- Konu Sahibi VikingPrincess
-
teşekkürler Onora..argan yağını bir araştırayım dedim de uuuuuuu o fiyatlar ne öyle beni aşar bunlarzaten hiçbir ürünün oluşmuş olan kırıkları yok edeceğine inanmıyorum ki en büyük problemim de o beyaz beyaz görünen kırıklar.en iyi ihtimalle yenilerinin oluşmasını engelliyorlar.
kırıkları kestirmediğin sürece kurtulman imkansız malesef ve daha uygun yağlarla bakım yapabilirsin saçın nemini tekrar kazanması için
evet ucundan en az 5 cm gitmesi gerekiyor aslında çok daha yukarılarda bile kırıklar var ama fazla kısaltmak istemiyorum uzadıkça kendim kesicem artık uçlarından.boyamayı da bıraktım ne olduysa boyalardan oldu hep.düzleştirici maşa kullanmıyorum zaten sadece fön makinasıyla kurutuyorumuçlardan 3-4 parmak kestirmekten başka çözüm yok malesef..
tüm kremler vs.ler sadece yumuşamasını sağlıyor..kırıkları onarmıyor..
uçlar artık zayıflamış olunca toparlanmaz..3-4 ayda bir kestireceksin...
teşekkürler canım deniycem bunuCanım bu söylediğim tarifi en az iki kere uygula ve farkı gör:
Bir kaba saçının uzunluğuna göre saç kremini döküyorsun. Üstüne ısıttığın zeytin yağı-badem yağı karışımını döküyorsun. İsteğine göre E ve A vitaminlerini ekleyebilirsin. Daha sonra bunları saçının kırık yerlerine sürüp ne kadar bekletebiliyorsan beklet. Ayrıca da saçını birazcık kestirirsen daha etkili olur. 2 parmak kadar. Kuaförlere güvenmiyorsan(benim gibi) kendin kesebilirsin. Her neyse mutlaka dene mutlaka faydasını görceksin.
Canım bu söylediğim tarifi en az iki kere uygula ve farkı gör:
Bir kaba saçının uzunluğuna göre saç kremini döküyorsun. Üstüne ısıttığın zeytin yağı-badem yağı karışımını döküyorsun. İsteğine göre E ve A vitaminlerini ekleyebilirsin. Daha sonra bunları saçının kırık yerlerine sürüp ne kadar bekletebiliyorsan beklet. Ayrıca da saçını birazcık kestirirsen daha etkili olur. 2 parmak kadar. Kuaförlere güvenmiyorsan(benim gibi) kendin kesebilirsin. Her neyse mutlaka dene mutlaka faydasını görceksin.
evet ucundan en az 5 cm gitmesi gerekiyor aslında çok daha yukarılarda bile kırıklar var ama fazla kısaltmak istemiyorum uzadıkça kendim kesicem artık uçlarından.boyamayı da bıraktım ne olduysa boyalardan oldu hep.düzleştirici maşa kullanmıyorum zaten sadece fön makinasıyla kurutuyorum
teşekkürler canım deniycem bunu
bu arada lorealin saç boyasının içinden çıkan krem harika bişey çok güzel yumuşatıyor hatta kırıkların görünümünü baya hafifletiyor ama 2 günlüğüne.2 gün sonra kırıklar tekrar görünür oluyor tekrar yıkayıp kremlemek gerekiyor.bi de tabi azcık bişey en fazla 3 kullanım dayanıyor bana.önceki saç boyamalarımdan birikmiş bir sürü var onlar bitince napıcam bilmiyorum keşke piyasaya ayrı olarak sürseler o kremi ya lorealin normal saç kremleri hiç öyle etkili değil
hazır sac boyaları sacları cok kurutuyor o yüzden bu tür boyaların içinde sacları yumusatan özel ürünler var normal elsevin sac kremi dediğin gibi bu kadar yumusak yapmıyor.sana bi kaç tavsiye verebilirim benimde röfleden dolayı sac uclarım yandı gecen yıl brezilya fönü yaptrdım uclarındaki kırık tamamen gitti ama 6 ay :) biraz pahalı oldugu için birdaha yaptıramadım şimdi doğal yöntemlere döndüm sampuanının içine örnegin 200ml ise 1 corba kasıgı bal koyabilirsin sacların ıslakken her yıkamadan sonra mesela gliserin kullan ama sakın kuru saca sürme ve en son memnun oldugum bir seyi daha ekliyim elidorun krentology serisinin gece kullanılan serumu gercekten cok iyi ama fazla diplere kaçmamak gerekiyor benim saçlarım kuru oluğu halde yağlanma oldu.
brezilya fönünü kuaförde yaptırmak pahalı geliyorsa evde kendin yapabilirsin yapan arkadaşlar var yöntemlerini anlatıyorlar.ben de düşünmüştüm ama içindeki kimyasallar ve çok ağır kokusu yüzünden vazgeçtim çünkü alerjim var.saçımı boyarken bile yarım saat zor dayanıyorum ciğerlerim acıyor.bal yumuşatıyor mu?bi de ben saçımı yıkadıktan sonra dove gece serumunu durulanmayan krem gibi saç uçlarıma sürüyordum ilk başlarda iyi geldi ama birkaç ay kullandıktan sonra artık işe yaramamaya başladı.gliserini de deneyebilirim ama şuan benim saçıma kestirmekten başka çare yok sanırım her yıkadığımda uçlarından kırpmışım gibi bir sürü 3-5 cm lik parçalar kopuyor zaten taramaya çalışırken kökten kopanları saymıyorum bile banyo avuç avuç saç oluyor.
Brezilya fönünü tek basıma yapmam imkansız birinin saclarımı düzleştirmesi gerekiyor.Bal saçlar ve cilt için cok yararlı ve sampuanı bozmuyor saclarda daha yumusak oluyor gliserin suanda vazgecilmezlerim arasında denersen eger anlarsın demek istediğmi :) saçlarını kestirmen suan için yapılabilcek en iyi sey ama en azından bu dediklerimi uygularsan saclarında yenilerin olusmasını engellersin.Birde saçlarını ıslakken tarama saçlar ıslanınca daha hassas oluyor kopması daha kolay esnekliğini ve gücünü tamamen yitiriyorlar havluyla cok ovalamadan saçlarını kurutabilirsin yada zamanın varsa saclarına havluyu sar 15-20 dk bekle sonra tara ben bunun cok faydasını gördüm benim saclarımda 4 kez röfle gördü ve bende hep uclarından kestirdim ama bu dediklerimi son 3 ayda yapıyorum ve suan kestirmek gerekmiyor :)
banyodan çıktıktan sonra saç serumu kullan özellikle saçları onaran , ısıdan koruyan ve parlatan olsun sadece uçlarına sık ve biraz kurumasını bekle. isteğine kalmış kurutabilirisnde. saçını 1 ay kadar düzleştirmezsen düzelir. ben öyle yaparak kestirmeden kurtuldum hem daha sağlıklı görünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?