Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Ben harcamam yok iyi güzel diyorum, kocacim sağolsun eve bir geldi iki poşet abur cubur almış. Meyve suyu, çikolata, kraker hepsi gereksiz ve sağlıksız. Zaten sigarayı azalttim diye hep birşey yemek istiyorum gözümün önünde olunca da yiyorum.Hadi canın cekti bir tane al dimi, ne o öyle poşet poşet almalar. Bir gofretin farklı markalarından toplamalar.
Eyyyy niye çocuk yapmıyorsun diyen akraba, eş, dost bu kısmı da size: benim evde buyutemedigim koca bir oğluşum var zaten daha ne çocuğu????
2 TL kalmış nakiti onu da kumbarama artırdım.

Poğacâ ve pişi hamurunu ayni yaiyorum ben.
1bardak ilik su
1bardak ilik süt
1 tatli kaşigi şeker
1 tatli kaşigi tuz
1 paket yasmaya
Aldigi kadar un ile yoğururum.
1 saat dinlnir uzerine kalin seyler kapatip sicak tutarim
Hamur şişmıs ise mayasi gelmistir zaten
1 bardak yağ da yazdım bu tArife not ettim. Cesaretimi toplarsam yapıcam. Daha önce yaptıklarım tutmuyordu hiç.

Bugün hiçbir şey almadım.

Selamlar misafir vardı iki akşamdır biz bugün zeytin aldık göz kararı verdirdim Ada'ma yeşil ve siyah zeytin çağdaş marketten 17 TL tuttu 2 TL ye de ekmek aldık 19tl harcadık.

Benim de, 1 pogca
2 çubuk kraker
1 paket ıslak mendil
1 ekmek aldım
6-7 lira gibi bişey oluyor :)

Hamsi firinda da harika oluyor. Onceden biz çiçek seklinde dizip tereyag ile kizartirdik.
Simdi firinda yapiyirum hem daha az yorucu hemde koku yok lezzet süper
Hamsileri yikayip kilciklarini aliyorum
Misir ununa tuz ve baharat ekleyip hamsileri unlayip tepsiye diziyorum. (Tepsinin tabanini yagliyorum)
Uzerine 1 çay bardagi kadar siviyagi firca ile süruyorum
Harika kizariyor ve tadi muthis
aynen bende hamsiyi oyle yaparim fırında yapıldığına inanmayan bile oluyo . biz buyuk balik severiz ve fırında yaparim hem oğlum icin daha yararli firin . haftada iki uc kez balık yeriz hic usenmem yapmaya aksam uzeri :)

Günaydın hanımlar
dün pazardan 2.5 liraya tel çırpıcı aldım bendeki silikondu hemen kırıldı bu sefer çelik olandan aldım
1.75 liraya da ekmek aldım başka harcamam yok

pazarda fiyatlar yine uçmaya başlamış hafiften
hiçbişey almadım buradaki marketin halk gününe bakacağım
bugün veya yarın da süt alıp yoğurt mayalamam lazım evdeki yoğurt azaldı

Kizlar simdi bir hessap yaptimda bizim evdeki hesap carsiya uymuyor sanki
Sizinlede paylasayim
Bizim ev kredisi haricinde elimizde 4000 civari kaliyor
350 yol parasi
600 benzin
1000 market
300 faturalar
100 aidat
Bunlar toplamda 2350 ediyor hadi 2500 de
Ee 1500 lira nerde ?
Hadi 500 harclik olsun yine 1000 lira kaliyor ama ben elimizde hic 1000 lira kaldigini gormedim
Ekstradan taksit falanda yok
Bu ay ehliyet icin verdim sadece
Istesem cok rahat birikim yapabilirmisim onu fark ettim

Back