadece ii arastrip indirim takip etmeni oneririm. Biz oyle baya kar ettik.
Reflu yatagi da bas kismi yuksek sunger yatak. Biz cok memnun kaldik valla. Cok sık seyahat ederiz. Her yere reflu yatagini tasidim. Uykusundaki rutini bozulmasn diye. Soracagin bisey olursa seve seve cevapllarm

:) çok sağol, zamanı geldikçe rahatsız ederim o zaman.
Olabildiğince az ve kullanışlı şey almak istiyorum

:) çok sağol, zamanı geldikçe rahatsız ederim o zaman.
Olabildiğince az ve kullanışlı şey almak istiyorum
Bencede oyle olmali. Az kullanilacak seyler icin o kadar para dokmeyi hic anlalmiyorum. Zaten hamilelik dogum basli basina masraf. Insalkah hayirlisiyla kucagina al da gerisinin bi onemi kalmiyor.

Maaşıma son 1 hafta kaldı
Bu ay iyi bir planlama yapmalıyım
Bu aralar hiçbir şey almamaya çalışıyorum

Aylığı alınca güneş kremi alacağım
Bir de güzel ve bitkisel içekli diş macunu ve şampuan markası önerebilecek olan var mıydı?

GÜnah çıkarmaya geldim
Bugün aslında öğlen çorba falan içecektim
Ama cheeseburger ve gazoz aldım
Aslında zararlı ama önceliğim günler sonra karnımı doyurmak olduğundan hem para harcadım hem sağlığıma pek iyi davranmadım.
20,5 tl harcamam oldu
Maaştan bişey kalmadı
Acil para lazım :)

Dün eşimin kaplama olan dişi yerinden çıktı
Özel bi diş kliniğine gittik
Meğer iyice kötü olmuş bütün kaplamaları
önerilerde bulundular 15.000 -20.000 arası tutarmış
İmplant gerekiyor, köprü gerekiyor, sinüs kaldırma ameliyatı gerekiyor, çekilmesi gereken kökler varmış... çok zor işler...
Şu sıralar Yaptıramıycak gibi görünüyor..
Arabayı falan satsak belki
Devlet implant yapmasa da köprüleri yapmaz mı acaba. 10-11 sene önce yapılmıştı devlette. Tekrar yenilerler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…