Bugün farklı bir sebepten buradayım sanırım.

Beynel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
1.747
376
123
Merhaba arkadaşlar
Sevinç, üzüntü, endişe, mutluluk garip bir duygu içerisindeyim.
Bilen arkadaşlar vardır belki bir çok olay yaşadım yeri geldi üzüldüm buraya konu açtım. Şimdi farklı bir duygu var içimde ama acaba demeden duramıyorum.
Ben üç ay gibi bir süre doğum kontrol hapı adı altında ilaç kullandım hormon tedavisi için. En son bayram da adet oldum ve ilaca göre düzenim 25 - 26 güne bir di ben otuz olarak sayıyorum ama bayram ayın 17 si idi. İlaca göre Ağustos ayının 20 sinde olmam gerekiyor du ama hala bir ışık yok adet olacağıma dair. 3 yıllık evliyim ve eşim çok istiyor bi bebek olsun. O nun sorunları olduğu için de pek umutlu değilim ama yinede içimde bir ya bebek varsa diye dalgalanıyor içimde bir umut işte sizinle paylaşmak istedim.
(test yapmayı çok isterdim ama her yaptığım test beni olumsuz etkiledi o yüzden test yapıp hüsrana uğramak istemiyorum. Test yapmak için iki ay geçmesini bekliyorum. Lütfen kırıcı olmayalım)

anladığım kadarıyla polikistik over için hormon tedavisi görüyosunuz.
bende de aynı durum var, doğum kontrol hapı kullanırken ve hormon bozukluğunuz varken hamile kalma olasılığınız yüzde bir bile değil nerdeyse.yine de bi hafta daha bekleyin olmazsa kan testi yaptırın.kist oluşumu da adet kanamasını engelliyor bazen.

Test yapıp Öğren canım. 12 gün gecmiş bazen olabiliyor gerçi. 2 ay önce de benim 14 gün geçmişti.
Allah gönlüne göre versin. Inşallah hamilesindir.

anladığım kadarıyla polikistik over için hormon tedavisi görüyosunuz.
bende de aynı durum var, doğum kontrol hapı kullanırken ve hormon bozukluğunuz varken hamile kalma olasılığınız yüzde bir bile değil nerdeyse.yine de bi hafta daha bekleyin olmazsa kan testi yaptırın.kist oluşumu da adet kanamasını engelliyor bazen.
İki doktora gittim ama ikiside öyle bir rahatsızlık demedi. Ben kaza geçirdim kafama darbe aldım o yüzden de hep prolaktin hormonu düzeyin biraz üzerinde çıkıyordu. Adet olamıyor diye gidiyordum ama sebebin bu hormon olduğunu öğrendim. Çocuk olmamasının sebebi eşim Sperm sayısı düşük o yüzden. Çok şükür bugün rahim ile alakalı bir sorunum yok ama yorumunuz için teşekkür ederim.

Test yapıp Öğren canım. 12 gün gecmiş bazen olabiliyor gerçi. 2 ay önce de benim 14 gün geçmişti.
Allah gönlüne göre versin. Inşallah hamilesindir.
Hep öyle oluyordu yani o gün geçtiğini sanıp test yapıyordum meğer günü yanlış sayıyırmuşum.
Hep ön gün geçince yapıyordum negatif çıkıyordu. Bide eşimin durumunu öğrenince bütün umudum tükendi gibi test yapmak istiyorum ama olumsuz çıkar diye biraz daha beklemek istiyorum. Ne bebek için ne adet için hiçbir belirti yok gibi ama ben umutlanıyorum işte.

2 ay beklemene gerek yok
Testte yanıltıcı olabiliyor
Bence kimseye söylemeden git bi kan ver bhcg ye bakarlar, kesin sonuç elde edilir

son adetten sonra ilaç içtin mi

konudan bunu anlayamadım

zaten adet olamıyormuşsun

ilaçların bitti ve henüz zamanında adet olamamış isen doktora tekrar gitmen gerekmez mi

kendinizi böyle germeyin; ay oldu mu olmadı mı vs vs

gidin doktora öğrenin; tedavi gerekiyorsa da olun

bir de sperm sayısı düşük derken milyonlarda mı binlerde mi yoksa tek sayılarda mı

günümüzde artık erkeklerde spermler başarılı değil tedavi gerekiyor böyle durumlarda sıklıkla

Merakımdan soruyorum, eşinin rahatsızlığı bebek olmasını zorlaştırıyorsa neden hemen tedaviye baslanmiyor? Hani belli bi süre beklemek mi lazım? Tüp bebek gibi şeyler denenmiyor mu?

Merhaba arkadaşlar
Sevinç, üzüntü, endişe, mutluluk garip bir duygu içerisindeyim.
Bilen arkadaşlar vardır belki bir çok olay yaşadım yeri geldi üzüldüm buraya konu açtım. Şimdi farklı bir duygu var içimde ama acaba demeden duramıyorum.
Ben üç ay gibi bir süre doğum kontrol hapı adı altında ilaç kullandım hormon tedavisi için. En son bayram da adet oldum ve ilaca göre düzenim 25 - 26 güne bir di ben otuz olarak sayıyorum ama bayram ayın 17 si idi. İlaca göre Ağustos ayının 20 sinde olmam gerekiyor du ama hala bir ışık yok adet olacağıma dair. 3 yıllık evliyim ve eşim çok istiyor bi bebek olsun. O nun sorunları olduğu için de pek umutlu değilim ama yinede içimde bir ya bebek varsa diye dalgalanıyor içimde bir umut işte sizinle paylaşmak istedim.
(test yapmayı çok isterdim ama her yaptığım test beni olumsuz etkiledi o yüzden test yapıp hüsrana uğramak istemiyorum. Test yapmak için iki ay geçmesini bekliyorum. Lütfen kırıcı olmayalım)

Hamileysen ilaç almalı ve aylık kontrolleri yaptırmalısın. Allah korusun hamileysen ve bir sıkıntı olursa, kese oluşumu ve rahimle ilgili o zaman daha çok üzülürsün doktora gitmediğin için.

Diğer yandan hamile değilsen ve test yapana kadar adet olmazsan hep hamile olduğunu düşünür bu ihtimale daha çok bağlanırsın. Şimdi öğreneceğin gerçekle 2 ay sonra öğreneceğin gerçek bir olmaz, o zaman daha ciddi hüsrana uğrarsın. Gerçekle iyi ya da kötü kısa sürede yüzleş canım. Umarım sonu güzel biter...

Bekleyin tamam ama 2 ay sonra yine hamile olmayabilirsiniz ve daha fazla üzülebilirsiniz.
12 gün geçmiş test yapmanızda fayda var. Yani illa hamilesiniz diye değil
Belki başka bir sıkıntıdan olmuyor bunu bilmeniz için ışık olur

test yapmadan bılemezsenız ..böyle beklerken daha cok umut baglıyor bır anda adetı gorunce yıkılıyorsunuz..en azından test yapar var yada yok dıyebılırınız kendınıze ..hersey Allah amcamın oglunun da bu rahatsızlıgı vardı bır anda beklemedıklerı bır anda bebeklerı oldu ...yanı hersey rabbımızden..vardırda yokturda..ama test yapmadan bılemessınız ..eger hamıleysenız zaten cıkar bu surecte..beklemek daha yorucu..

son adetten sonra ilaç içtin mi

konudan bunu anlayamadım

zaten adet olamıyormuşsun

ilaçların bitti ve henüz zamanında adet olamamış isen doktora tekrar gitmen gerekmez mi

kendinizi böyle germeyin; ay oldu mu olmadı mı vs vs

gidin doktora öğrenin; tedavi gerekiyorsa da olun

bir de sperm sayısı düşük derken milyonlarda mı binlerde mi yoksa tek sayılarda mı

günümüzde artık erkeklerde spermler başarılı değil tedavi gerekiyor böyle durumlarda sıklıkla
2 milyon du geçen yıl doktor arta bileceğini söylemiş ama eşim tekrar test yaptırmadı aynı sonuç ile karşılaşırım diye

Hayır içmedim en son ramazan ayında içtim ve bitti adetim bayram tatiline denk geldiği için de gitmedim.

Adetim den sonra da hiçbir ilaç kullanmadım. Hep aklımın bir köşesinde hamile değilim var ama umut işte. Belki olur. Rabbim yeterki vermeye niyet etsin. Ben istedim istiyorum. Bana bu meyveyi tattıracağına umutluyum ama şimdi ama başka zaman ben Rabbim den ümidimi kesmiyorum.

Tahlil yaptıracağım evet ama her zaman ki gibi gecikme olmuştur belki düşüncesi olduğu için biraz daha zaman geçmesini bekliyorum.

Çocuk çocuk diye yanarken bulduğum şeyi kaybetmemek için özen göstereceğimi bilmenizi isterim ama işte benimkisi varsayım olduğundan umudumun tekrar bu şekilde sonuçlanmasını istemiyorum.

Her test yaparken büyük bir heycan kaplıyor içimi

2 milyon du geçen yıl doktor arta bileceğini söylemiş ama eşim tekrar test yaptırmadı aynı sonuç ile karşılaşırım diye

Hayır içmedim en son ramazan ayında içtim ve bitti adetim bayram tatiline denk geldiği için de gitmedim.

Adetim den sonra da hiçbir ilaç kullanmadım. Hep aklımın bir köşesinde hamile değilim var ama umut işte. Belki olur. Rabbim yeterki vermeye niyet etsin. Ben istedim istiyorum. Bana bu meyveyi tattıracağına umutluyum ama şimdi ama başka zaman ben Rabbim den ümidimi kesmiyorum.

Tahlil yaptıracağım evet ama her zaman ki gibi gecikme olmuştur belki düşüncesi olduğu için biraz daha zaman geçmesini bekliyorum.

Çocuk çocuk diye yanarken bulduğum şeyi kaybetmemek için özen göstereceğimi bilmenizi isterim ama işte benimkisi varsayım olduğundan umudumun tekrar bu şekilde sonuçlanmasını istemiyorum.

Her test yaparken büyük bir heycan kaplıyor içimi

ama işte bu durumda hayal kırıklığın da büyük olur

sen yoktur yine gecikmişimdir diye yola çık; olursa sevin zira olacak diye bekleyip gecikmek daha yıkım oluyor

Bekleyin tamam ama 2 ay sonra yine hamile olmayabilirsiniz ve daha fazla üzülebilirsiniz.
12 gün geçmiş test yapmanızda fayda var. Yani illa hamilesiniz diye değil
Belki başka bir sıkıntıdan olmuyor bunu bilmeniz için ışık olur
Çocuk olmama sebebini biliyorum. Eşimin sperm azlığı ama bir Sperm dahi düşse tutabilme ihtimalini göz önünde bulundurarak yazdım.

bazı dogum kontrol hapları gebelıgı onleyıcı olmuyor..bende kullandım doktoruma gebelıgı onlermı dıye sordugumda hayır dıye cevab verdı..
Ama doktor bana bu sürede bebek ihtimalini düşünme sen tedavini olurken eşinde tedavi olur daha sonra çocuk için bakalım dedi

Back