Araba çok masraf ya
Bizimkinin de kapı kilidi bozuldu
Eski usül anahtarla kitliyoruz ama alışkanlık olmuş unutup gidiyoruz
50 tl imiş tamir ücreti
Onu vermeyelim derken arabayı alıp götürecekler
Eşim fırsat bulduğunda yaptıracak artık
İkisi için iyi harcama bence
Watsonstan ben eli boş pek çıkamıyordum
Bekleriz
Yapmanız gereken tek şey ihtiyaç dışı hiçbir şey almamak
Ani karar verip aldığımız şeyler genelde arzularımız oluyor
Geçici heves...
Ben de düzgün yemek yapıp yiyebildiğimiz düzenli günlerimizi özledim
Afiyet olsun şimdiden
Şu ipekhanım çiftliğinden Sipariş verdim denemek için
Peynir
Köy ekmeği
Kırma Zeytin
Biraz meyve sebze (bezelye, tatlı patates, armut, domates gibi)
Çağla
Patlamış mısır falan
Fiyatlar benim markete verdiğimin %25 kadar üstünde
Ama güzelse değer
Yarın elimde olacakmış, paylaşırım sizinle de fikirlerimi :)
Şu ipekhanım çiftliğinden Sipariş verdim denemek için
Peynir
Köy ekmeği
Kırma Zeytin
Biraz meyve sebze (bezelye, tatlı patates, armut, domates gibi)
Çağla
Patlamış mısır falan
Fiyatlar benim markete verdiğimin %25 kadar üstünde
Ama güzelse değer
Yarın elimde olacakmış, paylaşırım sizinle de fikirlerimi :)
Selamlar,
Çiftlik ile ilgili aklıma gelenleri paylaşayım ben de:)
- Pazar günleri saat 14:00'e kadar sipariş verirseniz salı günü, 14:00'den sonra sipariş verirseniz çarşamba elinizde olur. Ben Çarşamba günleri sipariş veriyorum. Cumartesi bende olacak şekilde gönderin diye mailde belirtiyorum. Cumartesi öğlen kargo eve gelmiş oluyor. Dolayısıyla bir sonraki haftanın menüsünü Çarşamba belirlemiş oluyorum.
- Süt 1,5 lt'lik plastik şişede donmuş olarak geliyor. 2 şişe süt ve 1 adet yoğurt mayası alıyorum. 1 maya 3 şişe sütü mayalıyor. Süt geldiği gibi 1 taşım kaynatıp hemen mayalıyorum. Oldukça yağlı bir süt, yoğurtta kalın bir sarı kaymak tabakası oluşuyor. Normal bir durum. Bunun içine yağ mı karıştırmışlar diye düşünmeyin:)
- Süzme yoğurdun ayranı çok güzel oluyor. Ben haftalık söylüyorum. Ayrana çevirdikten sonra kalan yoğurdu biraz tuzluyorum.
- Bazlama söylüyorum ama kesip hemen buzdolabına kaldırıyorum. Dışarıda hemen küfleniyor.
- Göbek kaşar ve taze kaşar güzel ancak onlar da hızlı bozuluyor. Gelince parçalara bölüp streçliyorum ve o şekilde buzdolabı kabına kaldırıyorum.
- Ezine ve basma tulum peyniri favorim:)
- Gümüş soğan sipariş veriyorum.
- Tereyağların hepsini denedim benim en beğendiğim manda tereyağı oldu.
- Kuru kayısı ve kuru incir çok güzel
- Kahverengi sele zeytin ve kırma yeşil zeytin alıyorum. Yeşil zeytin çok çabuk küfleniyor, bu nedenle zeytinyağının içine koyuyorum.
- Kızımı ve kendimi yıkarken zeytinyağlı hamam sabununu kullanıyorum. Kızımın doğumundan 2 yaşına kadar bebek yağını kullandım.
Bugün bir çikolata bir kahve bir de ulaşım kartı dolumu derken etti mi size 14 tl
Günaydınlar.
Dün fırına verilen 4 tl dışında harcamam yok.
Şimdilik iyi gidiyorum :)
Akşama nohut yemeği var, yanına cacık yaparım.
1 dilim tam tahıllı ekmekle lüpletirim.
Eşim isterse ona pilav yapılabilir, kendi yapar zaten :))
Sen oldun artık :) çok düzenlisin
Ben de dün akşam mercimek görünümlü sebze çorbası yaptım (daha doğrusu eşim yaptı büyük oranda)
Kereviz havuç ne ararsan vardı içinde
Vitamin deposu :)
Bu mide bulantısı ve kusma beni bitirdi ya
Yemek yememde bi sorun yok ama tüm gün midem bulanıyor, yok mu bunun bi çözümü?
Evet eskisine göre düzen konusunda iyiyim :)
Ben de şaşırıyorum kendime aslında :)))
Sebze çorbası çok severim ben de, çorbanın yanında ne tüketiyorsunuz?
Yani şöyle şimdi çorbanın yanına bir de nohut vs gibi ana yemek olunca çok geliyor benim gözüme.
Sadece çorba pilav da eksik gibi :)
Belki köfte felan olabilir gerçi.
Beyin fırtınası yaparken ben :)))
Bulantıdan vs hiç anlamıyorum.
Arkadaşlarım çubuk kraker felan tüketiyordu ama o da paketli gıda.
Bilemedim.
merhaba sabunu sacınız için mi kullanıyosunuz acaba? ya ben sacımı sabunla yıkayınca hamamda falan asırı set oluyo bı hafta kendıne gelemıyor acaba sizinde oylemi tavsiye edecegnz sabun varmı?Selamlar,
Çiftlik ile ilgili aklıma gelenleri paylaşayım ben de:)
- Pazar günleri saat 14:00'e kadar sipariş verirseniz salı günü, 14:00'den sonra sipariş verirseniz çarşamba elinizde olur. Ben Çarşamba günleri sipariş veriyorum. Cumartesi bende olacak şekilde gönderin diye mailde belirtiyorum. Cumartesi öğlen kargo eve gelmiş oluyor. Dolayısıyla bir sonraki haftanın menüsünü Çarşamba belirlemiş oluyorum.
- Süt 1,5 lt'lik plastik şişede donmuş olarak geliyor. 2 şişe süt ve 1 adet yoğurt mayası alıyorum. 1 maya 3 şişe sütü mayalıyor. Süt geldiği gibi 1 taşım kaynatıp hemen mayalıyorum. Oldukça yağlı bir süt, yoğurtta kalın bir sarı kaymak tabakası oluşuyor. Normal bir durum. Bunun içine yağ mı karıştırmışlar diye düşünmeyin:)
- Süzme yoğurdun ayranı çok güzel oluyor. Ben haftalık söylüyorum. Ayrana çevirdikten sonra kalan yoğurdu biraz tuzluyorum.
- Bazlama söylüyorum ama kesip hemen buzdolabına kaldırıyorum. Dışarıda hemen küfleniyor.
- Göbek kaşar ve taze kaşar güzel ancak onlar da hızlı bozuluyor. Gelince parçalara bölüp streçliyorum ve o şekilde buzdolabı kabına kaldırıyorum.
- Ezine ve basma tulum peyniri favorim:)
- Gümüş soğan sipariş veriyorum.
- Tereyağların hepsini denedim benim en beğendiğim manda tereyağı oldu.
- Kuru kayısı ve kuru incir çok güzel
- Kahverengi sele zeytin ve kırma yeşil zeytin alıyorum. Yeşil zeytin çok çabuk küfleniyor, bu nedenle zeytinyağının içine koyuyorum.
- Kızımı ve kendimi yıkarken zeytinyağlı hamam sabununu kullanıyorum. Kızımın doğumundan 2 yaşına kadar bebek yağını kullandım.
Zeytinyağını Zeytinseli diye bir firmadan 5 lt'lik alıyorum. 5 lt yağ 140 lira normalde. Geçen ay kampanya vardı, kargo dahil 119'a aldım. Bı firmayı da sağlıklı yaşıyoruz önerilerinden bulmuştum, uzun zamandır oradan sipariş veriyorum. İpek Hanım'dan hiç almadım.Merhaba elecda,
Deneyimlerinden yola çıkmak iyi olacak benim için de :)
Eğer düzen kurabilirsem haftalık yemekleri belirleyip ona göre alışveriş yapmak çok mantıklı böylece israf da olmaz.
Ben de izmir tulum peyniri istedim, aradığım lezzeti bu defa bulurum umarım. 650 gr paketliymiş bize 2 hafta yetecektir.
Kırmalık yeşil zeytin aldım ama hemen bozulan bir şey, zeytinyağına koyup hava temasını engellemek mantıklı.
Ben listedeki zeytinyağını çok pahalı buldum. Sanırım zeytinyağımızı kendi ağaçlarımızdan ürettiğimiz için bana para vermesi zor geliyor
Sütün çok yağlı olduğunu okumuştum, sanırım ilerleyen zamanlarda alabilirim. Şu an kullandığımız çiftlik sütünden de memnunum. Yoğurt gayet güzel oluyor.
Bakalım bekliyorum :) zeytinyağlı sabunu da haftaya alacağım.
Onun çözümü sabır:))Sen oldun artık :) çok düzenlisin
Ben de dün akşam mercimek görünümlü sebze çorbası yaptım (daha doğrusu eşim yaptı büyük oranda)
Kereviz havuç ne ararsan vardı içinde
Vitamin deposu :)
Bu mide bulantısı ve kusma beni bitirdi ya
Yemek yememde bi sorun yok ama tüm gün midem bulanıyor, yok mu bunun bi çözümü?
Sabunu vücut için kullanıyorum. Saçıma uzun zamandır naturalive'in şampuanını kullanıyorum, memnunum. Saçıma birkez kullandım, keçe gibi oldu, bir daha denemedim.merhaba sabunu sacınız için mi kullanıyosunuz acaba? ya ben sacımı sabunla yıkayınca hamamda falan asırı set oluyo bı hafta kendıne gelemıyor acaba sizinde oylemi tavsiye edecegnz sabun varmı?
Onun çözümü sabır:))
Bu dönemde midemi bastırsın diye çok karbonhidrat tüketimi oluyor. O da haliyle kilo yapıyor. Bu konuda dikkatli olmanı tavsiye ederim.
merhaba sabunu sacınız için mi kullanıyosunuz acaba? ya ben sacımı sabunla yıkayınca hamamda falan asırı set oluyo bı hafta kendıne gelemıyor acaba sizinde oylemi tavsiye edecegnz sabun varmı?
Benim 16. haftada geçti ama 12'drn itibaren azalmaya başlıyor. O dönem simit-peynir, leblebi ve çubuk kraker ile beslendim:)Senin de çok bulantın oldu diye biliyorum
Yani ekmek tüketmiyorum pek
Sabahları incecik iki dilimden tost yiyorum
Onun dışında yememeye çalışıyorum
Şu an hamilelik öncesinden 1.5 kg daha düşük kilodayım ama ileriki günlerde ne olur ben de bilmiyorum. Umutlarım 12. Haftadageçiyormuş dediler
Sabunu vücut için kullanıyorum. Saçıma uzun zamandır naturalive'in şampuanını kullanıyorum, memnunum. Saçıma birkez kullandım, keçe gibi oldu, bir daha denemedim.
tesekkur ederim arkadaslar acaba dedim saclarına kullanıyolarsa ben de alim.ya benim ananem sabundan baskasıyla yıkamazdı sacını ıpek gıbıydı bızımkı sampuana alısık ya bence ondan böyle yapıyorSabun saçları çok sert yapıyor ya
Ben de yıkayamıyorum. Yves rocher in şampuanını kullanıyorum ama dönem dönem değiştiriyorum saçlarım çok yağlı hemen alışıyor şampuana
Benim 16. haftada geçti ama 12'drn itibaren azalmaya başlıyor. O dönem simit-peynir, leblebi ve çubuk kraker ile beslendim:)
tesekkur ederim arkadaslar acaba dedim saclarına kullanıyolarsa ben de alim.ya benim ananem sabundan baskasıyla yıkamazdı sacını ıpek gıbıydı bızımkı sampuana alısık ya bence ondan böyle yapıyor
işte her sey alıskanlıkla alakalı canım mesela hiç saclarını kurutmuyolardı ben 2 saat kurutmim 3gün boynum tutulur:) çubuk kraker görmek istemiyor gözüm valla
Bence de alışkanlık meselesi
Eşim de babam da sabunla yıkıyorlar saçlarını hiç sorun olmuyor onlarda. Bizim saçlar fena alışmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?