Bu Sperm Değerleri Çok Mu Kötü

DIPTISDIPTIS

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
6.393
3.601
volüm: 5.8ml
likefaksiyon:30'
viskozite:normal
spermsayısı:17milyon
motilite:%76
ileri hareketli hızlı sperm: %92
ileri hareketli hızlı sparm: 12milyon
yuvarlak hücre :0.3 milyon

KIZLAR BU SONUÇLAR NASIL BİR BİLEN VARSA YAZSIN LÜTFEN

bak normal yollardan gebelik elde edilebilmesi için sperm sayısının 20 milyon olması gerekiyor ancak 17 milyon olan sperm sayısı da normal yollardan geblik elde etmeye yeter sanıoyrum ki..... üstelik ileir hareketlilik güzel bunla rbenim anlayabildikleirm sakura olsa şimdi bunu nasıl yapardı

kızlar kemoterapi öncesi sonuçlarmış bunlar!!! bu sonuçları etkilermi kemoterapi? aradan 9 sene geçmiş

sanıyorum ki evet genelde mesela baktıgın zaman kanser tedavisi gören kadınlarda kemoterapi uygulaması öncesi yumurta dondurma işlemi yaparlar elbetteki etkiler (

üstelik kemoterapi uygulaması yapılmış olsun olmasın sonuçda 9 sene uzun bir süre normal bir erkekdede yıllar sonr asperm sayısında degişiklikler olabilir peki bir daha yaptırsa daha iyi olmaz mı cnaım benim ha

hımm canım çok sıkkın. eşim sözde yeni tahlil yaptırdım die getirdi bu sonucu ama bi farkettim 9 sene öncesine ait. o zaman yaş 20ymiş şimdi 29 oldu. üstünede kemoterapi ve radyoterapi görmüş :1no2: ben bir kaç aydır git git diye başının etini yemiştim. daha 4 aydır deniyoruz ama dah önce gördüğü tedavi benim içimde hep soru işareti bırakmıştı. acaba kemoterapi etkilemişmidir?

bak cnaım sperm kalitesini bu kemoterapi tabikid eetkileyebilr ancak siz yeni bir test yaptırmadan gerçek sonuçları bilmedne hemen bu stres bu üzüntü nedendir söyle rmisin ?

Kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar sperm üretimine zarar verir. Bu ilaçların bir kısmının etkisi kalıcı olabilir. Kemoterapi öncesinde bu hastalardan ileride kullanılmak üzere sperm örnekleri alınarak dondurulabilir.
-Testislerde sperm üreten hücreler radyasyona çok duyarlıdır. Meydana gelen hasarın derecesi ve kalıcılığı radyasyon dozuna bağlıdır. Radyoterapi gören hastalarda sperm üretimi 3-5 yıl içinde tekrar başlayabilir

inş. bari bende gideyimde bu defa yanında gerçekden yaptırdığına ahit olayım. yalan öyledi bana çok üzüldüm bu yüzden. sanırım kötü bir sonuç almakdan korkuyor.:1no2:

Canım Saranur'un dediği gibi 20.000 üstü ideal sperm sayısı olarak biliyorum bende, ama sizinkide buna yakın normal yani anormal bi durum yok,
sonuç 5.000'in altında olsaydı kötü olurdu,
özellikle de ileri hareketli hızlı iyi çıkmış bu çok önemli, yani bana göre kötü bi tahlil değil,
ama erkeklerde sperm durumu sürekli aynı şekilde devam etmiyo, mesela benim eşimin spermlerinde hiçbir sorun yok ama, 5-6 tane tahlili var kiminde biraz daha az görünüyo kiminde mükemmel, yani sürekli değişiklik gösteriyo ki sen 9 sene önceki tahlil diyosun buna göre yorum yapmak imkansız
3 yada 4 günlük cinsel perhiz yapıp tekrar bi tahlil yaptırsın ve bi doktora gösterin, inşallah iyi çıkar sonuç Allah yardımcınız olsun

bak hemen sakın ümitsizliğe düşme önce ona sonuç ne olursa olsun destek olacagını ve bunun için kesinlikle kaçmaması gerektiğini söyle sonuçda siz sadece çocuk için evlenmediniz korkmasıan gerek olmadıgını sonucu ögrendiğinizde ona göre davranacagınız hiç degilse en azından durum bu diyeceginizi söyle ama çok da strese sokma eşini aynı zamanda üzerinden çok geçmiş çok korkulacak bişey oldugunu düşünmüyorum ama yinede kendinizi rahat hissetmeniz için bir yaptırın korkmasına gerek olamdıgına inandır önce onu ok

Aynen katılıyorum insanın başına ne geliyosa üzüntüden stresten geliyo zaten, içinizi ferah tutun, eşin için gerçekten zor bi durum, sana yalan söylemesi bile aslında kendini kandırmaya çalışmasından kaynaklanıyo bence çünkü korkuyo kötü sonuç almaktan, bilinçaltında sürekli bu korkuyla yaşıyo demekki, yalan söyledin diye suçlama sakın onu senin motive etmen lazım tabiki yük sana düşüyo senin işinde zor ama Allah öncelikle sağlık versinde bebeğinizde olur inşallah hayırlısıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…