Bebek Beslenmesi Bu Sayfa Kansızlığı Olan Bebeklerimiz İçin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

PeRRieR

👶09.03.2020😍 06.12.2009😇
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
6.938
13.745
198
Arkadaslar merhaba..
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam ozur dilerim...
Ve bu konu veya buna benzeri daha önceden açılmış mevcut ise de affola...

9 mart 2020 doğumlu bir erkek evladım var..Yani 1 ay sonra 1 yasindayiz Rabbiminde izni ile insallah 😍😉Son kontrolumuzde kan değerleri düşük çıktı kuzumun..B12 eksikliğimiz ve anemimiz var maalesef..Doktor kansizlik ve b12 ilacı yazdı kullanıyoruz..fakat onun disinda beslenme icin ordan şuradan burdan araştırdım biraz biseyler ama istedimki buradada bu konu ile ilgili bir sayfamız olsun ..ve kansizlikla savaşan minik meleklerimiz icin anneler olarak bu konuda neler yapiyoruz paylasalim istedim...yani günlük yapılan kan yapıcı yemekler takviye olarak yedirilen besinler meyveler kuruyemisler tatlılar vs vs burda paylaşmak hepimiz için oncelikle de bebelerimiz icin iyi olur dusuncesindeyim😊

Rabbim evlatlarimizi sağlıcakla büyütmeyi bir ömür boyu mutluluklarını görmeyi nasip eylesin inşallah AMiN🙏

Son düzenleme:
Ben andız pekmezi ve keçi boynuzu pekmezi veriyorum bir tatlı kaşığı değiştirerek oğlum Mayıs 2019 lu doktorumuz yakın zamanda tahlil yapmadı ama takviye olsun diye birde bağışıklık güçlendirici karışım aldım bal tahin zencefil zerdeçal tarçın polen propolis karışımı ondan da bir çay kaşığı veriyorum

Ben andız pekmezi ve keçi boynuzu pekmezi veriyorum bir tatlı kaşığı değiştirerek oğlum Mayıs 2019 lu doktorumuz yakın zamanda tahlil yapmadı ama takviye olsun diye birde bağışıklık güçlendirici karışım aldım bal tahin zencefil zerdeçal tarçın polen propolis karışımı ondan da bir çay kaşığı veriyorum
Çok geçmiş olsun..bu karışımın markasını ozelden yazabilrmsniz

Ah o kansızlık. Ne çektim ben. En önemli olan muhakkak demir takviye ilacı. En az 1 ay depolarının dolması lazım. Ben ilacı kullanmadan pekmez vs verip açığı kapatmaya çalıştım daha çok vakir kaybettim. Doktorumuz ayrıca demir içerikli yiyecekler verdiğimde yemekle süt ürünleri (anne sütü mama dahil) arasında en az 1 saat tut dedi. Süt ürünleri demir emilimini azaltıyormış. Haftada 2 kere kuzu ciğeri veriuordım doktor önerisi ile. Normal yemiyordu yemeğine katıyordum. Her yemeğne kuzu kıyması ilave ediyordum. 2 ay sonrasında tamamen normale dönmüştü. Bizim çok düşük çıkmıştı tahlilde.

Cok gecmıs olsun. Bızede Dr 3 ay sonra kontrol demisti. Bu ay sonunda gideceğiz bakalım. Bende hemen hemen hergun muhakkak yemeklerini ya et ya kıymalı yapıyorum. Demir takviyesi duzenlı verıyorm zaten gunde 2 kere oda. Ben hıc Bı sekılde cıgeri yedıremedm yemedı yanı. Ama dedigim gıbı et kıyma ve et kemik sulu yapıyorum yemeklerini. Bizde kahvaltıda yogurt yenir mesela. Gunde 2 ogune yakın yedırıyordum. Cok seviyordu cunku. 2 aydır azalttım haftanın 2 3 gunu veriyorum yogurt yada sütü.cevız fındık verıyorum Ağır olmaması ıcın her gun degıl aralıklarla veriyorum. 1 gun ver 1 gun verme. Ama uzum kayısı verıyorm hergun. Meyvesıne dogruyorum kuru meyveleri.

Çok geçmiş olsun..bu karışımın markasını ozelden yazabilrmsniz
Sizin bebeğiniz o karışım için küçük olabilie doktorunuza sormadan vermeyin. Benim oğlum da bir yaşında kansızlık yok ferritin düşüklüğü vardı. Keçiboynuzu özünün içine badem ve ceviz rendeledim onu veriyorum. Bazen de üzüm pekmezine rendeleyip veriyorum sıra sıra. Et ve kemik suyu en önemli şeyler başka şeye gerek yok bence. Ve kan yapan şeyleri c vitamini ile beraber verirseniz daha iyi emilir. Örneğin portakal suyuna pekmez karistirabilirsiniz ya da etin yaninda içecek olarak portakal suyu falan

Sizin bebeğiniz o karışım için küçük olabilie doktorunuza sormadan vermeyin. Benim oğlum da bir yaşında kansızlık yok ferritin düşüklüğü vardı. Keçiboynuzu özünün içine badem ve ceviz rendeledim onu veriyorum. Bazen de üzüm pekmezine rendeleyip veriyorum sıra sıra. Et ve kemik suyu en önemli şeyler başka şeye gerek yok bence. Ve kan yapan şeyleri c vitamini ile beraber verirseniz daha iyi emilir. Örneğin portakal suyuna pekmez karistirabilirsiniz ya da etin yaninda içecek olarak portakal suyu falan
Yok zaten vermekten ziyade bılgı almak istedim. Dr a sormadan arastırmadan verecek kadar rahat bir insan degılım ki ver dese o halde bile vereceğim malum. Sızın yazdıklarınızın hepsini uyguluyorum. Bıkac gun sonra kontrolumuz var ınsallah Duzelmıstır 😔

Back