• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu zamanda smear testi

muzlupuding

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2020
919
2.768
28
Hanımlar iyi akşamlar, herkese sağlıklı günler
Annemin hpv testi pozitif çıkmış maalesef, tip51 yazıyor ayrıca. Kendisi 56 yaşında ve tip 2 diyabet hastası. Test sonucunu yeni aldık. Kadın doğum polikliniğine yönlendirdiler. Araştırdığım kadarıyla smear testi yapılacakmış. Özel bir hastaneye götürmek istiyorum fakat, halihazırda kronik diyabeti olduğu için korkuyorum ya koronavirüs kaparsa diye 🥺 Annemin şuan hpv sonucundan haberi dahi yok, çünkü çok evhamlı bir yapısı var, söylesem kanser oldum diye uyuyamaz bile. Geçtiğimiz Şubat ayında kadın doğum polikliniğine gittik, vajinasında acı olduğunu söylemişti, ultrasonla ve elle muayene yapıldı fakat bir sorun yok demişti doktor hanım. Sizce ne yapmalıyım? Annemi smear testi için şuan götürmem doğru mu? Gün boyu bunu düşündüm , ben de çok üzgün ve endişeliyim. Bende olsa bu kadar endişelenmez gider yaptırırdım testi ama annem bağışıklığı düşük biri ve diyabetten dolayı çok endişe ediyorum covid olursa hastanede diye. Lütfen fikir verin bana

Eğer vajina ile ilgili şikayetleri devam etmiyorsa gitmemenizi tavsiye ederim. Bir de çok evhamlıysa söylemeyin derim. Kafasına takan bir yapıya sahipse düşünüp psikolojisini etkilemesin. Tabi bu benim fikrim.

Hpv pozitif çıkanlara tekrar smear yapılmıyor bildiğim kadarıyla
Kolposkopi ile biyopsi alıyorlar
Bunun için de jinekolojik onkolojiye gitmeniz gerek
Kansere dönüşebilir, ihmal etmeyin

Hpv cıktıysa üzgünüm ama babanız çok eşli...Yani annenizin baska ilişkisi olmadıgını varsayıyorum...Hpv %99 cinsel yolla bulaşıyor...

Tip olarak ta kanser yapan tür mü değil mi buna netten bakabilirsiniz...Her tip kanser yapmıyor, yabancı sağlık kaynaklarından bakın

Eğer vajina ile ilgili şikayetleri devam etmiyorsa gitmemenizi tavsiye ederim. Bir de çok evhamlıysa söylemeyin derim. Kafasına takan bir yapıya sahipse düşünüp psikolojisini etkilemesin. Tabi bu benim fikrim.
Doğrusu benim de içimden geçen bu. Vajinada sadece ara ara acı, sızı tarzı hissettiğini söylüyor. Ancak doktor bunun önemli bir şey olmadığını söylemişti. Ben de gitmesin şuan istiyorum ancak ya kanserse diye de çok korkuyorum, çıkmazda kaldım

Doğrusu benim de içimden geçen bu. Vajinada sadece ara ara acı, sızı tarzı hissettiğini söylüyor. Ancak doktor bunun önemli bir şey olmadığını söylemişti. Ben de gitmesin şuan istiyorum ancak ya kanserse diye de çok korkuyorum, çıkmazda kaldım

Hpv vajinada ağrı ve acıya sebep olmaz

Hpv pozitif çıkanlara tekrar smear yapılmıyor bildiğim kadarıyla
Kolposkopi ile biyopsi alıyorlar
Bunun için de jinekolojik onkolojiye gitmeniz gerek
Kansere dönüşebilir, ihmal etmeyin
Bunu bilmiyordum, bulunduğumuz şehirde jinekolojik onkoloji bölümüne baktım şimdi internetten fakat bulamadım. Bunu uygulayan doktor isimleri çıkıyor fakat böyle bir bölüm görünmüyor. Çok endişeliyim

Annemin hpv testi pozitif çıkmış maalesef, tip51 yazıyor ayrıca. Kendisi 56 yaşında ve tip 2 diyabet hastası. Test sonucunu yeni aldık. Kadın doğum polikliniğine yönlendirdiler. Araştırdığım kadarıyla smear testi yapılacakmış. Özel bir hastaneye götürmek istiyorum fakat, halihazırda kronik diyabeti olduğu için korkuyorum ya koronavirüs kaparsa diye 🥺 Annemin şuan hpv sonucundan haberi dahi yok, çünkü çok evhamlı bir yapısı var, söylesem kanser oldum diye uyuyamaz bile. Geçtiğimiz Şubat ayında kadın doğum polikliniğine gittik, vajinasında acı olduğunu söylemişti, ultrasonla ve elle muayene yapıldı fakat bir sorun yok demişti doktor hanım. Sizce ne yapmalıyım? Annemi smear testi için şuan götürmem doğru mu? Gün boyu bunu düşündüm , ben de çok üzgün ve endişeliyim. Bende olsa bu kadar endişelenmez gider yaptırırdım testi ama annem bağışıklığı düşük biri ve diyabetten dolayı çok endişe ediyorum covid olursa hastanede diye. Lütfen fikir verin bana
Zaten smear testinde hpv varsa cıkıyo neden tekrar smear istiosunuz doktormu istedi
Zaten smear testinde hpv pozitifse cıkıyo neden tekrar smear testi yaptırıcaksınız ki?yaptırmanız gereken kanser tarama testi onuda bian evvel yaptrın derim çünkü hpv pozitif olanlarda kanser riski var

Hpv cıktıysa üzgünüm ama babanız çok eşli...Yani annenizin baska ilişkisi olmadıgını varsayıyorum...Hpv %99 cinsel yolla bulaşıyor...

Tip olarak ta kanser yapan tür mü değil mi buna netten bakabilirsiniz...Her tip kanser yapmıyor, yabancı sağlık kaynaklarından bakın
Evet yüksek risk grubuymuş maalesef. Babamın evlilikten önce cinsel yaşamı olmuş , annemden duyduğum kadarıyla. Türü yüksek risk oluşturan grup olarak yazıyor internette

Ya öyle veya değil. Belki ağdadan bulaştı konu sahibi de annesi de hpvnin nasıl bulastigini biliyordur bence felaket tellallığı yapmaya gerek yok. Üyenin sorusu bu değil.
---
Bence bu tür şeyler önemli ertelemeye gelmez bu süreç en az 2 ay daha gider böyle. Sağlık ertelenmez.

Hpv pozitif çıktıysa tekrar smear almazlar ki. Hpv zaten smearda çıkıyor. Üniversite hastanesine jinekolojik onkoloji bölümüne gideceksiniz. Tip51 kanser yapma potansiyeli olan tiplerden biri sanıyorum. İhmale, gecikmeye gelmez mecbur gideceksiniz.
Üniversitede çok yoğun şekilde covidli hasta tedavi görüyor, kronik diyabet olmasa hiç endişe durumum olmayacaktı, diyabet çıkmazda bırakıyor beni. Hpv tip51 ve yetersiz materyal olarak çıkmış sonuç. Açıkçası bu konularda fikrim sıfır, iyikş yazdım sizlere sordum. Demekki smear değil biyopsi gibi bir şey yapılacak

Zaten smear testinde hpv varsa cıkıyo neden tekrar smear istiosunuz doktormu istedi

Zaten smear testinde hpv pozitifse cıkıyo neden tekrar smear testi yaptırıcaksınız ki?yaptırmanız gereken kanser tarama testi onuda bian evvel yaptrın derim çünkü hpv pozitif olanlarda kanser riski var
Doğrusu bilgim yok bu konularda ve yetersiz materyal olarak çıktığı için tekrar smear testi yapılabilir diye bir şey okumuştum eğer yanlış anlamadı isem ve yanlış hatırlamıyorsam. Şuan çok üzgünüm kanser ihtimali bile yıktı beni

Ya öyle veya değil. Belki ağdadan bulaştı konu sahibi de annesi de hpvnin nasıl bulastigini biliyordur bence felaket tellallığı yapmaya gerek yok. Üyenin sorusu bu değil.
---
Bence bu tür şeyler önemli ertelemeye gelmez bu süreç en az 2 ay daha gider böyle. Sağlık ertelenmez.
Of motivasyonum sıfırın altına indi, kanser riskini söylersem dahi yıkılır annem. Ruhunun da bağışıklığı bedeni kadar düşük çünkü

Üniversitede çok yoğun şekilde covidli hasta tedavi görüyor, kronik diyabet olmasa hiç endişe durumum olmayacaktı, diyabet çıkmazda bırakıyor beni. Hpv tip51 ve yetersiz materyal olarak çıkmış sonuç. Açıkçası bu konularda fikrim sıfır, iyikş yazdım sizlere sordum. Demekki smear değil biyopsi gibi bir şey yapılacak
Yetersiz materyal kısmını bilmiyorum maalesef. Önleminizi iyice alıp gideceksiniz mecbur. Şimdilik pandemi hastanesi olmayan bir özel hastaneye gidin öyleyse, sonrasında duruma ve doktor yönlendirmesine göre bakarsınız duruma.

Annenize kolposkopi yaparlar.
Rahim ağzına büyüteçle bakıp rapor verecekler.
Rapora göre doktorlar sizi yönlendirecek.
Hangi ilde iseniz direk kadın doğum hastanelerinin birinden randevu alıp götürün.
Pandemi hastaneleri olmadıkları için daha güvenli.
Tüm koruma şartlarına uygun giyinip gidin, beklememenizi tavsiye ederim.

Doğrusu bilgim yok bu konularda ve yetersiz materyal olarak çıktığı için tekrar smear testi yapılabilir diye bir şey okumuştum eğer yanlış anlamadı isem ve yanlış hatırlamıyorsam. Şuan çok üzgünüm kanser ihtimali bile yıktı beni
[/QUO
Telaş yapmayın her hpv pozitif olan kanser degildir sadece risk vardr oladabilir olmayabilir...hadi kötü senaryo kuralım diyelm Allah korusun var rahim kanserinden kurtulan kadın sayısı cok fazla çünkü direk rahim alınıyo ve tamamen kurtuluyolar...güçlü olun lütfen anneniz için dik durun hayat bu heran hersey basımıza gelir Allah beterinden korusun

Jinekolojik onkologtan randevu almanız gerekiyor. Devlet hastanesine giderseniz çok dikkat edin maddi durum iyiyse özele gidin kolposkopi yaparak görebilir büyük ihtimalle biyopsiye gerek kalmaz leep diye bir işlemle oranın temizlenmesi gerekebilir.

Of motivasyonum sıfırın altına indi, kanser riskini söylersem dahi yıkılır annem. Ruhunun da bağışıklığı bedeni kadar düşük çünkü
O zaman söylemeyeceksin smear testi nedir bilmiyorum. İyi bir doktora danışacaksiniz önce nedir, ne değildir diye. Hastalık ateş yapıyor mu mesela ya da yanma ? Yapıyorsa nasıl bir tedavi uygulanmalı. Kontrol sıklığı nasıl olmalı gibi. Önce kendin her şeyi öğreneceksin sonra annene kanser riskinden bahsetmeden bu hastalığın ilaçla veya süreç her nasıl işliyorsa kontrol altında tutulduğunu günlük yaşama etki etmediğini söyleyeceksiniz. Yapması ve yapmamasi gerekenleri anlatıp eğer yapmazsan atesin cıkar halsiz olursin diye anlatacaksınız

Back