• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Örgü Bu Örneğin yakasına yardım (ŞAL YAKA)

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

mss_pucca

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
69
1
298
İstanbul
$imgsize.php.jpg $imgsize.php.jpg

Arkadaşlar bilen yada anlayan birileri bu kazağın yakasını nasıl yapacağımı kolay ve kısaca anlatabilir mi? Sitede anlatılıyor ama bir türlü anlayamadım. İlk defa da kazak örüyorum.Her şeyi bitti bi tek yakası kaldıı :(

Beden boyu 48 cm olduğunda yaka için ön ortasından 26 ilmek kesilerek örgüye 2 parça halinde devam edilir. Sağ ve sol parça ayrı ayrı örülürken, yaka için kesilen 26 ilmek olan kısıma şişe 26 ilmek atılır. Sonraki sırada 26 ilmeğin 22 ilmeği 1+1 lastik örülür, yanındaki 1 ilmek içinden 1 ilmek artırılır ve ilmekler 1+1 lastik örülür, yanındaki 41 ilmek aynı şekilde örülmeye devam edilir. Ön ortasından başlanarak 4 sıra arayla 13 defa aynı yerlerde 2’şer ilmek artış yapılarak yaka ilmekleri 51 ilmeğe ulaşırken, aynı sırada yaka ilmeklerinden sonra beden ilmeklerinden, ön ortasından başlanarak 10 sıra arayla 7 defa 1’er ilmek kesilir. Beden boyu 68 cm de omuzlarda kalan 34 ilmek 3 aşamada kesilerek bitirilir. Yaka için kalan 51 ilmek, omuz tarafından 2 ilmek daha artış yapılarak 53 ilmeğe ulaşılır. Bu şekilde 18 cm daha 1+1 lastik örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Diğer ön yaka kısmı da aynı şekilde örülür. Yaka için uzatılan bölüm arka yaka ortasında birleştirilir, yakaya dikilir. Ön ortasındaki artış yapılan bölüm de yakaya dikilir.

Bu neden anlamıyorum anlamadım. Acilen yardım lütfen . Umarım fotoyu yükleyebildim.

Son düzenleme:
Back