Saç Şekillendiriciler Bu tarz saç şekillendiriciler kullananlar var mı

Crazy-cat-lady

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
196
320
103
34
Kalın telli, gür denebilecek, dalgalı saçlara sahibim. Düzleştirme saçlarım için olmazsa olmaz değil ama o halimi daha çok beğendiğimden genelde düzleştiririm.

Bildiğimiz gibi ani yüksek ısı uygulamalarının saçları kırdığı da söyleniyor, ancak kendi kendime de fön çekebilecek kadar da marifetli maalesef. Fotoğraftaki gibi üflemeli fırçalı şekillendiricilere sahip olanlar var mı, varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi? Şimdiden teşekkürler :)

Eklentiler

• C92844BA-815B-4EB6-8DA8-B9517B200F20.jpeg
    25,5 KB · Görüntüleme: 1.262
Kimseden yanıt gelmeyince ben de boynu kalın kurt oldum ve kendi işimi kendim gördüm

Rowenta CF9530 Brush Activ Saç Fırçası ile Babyliss AS550E i pro Rotating Brush 800W saç fırçasını edindim. Çünkü kendi saçlarım kadar anneciğimin saçlarını da önemsemiştim :) Neticede ikisini de deneyimleyebilmiş oldum.

Fikir olarak bu ürünleri çok sevdim açıkçası. Fırçalar dönerken hava üflüyor, fön mantığı var ve ani ısı uygulaması yok. Bu bakımdan ikisinden de memnun kaldım diyebilirim. Ancak şunu özellikle belirtmem gerekir ki ben gür ve kalın telli saçlara sahibim. Saçlarım normalde de hızlı yağlanmaz. Bu ürünler saçı dönerek ve (tekrar tekrar) tarayarak düzleştirdiğinden (ve sanırım iyonik olduklarından), saçta bir parlaklık bırakıyorlar saçlarınız volümünü kaybettiğinde bu parlaklıkla sanki biraz kirlenmiş gibi bir görünüm alabiliyor. Eğer her gün saçlarını yıkayan biriyseniz bu durum sizi muzdarip etmez ama ben öyle biri değildim ve benim saç yıkama aralığımı kısalttı.
! Eğer ince telli ve çabuk yağlanmaya meyilli saçlara sahipseniz, bu ürünler sizi çok memnun etmeyebilir.
! Benim ve annemin saçlarımız omuzlarda ve daha uzun olduğundan kısa saçlarda kullanımın ne derece mümkün ya da kolay olduğundan, ya da ne kadar başarılı sonuç verdiğinden haberdar değilim.
! Ayrıca not: Bu cihazlarla elbette kuaför fönünden farksız ya da düzleştiriciden farksız görüntüler elde etmiyorsunuz. Ancak isteğiniz saçlarınızın kırılmadan şekillenmesi ise tatmin edici sonuçlar elde edebilirsiniz.

Gelelim cihazlar hakkındaki yorumlarıma. Rowenta 1000W iken Babyliss 800W ve saç kurutma ve şekillendirme cihazlarında watt’ı önemseyenler çoğunlukta. Bana göre ayinesi iştir cihazın watt’a bakılmaz

İkisinin de 2 farklı boyutta fırçası var. İnternetteki yorumlar büyüğün uzun saçlar küçüğün kısa saçlarda kullanılabileceği üzerine ama ben her iki fırçayı da kullanıyorum iki cihaz için de.

İki cihazın başlık oturma mekanizması birbirinden farklı. Babyliss’te cihaz havayı motordan doğrudan dışarıya üflemiyor. Hava üfleyen yerin üzerinde bir ters T olduğunu düşünün, fırça da T’nin bu uzun kısmına oturuyor, başlık üzerindeki bir kilit ile manuel olarak kilitliyorsunuz ve aslında T dönüyor.
Rowentada ise T yok, hava üfleyen yeri O şeklinde kabul edersek, başlık da silindir ve o da O kesitiyle onun içine oturuyor. Yani fırçayı, bu O’ların birbirine oturduğu yer döndürüyor.
Bu konunun ustası değilim ama bu mekanizmaları incelediğimde Babyliss’inki dayanıklılık açısından daha iyi düşünülmüş gibi duruyor. Ama Babyliss’in ters T’sinin bu uzun bacağı yüzünden, saç kurutmak üzere kullanabilmek pek de mümkün değil. Rowenta’yla ise hava üfleyen yerinin önünde bir engel olmadığından saç kurutabilmek mümkün.

Rowenta’nın başlık üzerindeki kılları Babyliss’e kıyasla daha seyrek diyebiliriz. Babyliss’inkiler daha dolu dolu.

Babyliss’i daha kontrollü kullanmak mümkün, fırçası biraz daha ağır dönüyor. Rowenta’nınki daha hızlı, saç koparabiliyor ama kullandıkça insan doğru kullanmaya alışıyor.

Tıpkı normal kurutma makinelerinde olduğu gibi, saçın bazı tellerinin Rowenta’da cihaza kaçma durumu olabiliyor. Ancak bu da dediğim gibi kullanımda tecrübe kazandıkça bertaraf edilebilecek bir durum. Babyliss’te bu olmuyor.

Her ikisi de birbirlerine yakın sonuçlar çıkarıyor, ancak ben Babyliss’in çıkardığı işi biraz daha beğendim diyebilirim.

Satan yere göre farklılık gösteriyor ancak gördüğüm kadarıyla genel olarak Babyliss daha uygun fiyata sahipti.

Yorumlarım tamamen objektiftir. Yazının tümünden anlayabileceğiniz gibi Babyliss benim için kıyası bir tık önde bitirdi. Ancak her ikisi de fikir olarak gayet başarılı ürünler, saçlarının kırılmasından çekinen kişilere bu ürünleri gönül rahatlığıyla önerebilirim.

Ürünleri edindikten hemen sonra saçlarımı kestirip kırıklarımı aldırdım, o zamandan bu zamana saçlarıma hiç ani ısı uygulamadım ve saçlarımın sağlıklı olduğunu görebiliyorum. İkisi de özellikle çalışan hanımlar için hayatı epey kolaylaştırıcı cihazlar. Vakitten -bence- kaydadeğer bir tasarruf sağlıyorlar.

Ben saçlarımı saç kurutma makinesi ile biraz kurutup nemli bir hale getirdikten sonra fırçayı kullanıyorum. Tüm saçımın şekillenmesi yaklaşık 10 dakika sürüyor.

Şimdi de saçlarıma dalgalı fön çekebilmek üzere bir saç şekillendirme seti arıyorum. Biliyorum kimseden ses çıkmaz ama yine de kullanan memnun kalan olursa tavsiyeleri beni mutlu eder :) Yazdıklarım da birinin işine yararsa ne mutlu. Herkese güzel günler dilerim.

ben de dalgali fon çekilmiş gibi yapan ama kullanımı kolay bi sekillendirici arıyorum..

Benim için çok iyi oldu. Çok teşekkür ederim. Ben de bu tarz bir şey almayı düşünüyorum. Saçlarımın ne olduğu belli değil acayip şekilsiz. Ne dalgalı ne düz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…