• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Arkadaşlar sipariş ettiğim yiyecekler geldi.
Yorumlarımı yazıyorum

İzmir tulum peyniri almıştık, çok şükür aylar hatta belki yıllar sonra gerçek bi peynir yedim. :) o koyun sütünün damakta bıraktığı tat, yağlı bir peynir. 2,5 sene olgunlaştırılmış yazıyordu, bayıldık!

Bir diğeri domates. Kıpkırmızı, sulu ve resmen küçüklüğümde kendimizin ektiği fidelerden ürettiğimiz domates.. üstüne zeytinyağı gezdirip ekmek bile bandık...

Ekmek. Daha ekşi bekliyordum ama kızartıp üstüne tereyağı sürdük ve gayet lezzetli ekşi mayalı bir ekmek :)

Zeytin için bir egeli olarak sonunda (!) diyorum. Hafif acı, yeşil kırma zeytin. Kostikten bıkmıştım artık. Anneannem usulü :KK66:

Tatlı patates. Henüz bi fikrim yok bu benim için bir ilk. İlk kez tatlı patates yiyeceğim.

Beyaz turp. kutudan ilk çıktığında 2 dk bu ne diye düşündüm çünkü havuç gibi uzun beyaz bişeydi. :KK70: acı değil, taze ve lezzetli çıktı.

Bezelye. evlendiğimden beri ben sadece konserve bezelye almıştım. İlk kez bezelye ayıkladım :) bu da benim için bir ilk oldu. Yarın için pişireceğim.

Çağla. Ankarada yediğim tahta gibi kart çağlalardan sonra yarım kiloyu bu akşam yeriz. Çıtır çıtır ve ekşimsi :)

Erişte aldım biraz. Deneyince yazacağım. Erişte pek sevmem eşim istedi diye aldık. Cevizli yoğurtlu yaparız.

Patlayan mısır, gdo suzmuş, patlatınca yorum yaparım :)

Sanırım biz artık alışverişimizi buradan yapacağız. Eşimle ekmeğin yarısını yedik resmen :)

Yorumlarımı yazıyorum

İzmir tulum peyniri almıştık, çok şükür aylar hatta belki yıllar sonra gerçek bi peynir yedim. :) o koyun sütünün damakta bıraktığı tat, yağlı bir peynir. 2,5 sene olgunlaştırılmış yazıyordu, bayıldık!

Bir diğeri domates. Kıpkırmızı, sulu ve resmen küçüklüğümde kendimizin ektiği fidelerden ürettiğimiz domates.. üstüne zeytinyağı gezdirip ekmek bile bandık...

Ekmek. Daha ekşi bekliyordum ama kızartıp üstüne tereyağı sürdük ve gayet lezzetli ekşi mayalı bir ekmek :)

Zeytin için bir egeli olarak sonunda (!) diyorum. Hafif acı, yeşil kırma zeytin. Kostikten bıkmıştım artık. Anneannem usulü :KK66:

Tatlı patates. Henüz bi fikrim yok bu benim için bir ilk. İlk kez tatlı patates yiyeceğim.

Beyaz turp. kutudan ilk çıktığında 2 dk bu ne diye düşündüm çünkü havuç gibi uzun beyaz bişeydi. :KK70: acı değil, taze ve lezzetli çıktı.

Bezelye. evlendiğimden beri ben sadece konserve bezelye almıştım. İlk kez bezelye ayıkladım :) bu da benim için bir ilk oldu. Yarın için pişireceğim.

Çağla. Ankarada yediğim tahta gibi kart çağlalardan sonra yarım kiloyu bu akşam yeriz. Çıtır çıtır ve ekşimsi :)

Erişte aldım biraz. Deneyince yazacağım. Erişte pek sevmem eşim istedi diye aldık. Cevizli yoğurtlu yaparız.

Sanırım biz artık alışverişimizi buradan yapacağız. Eşimle ekmeğin yarısını yedik resmen :)
Afiyet olsun S Spizella

tesekkur ederim arkadaslar acaba dedim saclarına kullanıyolarsa ben de alim.ya benim ananem sabundan baskasıyla yıkamazdı sacını ıpek gıbıydı bızımkı sampuana alısık ya bence ondan böyle yapıyor
Ben kızımın saçlarını zeytinyağlı sabun ile yıkıyorum. Yumuşak ve pırıl pırıl oluyor. Biz saçımızın dokusunu bozduğumuz için sanırım böyle.

:) çubuk kraker görmek istemiyor gözüm valla

Bence de alışkanlık meselesi
Eşim de babam da sabunla yıkıyorlar saçlarını hiç sorun olmuyor onlarda. Bizim saçlar fena alışmış
Ben de leblebi görünce diken diken oluyorum şu an:) Hayatımın geri kalanında yemeye hiç niyetim yok. Bir ömürlük yedim zati.

Yorumlarımı yazıyorum

Beğenmene çok sevindim. Afiyet olsun.:KK50:

Yorumlarımı yazıyorum

Afiyet olsun bebişe de yarasın :kk77:

İpek hanımın Çiftliğinden bende eski kaşar /tulum peyniri, zeytin, erişte, kuru kayısı alacağım
Tatlı patatese çok sevindim çünkü patates yiyemiyorum bana çok dokunuyor, onu denemek istiyordum.
Domates, salatalık ve diğer meyveler çalıştığım yerde yayladan mis gibi oluyor. Onlarla uğraşmam
Belki yumurtada alabilirim, bu ara yumurtasız kaldık
Yumurta aldığımız arkadaşım eşini olaylı bir şekilde boşuyor artık ordan çöp almam :duduk::sinirli::KK62:

İpek hanımın Çiftliğinden bende eski kaşar /tulum peyniri, zeytin, erişte, kuru kayısı alacağım
Tatlı patatese çok sevindim çünkü patates yiyemiyorum bana çok dokunuyor, onu denemek istiyordum.
Domates, salatalık ve diğer meyveler çalıştığım yerde yayladan mis gibi oluyor. Onlarla uğraşmam
Belki yumurtada alabilirim, bu ara yumurtasız kaldık
Yumurta aldığımız arkadaşım eşini olaylı bir şekilde boşuyor artık ordan çöp almam :duduk::sinirli::KK62:

Sen de deneyince yazarsan sevinirim :)
Domates salatalık konusunda şanslıymışsın benim de öyle bi imkanım olmasını isterdim.
Kadına kötü davranıyorsa kuruş kazandırmayın ! :KK9:

10 gün için 75 lira param kalmış ya :skandal:
Acilen bursumun yatması lazım ama:KK17:
Gerçi şu an alacak büyük bişeyimiz yok, ama ufak tefek harcamalar oluyor. Süt bitecek mesela..

Sen de deneyince yazarsan sevinirim :)
Domates salatalık konusunda şanslıymışsın benim de öyle bi imkanım olmasını isterdim.
Kadına kötü davranıyorsa kuruş kazandırmayın ! :KK9:

İnsanlar yanıltmaz derdik 35 yıldan sonra şoktayız
Ben tarımı ile ünlü bir yerdeyim, yetişmeyen bi çay kivi fındık var bildiğim. Bu liste 5 olur 10 olmaz

Dün bizim eve yakın bir muhit keşfettik
Yanyana yapılmış villalardan oluşuyor yeşillikler içinde
Önünde arkasında bahçesi var
O kadar sevdim ki evleri. 3 katlı teraslı barbeküsü var önünde falan
295.000 ile 365.000 arası fiyatları var

Keşke param olsaydı bi tane satın almayı çok isterdim...

S Spizella inşallar olur neden olmasın.
Borçlarınızı bitirip biraz birikim yaparsanız alabilirsiniz bence.
Çok azdan olur derler.
Daha yaşımız genç, böyle akıllı gidersek birer birer gerçekleşir hayallerimiz:KK68:

Orası öyle ama ankarada kalmayacağız en fazla 1-2 sene daha buradayız. O yüzden buradan ev almak pek mantıklı değil gibi.

Gideceğimiz şehirde ise aşırı bir pahalılık var
Yeni bir binada (site falan da değil) evler 400.000 falan. Sanki manzaralı

Sokak manzarasına o para verilir mi ya :D

Şu şekilsiz eve bi bakın Lütfen şu para şuna verilir mi?
2+1 ve 110 m2

IMG_0857.PNG

Dün bizim eve yakın bir muhit keşfettik
Yanyana yapılmış villalardan oluşuyor yeşillikler içinde
Önünde arkasında bahçesi var
O kadar sevdim ki evleri. 3 katlı teraslı barbeküsü var önünde falan
295.000 ile 365.000 arası fiyatları var

Keşke param olsaydı bi tane satın almayı çok isterdim...
fiyatları cok ıyıyms canım ah ah görsen sıkısık sıkısık evlere 450 500 dıyorlar bakıyoruz da ki 3 büyüksehirde falan degılız yani düşün

S Spizella ankarda nerelerden ev alinir. Nereler gelismekte ucuz. Nerlerde pahali. Biraz bahsedermisin
canım ben çok iyi bilmiyorum ankaranın muhitlerini.
Keçiören tarafında evler ve kiraların ucuz olduğunu biliyorum.
ama Eryaman'da oturduğumdan burası hakkında yorum yapabilirim.

bu civarlar yeni gelişiyor sayılır. önceden sadece evler vardı, pek sosyal hayat yoktu. ama şimdi bir çok rezidans ve site yapılıyor. benim param olsa buralardan 1. ve 2. etap civarından kiraya vermelik 1+1 evler alırım :)
servis güzergahında ve metroya yakın olursa boş kalmayacağını, eşyalı kira getirisinin 900-1000 gibi olacağını düşünüyorum.

S Spizella ankarda nerelerden ev alinir. Nereler gelismekte ucuz. Nerlerde pahali. Biraz bahsedermisin
Bütçe ne kadar olacak ? Oturacak mısınız yoksa yatırım amaçlı alıp kiraya mı vereceksiniz? Biz üç sene kadar önce aldık sıfır bir daire ama site oturmuş bir siteydi kiraya da verdik, şimdi konut kredisinin bir kısmını kiradan öder bile olduk.

Back