Bu şekilde yük olarak yaşamak istemiyorum

Yani birde kız çocuğu bu. Hiç demiyor benden ilgi göremez pisliğin birine yanaşır ne bileyim kızım kimseye muhtaç olmasın,el açmasın diye bu bana cidden tuhaf geliyor anlayamıyorum.

Çocuk nafakası sonsuza kadar süren bir nafaka türü değil ki. Ergin hale gelen çocuk eğitimine devam ediyorsa nafaka devam eder yoksa kesilir.

Eğitim talepleri ebeveynlerinin karşılayamayacağı rakamlardaysa ne yapacak insanlar ?

Yeminle insanı çileden çıkarırsın ya. Okuduğunu anlamayı öğrenmeden sakın bir daha beni alıntılama yoksa kalbini kırıcam. Açıklama bile yapmıycam sana çünkü senin dışında tüm üyeler yazdığımı anlamıştır. Sen de umrumda değilsin.
Esirgiyor diye sayıp sövdüğü eski eş şak diye büyüksehirde trink koleje yolluyor kızını 😀 yani ben de yazmayayım diyorum ama… insan dayanamıyor..

Çocuk nafakası sonsuza kadar süren bir nafaka türü değil ki. Ergin hale gelen çocuk eğitimine devam ediyorsa nafaka devam eder yoksa kesilir.

Eğitim talepleri ebeveynlerinin karşılayamayacağı rakamlardaysa ne yapacak insanlar ?
Adamın öyle bir durumu yok ki.
Maddi durumu gayet iyiymiş.
Ayrıca bu kız okumaya devam edecek/etmek istiyor, evde oturayım babam bana para göndersin,bana baksın mı yazmışta ben görmemişim?

Beni özel mesajla taciz etmeden önce raporlasaydın keşke jameyacım. Konuda ağır saçmalamana ve seni hiiiç iplemememe rağmen alıntılayan, yetmeyip hırsından özel mesaj atan sensin. Özel mesajına cevap vermeye tenezzül etmeyince muneyi çağırmışsın ağla 😄

Adamın öyle bir durumu yok ki.
Maddi durumu gayet iyiymiş.
Ayrıca bu kız okumaya devam edecek/etmek istiyor, evde oturayım babam bana para göndersin,bana baksın mı yazmışta ben görmemişim?

Okumaya devam etmek istiyor ancak devlet üniversitesi seçeneğini tamamen eleyerek en başta vakıf üniversiteleri ve yurtdışı üniversitelerine bakıyor. Halen okuyan bir kardeşi daha var.

Eğitimine devam etsin tabii ancak bu aşamada eğitim için diyerek anne - babalarının karşılayamayacağı rakamlardan bahsediyorsa; insanlar bu rakamları nasıl karşılayacak ? Biraz gerçekçi olalım.

Beni özel mesajla taciz etmeden önce raporlasaydın keşke jameyacım. Konuda ağır saçmalamana ve seni hiiiç iplemememe rağmen alıntılayan, yetmeyip hırsından özel mesaj atan sensin. Özel mesajına cevap vermeye tenezzül etmeyince muneyi çağırmışsın ağla 😄
evet özel mesaj çektim düzgün konuş diye uyarma gereği duydum! cevap vermedin diye raporlamadım.

Ufku geniş bir genç olarak öncelikle sizi tebrik ediyorum ve bence haklısınız.
İstediğiniz alana yönelik en iyi aletlere, programlara sahip olmak ‘maddi imkan’ var ise elbette hakkınız ve varmış.
Aileniz özellikle de babanız size başka ülke gelenekleri gibi 18 e geldin başının çaresine bak çekiyorsa, anneniz bu durumda kendi gururunu kızının hakkından ve geleceğinden önde tutuyorsa, çoğu şeyin zorunuza gitmesi normaldir. Benim de giderdi.
Sizinki hayal değil çünkü, yaşamanız gereken şartlarda yaşamıyor ve taleplerinizi sadece eğitim için kuruyorsunuz, imkanı varsa bana göre ‘seve seve’ karşılamak zorundalar, bu tartışmaya açık değil. Hangi gerekçe ile kabul aldığınız okulu ödemeyeceğini söyledi bilemiyorum, kendisinin de okulu varmış yahu 4 öğrencisinin parası eder:)
Sap gibi yaşayacaksa, zamanında korunarak onu düşünecekti.
Haklarınızı hukuken nasıl alırsınız ya da reşit olduğunuz ve bir miras olamayacağı için alabilmenizin yolu var mı, hiç ama hiç bilgim yok.
Ya bu alana yönelin ya da yüzü kızartıp arayı iyi tutup canım cicimle yola getirin, ne diyeyim.
Evlattan sakladığı lokmanın hayrını göremesin inşallah! Annenizin de dik burnuna sağlık, aynen öyle devam etsin tam yanamamış gelecek, biraz daha kaldırsın arşa az olmuş o. Tövbe yarabbim…

Son düzenleme:
iyi de yavrucum sen daha liseden yeni mezun olmuşsun ve üni sınavına hazırlanıyorsun. Senin niye profesyonel pahalı bir laptopa ihtiyacın olsun? Sen şu an soru bankası çözmelisin. önce bir üniversiteyi kazan ona göre alınır laptop. Daha üniversiteye bile başlamamış çocuğa kim neden 100 bin liralık laptop alsın?

Liseyi özel okulda okumuşsun, milyonlarca tl masrafı olan yurtdışı okullarına başvurmuşsun, şöyle geçmiş mesajlarına baktım meme estetiği olmak istediğini de yazmışsın, acaba sen babanı yüklü miktarlarda para talepleriyle bıktırmış olabilir misin? Öyle bir izlenim verdin bana.
Liseyi özelde okumadım devlet liselerinde de ib programları var bakabilirsiniz.Meme estetiği olmadım,istediğimi söyledim.Yaptırmamış oluyorum yani henüz.Eğer bir ebeveyn kendisine birden g kasa mercedes alabiliyorsa hiçbir şey yokken,neden kızına mesleğe atılmasına yardım olacak pc almasın? Tasarımlardan ve video montajlarından da para kazanıyorum sonuçta.

Liseyi özelde okumadım devlet liselerinde de ib programları var bakabilirsiniz.Meme estetiği olmadım,istediğimi söyledim.Yaptırmamış oluyorum yani henüz.Eğer bir ebeveyn kendisine birden g kasa mercedes alabiliyorsa hiçbir şey yokken,neden kızına mesleğe atılmasına yardım olacak pc almasın? Tasarımlardan ve video montajlarından da para kazanıyorum sonuçta.
Mesleğe atılman için önce üniversite kazanman gerek. Senin şu an bir mesleğin yok neden sana mac pro alsın ki? Önce üniversite kazanırsın mesleğini yapman için ihtiyacın olur sonra talep edersin yine anlıycam da daha o bölüme gidip gidemeyeceğinin bile garantisi olmayan kızına niye 100klık pc alsın? Benim kardeşim yazılımcı onda bile mac pro yok. Kaldı ki sen daha lise mezunusun.

Ben Almanya’da hukuk alanında Almanca master yaptım kendi imkanlarımla. Keşke şimdiki aklım olsaydı Londra’da kendi alanımda ama İngilizce okurdum. Yanlış hatırlamıyorsam babanıza nafakanın yükseltilmesi davasını kazanmanız için okuyor olmalısınız. Size önerim TR de istediğiniz vakıf üniyi kazanıp kaydınızı yaptırın ve sonrasında davanızı açın eliniz sağlam olur. Masterı Londra’da yaparsınız artık biriktirdiğiniz paralarla

Okumaya devam etmek istiyor ancak devlet üniversitesi seçeneğini tamamen eleyerek en başta vakıf üniversiteleri ve yurtdışı üniversitelerine bakıyor. Halen okuyan bir kardeşi daha var.

Eğitimine devam etsin tabii ancak bu aşamada eğitim için diyerek anne - babalarının karşılayamayacağı rakamlardan bahsediyorsa; insanlar bu rakamları nasıl karşılayacak ? Biraz gerçekçi olalım.
Iyi de 4 yıl önce babası,annesi beraberken bu kızın bir hayat standardı oluşmuştur değil mi? Ve babası da bu kararını destekliyormuş(bir mesajı var yukarıda birine cevap olarak yazmıştı ,bende konu sahibiyle birlikte yaşamadıgımdan onun söylediklerini doğru kabul ederek yorum yapıyorum haliyle zira orada,onlarla birlikte değildim)sonradan ne olduysa sorun çıkarmış.
500 lira gibi bir nafakadan bahsedilmiş hatta yukarıda,şimdi 500 lira nafaka ,özel okulu,evleri,arabaları olan bir adamın 19 yaşındaki kızına vermesi uygun olan miktarmı sizce?
Başından beri yazdıklarınız duruma göre değişen şeyler bence. Sonuçta asgari ücret alan birinin ödeyebileceği para, çocuğunu okutabileceği okul başkadır,okul işleten bir adamın verebileceği miktar başka.
Ben diyorum ki bu kız 4 sene önceki (boşanma öncesi) hayatında belli bir standartta yetiştirilmis,muhtemelen özel okulda okutulmuş,el bebek gül bebek büyütülmüş bir çocukken,annesi/babası boşanınca bu hale getirilmesi reva değil.
Konu bu.
Bende biliyorum kocaman insanlara senelerce para ödenmemeli/ödenemez ama imkan varken neden yapılmasın? İnsanın gördüğünden geri kalması kolay değildir deriz ya Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın diye,ben bundan bahsediyorum zira anne/babanın ayrılmasının sebebi,sorumlusu çocuklar değil ama cezalandırılanlar hep onlar oluyor ne yazıkki. Onların hayat standartı aşağı çekiliyor onlar iteleniyor,dışlanıyor. Yazık günah.

Mesleğe atılman için önce üniversite kazanman gerek. Senin şu an bir mesleğin yok neden sana mac pro alsın ki? Önce üniversite kazanırsın mesleğini yapman için ihtiyacın olur sonra talep edersin yine anlıycam da daha o bölüme gidip gidemeyeceğinin bile garantisi olmayan kızına niye 100klık pc alsın? Benim kardeşim yazılımcı onda bile mac pro yok. Kaldı ki sen daha lise mezunusun.
İyi film akademileri ve hatta trtnin bazı bölümleri bile üni diploması olmadan sadece teknik yeteneklerine bakarak seni işe alıyorlar.Mesleğe atılmak için üni okumaya/bitirmeye gerek yok yani anlayacağınız bu tarz sektörlerde.Okuduğun okuldan çok yapabildiğin işe bakıyorlar.Ayrıca sanırım 10. kez bu açıklamayı gireceğim alıntı olarak ama birden fazla arabası,evleri,arsası var bu bahsettiğimiz kişinin.Yani 100k (Sizin belirttiğiniz fiyatla :KK70:) batmayacak veya zora düşmeyecek bu adam.Umarım anlatabilmişimdir.Gerçekten bu kadar polimiğe gerek var mıydı bilmiyorum.Burs verebilecek vakıf,çalışılacak iş veya da hukuki olarak ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olacak birilerini bulmak için açtım bu konuyu ben.Ama şöyle ama böyle diyerek hiçbir şekilde yardımcı olmuyor,forum içerisindeki dramalarınızı birbirinizin damarına basarak dile getiriyorsunuz.

İyi film akademileri ve hatta trtnin bazı bölümleri bile üni diploması olmadan sadece teknik yeteneklerine bakarak seni işe alıyorlar.Mesleğe atılmak için üni okumaya/bitirmeye gerek yok yani anlayacağınız bu tarz sektörlerde.Okuduğun okuldan çok yapabildiğin işe bakıyorlar.Ayrıca sanırım 10. kez bu açıklamayı gireceğim alıntı olarak ama birden fazla arabası,evleri,arsası var bu bahsettiğimiz kişinin.Yani 100k (Sizin belirttiğiniz fiyatla :KK70:) batmayacak veya zora düşmeyecek bu adam.Umarım anlatabilmişimdir.Gerçekten bu kadar polimiğe gerek var mıydı bilmiyorum.Burs verebilecek vakıf,çalışılacak iş veya da hukuki olarak ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olacak birilerini bulmak için açtım
Ben Almanya’da hukuk alanında Almanca master yaptım kendi imkanlarımla. Keşke şimdiki aklım olsaydı Londra’da kendi alanımda ama İngilizce okurdum. Yanlış hatırlamıyorsam babanıza nafakanın yükseltilmesi davasını kazanmanız için okuyor olmalısınız. Size önerim TR de istediğiniz vakıf üniyi kazanıp kaydınızı yaptırın ve sonrasında davanızı açın eliniz sağlam olur. Masterı Londra’da yaparsınız artık biriktirdiğiniz paralarla

Iyi de 4 yıl önce babası,annesi beraberken bu kızın bir hayat standardı oluşmuştur değil mi? Ve babası da bu kararını destekliyormuş(bir mesajı var yukarıda birine cevap olarak yazmıştı ,bende konu sahibiyle birlikte yaşamadıgımdan onun söylediklerini doğru kabul ederek yorum yapıyorum haliyle zira orada,onlarla birlikte değildim)sonradan ne olduysa sorun çıkarmış.
500 lira gibi bir nafakadan bahsedilmiş hatta yukarıda,şimdi 500 lira nafaka ,özel okulu,evleri,arabaları olan bir adamın 19 yaşındaki kızına vermesi uygun olan miktarmı sizce?
Başından beri yazdıklarınız duruma göre değişen şeyler bence. Sonuçta asgari ücret alan birinin ödeyebileceği para, çocuğunu okutabileceği okul başkadır,okul işleten bir adamın verebileceği miktar başka.
Ben diyorum ki bu kız 4 sene önceki (boşanma öncesi) hayatında belli bir standartta yetiştirilmis,muhtemelen özel okulda okutulmuş,el bebek gül bebek büyütülmüş bir çocukken,annesi/babası boşanınca bu hale getirilmesi reva değil.
Konu bu.
Bende biliyorum kocaman insanlara senelerce para ödenmemeli/ödenemez ama imkan varken neden yapılmasın? İnsanın gördüğünden geri kalması kolay değildir deriz ya Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın diye,ben bundan bahsediyorum zira anne/babanın ayrılmasının sebebi,sorumlusu çocuklar değil ama cezalandırılanlar hep onlar oluyor ne yazıkki. Onların hayat standartı aşağı çekiliyor onlar iteleniyor,dışlanıyor. Yazık günah.

Anneniz babanızdan nafaka alıyor mu yoksa sadece siz mi nafaka alıyordunuz ?

Konu sahibi nafaka ile ilgili soruya dahi net bir cevap ver(e)mediği için, babasının maddi durumu hakkındaki değerlendirmeleri ne kadar doğru bilmiyoruz.

Anne babasının evlilik birliği devam ederken gelir seviyesi düşen çocuklar da var. Ayrılma esnasında tarafların hakları nelerdi bilmiyoruz.

Adam da kendine sıfırdan bir ev kurmuş olmalı. Konu sahibinin kardeşi nerede okuyor ve yıllık masrafı nedir bilmiyoruz.

Anne babası beraber olsa da kimse çocuğuna sınırsız ve koşulsuz maddi imkanlar sunamaz.

X