• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün bayram günü annecim

Cirkin Peri

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2007
248
0
316
43
bayyyy.jpg

Bugün bayram günü annecim….

Bayram sabahı tüm aile birlikte olur, bayram sabahı sevenler iyice kenetlenir birbirlerine… Dargınlar barışır… Ağlayan yüzler güler bayram sabahında…
Bugün bayram günü annecim; bak, sen demeden kalktım erkenden. Ezan sesiyle açtım perdeleri. Önce bir güzel topladım odamı, pırıl pırıl yaptım her eşyamı. Sonra duşa girdim hemen… Senin istediğin gibi... Senin hep bize dediğin gibi… Temiz temiz giyindim ve her bayram sabahı yaptığın gibi beni sıcacık öpmeni bekledim.

Bu sabah sen gelip kaldırmadan uyandım annecim... Bak naza çekmedim kendimi…
“N’olur anne biraz daha yatayım.”

Demeden kalktım buz gibi yatağımdan… Kahvaltı hazırladım beş kişilik; ama tek kişinin yiyebildiği… Kahvaltımı yaptım annecim sizinle birlikte siz hissetmeden… Babam gene gazetesini okurken ve bana laf atarken arada,
“bak senden bir tane daha, dünyayı kurtaracağını sanıyor” derken…
Bende her zamanki gibi, “ama baba.” Diyerek sitem ediyorum ona. Sonra bayramı hatırlayıp unutuyorum babamın şakası ardından yaşadığım kırgınlığı.

Bu sabah bayram sabahı annem… Bak kahvaltı bulaşıklarını da yıkadı kızın. Her şeyi yaptım, istediğin gibi yaşadım bayram sabahını gördün mü?

Hadi bayramlaşma vakti artık… Uzat elini öpeyim annem…

………

Annem…

Annecim…

Uzat elini…

Anne…

Hadi uzat ta öpeyim elini…

………
………
………

Gene erken geldi sabah, gene rüyamın en güzel yerinde uyandırdı beni güneş… Yatağım gene ıslandı gözümden akan damlalarla…

Sen o akan yaşları görme annem…

………
………

N’olur ağlama…

Sen ağlayasın diye akmıyor onlar…

Sen üzülesin diye ağlamıyorum inan…

Hasretten bu ağlayışım biliyorsun... Özlemle dolan yüreğimin taşıyamadı yılgınlığın dışa vurumu sadece… Yanınızda olamayışımdan inan… Sen bakma bana n’olur… Sakın sende ağlama ben ağlıyorum diye…

Ben özledim mi azıcık bilirsin dayanamaz akar yaşlar gözlerimden. Hele bu özlem büyüdü mü yüreğimde, dağ gibi oldu mu hasretim hiç durduramam onları bilirsin… Ama gene de sen ağlama annem… Dayanamam ağlama…

………
………

Evet ben ağlıyorum ama sen ağlama n’olur...

Bana da, “ağlama yavrum” deme sakın… Özledim elimde değil annem… Buram buram kokuyorsunuz burnumda… Yüreğim yangın yeri… Yüreğim yılgın…

Sığınmayı özledim sana annem… Sarmanı…

“Kızım… Yavrum...”

Demeni özledim anla… Bayram sabahları erkenden kaldırmalarını özledim… Birlikte kahvaltıyı hazırlamamızı ve büyük bir zevkle ailenin geri kalanını suyla uyandırmayı… Sabah kahkahaları atmayı özledim sizlerle birlikte… Seni özledim annem… Babamı… Kardeşlerimi özledim… Ondandır bu ağlayış, ondandır inan...

……
……

Bayram sabahı yaklaşıyor be annem… Ve ben gene gelemiyorum yanınıza… Gene yalnızlık gözüktü kızına bayramda…

………
……

Gelip alır mısın beni annem… Güçsüzüm, duramıyorum ayakta desem gelip alır mısın kuzucunu… En azından bu bayrama özel sırf elini öpmem için alır mısın oraya beni de…

………
………

Ben gelemiyorum hadi sen gel al beni annem…

Götür beni evime…

Bayram sabahı gene öp beni içten… Uzat elini bayramlaşalım annem… Ya da hiç olmadı, gel uyandır beni bu kabustan bir bayram sabahı… O güzel sesini duyayım…

“Kızım, bugün bayram.. Hadi kalk yavrum…”

Meral BİLGİÇ

15.01.2005

Gözyaşlarımı tutamadım,annemin sevgisi özlemi ve kimsenin anne gibi kokmadığını;kimsenin beni annem kadar sevip üstüme titremediğini biliyordum ama bu yazı beni çokmu çok etkiledi....Hiç bir şey annenin yeri asla dolduramaz....

Gercektende cok güzel bir yazi. Cirkinpericim benide duygulandirdin.
Bayram geldi, ama ben sevinemiyorum, cünkü sevdiklerim yok yanimda.
Allah kimseyi ailesinden, sevdiklerinden ayirmasin. Böyle günlerde daha
da zor geliyor insana.

Can damarımdan vurdun beni arkadaşım bu yazıyla harika bir yazıydı evet yarın bayram ve benimde yanımda kimsem yok tam beni anlatıyordu.senağlamaÇok teşekkürler demekki yanlız değilmişim.

paylasim icin cok tesekkürler.cok duygulandim cok güzel bi yazi.bende annemden coook uzaklardayim gurbet ellerdeyim annemin yaninda olmayi bayramda cok isterdim
bugün bayram annnecigim bayramin kutlu olsun ellerinden öperim seni coook özledim canim annem

gözlerim doldu şu an, ne yazacağımıda bilmiyorum... sadece çok güzeldi, dağıldım...teşekkürler yüreğine sağlık ....

sanada mutlu bayramlar olsun :))

gözlerim doldu şu an, ne yazacağımıda bilmiyorum... sadece çok güzeldi, dağıldım...teşekkürler yüreğine sağlık ....

sanada mutlu bayramlar olsun :))

Eski bayramları arıyorum sadece evet eski bayramları... Annemin uyandırmalarını, babamın şakalarını...
Hepsini geçtim bir sıcak gülümseme istiyorum çevremde... Ama bazen mümkün olmuyor işte. Dostlarınıza sarılın sıkı sıkı çünkü bu sabah ben tek başıma yalnızlığıma sarılacağım. Benim için sarılın olur mu, o zaman bayramın sıcaklığını belki hisseder yüreğim.
Sevgiyle

canım annecim..son 15 senedir olduğu gibi yarın sabahta bir bayrama daha gözlerimi sensiz açıcam.:çok üzgünüm:özlemin içimde hiç bitmicek tükenmicek bir kor...yerinde huzurla uyu annecim.:Saruboceq:.bayramın mübarek olsun....senağlama..

arkadaşlar sevdikleriniz yanınızda yok ama en azından çok şükür hayattalar..seslerini duyabiliyosunuz,yaşadığını; bir yerlerde olduğunu biliyosunuz..ama ben 9 yaşımdan bu yana hep yalnızdım..senağlama

.anne yeri doldurulamicak tek varlık..hepiniz benim içinde annelerinize bir kere daha sarılın olrmu..senağlamasenağlama:1hug:.

arkadaşlar sevdikleriniz yanınızda yok ama en azından çok şükür hayattalar..seslerini duyabiliyosunuz,yaşadığını; bir yerlerde olduğunu biliyosunuz..ama ben 9 yaşımdan bu yana hep yalnızdım..senağlama

.anne yeri doldurulamicak tek varlık..hepiniz benim içinde annelerinize bir kere daha sarılın olrmu..senağlamasenağlama:1hug:.

Annen yanında Ceren, sadece göremiyorsun...
Yüreğine uzat elini, bak sesleniyor orda sana...
Ben yanındayım kızım...

senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

Acını deşmek için söylemedim canım; ama bir keresinde bana bir büyüğüm demişti ki.
Gidenlerin ardından ağlamak onlara en büyük acıyı verir. Yanımızda değil sanar ağlarız ve onlar bulundukları yerde gözyaşlarımızın yağmurlarıyla ıslanır ve üşürler. Gülümseyip, güçlü olmak gerek ki mutlu olsunlar.
Hadi kocaman bir gülümseme yolla annene, üşümesin daha fazla. Yolla ki seninle gurur duysun ve rahat etsin içi...

Eski bayramları arıyorum sadece evet eski bayramları... Annemin uyandırmalarını, babamın şakalarını...
Hepsini geçtim bir sıcak gülümseme istiyorum çevremde... Ama bazen mümkün olmuyor işte. Dostlarınıza sarılın sıkı sıkı çünkü bu sabah ben tek başıma yalnızlığıma sarılacağım. Benim için sarılın olur mu, o zaman bayramın sıcaklığını belki hisseder yüreğim.
Sevgiyle

Canım arkadaşım yalnız olmadığını bilmeni isterim burda kalbimle kalbine öyle güzel bir yol çizdimki;seni hissediyor ve anlıyorum ....Çevremizdeki bir çok insanla paylaşıpta anlatamadıklarımızı paylaşıyor ve tanımasakta kalplerimizle birbirimizin dertlerine ortak olup acıları bölüşüp rahatlıyoruz bir nebze....Yarın sabah uyandığında bilki seni ilk öpüp :1hug:bayramını kutlayan ben olacagım kalbinin sesini dinle mutlaka hissedeceksin....Kalbinin güzelliğinde nice bayramlar ve mutluluklar...

Acını deşmek için söylemedim canım; ama bir keresinde bana bir büyüğüm demişti ki.
Gidenlerin ardından ağlamak onlara en büyük acıyı verir. Yanımızda değil sanar ağlarız ve onlar bulundukları yerde gözyaşlarımızın yağmurlarıyla ıslanır ve üşürler. Gülümseyip, güçlü olmak gerek ki mutlu olsunlar.
Hadi kocaman bir gülümseme yolla annene, üşümesin daha fazla. Yolla ki seninle gurur duysun ve rahat etsin içi...
canım benim..çok tatlısın ya..allah sizi annlerinizden ayırmasın inşallah...a.s.:1hug:

Canım arkadaşım yalnız olmadığını bilmeni isterim burda kalbimle kalbine öyle güzel bir yol çizdimki;seni hissediyor ve anlıyorum ....Çevremizdeki bir çok insanla paylaşıpta anlatamadıklarımızı paylaşıyor ve tanımasakta kalplerimizle birbirimizin dertlerine ortak olup acıları bölüşüp rahatlıyoruz bir nebze....Yarın sabah uyandığında bilki seni ilk öpüp :1hug:bayramını kutlayan ben olacagım kalbinin sesini dinle mutlaka hissedeceksin....Kalbinin güzelliğinde nice bayramlar ve mutluluklar...

Ne güzel bir neşe kattın içime Ecemsu... Sabah uyandığımda ilk aklıma sen geleceksin inan...
Sevgiyle canım...
a.s.:1hug:a.s.

Canlarım...ağlamayın bakın beni de ağlattınızsenağlama
Allah'tan rahmetli olmuş bütün annelerimiz,babalarımıza rahmet diliyorum,yerlerinde huzur içinde yatsınlar...

Ve sağ olan annlerimizi,babalarımızı Allah başımızdan eksik etmesin..:Saruboceq:Yaş kaç olursa olsun onların varlığı yeter...Kıymetlerini bilelim,onları üzmeyelim,sonra telafisi olmayınca üzülmeyelim...

Hepinizi öpüyorum canlarım,iyi bayramlar olsuna.s.

zaten cok fena bır durumdaydım aglattın beni yaaa annem canım annecıgım olmadan gecirdim bu ikinci ramazan bayramı annem seni cok özlüyorummmmm

Back