Resimde hiç kimse yalnız değil... Nesneler kalkınca koca bi boşluk var ve bu adam yalnız kalmaktan korkuyor olabilir...
Her nedense nesnelerin üçer tane yapılmış olması da gözüme çarpıp duruyor... Atlar üçer tane, insanlar üçer tane, pencereler üçer tane, ağaçlar üçer tane... Baktığım yerde üç tane objeyi yanyana görüp duruyorum bunun da bir mantığı olabilir.
Soğuk var kış var kar var... Bir fobi olduğuna göre sıcaktan korkuyor olabilir... Ateşten korkuyor olabilir... Şimdi tüm bu nesneleri kaldıracak olursak yine kar kalıyor, gece kalıyor... Güneşin en tepede olduğu bir öğlen saatinden korkabilir
Objelerin kadından ibaret olduğunu farkettim. Kadın doğurgandır orada bir de bebek arabası var, yani bu adamın ya erkeklere fobisi var ya da kadınsız bir hayata fobisi var... :44:
kızak falan bizlere noeli de anımsatıyor... Şimdi bütün objeleri ortadan kaldırırsak büyük bir beyaz tabaka kalacak... Ben ona kar da derim bulut da... Noel baba ve kızağı havada olduğuna göre bu adam alçaklıktan mı korkuyor acaba :26:
Siyah ve beyaz kalıyor objeler kalkınca... Renklerden mi korkuyor acaba? Üstelik kızakları köpekler çekmesi gerekirken atlar çekiyor... Bir de şu detay var köpekler dünyaya siyah beyaz bakarlar... Resme bütün bakıldığında objelerde köpek eksik ve bütün objeler kalkınca, bir köpeğin gözünden bakıyor olabiliriz... Yani köpek fobisi olabilir...
yaşamak yada ölmek de olabilir bu fobi...
Çok beynimi yordum durduk yerde bunun doğru cevabını öğrenesim var yoksa resimlere karşı gizledikleri fikirler yüzünden bir fobi oluşacak bende