İlköğretim Yorum ve Soruları Bu ödevlerden başım hiç kurtulmayacak mı yardım etseniz çok güzel olurdu

S

seren.14

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi seren.14
yhaa biri bitti derken öteki başlıyo herşey bitmiş sayılırken birde şuna bakın

bunun anlamını bulamadımda çok önemli CADIARZUCADIARZUCADIARZU

sözcük:iğ iplikleri senağlamasenağlama

• Konu Sahibi seren.14
valla eşimin dediğine göre, hücre bölünmesi sırasında iğ iplikleri kromozomları hücrenin iki zıt köşesine çeker,daha sonra hücre ikiye bölünürmüş.hücre bölünmesi sırasında kromozomları kenara çeken şey yani.benimde bilgim yok ama umarım bir işine yarar canım fisfisfis

• Konu Sahibi seren.14
Sentrozom, yosun ve eğrelti gibi ilkel bitki hücrelerinde ve sinir hücreleri hariç tüm hayvan hücrelerinde çekirdeğe yakın bir yerde bulunur.Ayrıca mantar hücrelerinde de bulunur. Ancak yüksek yapılı bitki hücreleri ve yumurta gibi hücrelerde bulunmaz.

Sentrozom, birbirine dik iki silindirik cisme sahiptir. Her sentriyol, birbirine paralel üç küçük tüpten oluşmuş, dokuz iplik içerir. Bu iplikler protein yapısında olup arası matriks ile doludur.Sentrozom organeli zarsız bir organeldir.

İğ iplikleri bölünme sırasında kromozomların ayrılması ve kutuplara taşınmasında görevlidir.

kolay gelsin tatlim

• Konu Sahibi seren.14
ya bu konu hep fenle alakalı be güzelim aç gogıl amcayı sor çok basit
burdan cevap gelmesini bekleyinceye kadar
ve ayrı ayrı 50 tane konu açma bir tane aç ve ordan sor
iğ iplikleride mayoz mitoz bölüünmede gerçekleşen bir olay araştırırsan çııkar karşına :icecream:

• Konu Sahibi seren.14
ya bu konu hep fenle alakalı be güzelim aç gogıl amcayı sor çok basit
burdan cevap gelmesini bekleyinceye kadar
ve ayrı ayrı 50 tane konu açma bir tane aç ve ordan sor
iğ iplikleride mayoz mitoz bölüünmede gerçekleşen bir olay araştırırsan çııkar karşına :icecream:

konuyu açmadan önce araştırdım ama saçma şeyler çıktı yinede ssaol herkeze teşekürler

• Konu Sahibi seren.14
hücrede bölünme sırasında eş kromozomları birbirine bağlayan yapı demek...................sen 8. sınıfsın galiba:))))))))))))))))))))))))))))

• Konu Sahibi seren.14
iğ iplikleri diye gugıla yazsan varya ohoo:) ben ingilizce dersimde konusu önceden verilmiş final sınavım için nerdeyse makale yazdım ordan burdan topladığım bilgiyle.

• Konu Sahibi seren.14
gugıl amca yetmez bence bu konuda biyoloji kitaplarında hücre bölünmesi ve hücre iskeleti konularına bakmalısın şeker, kolay gelsin.

X