Bugün ne aldin kaç tl harcadin

para gidiyor diye üzüldükçe masraf bitmiyor...

diş temizliği 160 tl,
eczaneden b12 ve dvitamini aldım 40 tl
marketten sigara,tavuk,kola aldım 25 tl
minibüs 4,5 tl...

bugün de 230 tl uçtu gitti..her şey çok pahalı, Allah yardımcımız olsun...

bu arada ilaçlara çok fazla zam gelmiş, eczacı da söyleniyordu çok arttı fiyatlar diye :KK43:
gerçekten çok pahalı paranın değeri kalmadı.

para gidiyor diye üzüldükçe masraf bitmiyor...

diş temizliği 160 tl,
eczaneden b12 ve dvitamini aldım 40 tl
marketten sigara,tavuk,kola aldım 25 tl
minibüs 4,5 tl...

bugün de 230 tl uçtu gitti..her şey çok pahalı, Allah yardımcımız olsun...

bu arada ilaçlara çok fazla zam gelmiş, eczacı da söyleniyordu çok arttı fiyatlar diye :KK43:
Zaten insanlar kaliteli beslenemiyor giyinemiyor isinamiyor pahaliliktan
Birde doktora ilaçlara zam geliyor...
Nolcak bu gidişat:110:
Gecenlerde biraz boğazim ağridi
Sağlik ocağina gittim 50 liralik ilaç yazmiş. Ben neyse de veremeyen vatandaşlarimiz var o parayi:110:

Oglumu özele götürdüm
Maşallah hasta filan da degildi
Biraz zayif dedim
Hemen tahlil istedi 500 lira tuttu
Kredi karti da kabul ediyolar hastaneler.
Her bölümde çekme cihazlari var.
Sonra tahlile bakti birsey yok dedi.
Muayenemiz toplam 2dk:KK4:
Allah sağlik versin hic hasta olmamamiz lazim

gerçekten çok pahalı paranın değeri kalmadı.

Allah hepimizin, herkesin yardımcısı olsun..bu pahallılık nereye kadar gidecek bilmiyorum..asıl zamlar ocaktan sonra diyorlar :(

Zaten insanlar kaliteli beslenemiyor giyinemiyor isinamiyor pahaliliktan
Birde doktora ilaçlara zam geliyor...
Nolcak bu gidişat:110:
Gecenlerde biraz boğazim ağridi
Sağlik ocağina gittim 50 liralik ilaç yazmiş. Ben neyse de veremeyen vatandaşlarimiz var o parayi:110:

aynen öyle canım...saçma sapan bi sistem var..hastaneye gidip vitamin değerlerimi ölçtürüyorum, referans aralığında çıkıyor diye normal deyip gönderiyor ama artık tüm dünyanın belirlediği üst değerler var o değerlere taşımak istiyorum doktor reçete yazmıyor, gerek yok diyor..illa gidip cebimden ödeyip alıyorum...körü körüne bağlanmışlar, hiç kendilerini geliştirme çabası yok..oysa sgk dan alsam çok daha az öderdim belki :(

geçmiş olsun sana da... artık grip,soğuk algınlığı için falan gitmiyorum doktora..kendi yöntemlerimle tedavi ediyorum kendimi...

Benim en kızdıgım nokta iki kişi memur olarak her ay vergimiz kesiliyor. Ve yüksek dilimden kesiliyor.
Ve biz devlet hastanesinden faydalanamiyoruz. Neden?
Çünkü sıra bize gelmiyor ki
Herkes hasta ...
Sartlar kötü
Doktorlara da birsey diyemiyorum
Aksama kadar normal sayin üc kati hastaya bakiyorlar
Hayir sıfır hizmet ama yuksek vergi

Allah hepimizin, herkesin yardımcısı olsun..bu pahallılık nereye kadar gidecek bilmiyorum..asıl zamlar ocaktan sonra diyorlar :KK43:

aynen öyle canım...saçma sapan bi sistem var..hastaneye gidip vitamin değerlerimi ölçtürüyorum, referans aralığında çıkıyor diye normal deyip gönderiyor ama artık tüm dünyanın belirlediği üst değerler var o değerlere taşımak istiyorum doktor reçete yazmıyor, gerek yok diyor..illa gidip cebimden ödeyip alıyorum...körü körüne bağlanmışlar, hiç kendilerini geliştirme çabası yok..oysa sgk dan alsam çok daha az öderdim belki :KK43:

geçmiş olsun sana da... artık grip,soğuk algınlığı için falan gitmiyorum doktora..kendi yöntemlerimle tedavi ediyorum kendimi...
Bende dikkat edeceğim hasta olmamak için.
Hafif gribi filan atlatmaya çalisacağim zaten.
İstanbulda doktora gidebilmek bile sıkınti zaten trafikten karişikliktan

Benim en kızdıgım nokta iki kişi memur olarak her ay vergimiz kesiliyor. Ve yüksek dilimden kesiliyor.
Ve biz devlet hastanesinden faydalanamiyoruz. Neden?
Çünkü sıra bize gelmiyor ki
Herkes hasta ...
Sartlar kötü
Doktorlara da birsey diyemiyorum
Aksama kadar normal sayin üc kati hastaya bakiyorlar
Hayir sıfır hizmet ama yuksek vergi
maalesef..bi de konuştuklarında sağlık hizmeti bedava, her şeyi düzelttik derler..ne düzelmesi be?!!!! bi halk arasına karışıp devlet hastanelerini gezseler iyi olacak... vallahi tepem atmıyor değil de, yapacak bir şey yok..paraya kıyıp özel hastaneye gidiyorum hep...

Bende dikkat edeceğim hasta olmamak için.
Hafif gribi filan atlatmaya çalisacağim zaten.
İstanbulda doktora gidebilmek bile sıkınti zaten trafikten karişikliktan
haklısın, hasta olmamaya çalışmak en güzeli..
benim de kış başı viks, theraflu forte ve tylolhot girer evime mutlaka..azıcık kırgınlık hissetsem hemen kullanır, ayakta atlatırız çok şükür...bir de tavuk suyu bol acılı ve bol c vitamini...

maalesef..bi de konuştuklarında sağlık hizmeti bedava, her şeyi düzelttik derler..ne düzelmesi be?!!!! bi halk arasına karışıp devlet hastanelerini gezseler iyi olacak... vallahi tepem atmıyor değil de, yapacak bir şey yok..paraya kıyıp özel hastaneye gidiyorum hep...
Artik özel hastaneler de kademelere ayriliyor bence.
Muayene ücreti 60 lira olanlar 400 lira olan ayni değil.
Yani paramiz kadar adamlik sıfatimiz

haklısın, hasta olmamaya çalışmak en güzeli..
benim de kış başı viks, teraflu forte ve taylolhot girer evime mutlaka..azıcık kırgınlık hissetsem hemen kullanır, ayakta atlatırız çok şükür...bir de tavuk suyu bol acılı ve bol c vitamini...
Ihlamur ve adaçayi bulundurur eşim hep.
Burnu tikandiğinda kırgınlık olduğunda çaylarla çorbalarla atlatir

Artik özel hastaneler de kademelere ayriliyor bence.
Muayene ücreti 60 lira olanlar 400 lira olan ayni değil.
Yani paramiz kadar adamlik sıfatimiz
:))))) ama nedense 400 tl ödediğimiz doktorlar daha az adam çıkıyorlar 60 tl ödediklerimizden..prof vasfını alınca bi b.k zannediyorlar kendilerini... ben 60 tl lik hastanedeki ilgiden daha memnunum inan...

aynen canım en güzeli aslında...bol sarımsaklı acı biberli tarhana, bol acılı tavuk suyu çorbanın yerini hiç bir ilaç alamaz...
Bugün gidip balik alicaz.
Pahali olsa da alicaz artik.
3 tarafi denizlerle çevrili ülkemizde en ucuz baliğin kilosu 25 liraysa ne yapsin vatandaş
Hamsiyi cokkkk seviyorum. 2yetiskin 1 cocuk 2 kilo aliyoruz hamsi alacaksak diger gün öglene de 1 porsiyon kaliyor.
Bakalim çinekop filan ne kadar

Bugün gidip balik alicaz.
Pahali olsa da alicaz artik.
3 tarafi denizlerle çevrili ülkemizde en ucuz baliğin kilosu 25 liraysa ne yapsin vatandaş
Hamsiyi cokkkk seviyorum. 2yetiskin 1 cocuk 2 kilo aliyoruz hamsi alacaksak diger gün öglene de 1 porsiyon kaliyor.
Bakalim çinekop filan ne kadar
biz çok aramıyoruz balığı ama sırf vitamin olsun diye yiyoruz..genelde dışarıda yemeyi seviyorum ben, evde yapacaksam da palamutu böldürüp fırın poşetinde yapıyorum,çok lezzetli oluyor...koku da olmuyor...

ama genel tercihim karidesli ve ton balıklı makarna...

Biz evde çok yapariz:eğlence:
Eşim duramaz.
Kalamar ve karides tavaya bayilirim.
Ama balikcilarda kalamr karides olmuyor ..
Mecbur büyuk balikcilara gidiyoz
Dışarda da etten ziyade balik yiyoruz bilindik restoranlarda tabiii .levrek dil baligi ve mercan seviyorum bende.
Lagosu da eşim yaparsa yerim:kk77:
Palamut çok nadir girer bizim eve.
Ama geçen yil oldukca ucuzdu palamut bu yil yok

Biz evde çok yapariz:eğlence:
Eşim duramaz.
Kalamar ve karides tavaya bayilirim.
Ama balikcilarda kalamr karides olmuyor ..
Mecbur büyuk balikcilara gidiyoz
Dışarda da etten ziyade balik yiyoruz bilindik restoranlarda tabiii .levrek dil baligi ve mercan seviyorum bende.
Lagosu da eşim yaparsa yerim:kk77:
Palamut çok nadir girer bizim eve.
Ama geçen yil oldukca ucuzdu palamut bu yil yok
oo lagos falan yapıyorsanız iyi..ancak dışarıda yeriz biz sinarit,barbun,lagos, dil, mercan , fangiri mercan severiz dışarıda..evde en kolay levrek,çipura,palamut..hamsi falan zor geliyor bana kızartması..balık pişiricisinden alıyorum hamsiyi...

karides ayıklanmış temizlenmiş satılıyor migroslarda..çim çim alıp tereyağlı pul biberli sarımsaklı yaparım ara ara,jumbo karides ızgarada güzel oluyor... ama kalamarı yapmıyorum kokuyor ev, kızartma yapmayı sevmiyorum evde...

oo lagos falan yapıyorsanız iyi..ancak dışarıda yeriz biz sinarit,barbun,lagos, dil, mercan , fangiri mercan severiz dışarıda..evde en kolay levrek,çipura,palamut..hamsi falan zor geliyor bana kızartması..balık pişiricisinden alıyorum hamsiyi...

karides ayıklanmış temizlenmiş satılıyor migroslarda..çim çim alıp tereyağlı pul biberli sarımsaklı yaparım ara ara,jumbo karides ızgarada güzel oluyor... ama kalamarı yapmıyorum kokuyor ev, kızartma yapmayı sevmiyorum evde...
Kokarsa koksun diyorum ben:cool:
Hamsiyi firinda yapiyorum kizartma tadinda oluyor.
Digerlerini de eşim yapar

Back