Bu sadece benim mi başıma geliyor bu hayatta ?

Pamersa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2021
260
711
27
Merhaba kızlar, bana birkac sene once panik atak teshisi konulmustu. Ara ara nukseden bir durumdayim ve ilac kullandigim zamanlar oldu. Simdi ilacsiz sekilde atlatmak icin terapi aliyorum ustesinden gelme surecindeyim.
Gelelim ozellikle son zamanlarda olan panik ataklarimin sebebine.. Sanki kaslarım gıdıklaniyor. Nasil anlatilir onu bile tarif edemiyorum. Boyle icten bir huylanma hissiyati oluyor hareket edince geciyor. Huzursuz bacak sendromu bulabildigim en yakin sey ancak bu benim bacaklarimda olmuyor. Doktora bunu soyledigimde psikolojik dedi. Ancak bu beni rahatlatmiyor cunku kendim disinda kimsede goremedim. Son zamanlarda uyumadan hemen once boynumda olmaya basladi sabahi zor ettim. Bunu yasayan tek bir kisi bulup konussam belki rahatlayacagim. Ama yalniz hissediyorum en cok da bu beni zorluyor

Reactions: yni
Bende panik atak hastasıyım. Boynumun içinde sırtımda arada gelip geçen bir acı var gıdıklanma gibi de değil daha acı geçsin diye dua ederim o derece. Ama ben doktora gideceğim bunun için. Sizde gidin isterseniz.

Merhaba bende panik atak gim benim vücudum seyiriyor acaba olan varmı diyorum kendi kendime
Mesela böyle atıyor vücut bacak bazen bazen kilim

Bende de kollarımın içindeki damarları birisi tırmaliyor gibi hissediyordum ama acı değil gidiklanma ve tirmalanma arası garip bir şeydi.İnsanlara tarif etmeye çalıştım anlamadılar. Huzursuz bacak çok yaygın bir semptom zaten.

Aslında var olan şeylere anksiyeteli olduğumuz için daha çok dikkat veriyoruz.Dikkat verdikçe orada olanları daha fazla kavrayabilmemizden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.(Huzursuz bacak sendromu bunun dışında o refleks/kas ve sinirlerle olan bir durum beyne fazlaca kaygı ve panik yollamamizdan kaynaklı olabiliyor sanırım.)

Bende de o bazen oluyor canım ama bu bana sanki normal gibi geliyor ellerim ayaklarım uyuşur pır pır eder böyle tabiri caizse epey bir huylanma yaşarım bu arada bende de panik atak var ama hiç ilaç kullanmadım bilemiyorum bu benim hayat kalitemi çok fazla etkilemiyor demek ki seninki daha ağır

Gece uyurken YouTube meditasyonları var. Vücudunuzu dinleyeceğinize onu dinleyerek uyuyun, pamuk gibi uyanacaksınız.

Merhaba bende panik atak gim benim vücudum seyiriyor acaba olan varmı diyorum kendi kendime
Mesela böyle atıyor vücut bacak bazen bazen kilim
Evet stresten benim de segirmelerim oluyor. Bugun mesela tum gun kolum titredi

Evet kesinlikle, umrumda olmadigi zamanlarda hic yasamiyorum. Ancak suan her gece yatmadan once olacak mi diye korkuyla giriyorum. Bu yuzden de kurtulamadim. Yarin doktora gidecegim. Ilac tedavisi en mantikli cozum gibi duruyor

Ben kafama cok taktigim icin vucudumun diger bolgelerinde de hissetmeye basladim. Cozum ilac kullanmak artik. Kafami takmayacak duruma geldigimde gececegini biliyorum. Yalniz olmamak bu konuda bir nebze icimi rahatlatti. Tesekkur ederim

Evet kesinlikle, umrumda olmadigi zamanlarda hic yasamiyorum. Ancak suan her gece yatmadan once olacak mi diye korkuyla giriyorum. Bu yuzden de kurtulamadim. Yarin doktora gidecegim. Ilac tedavisi en mantikli cozum gibi duruyor

Ben ilaç kullanmadan atlattım.
Tek yaptığım şey "bu bir panik atak daha öncekiler geçtiği gibi bu da geçecek" diye geçene kadar sesli telkin etmekti. Başlarda yaparken çok zorlandım ama zamanla beynim alıştı. Şuan geldiğinde uyuşma,çarpıntı amaann diğerleri gibi geçecek diyerek yaptığım işime devam ediyoruzm yada oturup soluklaniyorum. Kendinizi disiplinli şekilde sesli olarak telkin etmenizi onerebilirim.

Geçmiş olsun bende Nörolojiye vücut seğirmelerim için gittiğimde ( o dönemde vücudum kıpır kıpırdı adeta gözle başladı bacak göbekte seğirmeler oluyordu ) bizim hastanede bakılmadığını bunun için EMG çektirmem gerektiğini ve bu tarz seğirmelerin normal olmadığını söyledi. Bende daha gidemedim şehir dışına çıkmam gerektiği için. Sizin orada varsa EMG çeken bölüm gidin mutlaka yoksa başka hastanelere sorun derim belki onunla görebilirler. Ben şuan o sorunları pek yaşamıyorum. İnsanı rahatsız edende zaten dile bile getiremediğin sorunlar. Benim göz seğirmem ünv de tam 1 ay sürmüştü psikolojim bozulmuştu. Birde başımın belli başlı yerlerinde iğne batması gibi anlık ve hızlı bir acı hissiyatını çok sık yaşarım ama doktor bunu ağrı olarak algılıyor bende üstüne basa basa ağrı olmadığını iğne batar gibi bi acı olduğunu söylesemde o yaşamadığı ve duymadığı için ağrı kesici yazmış yinede Geçmiş olsun tekrardan :)

Cok tesekkur ederim gecmis olsun oncelikle. Sonuclarinizda bir sey cikti mi peki ? Yarin ben de doktoruma danisacagim gerekirse norolojiye gidecegim mutlaka

Aslinda uykumu etkilemese ilac kullanmaya direnecektim. Ancak hayat kalitem mahvoldu. Suan uyumadan gecirdim 30.saat falan. Yine sabahlayacagim gibi gorunuyor

Cok tesekkur ederim gecmis olsun oncelikle. Sonuclarinizda bir sey cikti mi peki ? Yarin ben de doktoruma danisacagim gerekirse norolojiye gidecegim mutlaka
İğne batması için çekilmişti hiçbir şey çıkmadı hatta ben Allah Allah ya nasıl çıkmadı bu kadar sık yaşıyor olmamda normal değil ama deyince doktor '' çıksın mı istiyorsun anlamadım '' dedi Çok şükür temiz ama insanda psikolojik olarak yıpranıyor. Sanırım suyu az içtiğim kafeini çok tükettiğim zamanlarda oluyor yanlış teşhis yapmadıysam bana öyle geldi. Vücut seğirmelerim geçti diyebilirim. Çok teşekkür ederim inşallah sizinde tez zamanda geçer malum doktorlar önemsiz buluyor bu tarz anlaşılamayan hastalıkları.

Evet sebebi bulunamayınca psikolojik diyip geçiyorlar. Ama iste keske fiziksel bisey olsa da ilacimi icip tedavi olsam diye istiyor insan. Boyle olmasi cok daha yıpratıcı

Evet sebebi bulunamayınca psikolojik diyip geçiyorlar. Ama iste keske fiziksel bisey olsa da ilacimi icip tedavi olsam diye istiyor insan. Boyle olmasi cok daha yıpratıcı
Allah büyük, tedavisi olmayan hastalık vermesin tabi ki ama dediğiniz gibi böylede tedavisi yok diyerek gönderiyorlar. En basitinden üniversitede dudağımda çıkan fox fordyce adlı beyaz yağ bezesine benzer şeyler çıkmaya başladı. Aramadığım sormadığım tek bir doktor kalmadı tedaviyi yapanı bırakın adını duyan bile sayılı dermatologlarda. Göz altı yağ bezesini bile alıyorlar dudaktakini alamıyorlar. Üstüne beni rahatsız eden şey '' zaten zararsız bunlar ağrı yok acı yok bulaşıcı değil kalsın '' demeleri. Göz altı bezeleride ona kalırsa ağrı yapmıyor vücutta yanık izi de ağrı yapmıyor, yüzünde kalan büyük bir izde ağrı yapmıyor ama gel gör ki o görüntü insanın psikolojini bozuyor. Bununla uğraşma tenezzülünde dahi bulunmadı daha hiçbir doktor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…