Ne gerek var konserveye ? Piştikten sonra soğumasını bekleyip saklama kaplarına koyup dondurucuya atıyorum 3-4 çeşit.
Kek, börek, poğaça da öyle... Yeneceği gün bir kaç saat önceden çıkarıyorum. Çözülünce ısıtıp sofraya... Köfte müthiş kolaylık oluyor tavsiye derim...
Babam ben yokken yemeksiz kalmıyor hiç bu şekilde...
Etli yemekleri de koyuyorum... Mesela dolmayı müsait olduğum gün 2 tencerelik sarıyorum. Birini pişirip birini dondurucuya koyuyoruz. Sonra çıkarıp yağını salçasını ekleyip pişiriyorum... Hiç fark olmuyor...
Merhaba bayanlar,
burada okumuştum bir ara pişmiş yemeği konserve yapan böylelikle her daim evde çeşit çeşit yemek bulunduran marifetli hatunlar vardı..
Ben de çalıştığım için akşam geç saatte evde olup bide yemek yapmakta açıkçası zorlananlardanım.
Geçen pazar konserve yöntemini deneyim dedim. Aynı anda bir kaç çeşit yemek yapıp konserve yaptım.
Nasıl yaptığımı buraya yazıp hata ettiysem doğrusunu öğreneyim diye açtım konuyu.
Kavanozlarım ve kapakları yeniydi . İyice yıkayıp kuruladım.
Yemekleri ocaktan alır almaz kavonozladım ve kapaklarını sıkıca kapattım. Ağzına kadar tepeleme doldurmadım 2 parmak eksikti.
Sonra konservelerimi ters çevirip sabaha kadar beklettim. Sabah buzdolabına koydum.
Şimdi sorum şu ; öncelikle doğru yapmış mıyım?
İkincisi etli yemeklerde bu şekilde yapılır mı?
Son olarak bu şekilde ne kadar bekler yemeklerim?
Cevap verenlere şimdiden teşekkürler :)
Koku vs. hiç bir rahatsızlık olmadı bizde. Zira babam aşırı seçici bir damağa sahip. Asla dışarda yemek yiyemeyen biri. Olsaydı mutlaka söylerdi. Belki saklama kapları ile ilgilidir. Bilemedim şimdi...ben dondurucudan çıkanın kokusunu tadını sevemiyorum. Aynı şekilde mikrodalgayı da bu yüzden kullanmıyorum..
Belki benim dondurucu böyle yapıyordur.
Buzdolabına koymana gerek yok, konserve bozulmaz
Yöntemin doğru bende böyle yapıyorum domates, kızartma vs...
Bunda dikkat edeceğin şey içine koyduğun yemeği suyu olması, suyu az olduğu zaman tutmuyor konserveler
Peki her seferinde yeni kapak mı kullanıyorsunuz? Annemden duymuştum her sene yaptığı konservelere yeni kapak alıyordu.
Canım saklama kabına koyup poşetler ağzını sıkıca bağlarsan koku yapmaz donduruculu bir kere daha dene bu yöntemle konserve tam tutmadiginda zehirleme olasılığı var
Evet yeni kapak alıyorum, bende öyle öğrendim zamanında, çok şükür hiç tutmadığı olmadı
ne kadar dayanıyor bu şekilde pişmiş yemekleriniz?
Mesela sadece bir tane at canım baktın beğenirsen devam edersin beğenmezsen en azindan israf olmazBunu da deneyeceğim.. Hatta bir kısmını konserve bir kısmını dondurucuya atarak deneyeceğim bugün.
Mesela sadece bir tane at canım baktın beğenirsen devam edersin beğenmezsen en azindan israf olmaz
Konserveyi bizim komşu çiğ olarak koyup kapatıyor kapağını ters çevirip suda 1 saat kaynatıyor hiç acilmiyormus öyle istersen domates falan böyle de deneyebilirsinevet öyle yapıp deneyeyim bari:)
teşekkürler.
Konserveyi bizim komşu çiğ olarak koyup kapatıyor kapağını ters çevirip suda 1 saat kaynatıyor hiç acilmiyormus öyle istersen domates falan böyle de deneyebilirsin
Forumlarda çalışan bayanlar var pazardan her işini yemeğini bitirip hafta ici bi pilav makarna çorba yapanlar var görüp gelseler sana iyi yemek fikirleri verirlerben onu hiç yapmadım ama annemler yapar. Ben hafta sonu çok yemek yapayım hafta içi uğraşmamayım diye düşünüyorum. Çünkü saat 19:30 dan önce evde değilim ve maşallah kızım ev yemeklerine çok düşkün.. Hani konserve olursa pazardan yaparım diye düşünmüştüm.Yoksa buz dolabında en fazla 2-3 gün dayanıyor yemek ve 2-3 gün üst üste aynı yemek yenmiyor.
Aradığım doğru insanı buldum:)Ne gerek var konserveye ? Piştikten sonra soğumasını bekleyip saklama kaplarına koyup dondurucuya atıyorum 3-4 çeşit.
Kek, börek, poğaça da öyle... Yeneceği gün bir kaç saat önceden çıkarıyorum. Çözülünce ısıtıp sofraya... Köfte müthiş kolaylık oluyor tavsiye derim...
Babam ben yokken yemeksiz kalmıyor hiç bu şekilde...
Etli yemekleri de koyuyorum... Mesela dolmayı müsait olduğum gün 2 tencerelik sarıyorum. Birini pişirip birini dondurucuya koyuyoruz. Sonra çıkarıp yağını salçasını ekleyip pişiriyorum... Hiç fark olmuyor...
Aradığım doğru insanı buldum:)
Banada bişeyler öğret lütfen
Mesela bu saydığın şeyleri nekadar saklayabiliyosun. Ve fırındamı ısıtıyosun sonra?
Başka ne saklanabilir misafire çıkarılabilecek
Peki her seferinde yeni kapak mı kullanıyorsunuz? Annemden duymuştum her sene yaptığı konservelere yeni kapak alıyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?