Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Benimkide etçi
Ama ben çok güzel yemekler yapar mezeler hazirlarim
Baligi da guzel yaparim:hamarat::super:
Kendisi ister pizza da yaparim hamburger de
Gider balik pazarindan kalamar alir balik alir beraber yapariz
Yazin haftasonlari mangal yakariz . Çiğköfte yapariz.

Bi ara hamilelik ve loğusalik dönemimde özellikle hicbirseye elimi sürmedim ve sürekli disardan yedik
Anladimki hem sagligimiz bozuldu hemde coookk masrafli oldu
Simdi arada bir kaçamak yapiyoruz o da çok yorgun olursak yada para bizi dürterse:KK70:
Size tavsiyem hanimlar
et yemeklerini izgarayi pizzayi balik pisirmeyi biran önce ögrenin:KK37:
Baligi uzun suredir hic yapmadim. genelde bu aralar misafir geliyor ve kokusu eve siniyor diye yapmadim
Pizzayi daha once hic yapmadim ama esime bugun dedimki bn bunlardan daha guzel pizza yaparim dedim :)
Sen nasil yapiyorsun tarif verebilir misin

Baligi uzun suredir hic yapmadim. genelde bu aralar misafir geliyor ve kokusu eve siniyor diye yapmadim
Pizzayi daha once hic yapmadim ama esime bugun dedimki bn bunlardan daha guzel pizza yaparim dedim :)
Fırında dene hiç kokmuyor. Tabii balığa da bağlı.

Ekmek 2 tl
Sigara 13 tl
Su 4 tl
Elma 5 tl
Yoğurt 4.75
Kırmızı lahana 3 tl

Hamuru önemli
1 su bardagi ilik süt
1su bardagi ilik su
1su bardagi siviyağ
Bir tatli kaşigi tuz ve şeker
1 paket yâşmaya ve aldigi kadar un. Hamur yumuşak olmali
Su ve süt ilik olmali ki maya güzel tutsun. Hamuru yogurduktan sonra uzerini kalin birsey ile kapatmalisin ki mayalansin 30dakikada

Sonra bi kaseye 1 yemek kaşigi biber salcasi biraz tuz biraz pulbiber su ile eritin. Koyu bir kivam olsun.

Hamuru yagladigimiz tepsiye elimizle seriyoruz. (2tepsi cikar)
Sonra catalla bircok yerinde delikler acin ve sosu firca yardimiyla sürun. 10 dk pissin.
Sonra mantar zeytin salam sucuk biber domates koyun firina sürün 15 dk daha pişsin
En son rendeledigimiz kaşarlari serpin 5dk daha dursun
Afiywt olsun

Biz genelde kucuk balik seviyoruz onunda kizartmasi daha guzel oluyor
Ne zamndir canim istiyor bu hafta alimde yapayim bir gun
Hamsi firinda da harika oluyor. Onceden biz çiçek seklinde dizip tereyag ile kizartirdik.
Simdi firinda yapiyirum hem daha az yorucu hemde koku yok lezzet süper
Hamsileri yikayip kilciklarini aliyorum
Misir ununa tuz ve baharat ekleyip hamsileri unlayip tepsiye diziyorum. (Tepsinin tabanini yagliyorum)
Uzerine 1 çay bardagi kadar siviyagi firca ile süruyorum
Harika kizariyor ve tadi muthis

Bgun kursum vardi. Carsiya gittim dolmusun oldugu yerdeki bime ve a101 e bide baska markete girdim:)
50 tl yi buldu alisverisim.. carsiya her gittigimde market turu yapiyorum :KK48: bide açligimin verdigi seyle 3 tane ekmek türü aldim tost ekmegi cavdarli ekmek bide normal ekmek:olamaz::KK48: açken girmeyin markete:)

Benim eşimde et balık çok sever
Biz genelde levrek çipura seviyoruz ama çok pahalı olduğu için çiftlik ürünleri alıyoruz
Eşim küçük balık yemiyor
Evet bizde aliyoruz. Lagos alir bizimki hemde.
Dil baligi ve mercan da yeriz
Ama ben hamsi ve çinekopu cokkk seviyorum hemde ucuz
Zaten kücük balikcilarin getirdigi buyuk baliklar genelde çiftlik oluyor almiyoruz.
Deniz baliği almak için kartala gidiyoruz
Eşim av hayvanina da meraklidir
Arkadaslariyla takilir
Keklik ve ördek getirir

Eşim hamsi sardalya yemiyor :KK43:
Büyük balık hastası onlarda pahalı arada alıyoruz mecbur
dil balığı hiç denemedik fırında mı yapıyorsun
Hayir kizartiyoruz
Kizartmasi on numara
Zaten büyük baligin yanina meze olur .karin doyurmaz. Ortaya atistirmalik
Fakat inanilmaz lezzetlidir.

Beyaz etli balık seviyorum. Palamut, hamsi pek yemem. Tekir, mezgit, çinekop, barbun küçük balıklarda bence en güzelleri.

Back