Bu yaşta hemoroid (basur ) problemleri

thechemist

yeppa
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2011
83
3
Selamlar. 24 yasında bayanım. 2 hafta önce tuvalette kan ve ağrı nedeniyle doktora basvurdum. Yapılan tahliller sonucunda 2. Derecede hemoroid bulgusuna ulaşıldı. Tedavi yöntemi olarak 2 ay proct*l*g fitil kullanmam önerildi. Iki haftadır düzenli olarak kullanmama ragmen şikayetimde artıs söz konusu. Kabız değilim.gaita sert değil genel olarak. Günde 2 kere düzenli olarak tuvalete çıkarım her zaman.ve iki günde bir kanama oluyor. Ne yapmalıyım ? Ameliyat olup saglıgına kavusanlarla fikir alışverişi yapmak istiyorum.

merhaba, ben 18 yaşındayım.aynı problemden muzdaribim sanırım.internet ortamında araştırdım hemoroid olunca ağrı yanma hissi falan oluyormuş ama benim öyle sorunlarım yok kanamam oluyor sadece tuvalete çıktığımda.düzenli olarak da çıkamıyorum zaten.son 2 haftada 3 kere kanamam oldu.damla damla da değil.Başka bir şehirde öğrenciyim annem söylerdi hangi bölüme gitmem gerektiğini ihtiyacım olduğunda. şimdi anneme sorup telaşlandırmak istemiyorum. hastaneye gidecem ama hangi bölüme gitmem gerektiğini bilmiyorum dahiliyeye mi görünecem? sadece testlerle tahlillerle tanı konulabiliyor mu? derdimiz anlatsak yeter yani değil mi özellikle bakmıyorlar oraya?
teşekkür ederim cevaplarınız için şimdiden.Şifa diliyorum size de.

Kızlar üzülerek söylemeliyim ki bu sorununuz sadece kanamayla kalmıycak eğer bir an önce müdahale etmezseniz.Bikaç yıl önce bende ağrım sızım yok ama fena kanamam var derdim şimdi kanamadan eser yok ama sızısından ya da ağrısından oturmakta zorlanıyorum bazen.Bunun çok net bi tedavisini bilen yok daha açıkcası.Bende çok kullandım o proctologları anestolları ama hastalık yine seyrinden şaşmıyo malesef.internetten kaç kutu kapsül hap falan da getirttim,onlar da en fazla bi sene mola verdiriyo sonra tekrar...Ameliyat desen daha tekrar etmedi tamamen bitti diyenini duymadım desem yeridir.Sizin anlıycanız yiyeceklerinize,üşütmemeye,sinir stresden uzak durmaya bakıcaksınız.Bide tatlım dahiliye gitmen yeterli ama adam muayene de edebilir.Gerçi çok da korkuyosan tarif etmen yeterli

X