Kontakt Lens Buğday (sarımsı ten rengine) Quartzo mu daha iyi Topazio mu ?

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
cor ve charm serilerinde istediğim açıklıkta ve renklilikte lens bulamadım..
bu 3 lü opak serinin pek doğal olmadığını biliyorum ancak riske girmem gerekli sanırım ?
sarımsı turuncumsu buğday tenim var.. açık tenli sayılırım...tam esmer tenli sayılmam ama karbeyaz tenli de değilim..sarımsı turuncumsu tenim var...saç rengim de koyu tonlarda...
sizce bu tarz ten rengine topazio mu gider quartzo mu ?
cor azullar koyu kaldı ve lens rengimin ten rengimden daha açık renk olması gerektiği kanaatine vardım...fikirlerinizi alabilirmiyim arkadaşlar...özellikle yeni seri quartzolarla ilgili...

Son düzenleme:
bence buğday tenliysen ben kesinlikle quartzo derim. ben de bugday tenliyim ve quartzocuyum :) quartzo buğday tenlilerde cok hos duruyor. bi arkadaşım aldı gecen ay yeni seri resmen açılmış ve eski seri gibi cok gzl bir yeşil.... ben şahsen topazio hic tavsiye etmiyorum... nacizane fikrim :)

cevabın için teşekkür ederim eladalya :)
evet sanırım quartzo daha iyi bence de...demin topazioları inceledim...şu an kullandığım hidrocor azuldan çok bir farkı yok...azulun opağı gibi sadece..
tenime göre azulu koyu bulduysam topazioyu da koyu bulurum heralde...rengin de ben lensim diye bağırma riski de cabası..
quartzolar yine gri-yeşil mi oldular :) peki pupil boşluğu ne alemdeydi ? pörtlek duruyor mu ?

işte ben de bi tek doğal olup olmamasından cekiniyorum arkdaşımn cok değşik bi göz yapısı var ne lens takarsa taksın hepsinin lens olduğu belli oluyr o yüzden o konu da pek bşy demiyim. ama arkdaşımdan alıp denemeyi düşünüyorm denedğimde mutlaka fotograf cekip koyarım :)

teşekkür ederim :) benim de en büyük korkum o bahsettiğin arkadaşındaki durumun bende oluşması..o yüzden bu kadar soruyorum kusura bakma :)
hidrocor serisinde buğday tene göre renk bulamadım..quartzolar da korktuğum gibi durursa lens kullanmayı bırakıcam sanırım..
tabi solotica son anda atak yapıp yeni renk çıkarıp tekrar aklımı çelmezse

Ben de Topazio kullanmış biri olarak pek tavsiye etmem. Zamanında quartzo ile Topazio arasında kalıp tercihimi Topaziodan yana kullanmıştım. Aldıktan birkaç ay sonra da keşke quartzo alsaymışım diye üzülmüştüm. Kararını çok fazla etkilemek istemem çünkü oldukça pahalı lensler bunlar. Ama fikrimi belirtmem gerekirse topazio'nun mavisi o kadar canlı bir mavi ki orta ve koyu kahve gözlerde şıp diye anlaşılıyor lens olduğu. Bal rengi gözlerde çok daha başarılı buluyorum topazioyu. Quartzo daha soluk bir renk olduğu için bana göre doğal göz rengine daha yakın. Tabiki öteki seriler kadar asla değil. Quartzo alıp da hiçkimsenin lens olduğunu anlamamasını bekleme bence. Feriştahı bile taksa üçlü opak seri kendini belli ediyor. Şahsen ben hemen anlıyorum çünkü çok opaklar. Eğer açık renk lens takacağım diyorsan doğallıktan ödün vemen gerek bana kalırsa. Lensin boyama yoğunluğu arrttıkça renk açılıyor ve bununla birlikte doğallık azalıyor. Gözünün üzerinde birşey varmış görüntüsü artıyor. Bilmem anlatabildim mi =)) Gri tonlarından hoşlanıyor muydun hatırlamıyorum ama istediğin etkiyi cor ice ile yakalayabilirsin bir ihtimal. Hem oldukça açık bir renk hem de üçlü opak seri kadar yoğun bir boyamaya sahip değil.

topazio kullanmış birisi olarak yorumlarını esirgemediğin için teşekkür ederim :)
evet haklısın özellikle de bu nc serisi soloticaların en pahalı lensleri..o yüzden iyice düşünüp sorgulamakta fayda var..iyiki de sormuşum..
senin topazio hakkındaki yorumunu okuduktan sonra bu opaklık derecesini ve rengini daha iyi anlayabilmek için netten resim aradım ve şu an kullandığım azullarla topazionun arasında renk olarak fark olmadığını tek farkının dışındaki hare ile pupil çevresindeki sarı boyama olduğunu farkettim...beni büyük bir hatadan kurtardın teşekkür ederim....topazionun azuldan farkı olmadığını göstermek için resim de eklemek istiyorum buraya...

bunlar benim azulların kapta duruşları

Uploaded with ImageShack.us

bu da nette bulduğum quartzo ve topazionun boyamasını ve rengini gösteren bir resim

Uploaded with ImageShack.us

gerçekten de topazio almak isteyenlerin 2 kere düşünmesini öneriyorum ben de..çünkü en riskli renklerden birisi olarak görülen azul renginden hiçbir farkı yokmuş..hare ve pupil detayı dışında...
belki topazioya karar vererek..yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş olacaktım tekrar teşekkür ederim :) ayrıca opaklık arrtıkça ve renk açıldıkta doğallığın azaldığının ben de farkındayım ancak riske girsemmi dedim ancak defalarca riske girecek kadar da zengin değilim..

aslında ne aradığımı tam olarak ben de bilmiyorum 10 senedir lens kullanıyorum ama bir türlü "hayallerimin lensini bulamadım" hem açık hem canlı hem de aynı anda doğal olan lens soloticada bile yok bana sorarsan teknoloji o kadar ilerlemedi..o yüzden koyu renk seçeneklerine de açığım.....ancak lensi taktığımda kendi gerçek gözümden daha canlı bir renk görmem kaydıyla..yani lensi çıkarınca kendi gözümü daha çok beğeniyorsam o lens başarısız bir lens (veya renk) demektir..hatta bi ara kahverengi gözlerimi daha canlı kahve gösterecek türde kahverengiye yakın lens arayışına bile girmiştim....doğallığı kaybetmemek uğruna koyu renk de düşünebilirim ancak kendi gözrengimden daha güzel olmalı ki lens taktığımın bir amacı olsun..rainbow dark green mesela çok doğaldı ama gözümdeki tüm ışığı kapatıp siyaha çevirmişti..
velhasıl ne kadar sevmesem de doğal görünmesi uğruna cor ocre bile deneyebilirim..yada crystalin cor u çıkacaksa onu bekleyebilirim...herşeye açığım..tabi kendi gözrengimden daha güzel olacaksa...yok ama sanırım lens işini bırakacağım öyle gözüküyor :)
buğday tenli olduğum için açık renkler anca kendini gösteriyo ama onlar da doğal olmuyor...ice var ama ona da pek içim ısınmadı...yani sadece açık renk olması da yeterli değil bana göre...hem aileme ice resimleri gösterdim beğenmediler...onlara söz verip sonra bu lensi alarak onları da kızdırmak istemem...

Son düzenleme:
Fxeyes lensler turkiye parasiyla 1.400 civari ama cok dogal lens oldugu hic anlasilmiyo diyo kullanan bi arkadas bilginiz var mi elde boyama lens

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…