Gelinlik Modelleri bu tesettürlü gelinliği diktirmeyi düşünüyorum.sizce nasıl?

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
merhaba bayanlar
Allah nasip ederse 3 haziranda evleniyorum.
öğrenci olduğum için,tek boşluğum tatilde olduğum bu bir ay.bu nedenle gelinlğimi şimdi almaya karar verdik nişanlımla.
aslında hazır almayı düşünüyordum ama bir türlü içime sinen modeli bulamadım.
derken bi modaevine girdik,çok güzel ilgilendiler,bir çok gelinlik modeli vardı.
ben bu gelinliği beğendim

tabi bunda bi çok değişiklik olacak.fakat genel tipi bu.
mesela arkadaki o kıvrımların olmasını istemiyorum ben,düz olmalı,çünkü zaten fransız danteli kullanılmış,bide o büzgüler çok kalabalık gösterir gelinliği.
üst kısmı hakim yaka olacak,gene fransız dantelinden.
sizce nasıl?
bu gelinliğin üzerinde başka nasıl oynamalar yapabilirim?(fransız dantelini çoğaltmak ya da azaltmak gibi?)
şimdiden cevaplayan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum: )

Son düzenleme:
begenemedim pek civcivvalla ust kısmı hoş sade ama altında yarım drape ler aşağıya doğru aççılıyor pek hoşuma gitmedi ustunun zarifliğine altı tuhaf durmuş(nacizane fikrim moda tasarımcısıyım degerlendir bence

canım ben çok beqendim ve herşeyiyle mükemmel..bende hiçbir deqişiklik yapma..özellikle yaka kısmı aynı kalsın..gögüs kısmındaki kumaşı uzatıp hakim yaka yapsınlar..çünkü yakası çok güzel lütfen kapatma orasını..etekleride çok güzel...kıvrımları çok farklı bir hava vermiş..sıradan bir gelinlik olmaktan çıkmış...bence 4/4lük..ama kafama takılan kolları ve başı nasıl olucak hiç bilgi vermemişsin cnm...

Son düzenleme:

evet canım benziyor biraz.seninkide çok hoş maşallah.
aslında bende altının daha sade olmasını istiyordum,sadeliğin getirdiği güzelliğe bayılıyorum...heleki gelinlik dediğimiz masumiyetin simgesi olabildiğince sade olmalı,o yüzden böyle bişey seçtim,abartılı modelleri sevmiyoum.

canım beğenememen normal: )az evvel konuna bakıyordum.kendi konumda da yorumu görünce tevafuka bak dedim içimden: )senin zevkin benimkinden çok farklı.anladığım kadarıyla sen şatafatı seviyorsun bense tam tersi: )
asıl beğendiğim yerde o ayrıntı zaten: )gelinliğimde drapelerin aşağı doğru açılmasını istiyorum,böyle daha çok hoşuma gidiyor
genede sağol fikirlerin için: )

canım şöyle;
terzimle uzun uzun detayları konuşacağız aslında ama ilk gidişimde benimle bi fikir paylaştı,daha öncede bi müşterisinde denemiş ve çok beğeni toplamış.
gelinliğin üstü kapatılıyor aynı senin dediğin gibi,boyun kısmınada taşlı bi aksesuar takılıyor(fotoda boyunda duran parça.fakat orda garip çıkmış çünkü altındaki beze bağlıydı,yaparken o bezde ayrılıp şeffat bi tülün üstünde olacak ve öyle dikilecek).aksesuar öyle hoşki...sanki mücevher takmış gibi bir hava katıyor.bunu yaptıktan sonra tesettürde şöyle olacak;
şal bağlanacak ve şaılın tam ortası(yani başın tepe noktasına)na büzgü çekilecek,o büzgülerin kenarlarındansa boynuma taktığı o aksesuarın taşından yapılmış ipli bi aksesuar sallandırılacak.
gidip geldikçe foto çekip gösteririm burda size: )
fakat canım eteğin arkasındaki büzmeler var ya?onu düz yapayım diyorum.çünkü zaten etekteki dantel detayları oldukça hoş arkasında büzgülü olursa iki hareket itici olur gibi geliyor...

Son düzenleme:
peki kızlar,gelinliğimin üst kısmı dantelli ya?
o aksesuarla çok kalabalık olur mu? kadın ben onu ayarlayacağım dedi.
hemen hemen herkeste hakim yaka olduğu için çok sevmeme rağmen farklı boyunluk veya yaka tarzı arıyorum.
geçen sene bu aksesuarı yaptığı bayan çok beğenmiş,şalla tamamlayıp,o şalın aksesuarınıda boyuna takılanla uyumlu hale getirince çok hoş oldu dedi.
sizin düşünceleriniz neler?
ben aslında hakim yakayı çok severim ama bi çılgınlık yapıp denemekte istiyorum açıkçası: )
zira bayan o kadar anlayışlı ve iyiki sağolsun,iki türlüde denerim ssenin için yeterki içine sinsin dedi.
öğrenci olduğum için sadece bu 1 ay boşum ve haftaya başlayacağız.haftada 2 provayla 2 haftada biter dedi.
malum ölü sezondayız,şuan müşteriside olmadığı için bende boş olduğum için rahatça denemeler yapmak istiyorum,yani gelinlikle oynama konusunda esneğim yeterki kendimce mükemmele en yakını yakalayayım: )

genelde hakim yaka yapılıyor. ikinci bir seçenek bisiklet yaka. üçüncü olarak küçük bir v yaka yapıp başörtüyü içine sokabilirsin. son olarak prenses yakalar var ama şahsen çok kaba buluyorum.

Bende beğendim canım gelinliğini özellikle üst kısmı hoş, terzin güzel bi şekilde kapatabilirse kol ve boyun kısmını, harika bi gelinlik olacaktır...
Bence hakim yaka tercih etmelisin, bisiklet yaka ve v yakada türbanla boyun kısımını da kapatmak zorunda kalındığı için, gelinliği daha göz yorucu hale getirdiğini düşünüyorum, hakim yaka hem boyun kısmını güzelcene kapatıyo hem de türbanın toparlanmasını sağlıyor...
Ama tabii gelinliği sen giyeceksin, içine nasıl siniyorsa öyle yaptırmalısın

Gerçek fransız danteli değil görebildğim kadarıyla... Herkeste olabilecek sıradanlıkta ama şıklıkta bir model. Ben beğendim

ben çok beğendim gelinliği

bence dantelleri fazla çoğaltmayı düşünme

inş.içine sindiği gibi olur

mutluluklar

Çok cici bi gelinlik bence, sana da yakışacağını düşünüyorum. Zaten dantele bayılırım ben Mutluluklar dilerim canım

Son düzenleme:
genelde hakim yaka yapılıyor. ikinci bir seçenek bisiklet yaka. üçüncü olarak küçük bir v yaka yapıp başörtüyü içine sokabilirsin. son olarak prenses yakalar var ama şahsen çok kaba buluyorum.

hakim yaka haricinde yaka kısmı için bi alternatif düşünmedim kafamda fakat terzimin anlattığıda kulağa hoş geldi.olmadı önce dediğini dikmeden üzerine koyar bakarım,en kötü ihtimal gene hakim yakaya dönerim.

canım aslında hakim yakayı çok seviyorum,günlük kıyafet tarzıma bile yansıttığımı söyleyebilirim.fakat gelinliğimde bu sefer bi farklılık yapayım diyorum.ne çok gözü yoracak şekilde olsun ne de çok klasik tesettür bi gelinlik olsun...terzimle ikisinide deneyeceğim,baktım çok kalabalık duruyor hakim yaka kullanırım

Gerçek fransız danteli değil görebildğim kadarıyla... Herkeste olabilecek sıradanlıkta ama şıklıkta bir model. Ben beğendim

canım gerçek fransız danteli mi değil mi bilmiyorum,çakması olabileceği ihtimalini bile şimdi senden öğrendim.açıkçası çok da önemli değil benim için.beğenmene sevindim

ben çok beğendim gelinliği

bence dantelleri fazla çoğaltmayı düşünme

inş.içine sindiği gibi olur

mutluluklar

az öncede kayınvalidemle tam da bunu konuşuyorduk canım: )
onada gösterdim.o şatafatı sever: )etek kısmına daha çok dantel koydurt demişti: )ama koydurtmam muhtemelen çünkü bende böyle çok beğendim: )

Çok cici bi gelinlik bence, sana da yakışacağını düşünüyorum. Zaten dantele bayılırım ben Mutluluklar dilerim canım

çok teşekkür ederim canım: )
inşallah yakışır: )
zaten prova resimlerimi sık sık yükleyeceğimki önerilerinizi alabileyim: )

bu arada kızlar şaldan yapılma gelin başlarını nasıl buluyorsunuz?
terzinin anlattıklarını kafamda canlandırdığım kadarıyla hoş bişey olacak gibi duruyor

bende gelinlğin üst kısmını çok begendim, alt taraftaki kıvrımlar açılıp üste uyumlu daha hoş bi parça tasarlanabilir

terzinin anlattıklarını kafamda canlandırdığım kadarıyla hoş bişey olacak gibi duruyor

ben şaldan olan başları daha güzel buluyorum. ama duvağı doğru kullanmak çok önemli. eğer duvağı üstten istiyorsanız kesinlikle kristal tül kullanılmamalı, ipek tül kullanılmalı sadece. ipek tül yumuşacıktır ve yukarı doğru kabarmaz, harika durur. eğer enseden olacak ya da rahibe duvak tipi olacaksa tül pek önemli değil. bir de, açıkçası ne günlük örtüde, ne de gelinbaşında örtünün çeneden ve yanlardan çok öne çekilip, gelinin yüzünün adeta bir koridor içindeymişçesine örtüyle sarılmasını, yandan bakında insanın gözünün görülmemesini sevmiyorum. özellikle duvak olunca bu görüntü rahatsız oluyor bence. duvak da kullanılacağı için, yüz mümkün olduğunca açıkta bırakılmalı diye düşünüyorum...

Gelinlik çok hoş. Allah güle güle giymek nasip etsin. Aslında ben de şaldan yapılma gelin başlarını araştırıyorum şu ara. Sevgili minenescim elinde bununla ilgili örnekler varsa paylaşabilir misin acaba?

canım bende günlük hayatta şal kullanmayı çok sevdiğimden, gelinlikte de istemiştim, denedik ama gelinliğime yakışmadığı için yaptırmadım. Her gelinlik modeli kaldırmıyor bence.
Eşarp & şal arası bi baş yaptılar, fikir almak istersen bakabilirsin http://www.kadinlarkulubu.com/albumler/496495-tugbadem-masali.html

açıkçası ben baştan beridir başörtü tarzımda kararlı olduğum için pek bildiğim bir şey yok, üzgünüm

bende gelinlğin üst kısmını çok begendim, alt taraftaki kıvrımlar açılıp üste uyumlu daha hoş bi parça tasarlanabilir

canım alt tarafın arkasında büzgüler var resimde pek görülmüyor.ben onları kaldıracağım ve orada düz kumaş olacak çünkü zaten önde danteller olduğu için arkada da bi hareket olması gelinliği çok basit gösterir diye düşündüm.

canım duvağı henüz konuşmadık.şal konusunda kararlıyım,zaten terzimde şalı yüzüme oturtarak yaptıracağını söyledi(hemen bitişiğindeki tesettür kuaförü ile çalışıyor bu nedenle gelin başı yapılırkende yardımcı olacak sağolsun).şalın tepesine büzgü çekilip aksesuar takılacak,o aksesuarda kulağıma kadar halka şeklinde sallanan bi model.bu nedenle duvak başta olmamalı çünkü görüntüyü örter,ensede yaptırmak daha mantıklı gibi

teşekkür ederim canım.aslında şal fikri hiç kafamda yoktu fakat kullanacağı aksesuar ve şalı bağlayış tarzı öyle hoşuma gittiki kabul ettim

aslında gelinliğim şalı kaldıracak bi modelde ama benimde tereddütlerim yok değil.o nedenle içime sinmeyen bi noktada aynı aksesuarı eşarpta kullanmayı düşünüyorum: )verdiğin adrese hemen bakıyorum canım,çok sağol: )))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…