Bugün ne aldin kaç tl harcadin

S Salty çalışıyor musun.
Eve giren maaş /para ne kadar
Büyük harcama kalemleri neler(kira, faturalar,kredi kartı, borçlar vs)
Tek tek yaz.
Sabit giderlerin toplamını bul. Sonra 1ay için ortalama yiyicek, giyim kuşam, eğlence, sağlık bütçesi ayır
Cevap için teşekkür ederim püre,
Ben öğretmenim,eşim de müdür yardımcısı Şimdilik(görevlendirme),bir oğlumuz var.
Hiç borcumuz yok kredi kartı dahil .
Eşim hic hesap yapmayı sevmez hergun markete en az bir kere uğrar ve ne var ne yok alır,ailesine arkadaşlarına harcamayı sever.
Bir maaşı tamamen biriktirip diğeri ile geçinme kararı aldık ama bu "karar" olarak kaldı, uygulama sıkıntısı oldu,altın hesabım var bazen aliyorm ama sürekli değil.
Eşim su aralar sıfır araba almak istiyor bunu hic istememe rağmen sırf birikim olsun diye onaylasam mi diye düşünüyorum, araba aradan çikinca da hemen fiziki altına geçmek istiyorum ancak öyle parayı tutacagiz gibi.

Çünkü altın inip çıkıyor arabayi degistrsek kısa vadede belki zarar ederiz diye kendimizi kandırıp altın da alamıyoruz😁

Cevap için teşekkür ederim püre,
Ben öğretmenim,eşim de müdür yardımcısı Şimdilik(görevlendirme),bir oğlumuz var.
Hiç borcumuz yok kredi kartı dahil .
Eşim hic hesap yapmayı sevmez hergun markete en az bir kere uğrar ve ne var ne yok alır,ailesine arkadaşlarına harcamayı sever.
Bir maaşı tamamen biriktirip diğeri ile geçinme kararı aldık ama bu "karar" olarak kaldı, uygulama sıkıntısı oldu,altın hesabım var bazen aliyorm ama sürekli değil.
Eşim su aralar sıfır araba almak istiyor bunu hic istememe rağmen sırf birikim olsun diye onaylasam mi diye düşünüyorum, araba aradan çikinca da hemen fiziki altına geçmek istiyorum ancak öyle parayı tutacagiz gibi.

Çünkü altın inip çıkıyor arabayi degistrsek kısa vadede belki zarar ederiz diye kendimizi kandırıp altın da alamıyoruz😁
Bence araba alın arabayla başlayın işe arabanında kar getirisi güzel.

S Salty aslında tam birikim yapılacak zaman.
Herhangi bir yere borç yok, çocuk küçük..
Maaşlar da düşük değil.

İlk adım olarak eşini ikna etmeye bak.
Bu erkekler illa ki kötü bir deneyim yaşayacak ,akillanacak. yani bazıları öyle.
Yoksa farkına varmıyorlar.
İnşallah sen tatlı bir dille halledersin.

Araba almak eğer ki birikim yapamıyorsa tabii ki mantıklı.
Araç değer kaybetmiyor .
Yatırım, birikim olmuş olur hem.

Benim Babam mesela hiç kenara para koyamıyordu.
Gitmiş bankadan kredi çekmiş.
5000 dolar almış dolar fiyatı uygunken.
Şimdi hesaplayınca doların getirdiği kâr çektiği kredinin faizini bile kapatıyor.

Yani bazı adamlar borçlanarak birikim yapabiliyor.
Bu şekilde başlar ileride altın döviz şeklinde kenara koyarsiniz.

S Salty aslında tam birikim yapılacak zaman.
Herhangi bir yere borç yok, çocuk küçük..
Maaşlar da düşük değil.

İlk adım olarak eşini ikna etmeye bak.
Bu erkekler illa ki kötü bir deneyim yaşayacak ,akillanacak. yani bazıları öyle.
Yoksa farkına varmıyorlar.
İnşallah sen tatlı bir dille halledersin.

Araba almak eğer ki birikim yapamıyorsa tabii ki mantıklı.
Araç değer kaybetmiyor .
Yatırım, birikim olmuş olur hem.

Benim Babam mesela hiç kenara para koyamıyordu.
Gitmiş bankadan kredi çekmiş.
5000 dolar almış dolar fiyatı uygunken.
Şimdi hesaplayınca doların getirdiği kâr çektiği kredinin faizini bile kapatıyor.

Yani bazı adamlar borçlanarak birikim yapabiliyor.
Bu şekilde başlar ileride altın döviz şeklinde kenara koyarsiniz.
Gerçekten de öyle şimdi değilse ne zaman bu birikim zaten ,sıfır araçlara bakalım boyle bir borca girip ödeyelim ,her gün ailesi ile ilgili para harcanacak bişey çıkıyor bu halde elimizde birşey kalmayacak . Müsaadenizle bende arada buraya yazmak istiyorum ❤️

Günaydın herkese. Benim kv eşimi zaptetmis yine bırakmıyor. Her sene köye gidecekleri zaman eşim götürüp bırakıyor günlerce salmıyor gelmisken kal biraz kafani dinle sen köyü seviyorsun falan adam bekar sanki bunun bir ailesi var diyen yok 😒 bu kadini omrumun sonuna kadar sevmeyecegim onu anladim 🤣 neyse iyi oldu bir yandan eşim gittiğinden beri gevşedim cocuklarlada aram iyi beni hic yormuyorlar iki gündür adama diyim bari sen git ananla yasa biz gayet rahatız boyle 🤣

Gerçekten de öyle şimdi değilse ne zaman bu birikim zaten ,sıfır araçlara bakalım boyle bir borca girip ödeyelim ,her gün ailesi ile ilgili para harcanacak bişey çıkıyor bu halde elimizde birşey kalmayacak . Müsaadenizle bende arada buraya yazmak istiyorum ❤
Tabii ki.

Ne tarz bir araç bakıyor fiyatı ne kadar alacağıniz aracin

Benim oğlan ilk kez kendi başına yastığını aldı kanepeye uzandi üzerine örtüp uyudu ben şok😱 çocuk iki gündür melek gibi şirinlik yapıp duruyor içindeki tazmanya canavarı kaybolmuş vallahi 🤣🤣
Sen rahat olunca oğlunda uysal oluyor farkında mısın bizim gerginliğimiz onlara yansıyor

Benim oğlan ilk kez kendi başına yastığını aldı kanepeye uzandi üzerine örtüp uyudu ben şok😱 çocuk iki gündür melek gibi şirinlik yapıp duruyor içindeki tazmanya canavarı kaybolmuş vallahi 🤣🤣
Eşinin gitmesini bekliyorlarmış çocuklar , demekki kötü enerji eşimdeymiş 😂
Senin adına çok sevindim 😍😍

Herkese merhabalar güzel bir pazar günü olsun bugün
Dün baya bir iş yaptım.
eşimin kardeşi geldi. Yemek yedik magnolia da yaptım yedik.
Laf açıldı.
” Ben haklıysam asla barışmam dedim. psikoloğum sizin ailenizle görüşmek zorunda olmadığımı söyledi dedim. seninle ilgili de o da senin kardeşin iletişimini güçlü tutmalısın dedi o yüzden ödevlerim olabilir arayıp mesaj atabilirim dedim. O da ben vefasız gibi görünürüm aramam ama aklımda olur insanlar dedi.“
Dır dır etmek istemedim şöyle oldu böyle oldu demeden sadece bunları söyleyebildim.

Buzluktan kıyma çıkardım köfte yoğurdum şekil verdim hazırladım 18.30 dan sonra yakında bir yere pikniğe gidicez diğer ailede birşeyler getiricek herşey bizden dediler ama ben öyle elim boş gidemem asla ben köfte yapıcam o zaman dedim gerisini onlar halledicekmiş ısrarla
Tam hava serinlemeye yakın güzel olur gecede biraz otururuz

X