• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Teşekkürler elecda h&m ye de bakayım diğerine de :)
İpekhanım çifliği bana dönmedi ona üzüldüm biraz :KK43:
Tazecik sebzelerin hayaliyle kaç gündür eve alışveriş yapmıyorum
whatsaptan yazarsan dönüyor canım o zaman mail atıyor
fiyatlar bana çok pahalı geldi

Bizim de aynı.
Elimden geldiğince bozulmaması için az alıyorum.
6 mandalina, 4 elma, 5 muz, 6 salatalık, 8 domates gibi :))
Geçen gün konserve şişesine humus yapmıştı eşim, üzerine zeytinyağı da dökmüştü hava almaması için.
Dün bi açtık bozulmuş.
Eskiden olsa sallamazdım ama artık önemsiyorum, üzüldüm.

Şimdi de kıyafet sorununa çözüm arıyorum.
Bir dönem hep böyle ciddi giyinmek zorunda kalmıştım iş nedeni ile.
Şimdi de tam tersi kot tişört.
Haliyle diğerleri giyilmiyor, elimde kaldı.
Yeniler için de masraf gerekiyor.
Azar azar aydan aya alıyorum mecburen.
İkinci el kıyafet alım satımı yapan uygulamaları deneyin. Ben çok ucuza vererek ve de alarak iyi bir değiş tokuş yapmıştım. Ticari amaç gütmeden satınca hızlı da satabilmiştim. :halay:

Ben de öğle yemeğini evden getirdim, evde de yemek var.
Akşam yürümek için dışarı çıkma ihtimalimiz var, para harcamamayı umuyorum :))
Şimdilik 0 tl ile bugüne, 2 tl ile haftaya devam.
En son 24'ünde harcama yapmışım. Artık kredi kartı olayına da pes. 10bin limitim var, korkuyorum her an daha çok harcayacağım diye. Bu ayki borcumu da kapatınca tövbe, kenarda acil durum için bekleyecek.

Rica ederim. :KK200:
Ne zaman göndermiştin e-postayı?

Cumartesi günü göndermiştim. Biraz daha bekleyeyim bakalım

Hmmm numarasını görememişim internette bakayım şimdi
Çok aşırı mı pahalı ya?

En son 24'ünde harcama yapmışım. Artık kredi kartı olayına da pes. 10bin limitim var, korkuyorum her an daha çok harcayacağım diye. Bu ayki borcumu da kapatınca tövbe, kenarda acil durum için bekleyecek.

En iyisi
Benim de 14 bin limiti
Bi ara full idi
Şimdi son 3.500 borcum :)
Kullanmayalım yoksa açıldıkça açılıyoruz

Benim de 10.900 limitli iki kartım var.
İnternetten bir şey bile alsam hemen yatırıyorum karta.
Bankamatikte param yoksa almıyorum da haliyle.
Şuan sıfır borcum var.
Eşim kendi kart limitini düşürdü, 4 bin felan olması lazım onunki de, sıfır borcu var.
Olmasın borç zaten, tövbeler olsun :)))

bimde barilla nın tortellini makarnası vardı
11 tl ye kimse almayınca 7 tl ye düşmüş hemen aldık 2 tane :KK66:

Aaa ben severim, neden almamışlar :)
Bu arada iyi yapmışsın, afiyet olsun.

Dışarı çıktık, 19 tl harcadık.
Dışarıda yeme paramızdan karşıladık. 200 tl ayırmıştık:)
75 tl si kalmış sadece :))

Yarın da iş yerinde organizasyon yapacağız, gidecek benim paralar :)))

Bu haftaya 21 tl ile devam ediyorum.

Market ve pazardan pahalı tabi ama organik ürün satan çoğu dükkana göre fiyatlarını makul buluyorum.
Aslında bu pahalılık meselesi biraz göreceli bir konu. İpek Hanım çiftliği ya da benzer üretim yapan diğer yerli üreticilerden alım yaptığınızda
- Tohumun genetiği ile oynanmamış olduğundan, yani hibrit tohum değil dedelerimizin kullandığı yerli tohum olduğundan
- Doğal gübre kullanıldığından
- Böcek ilacı kullanılmadığından
- Çeşitli koruyucu ve hormon kullanılmadığından
emin oluyorsunuz.
Bu maddelerin her biri kendi başına kanser riskini epey yükselten maddeler. Dolayısıyla ileride hastane ve doktorlara para ödemektense yediğimiz içtiğimize bu parayı ödemek bana daha mantıklı geliyor. Tabi ki kanser riskini sıfırlamamız mümkün değil ancak azaltmak mümkün.

Ayrıca İpek Hanım Çiftliği, ineklerin sütünü sağarken önce buzağıların hakkını ayırır. Kalanı dağıtır bazen süt siparişi verdiğiniz halde gelmez, sebebi budur ve bu benim çok öenmsediğim bir konudur. Hayvanların sağım şartları şu an vicdandan çok uzak bir noktada. Dolayısıyla ineklerdeki stres hormonu yavrusunu besleyememekten kaynaklı çok yükselir ve süte geçer. Ve o süt ne size ne de evladınıza fayda getirir.

Ek olarak tarım işçilerine asgari ücret ödeyen ve her birinin tek tek sigortasını yapan başka üretici tanımıyorum. Bunun maliyeti fiyatlara yansıyordur tabi.

İpek Hanım Çiftliğinin reklamını ya da avukatlığını yapan bir duruma kendimi sokmak istemem zira sadece müşterileriyim. Benzer ahlaki değerleri olan eminim ki bir sürü üretici vardır. Köyde düzgün tarım yapan bir tanıdığınız varda hatta en güzeli de o kişiden satın alım yapmaktır. Bence bizi zehirlemek ve hasta etmek üzerine kurgulanmış bir sistemin parçası olmak yerine yerli ve ahlaklı üreticiye destek olmak gerekir.

Günaydın kızlar,
Sağlıklı yaşamamız için bence temiz beslenmeye belli bir bütçe ayırmamız gerekiyor.
Bana gelen İHÇ listesini inceledim. Makul fiyatlı ürünlerde var, tavsiye listesinden ziyade arada bir toplu sipariş verebilirim. Bakalım ben beğendim sistemlerini. Tek çekincem kargodan çıkan ürünler bazen gerçekten ibretlik oluyor. Öyle bir durum olur mu diye düşündüm. Birde tohumlar ve fideler başlığından çilek alıp balkonda eksem geç mi kaldım diye düşünüyorum.

Cumartesi günü göndermiştim. Biraz daha bekleyeyim bakalım

Hmmm numarasını görememişim internette bakayım şimdi
Çok aşırı mı pahalı ya?

En iyisi
Benim de 14 bin limiti
Bi ara full idi
Şimdi son 3.500 borcum :)
Kullanmayalım yoksa açıldıkça açılıyoruz
bana öyle geldi canım sende bi bak istersen benim bütçeyi aşıyo :D

Market ve pazardan pahalı tabi ama organik ürün satan çoğu dükkana göre fiyatlarını makul buluyorum.
Aslında bu pahalılık meselesi biraz göreceli bir konu. İpek Hanım çiftliği ya da benzer üretim yapan diğer yerli üreticilerden alım yaptığınızda
- Tohumun genetiği ile oynanmamış olduğundan, yani hibrit tohum değil dedelerimizin kullandığı yerli tohum olduğundan
emin oluyorsunuz.
Bu maddelerin her biri kendi başına kanser riskini epey yükselten maddeler. Dolayısıyla ileride hastane ve doktorlara para ödemektense yediğimiz içtiğimize bu parayı ödemek bana daha mantıklı geliyor. Tabi ki kanser riskini sıfırlamamız mümkün değil ancak azaltmak mümkün.

Ayrıca İpek Hanım Çiftliği, ineklerin sütünü sağarken önce buzağıların hakkını ayırır. Kalanı dağıtır bazen süt siparişi verdiğiniz halde gelmez, sebebi budur ve bu benim çok öenmsediğim bir konudur. Hayvanların sağım şartları şu an vicdandan çok uzak bir noktada. Dolayısıyla ineklerdeki stres hormonu yavrusunu besleyememekten kaynaklı çok yükselir ve süte geçer. Ve o süt ne size ne de evladınıza fayda getirir.

Ek olarak tarım işçilerine asgari ücret ödeyen ve her birinin tek tek sigortasını yapan başka üretici tanımıyorum. Bunun maliyeti fiyatlara yansıyordur tabi.

İpek Hanım Çiftliğinin reklamını ya da avukatlığını yapan bir duruma kendimi sokmak istemem zira sadece müşterileriyim. Benzer ahlaki değerleri olan eminim ki bir sürü üretici vardır. Köyde düzgün tarım yapan bir tanıdığınız varda hatta en güzeli de o kişiden satın alım yapmaktır. Bence bizi zehirlemek ve hasta etmek üzerine kurgulanmış bir sistemin parçası olmak yerine yerli ve ahlaklı üreticiye destek olmak gerekir.
çok haklısınız sonuna kadar katılıyorum ama şu an için bana biraz fazla demek istedim yoksa bende çok isterim almayı tabiki :) zaman zaman almayı düşünüyorum zaten

emin oluyorsunuz.

bana öyle geldi canım sende bi bak istersen benim bütçeyi aşıyo :KK70:

Günaydın, bana hala dönüş yapmadıkları için yorum yapamıyorum fiyatları hakkında. :)
Bütçemi yeniden planlayıp az ve öz şekilde yiyebileceğim kadar alışveriş yapabilirim. En azından yediklerime güven duyarak tüketirim diye düşünüyorum.

Yumurtamızı güvendiğimiz bir arkadaşımızın köydeki babasından alıyoruz. O günden beri yumurta sever oldum. Marketten alıp yediklerimiz neymiş öyle :( onların kokusu rengi tadı hiç hoşuma gitmiyor artık.

Zeytinyağımızı babam hiç ilaç ya da gübre kullanmadığı zeytinlikten üretip gönderiyor. O konuda şanslıyız :)

Benim derdim peynirler bu ara.
Kilosu 35 tl de olsa 10 tl de olsa hepsi aynı yapay tadı veriyor. Sürekli peynir arayışı içindeyiz, hepsi sanki plastik gibi bi garip.
Bir kere kars kaşarı almıştım karslı bir arkadaşımın annesi evde yapıyordu, o kadar güzel bir peynirdi ki. Kilosu 40 tl idi 3 sene önce. Ama harika bir peynirdi.

Bunlara özlem duyuyorum açıkçası.
Köy tandırında pişmiş ekşi mayalı bi ekmek olsa da yesem :(

Günaydın kızlar,
Sağlıklı yaşamamız için bence temiz beslenmeye belli bir bütçe ayırmamız gerekiyor.
Bana gelen İHÇ listesini inceledim. Makul fiyatlı ürünlerde var, tavsiye listesinden ziyade arada bir toplu sipariş verebilirim. Bakalım ben beğendim sistemlerini. Tek çekincem kargodan çıkan ürünler bazen gerçekten ibretlik oluyor. Öyle bir durum olur mu diye düşündüm. Birde tohumlar ve fideler başlığından çilek alıp balkonda eksem geç mi kaldım diye düşünüyorum.

Mevsimi geçti diye mi?
Bence geç kalmadın marketlerde de çilek fidesi satıldığını gördüm

Çilek demişken 2013 yılında kosovaya gitmiştim. Şansımıza çilek festivali gibi bir şey vardı.
Bir cadde boyunca tezgahlar
Hepsinde aşırı güzel kokan çilekler
1 euro ya koca bir kase çilek alabiliyordun
Hayatta yediğim en tatlı, en sulu en güzel kokan çileklerdi. Tamamen ilaçsız hormonsuz üretimmiş.
Daha da çilek yiyip zevk almışlığım olmadı :(

Günaydın kızlar,
Kargoda yurt içi kargo ile çalışmalarına rağmen sıkıntı olmuyor. Güzel paketliyorlar ürünleri. Domateslerden birkaçı ezilmiş oluyor, ben hemen menemenlik rendeliyorum ve buzluğa kaldırıyorum.

Günaydın, bana hala dönüş yapmadıkları için yorum yapamıyorum fiyatları hakkında. :)
Bütçemi yeniden planlayıp az ve öz şekilde yiyebileceğim kadar alışveriş yapabilirim. En azından yediklerime güven duyarak tüketirim diye düşünüyorum.

Yumurtamızı güvendiğimiz bir arkadaşımızın köydeki babasından alıyoruz. O günden beri yumurta sever oldum. Marketten alıp yediklerimiz neymiş öyle :KK43: onların kokusu rengi tadı hiç hoşuma gitmiyor artık.

Zeytinyağımızı babam hiç ilaç ya da gübre kullanmadığı zeytinlikten üretip gönderiyor. O konuda şanslıyız :)

Benim derdim peynirler bu ara.
Kilosu 35 tl de olsa 10 tl de olsa hepsi aynı yapay tadı veriyor. Sürekli peynir arayışı içindeyiz, hepsi sanki plastik gibi bi garip.
Bir kere kars kaşarı almıştım karslı bir arkadaşımın annesi evde yapıyordu, o kadar güzel bir peynirdi ki. Kilosu 40 tl idi 3 sene önce. Ama harika bir peynirdi.

Bunlara özlem duyuyorum açıkçası.
Köy tandırında pişmiş ekşi mayalı bi ekmek olsa da yesem :KK43:
Peynirlerin önemli bir kısmı Kars'ta yapılıyor. Bu kadın Karslı zaten. Ben ezine peynirini ve eski kaşarı çok beğeniyorum.
Bu arada bugün sipariş vereceğim. Özelden bana mail adresini gönderirsen, arkadaşıma yanıt verin diye dürtükleyebilirim:KK52:

çok haklısınız sonuna kadar katılıyorum ama şu an için bana biraz fazla demek istedim yoksa bende çok isterim almayı tabiki :) zaman zaman almayı düşünüyorum zaten
İyi planlama yapmak lazım, öbür türlü ürünler dayanmıyor verdiğin paraya yanıyorsun:) Ben artık takip ede ede evde haftada tüketilen elma sayısına kadar hakimim, ziyan olunca hem o kadar emeğe hem de verdiğim paraya üzülüyorum. Kendime haftalık hedef koyuyorum, hiç bir şeyi bozmadan tüketeceğiz diye:)

Ben de merak ettim.
Burada her şey zaten pahalı :)
Bari işe yarar şeylere öderim diye düşündüm :)))
Mail attım bakalım cevap gelecek mi.

Mevsimi geçti diye mi?
Bence geç kalmadın marketlerde de çilek fidesi satıldığını gördüm

Çilek demişken 2013 yılında kosovaya gitmiştim. Şansımıza çilek festivali gibi bir şey vardı.
Bir cadde boyunca tezgahlar
Hepsinde aşırı güzel kokan çilekler
1 euro ya koca bir kase çilek alabiliyordun
Hayatta yediğim en tatlı, en sulu en güzel kokan çileklerdi. Tamamen ilaçsız hormonsuz üretimmiş.
Daha da çilek yiyip zevk almışlığım olmadı :KK43:

Gelen mailde "çilek isteniyor ama gönderemem çünkü kopartılıp yenecek bir ürün, kargolayamam diye bahsetmiş. Bende o yüzden fidesini alıp yetiştirme fikri oluştu. Acaba bu hafta diksem tutar mı yeşerir mi ve ürün verir mi, bizim kız balkonda bitkilerle oynamaya bayılıyor. Çilek bir kere denemiştim ama pek büyümediler minicik 1-2 tane oldular. Yine de o bahsettiğin çilek tadını almak için deneyeceğim gibi duruyor. :dondurma:

Peynirlerin önemli bir kısmı Kars'ta yapılıyor. Bu kadın Karslı zaten. Ben ezine peynirini ve eski kaşarı çok beğeniyorum.
Bu arada bugün sipariş vereceğim. Özelden bana mail adresini gönderirsen, arkadaşıma yanıt verin diye dürtükleyebilirim:KK52:

Bunu not alıyorum. Evdeki stokları bitirince bir daha marketten peynir almama hedefi koydum kendime.

Bugün hiçbir şey almadım :)
Eşimle oturup biraz konuştuk.
1 sene içinde tüm borçlarımızdan kurtulup biraz birikim yapabilirsek ev almak için harekete geçeceğiz.
eşim eksi hesabını taksitlendirerek kapatmış bugün.
benim de eksi hesabım yok.
kredi kartım bu ay toplam 650 tl gelecek.
eşimin kredi kartı biraz yüklü
onu da kapatınca daha rahat olacağız.

Back