• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Selamlar
Bugün internetten bulaşık ve çamaşır deterjanı aldım. Başka bir siteden de mikrofiber bez siparişi verdim. Bu ay ev, kendim ve kızım için 1500 lira ayırmıştım ancak bugün itibariyle para bitti:bicak: Önümüzdeki ay 2000 lira ayırsam iyi olacak sanırım.

Bu ay dediğin 15’inden itibaren mi?
Aslında 1500 her türlü iyi para.
Neleri bunun içinden karşılıyorsun?

Alış verişe gittik tek işe yaramaz şey olarak mısır çerezi aldık :)
Canım çekti de:)

Zeytin, peynir, tuvalet kağıdı, baklagil, yumurta, süt, turşu, kıyma, sucuk, hurma, fındık vs vs ne aklınıza gelirse :)
240 tl tuttu.
Perşembe de yağ vs almıştık 80 tutmuştu.

Etti 320 tl.
350 ayırmıştık zaten şuan okey moddayız.

Bundan sonra her hafta da 150 tl harcayacağız inşallah :)

Kapsamlı bir alışveriş olmuş stokları doldurmuşsun
Bayağı uzun gider ;)

Selamlar
Bugün internetten bulaşık ve çamaşır deterjanı aldım. Başka bir siteden de mikrofiber bez siparişi verdim. Bu ay ev, kendim ve kızım için 1500 lira ayırmıştım ancak bugün itibariyle para bitti:bicak: Önümüzdeki ay 2000 lira ayırsam iyi olacak sanırım.

Elecda market alışverişi için hangi mağazayı tercih ediyorsun?
Çağdaş, Macrocenter ya da migros gibi marketlerin daha pahalı olduğunu fark etmişsindir. Geçen gün citygross a gittik ardından da 5m migrosa. İkisi arasında aynı marka aynı miktar üründe bile o kadar fark var ki.

Mesela laktozsuz süt aldım migrosta 1 tl daha fazlaydı.
Pringles 2 tl daha pahalıydı
Bu kadar fark belki tek tek alımlarda çok fark edilmiyor ama mesela migostan 4 paket süt alabilirken diğerinden 5 paket alabildim.

Kesinlikle öyle.
Marketten markete ürünlerin fiyatı çok değişiyor.
Burada da gramajına çok dikkat etmek lazım.
Bazen fiyatı ucuz olsun diye gramajını değiştiriyorlar.
Mesela bim de satılan biscolata ve pringles ın gramajı diğerlerine göre baya düşük.
Pringles ınki gözle bile fark ediliyor ama biscolata mood aynı gibi duruyor aslında.

Son düzenleme:
Bu ay dediğin 15’inden itibaren mi?
Aslında 1500 her türlü iyi para.
Neleri bunun içinden karşılıyorsun?
Benim maaşım ayın 1'inde yatıyor. Dolayısıyla 1 Mart-1 Nisan arasını hedeflemiştim ancak olmadı.
İçerisine evin yiyecek ve temizlik malzemeleri, kızıma ve bana kitap, kıyafet vs. dahil olarak düşünmüştüm.

Kapsamlı bir alışveriş olmuş stokları doldurmuşsun
Bayağı uzun gider :KK66:

Elecda market alışverişi için hangi mağazayı tercih ediyorsun?
Çağdaş, Macrocenter ya da migros gibi marketlerin daha pahalı olduğunu fark etmişsindir. Geçen gün citygross a gittik ardından da 5m migrosa. İkisi arasında aynı marka aynı miktar üründe bile o kadar fark var ki.

Mesela laktozsuz süt aldım migrosta 1 tl daha fazlaydı.
Pringles 2 tl daha pahalıydı
Bu kadar fark belki tek tek alımlarda çok fark edilmiyor ama mesela migostan 4 paket süt alabilirken diğerinden 5 paket alabildim.
Ben evin sebze, meyve, kahvaltılık, bakliyat ve kuruyemiş ihtiyaçlarını İpek Hanımın Çiftliğinden kargo ile haftalık olarak getirtiyorum. Markete ay başı uğrayıp, tuvalet kağıdı, havlu peçete, ıslak mendil, çöp poşeti gibi ihtiyaçları alıyorum. Deterjan, diş macunu, şampuan gibi ihtiyaçları da doğal ürün satan internetten bir siteden alıyorum. Haftalık yumurtayı eşim bir arkadaşının babasından alıyor. Ceviz ve zeytinyağını da internetten alıyorum.
Böyle yazınca bildiğin tedarikçi listem olduğunu fark ettim:KK48:

Kesinlikle öyle.
Marketten markete ürünlerin fiyatı çok değişiyor.
Burada da gramajına çok dikkat etmek lazım.
Bazen fiyatı ucuz olsun diye gramajını değiştiriyorlar.
Mesela bim de satılan biscolata ve pringles ın gramajı diğerlerine göre baya düşük.
Pringles ınki gözle bile fark ediliyor ama biscolata mood aynı gibi duruyor aslında.
Marketten yiyecek ve paketli gıda almayalı 5 yıl kadar oluyor. Gramajlar ile oynamaları enteresan olmuş. Sen söylemesen hayatta fark etme ihtimalim yok benim böyle bir durumu.

Ben evin sebze, meyve, kahvaltılık, bakliyat ve kuruyemiş ihtiyaçlarını İpek Hanımın Çiftliğinden kargo ile haftalık olarak getirtiyorum. Markete ay başı uğrayıp, tuvalet kağıdı, havlu peçete, ıslak mendil, çöp poşeti gibi ihtiyaçları alıyorum. Deterjan, diş macunu, şampuan gibi ihtiyaçları da doğal ürün satan internetten bir siteden alıyorum. Haftalık yumurtayı eşim bir arkadaşının babasından alıyor. Ceviz ve zeytinyağını da internetten alıyorum.
Böyle yazınca bildiğin tedarikçi listem olduğunu fark ettim:KK48:

ipek hanımın çiftliğine haftalık ortalama ne kadar veriyorsun?

S Spizella geçen alışverişte yerel marketten tereyağ aldık 22.5 idi. aynı tereyağ migrosta 26.5 . fark çok fazla. migrosta sadece indirimli ürünleri takip etmek gerekli.

ipek hanımın çiftliğine haftalık ortalama ne kadar veriyorsun?

S Spizella geçen alışverişte yerel marketten tereyağ aldık 22.5 idi. aynı tereyağ migrosta 26.5 . fark çok fazla. migrosta sadece indirimli ürünleri takip etmek gerekli.
Haftalık 150-200 arası tutuyor genelde. Soğan, patates, sarımsak, ekmek, bir çeşit meyve, iki çeşit sebze, salata malzemesi, kuru kayısı, incir, süzme yoğurt ve yoğurt mayalamak için 3 lt süt her hafta alıyorum. Bu listeye ilave olarak evde biten bakliyat, salça, peynir vs. dahil oluyor.

Haftalık 150-200 arası tutuyor genelde. Soğan, patates, sarımsak, ekmek, bir çeşit meyve, iki çeşit sebze, salata malzemesi, kuru kayısı, incir, süzme yoğurt ve yoğurt mayalamak için 3 lt süt her hafta alıyorum. Bu listeye ilave olarak evde biten bakliyat, salça, peynir vs. dahil oluyor.

çok güzel, ben de takip ediyorum ipek hanımı ama hiç sipariş vermemiştim. çok teşekkürler.

çok güzel, ben de takip ediyorum ipek hanımı ama hiç sipariş vermemiştim. çok teşekkürler.
Ben çiftliğe de gidip gördüm. 1 gece de köy evinde kaldım. Organik balonundan faydalanan bir sürü tip var, insan güvenmek istiyor. Gittim, gördüm ve 5 yıldır oradan alışveriş yapıyorum.

Nevgross a giderdik bizde babamlarla çok.
Ucuz oluyor ama orada da KDV eklenmemiş mi ne oluyor galiba.
Dikkat etmek lazım:)

Bugün ne almadın grubuna ne aldığımı yazabiliyor muyuz S Spizella ?:)))

Bu aylık kıyafet harcirahımla ayakkabı aldım :))
Vans old skool siyah :)
Bayadır aklımdaydı.
Bu aylık 50 tl hakkım kaldı :))

Bugün ne almadın grubuna ne aldığımı yazabiliyor muyuz S Spizella ?:)))

Bu aylık kıyafet harcirahımla ayakkabı aldım :))
Vans old skool siyah :)
Bayadır aklımdaydı.
Bu aylık 50 tl hakkım kaldı :))

gerekli şeylerse yaz :D

güle güle giy
uzun zaman sağlıkla mutlulukla seninle olsun :KK200:

ben bugün aklımdan bir şey almayı geçirmedim, o yüzden harcamam yok
burs ödemem yattı
ama yeri zaten hazır (bireysel emeklilik 150 tl, katılacağım kongre 275 tl)
evden çıkmadan da harcayabiliyorum bakın :D

gerekli şeylerse yaz :KK70:

güle güle giy
uzun zaman sağlıkla mutlulukla seninle olsun :KK200:

ben bugün aklımdan bir şey almayı geçirmedim, o yüzden harcamam yok
burs ödemem yattı
ama yeri zaten hazır (bireysel emeklilik 150 tl, katılacağım kongre 275 tl)
evden çıkmadan da harcayabiliyorum bakın :KK70:

Teşekkür ederim :)

Kongre iş nedeniyle olunca devlet geri ödemesini yapıyor mu size?

Back