Bu yaşadığımız meme reddi mi ?

gratel88

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2023
435
298
35
Arkadaşlar bebeğim 4ay 7 günlük , emerken sürekli ağlıyor , memeyi 1 dakika bile tam bırakmadan emmiyor , tutup tutup bırakıyor, ayaklarıyla ittiriyor , doymadığını biliyorum mama verince deli gibi emiyor , bu meme reddi mi ? Zaten sütüm yetmiyor diye mama başladık , tamamen mamaya geçsin istemiyorum , İlk bebeğim olduğu için ne yapmalıyım bilmiyorum 😭 son bi kaç gündür de geceleri ağlayarak bağırarak uyanıyor , uyumak istemiyor napıcam ben

Evet. Ama 4 ay civarı çoğu bebekte oluyormuş. Algıları açıldığı, etrafı merak ettiği için.

4 ay uyku gerilemesi olabiliyor. Fakat mamayı Biberonla veriyorsaniz evet meme reddi.biberonlarin hepsi meme reddi yapar. Emme refleksini bozar sutunuzun azalmasinin nedeni de budur. Ayrıca mama verdiğinizden kaynaklı bebeğiniz daha geç acıkır buda daha geç emmesine, olması gerektiği gibi sürecin ilerlemesine engel oluyor sütun artmasina engeller. Kısır döngü içinde kaliyiorsunuz.
Biberonu çöpe atın mamayı kaşık biberonla veya Silikon yumuşak uçlu alıştırma bardağı ile verin. Sizde sütünüzü arttırmak için emzirme sonrası sağım yapabilirsiniz . Bol bol uzun uzun emzirmeye çalışın.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: Gao
Arkadaşlar bebeğim 4ay 7 günlük , emerken sürekli ağlıyor , memeyi 1 dakika bile tam bırakmadan emmiyor , tutup tutup bırakıyor, ayaklarıyla ittiriyor , doymadığını biliyorum mama verince deli gibi emiyor , bu meme reddi mi ? Zaten sütüm yetmiyor diye mama başladık , tamamen mamaya geçsin istemiyorum , İlk bebeğim olduğu için ne yapmalıyım bilmiyorum 😭 son bi kaç gündür de geceleri ağlayarak bağırarak uyanıyor , uyumak istemiyor napıcam ben
Merhaba, inşallah memeyi reddetmemiştir süreç nasıl ilerledi ne yaptın?

Emmeye devam ediyor ama öxellikle öğleden sonra sütüm azaldığı için sanırım emmek istemiyor, ittiriyor sürekli ağlıyor, mama veriyoruz mecburen
Gazı olabilir, benimki de öyle yapıyo ama bu gaz belirtisiymiş... Olsun emiyor ya şükür ben de mama+meme ilerliyorum ama sağdıkça sütğm artmaya başladı gibi

X