bu sefer olacak

gulaylaylay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7
3
1
33
Bilmiyorum bu kaçıncı deneyimim olacak daha önceden 3 kere başarısızlıkla sonuçlanan ve artık yılan hikayesine dönen sigarayı bırakma yolculuğum bu sefer başarıyla sonuçlansın istiyorum.Üniversiteye başladığımda alıştığım bu mereti artık bırakma vakti geldi.Daha önceden en uzun bırakmam 2 ay sürmüştü hatırlıyorum da inanılmaz mutlu,rahat ve de hafif hissediyordum kendimi.Bu işi hallettiysem her şeyi yaparım diyordum,kendime çok güveniyordum.Ben de tabi ki çoğu bırakan gibi bir taneden bişey olmaz sigarasına yenildim ve yeniden başladım.Neyse eskileri bırakıp önümüze bakalım:)
Kendimce bir kaç hedef koydum.Burda arkadaşların yazdıklarını okudum önceki okumalarımda da hep çok faydalı olmuştu burası insan okudukça güdüleniyor.Hayatımdaki en büyük sorunlardan biri sigara ve bunu halletmek artık boynumun borcu oldu.Çünkü artık takıntı oldu,farkındayım.
Yarın yeni bir gün olsun istiyorum sadece sigara konusunda değil her konuda değişimimin ilk günü olsun.Her gün belirli saatlerde yazmaya çalışacağım buraya.İlk hedefim 1 hafta boyunca tek bir nefes dahi içmemek.
Spor salonuna yazıldım yarın ona da başlayacağım.Zaten uzun zamandır düşünüyordum yazılmayı.Eminim yarın ilk antremanımda nefes nefese kalacağım ve sigarayı elime aldığım ilk güne tekrardan lanetler edeceğim.
Yarın gerçekten güzel bir gün olsun istiyorum.Hadi bakalım

Günaaaydııınn:)) Ne kadar da güzel,dumansız,kokusuz,fresh bir gün :) Okula geldim normalde gelene kadar kahvaltı yapmadan 3 4 tane içmiş olurdum ama şu an hiç canım istemiyor sanki hiç içmemiş gibi hissediyorum.Ama krizlerim genelde yemekten sonra geldiği için ilerleyen saatler daha önemli benim için :)

Başarılar bende lisede başladım maalesef kaç kez denedim 6 ay içmediğim bile oldu. Ama bi arkadaşımla vs buluştuğumda sohbet ederken canım sigara istiyodu hep tekrar başladım o zamanlarda nası bi yol izliosun? :) Sıkılıyorum sigara içmeyince yani birileriyle otururken

Evet aynı durum bende de var.Mesela az önce her zaman

teşekkürler canım:) aynı durumdayız sigara öyle bir girmiş ki hayatımıza onsuz hayattan tad alamıyoruz,her şey boş geliyor,yediğimiz yemek,içtiğimiz su-çay-kahve,ettiğimiz sohbet sanki onunla tamamlanıyor da onsuz yarım kalıyor gibi geliyor.Bu durum bizim fiziksel bağımlılıktan çok alışkanlıklar sebebiyle sigaraya bağlı olduğumuzu gösteriyor.Benim uyguladığım özel bir yöntem yok.Toptan hayat tarzı değişikliğine giriştim.Hayatımda yolunda gitmeyen,istemediğim ne varsa bir bir düzeltmeye çalışıyorum ve sigara bu listenin ilk sırasında :) Sigarasız daha mutlu olduğumu biliyorum.Artık sadece mutlu olabilmeyi amaçlıyorum..

İlk günüm iyi geçiyor.Ara ara özelikle yemeklerden sonra aklıma geliyor içecek ortam da oldu ama içmedim.Haydi ben sporaaa:)

Spordan döndüm ama tahmin ettiğim gibi hem sigaradan dolayı hem de uzun zamandır yürüyüş bile yapmadığım için baya kesildim çalışırken.Kardiyo ağırlıklı çalışan bir salona gidiyorum haliyle çok zor oldu.Ama çok eğlenceliydi hem bugün hiç sigara içmediğim için hem de spor ve diyetimin ilk gününde kendimce başarılı olduğum için mutluluk hormonum tavan şu an.Gün içinde yemeklerden sonra aklıma gelse de hiç içme isteğim olmadı umarım böyle devam eder.

Sigarasız ikinci günüm..Bu akşam spordan sonra eve gelirken canım inanılmaz içmek istedi.Bir paket alıp bir tane içip atsam mı diye düşündüm ama almadım ve içmedim.Çünkü bir tane ile kalmayacağının bilincindeyim artık.İkinci gün olmasına rağmen daha rahat nefes alıp veriyorum.Sabahları zamanında uyanabiliyorum ki bu konuda büyük sıkıntılar yaşayan biriyim 10 tane alarmla uyanabiliyordum önceden.Şimdilik her şey güzel gidiyor.Umarım yarın krizsiz ve dumansız bir gün olur yeniden :)

Yarından itibaren bende sigara bırakmaya karar verdim. 20 yıl oldu başlayalı ciğerlerimi hiç iyi hissetmiyorum ve bende sigaraya başladığım güne lanet ediyorum.

Yarından itibaren bende sigara bırakmaya karar verdim. 20 yıl oldu başlayalı ciğerlerimi hiç iyi hissetmiyorum ve bende sigaraya başladığım güne lanet ediyorum.

Karar verme aşaması en önemli aşama bence.Gerçekten benim gibi başladığınız güne lanet ediyorsanız sigarayı aslında sevmiyorsunuz demektir.Sevmediğimiz bir işi yapmak çok saçma değil mi , sevdiğimiz veya seveceğimizi düşündüğümüz onca şeyi yapmak varken.Umarım yarın sizin için yepyeni ve dumansız bir gün olur :)

Merhabaaa:))(Sizden özendim:)
Sigara konusunda bişey biliyorum:)
Benim arkadasım 2 paket icerken günde,
Suan hic icmiyo,
Boyle nasıl anlatsam,elektronik mi.pilli mi,bi alet kullanıyo.
Linkini atarım size yarın.

Bittimi siğara yoksa devammi

içmedim diyin nolur . Başarı hikayeleri duyup kendimi gazlamaya çalışıyorum da

içmedim diyin nolur . Başarı hikayeleri duyup kendimi gazlamaya çalışıyorum da
başarı hikayesi duymak isterseniz eğer
eşimin eniştesi 20 yıl içip bir anda bıraktı çünkü nefes darlığı başladı 5 yıl
yine diğer eniştesi bir 20 yıl kadar içmiş evinin içinde bile birini söndürüp diğerini yakan adam bir anda bırakmış şuan dünyanın en titiz adamı gibi
benim teyzem 15-20 yıl içti bir gün dışarda eğlenirken başkalarının sigarasından rahatsız olup bir anda bıraktı
benim patronum yıllarca içmiş bir anda bırakmış namaza başlamış şuan tertemiz bir insan....

başaran da var başarmak istemeyende. ben hep şunu düşünüyorum içmeden önce canım sıkkınken vs. canım istiyor muydu? hayır. çünkü hiç içmediğim için bilmiyordum yani sanki hiç içmemişsiniz gibi kandırın beyninizi umarım başarırız bizde...

Merhaba sigara dan 1 sene önce kurtulmuş biri olarak yazıyorum bunu kendi iradenle bırakamıyorsan eğer yardım al. Ben KPSS ye hazırlandığım dönem sigara bırakmak için kullanılan ilaçlardan aldım ve bir kutunun tamamını bile bitirmeden 17 günde bu işe nokta koydum. Biraz pahalı bir ilaç olsada sonuçta bu zehirden kurtulmak için herşeye değer.. burda ilaç ismi paylaşmak yasak sanırım özelden msj atılırsa cevap veririm. Umarım isteyen herkes bırakır..

ben kendi iradem ile bıraktım. bıraktım diyorum ama daha 1 gün anca olmak üzeredir zaten çoook aşırı tükeeten biri değildim. nasıl söyleyeyim şuan baş ağrısı veya aşırı derecede kriz dediği şeylerden bende yok canım istemiyor nedense. sadece uzun süre içmeince oluşan bir baş dönmesi mevcut oda geçer sanırım... bize şans dileyin

Aynen ben de bunu hep düşünüyorum hiç içmiyorken hayatım gayet iyiydi ve hiç eksiklik de hissetmiyordum. Zaten şuanki korkum boşluk olacak olması hayatımda ama içmiyoken hiç yoktu yani boşuna bir korku içimde.

Bir de bırakanların çoğu dediğiniz gibi hep bir anda bırakanlar. Yarından itibaren ben de deneyeceğim. Bu gece son sigaramı içececğim. İnşallah kurtuluruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…