Bugün genel seçim olsa oyumu ....

Bugün genel seçim olsa oyumu

• Adalet ve Kalkınma Partisi'ne kullanırım (AKP)

OY: 62 41,9%
  • Cumhuriyet Halk Partisi'ne kullanırım (CHP)

OY: 40 27,0%
  • Milliyetçi Hareket Partisi'ne kullanırım (MHP)

OY: 7 4,7%
  • Barış ve Demokrasi Partisi'ne kullanırım (BDP)

OY: 2 1,4%
  • Bağımsız veya diğer bir parti

OY: 12 8,1%
  • KARARSIZIM, henüz bir karar vermedim

OY: 10 6,8%
  • Boş kullanarak hepsine tepkimi veririm...

OY: 15 10,1%

• Ankete Katılan
    148
Eğer bu gün seçim günü olmuş olsa, şu andaki duygularımla;

İnsanların "Sonuna kadar desteklediği" bir siyasi parti ve lideri olsa dahi; mevcut seçim sisteminden ötürü barajı aşamazsa eğer, verilen oyun aksine oy vermediği başka partilere "bir artı" olarak yansıyacağını ve böyle bir seçim sistemini bile unutup;

Halkın ve kendimin "var" sayıldığı o tek günde "var olabilmenin dayanılmaz hafifliği ve mutluluğuyla"

"Vatan ve millet menfaatlerini, kendi menfaatleri üstünde tutmalarından" ötürü duyduğum minnettarlığın ve teşekkürün adil olabilmesi için;

itinayla her birine tek tek mührümü basıp, aynı itinayla kuruttuktan sonra oy pusulamı sandığa verirdim.

AKP olmasın diye mecburen CHP diyenlerdenim.

Tüm halkı kucaklayan,ortada bir parti olsa,oyumu ona vereceğim.

Hem Allah diyen hem Atatürk demekten imtina etmeyen bir genel başkan özlemi içindeyim.

Ben yazmış olmalıyım bu mesajı, bu kadar aynı olmaz cümleler...

Evet boş oylar akpye gidiyor.
Bence böyle bir şey yok!
Saçma yani...
AKP başta diye mi böyle diyorsunuz?
Yani seçimden önce başta olan partiye mi gider boş oylar? Ne alaka?
Seçimden önce sıfırlanıyor hepsi eşit durumda, neden AKP'ye gitsin ki?
Saçma olur, haksızlık olur!!! :44:

Boş oylar 1.çıkan partiye gider diyorlar hep a partisi 1. olursa ona b partisi 1. olursa ona verilirmiş.

vay be benim partime kimseler oy vermemiş
bende sonuna kadar MHP DİYORUM BAŞKADA BİŞEY DEMİYORUM

siz sadece direnişçi halk tarafında değilmiydiniz chp nerden çıktı

He akp başta diye diyorum. Allah allah. Uyduracak değilim.
Bildiğim kadarı ile boş oylar iktidara geçiyor. Hatta son seçimdeki %20 ve %30 oranındaki oy ile akp oldu. Boş oylardı onlarda.
Eklemek istiyorum yine bir seçim yapılacaksa, onunda demokratikliğine inanmıyorum artık ben.
O adam sandık başında adam tutacak. Hilesini yapacak! Adım gibi eminim buna. Kimsede aksini söylemesin gelip burada.

akp den hoslanmiyorum tamam ama digerlerinede bayildigim soylenemez ))

uydurdunuz demedim; bilmediğimden sordum.

hile konusunda "hile yapılmadığına" inanmak istiyorum ben!

uydurdunuz demedim; bilmediğimden sordum.

hile konusunda "hile yapılmadığına" inanmak istiyorum ben!

Gayet kendinizden emin bir şekilde bence böyle bir şey yok dediniz. Uydurmadığımı söyledim bende.
Bende hile yapılmadığına inanmak istiyorum fakat adam diktatör oldu. 2023'te adam şeriat getirecek. Çok mu istiyorlar kadınlar böyle kısıtlanmayı. Gerçekten anlamıyorum...

bir ara belediye secimlerinde oy kullanmistim. bdpli gozetmenler neredeyse kabinin icine girecekti denetlemeye, adami yerler valla. hic sanmiyorum oylarin sayiminda hile olacagini. ama yine de bos atmak yerine bir kac partiye birden basip gecersiz atmayi tercih edebilirsiniz

Şu ana kadar görev aldıgım seçimlerde sandık başkanlığı da yaptım ama hiç boş oyların iktidara geçmesi gibi bir durum olmadı.
Şehir efsanesi olmasın??

Oylamada hep sahtekarlik yapiliyo.
Biz oyumuzu sinirda vermek zorundayiz once soruyolar hangi parti diye eger AKP dersek sistem cokmus sandik bilmem ne olmus diye oy kullandirmiyolar biraz inatlasirsak kavga bile ediyolar yuzsuzce..
Eger sahtekarlik olmasa daha fazla oyla cikicak AKP..

Oy kullanma hakkimiz engellensede sonuna kadar AKP:)

Ben yeni bi parti kurulması taraftarıyım.
Yeni bi parti olmadığı sürece herkes kendine göre bi kötünün iyisi partisi belirlicek ona oy vericek.
Sıkıldık kötü partilerden,kötü siyasetçilerden.
Ha bu arada benim oyum Çapulcu Halk Partisi'ne.

Son düzenleme:
ılk defa oyumu kullandım fakat önceden oy kullandınız dıyor
kazen
aa eksık kalmayayım oylamadan

Yanlış bilgi verilmemiş, eksik bilgi verilmiş.
Boş atılan oylar ve barajı geçemeyen partilere atılan oylar : Barajı geçen partilerin aldığı oylara göre yüzdeye bölünerek, onlara eklenir.
AKP'ye gidiyor denmiş, bu kısmen doğru. Yüksek oy aldığı için, en çok AKP'ye gidiyor. CHP de, MHP de az da olsa nasibini alıyor boş ve barajı geçemeyenlerden..
Ayrıca; bunun sandık başında olmakla alakası yok; ay bu boş hadi AKP'ye, ay bu da boş hadi CHP'ye durumu söz konusu değildir. Bilgisayar ortamında, matematiksel işlemlerle eklenir bu oylar..

Bugün seçim olsa, her zamanki gibi Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy kullanırım..
Aklım siyasete erdiğinden beri değişmedi, değişmeyecek gibi de. :)

bir izmirli olarak sizinle birşey paylaşmak istiyorum. cemil şeboy bucada 4 dönem arka arkaya belediye başkanı seçildi. o varken bu izmiri bilenler bilir gölet, atatürk maskı, mevlana, yedigöller ve daha birçok güzel yer hep o zamanda yapıldı. akp dendi cemil şeboy ve bu kadar seveni olmasına rağmen yolsuzluk iddialarıyla görevi gitti. sonra suçsuz olduğu anlaşıldı ama tekrar girmedi adaylığa. sonrasında chp kazandı. ve yaklaşık bir yıldır mahallemizde yapılacak küçük bir parkın planı asılı kocaman hatta düzenlemesi demeliyim. yıktılar ve hala bekliyoruz. onu geçtim yedigöller 7 suni gölden oluşan cennet vadisi adı altında bizlere sunulan gerçekten cennet gibi bir mekandı. heryerden görmeye geliyorlardı. şuan görenlerin içi yanar çünkü göllerin üzerinde mavi muşambalar serili. ilk yapıldığında ördekler bile vardı suda. şimdi çöplük içinde. şimdi ben ne düşünmeliyim. bırak yeni birşey yapmayı eskisini koruyamayan chp zihniyetine ben nasıl oy vereyim. oyum yine akp nindir. çünkü ben hizmet gördüğüme inanıyorum.

merak edenler google den bakabilir. tabiki eski haline. yeni halini kimse oraya marifet gibi koymaz

bu arada koca atatürk maskını akp belediyesi yaptı izmire. ve ali rıza efendinin evinin restorasyonunu başbakan yaptırmıştır. bunu da araştırabilirsiniz.

Son düzenleme:
birde şu oylar konusunda şunu anlamıyorum herkes gözüyle görüyor mu oyların değiştirildiğini. sahtekarlık yapıldığını yoksa kulaktan dolma haberler mi?
"Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın." (Hucurât Sûresi, 6. ayet meali)

eğer emin değilseniz hiç bir parti hakkında böyle ithamlarda bulunmayın. zira bu söylediğim bir partiyi korumak için değil tamamen öteki tarafı düşündüren bir hatırlatmadır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…