Ya sürekli ağlayan susmayan ve uyku uyumaya direnen, moraran bebeği sakinleştirmeye ne yapacaksınız mesela?
Benim oğlan kolikti, mecburen açtık. Netten de dinlemezdi, ciddi ciddi saç kurutma makinesinin sesini isterdi. Zaten evlerin içi radyasyon yığını, yapacağınız şey cep telefonlarınızı dışarıda bırakmak ve uykudan uykuya dibine sokmadan uzaktan dinletmek. Hiçbir yöntemin çocuk için bir garantisi yok, kar zarar hesabı yapacaksınız. Düzenli uyuması gerekiyor beyin gelişimi için onu ne yapacağız?
Şöyle yazmayı da hiç sevmem ama bu konuda pimpirikli davrandığınızı düşündüğüm için yazacağım çünkü bunu demem şey gibi olacak "Dedem de sigara içerdi 80 yaşına kadar yaşadı, sen de iç bi şey olmaz" gibi... Bizim oğlan kurutma makinesi sesiyle aylar geçirdi uykusu düzene girene kadar, mecbur çünkü ben ömrümde 5 saat boyunca ağlayan bebek görmedim, onca masaja, kucakta gezdirmeye, sarsmadan sallamaya pişpişlemeye rağmen... Noldu? Gayet iyi, meziyetlerini saysam evlat edinmek isterler, uslu da bir çocuk maşallah, aklı da her şeye eriyor yaşı kadar. 3 buçuk oldu. Allah sağlık versin hepimizin yavrularına.
Rahatsız oluyorsanız bu bilgiden, bundan sonra uygulamazsınız; uyguladığınız kadarından da bir şey olacağını zannetmiyorum.