bugün kandil orucu tutucaktım ama ezan okunmadı napıcam yardım.((

puccakanka

Canlarım iyiki varsınız
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
7.083
385
363
arkadaşlarya eşim kandil orucu tutalım yarın dedi akşam,,yatmaya giderken sahura kaldır su içip yatayım dedi aç değilim dedi,,bende bu saate kadar uyumadım ,fakat ezanı beklerken saatin 4olduğunu gördüm şüpheyle gidip takvime baktım 3.38 yazıyo ama ezan okunmadı,okunsa duyardım evde ses yok zaten,,eşime sordum imsak yerinde yazan saatte oruca başlanır dedi,ama ezan okunmadı dedim,napıcaz şimdi,işin kötüsü ben 3.bucuklarda bitki çayımı içiyodum yavaş yavaşacaba imsak saatinden öncemi sonramı içtim bilmiyorum,,niyetlensem olurmu kabul edilirmi orucum ,,eşimde su içemedi,ama en azından niyetlense tutabilir diğimi orucunu saylanır bu,,ama benimki napıcamı bilmiyorum

bişeyler yedin mi 3.38 den sonra yemediysen niyetleyip tutarsın

ramazanda ezanla imsak aYNI saatta kafa karışıklığı olmasın diye ama bildiğim kadarıyla tutamazsın söylediğin gibiyse tabi daha iyi bilen birine sor sabah sen yine

cnm imsak vaktinden sonra (3.38) su içtiğin için (4.38)oruç tutma şansın kalmadı...
Ama mevla niyetini biliyor...
Tutabilseydin tutacaktın...
SENDE YARIN GECE TUTARSIN...

eftal (daha iyi)yada(en üstün)manalarına gelen bi kelime...

bildigim kadariyla ogle vaktine kadar birsey yemeyip niyet edersen tutabilirsin orucunu canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…