- 29 Haziran 2023
- 138
- 58
- 18
- Konu Sahibi mavibusesi
Kızlar selam, uzun olacak biraz ama daha önce buraya ovülasyon testlerimi atarak sizden fikir istemiştim. Mayıs ayından itibaren çocuk istiyorduk eşimle. Ben ovülasyon testleriyle temkinli ilerliyordum her ay yumurtlamamı da bulup değerlendiriyorduk tabi. Ama baktım ki 5 ay oldu bi tık yok bunda bir iş var diyerek kadın doğumdan randevu aldım hormon testimi kan sayımlarım, AMH testi , tiroid vs hepsini yaptırdım sonuçlar normal çıktı doktor devam edin dedi. yaşım 27 bu arada. Baktım bi problem yok bende sonra eşimi de sperm testi yaptırdık. Sperm testinde ileri hareket 0, sperm sayısı 1.3 milyon çıktı çok çok üzüldüm hala kendime gelemedim doktor elle muayenede varikosel tespit etmemiş eşim sigara da kullanmaz kötü bir alışkanlığıda yok yani gayet sağlıklı beslenir abur cubur yiyince bana bile karışır o kadar yani bu sonuçlar niye böyle çıktı anlamış değilim. Doktor da pek bişey diyememiş açıkçası sperm ultrasonu ve kan tahlili istemiş bir ay sonra tekrar bi sperm testi istemiş bazen sonuçlar yanlış da giriliyor birkaç test daha yapalım diye söylemiş. Beni bu sonuç çok üzdü kızlar gerçekten varsa başına gelen etrafında ya da bana ne yapmam gerektiğini ne biliyim bi akıl vereniniz olursa çok teşekkür edeceğim çünkü bu durumu etrafımda kimseye söyleyemiyorum annem dahil.