• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu normal mi? Ben mi anormalim???

Valla iş ortamında hele ki uzun zanadır beraber çalışılıyorsa şakalaşmalar gırgır şamata illaki olur...
Yakınlaşma da olur tabiii...
Toplantı halindesin bir masada 3 kişi oturuyorsun müşteri karşıda oturur iki çalışma arkadaşı da masanın dğer tarafında.. ee illaki aralarındaki mesafe 20 cm den az olacak... ıllaki dizi dirseği birbirine değecek..
Bunlar bana çok da büyütülecek şeyler gibi gelmedi..
Ama tabii bu bakış açısına göre değişir.. Sen kıskanç bir yapıya sahipsindir hoşlanmazsın... Bana ters gelmez... Kişiden kişiye göre değişir bu....
Ama bana sanki biraz lohusa psikolojisi biraz evde oturmanın getirdiği vakşt fazlası ile kafana takmışsın konuyu ve gittikçe de büyütüyorsun gibi geldi....
Çünkü konuyu açtığında hanım hanımcık kız falan diye başlamışsın, bir iki kıskanmakta haklısn dyen arkadaş çıkınca da cilveli gülüyor falana döndürmüşsün... Sanki bu konu hakkında düşündükçe büyütüyor ve gerçeklikten uzaklaşıyormuşsun gibi bir his var içimde....
Sonuçta senin yanında da gayet rahat davranıp şakalaşıyorlar, bu temaslarına devam ediyorlar falan.. YAni senin yanında tedirgin değiller, bu da içlerinde art niyet olmadığını gösterir bence...

Hanım hanım, oturmasını kalkmasını bilen bir bayan erkek iş arkadaşına o kadar yakın durmaması gerektiğini bilmelidir. Bence kıza da fazla güvenmeyin siz.
Ben de hoşlanmazdım böyle bir durumla karşılaşsam. Herşeyin bir sınırı var. O derece yakın durmak bana ters açıkcası.
Fazla abartmadan takipte olun derim. Kıskandığınızı belli etmeyin, hele ki kızla asla konuşmayın bu konuyu. Muhtemelen varsa bile içinde kötülük saf kız rollerine yatacaktır. Ve siz eşinizin gözünde değer verdiği iş arkadaşını üzen, kıran, zedeleyen durumuna düşersiniz.

ben biraz kıskanç biri olarak verdiğiniz tepkiden fazlasını verirdim tabikide dosyaları kapıdan fırlatıcak hali yok kızın ama herkes davranışlarına dikkat edicek fazla samimi olmaya gerek yok kimseyle yanlız siz şimdi eşinizin aklında yoksada getirdiniz aklına bence daha dikkatli olun kimseyede çok güvenmeyin zaman o kadar kötüki kime güveneceğini şaşırıyo insan artık bayanssulusmilebayanssulusmile

bu kadar senedir çalışıyorum kimseyle kıç kıça, diz dize , dirsek dirseğe bir duruma girmedim, bekarken de böyle cıvık hareketler yapmadım. hiç hoşlanmam bu tarz işyeri flörtleşmelerinden. kadın erkek hiç fark etmez, böyle hareket edenleri de gördüğümde rahatsız olurum işyerinde. seviyesiz şakalaşmalardan v.s aman aman. erkekler değil kadınlarlada samimi olmam işyerinde. işyeri iş içindir. biriyle bi muhabbetin varsa gidersin iş çıkışı buluşursun, haftasonu buluşursun, yaparsın cıvıklığını, flörtünü, eğlenceni. valla ben kendi eşim v.s değil birlikte çalıştığım arkadaşalrdan ikisinin böyle bir hareketlerini görsem terslerim direkt doğru düzgün davranın derim. insanların cıvık hareklerine de tahammül edemem. iş yeri ortamında böyle hareketlerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. o kadar toplantıya katıldım bir de tek kadın olarak katılırım toplantıya kol kola bir duruma daha girmedim girmem. isterse kardeşim olsun, işyerinde belli dozda samimiyet beklerim ben de bu şekilde davranırım. genelde sıfır samimiyet alkisalkisalkis .

benim eski çalıştığım yerdede amirim memurlarıyla şakalaşırdı
ama evladı gibi severdi,hiç art niyet düşünmedik
ama anlattığın gibi hiç o yakın mesafede olmadık
bencede hoş bi davranış değil aynı durum eşimde olsa
bende kızardım senin gibi
ama eşinle sürekli bu konuda kavga etmen de doğru değil
adamın aklında böyle bişey yokken yer ettiriyorsun

ış arkadaşlıklarında tüm gün beraber olunca illa ki şakalaşmalar olur ama dokunma sözkonusu olunca 1. etkilenmez 2. etkilenmez bir bakarsın elektiriklenme olur...
bende kıskanırdım,sonuçta eşiniz empati yapsa o kimbilir ne düşünürdü...yada o bayan empati yapsın kendine.

Olur şakalaşmalar çok normal şakalaşmakla hanım hanımcık olmak arasında nasıl bir bağlantı var onu da anlamadım. ısterse aralarında 100 metre mesafe olsun bakışlarıyla ne cilveleşenler gördüm. eşine bunu kıskandığını söyleyip bir de saatlerce ağladıysan üstüne, gereksiz bir huzursuzluk olur evliliğinizde. Erkekler eşleri sevgilileri dışındaki kadınları haklı bulurlar genelde nedense. Şimdi sen nasıl o kız hakkında böyle düşünürsün derse iyice sinirlenirsin. kıskanman normal herkes herkesi kıskanabilir ama o ama eşinle paylaşmasaydın keşke yenmeye çalışsaydın,

Hanım hanım, oturmasını kalkmasını bilen bir bayan erkek iş arkadaşına o kadar yakın durmaması gerektiğini bilmelidir. Bence kıza da fazla güvenmeyin siz.
Ben de hoşlanmazdım böyle bir durumla karşılaşsam. Herşeyin bir sınırı var. O derece yakın durmak bana ters açıkcası.
Fazla abartmadan takipte olun derim. Kıskandığınızı belli etmeyin, hele ki kızla asla konuşmayın bu konuyu. Muhtemelen varsa bile içinde kötülük saf kız rollerine yatacaktır. Ve siz eşinizin gözünde değer verdiği iş arkadaşını üzen, kıran, zedeleyen durumuna düşersiniz.

yani sadece pes diyorum kızı resmen karalamışsın. . kötü kız yapmışsınız. bir insanı karalamak bu kadarmı kolay ya. bu kadar mı.
günaha girdiğinizin farkında mısınız siz. resmen iftira atıyorsunuz kıza..

kızın, yaptığı ne Alllahaşkına. ha pardon yandan evrak veriyor,vede yanlışlıkla kolu falan değiyor.
Allah sizin gibi düşünenlerin hışmından korusun bu kızları.

bence abartıyorsunuz ve sadece kızı suçluyorsunuz yada kendınızden örnekler verıyorsunuz ben olsam yapmazdım ben bu kadar medeni değilim falan filan.

peki ya eşiniz? kız suçlu o masummu?

bence sizin sorununuz güvensizlik hem kendınıze hem eşinize

Ben abarttığınızı düşünmüyorum.Üstelik yazdıklarınızdan manik bir ruh halinde olduğunuzu da düşünmüyorum.Oldukça mantıklı yazmışsınız.

Öncelikle kızın eline erkek eli değmemiş olması eşinizle arasında bir çekim olmayacağı anlamına gelmez.Kaç yaşında neden evli değil,nişanlı vs bir durumu var mı..? Kaç yıldır eşinizle birlikte çalışıyor..? Ne kadar zaman onları kadar yakın kıldı..?

İnsan gerçekten sevdiği insanlarla şakalaşır,dokunur. Ben mesela birini seviyorsam kız yada erkek duramam konuşurken koluna omzuna temas ederim.Eşimin arkadaşları var mesela birçok arkadaşı var ama ben sadece ahlaklı olduğunu düşündüğüm bana pozitif enerji veren samimi bulduklarımla kardeşim olsa diyebilidiklerimle selamlaşırken öpüşürüm.Diğerleriyle el bile sıkmam bazen.Yani demem o ki temasın iki açıklaması var dostluk ve cinsel çekim.
Eşiniz cinsel çekim duymuyordur kız duyuyordur veya eşiniz duyuyordur kız duymuyordur.
Bunu anlamak çok güç ama benim kafamı karıştıran eşinizin tutumu oldu.
"Tamam karıcım ben ona kardeş gözüyle bakıyorum ve seviyorum ama hoşuna gitmiyorsa yapmam" demeliydi.Dememesi bence kafa karıştırıcı..

Bir de kıskançlık sadece ayy acaba beni aldatır mı türünde olmuyor ki..? Eşim bendne başka bir kadınla kana kana gülerse için acır benim.. Ya da ne bileyim bana yapabileceği şakaları jestleri başka bir kadına yaparsa bu da canımı yakar..
Eşinizle tekrar konuşun kavga gürültülü değil de biraz daha mantıkla sevgiyle belki anlar..? Duygusal boyuta getirin,kafası bassın..

Olay budur... Beni o kadar iyi anlamışsınız ki... Kırmızıyla belirttiğim cümleleriniz tamamen beni anlatıyor... Şimdilik sessizliği tercih ediyorum. Ama bir kere daha karşıma böyle bir manzara çıkarsa bardağı taşıran son damla olacaktır. Çünkü bu konuyu defalarca konuştum. Dırdırcı bi tip değilim ama biz kadınlar böyle konuşarı dile getirince nedense dırdırcı ve kıskanç oluyoruz...

Dedikleriniz bana çelişkili geldi biraz...

Kıza lafım yok hanım hanımcık diyorsunuz,ama evrak verirken eşinize sokulduğunu iddaa ediyorsunuz.Bu tabir hanım hanımcık lafı ile çelişmiyor mu sizce ?

Sizin yanınızda kadınla samimi bir biçimde şakalaştığını onu kızdırdığını söylüyorsunuz.Ben yokken kimbilir nasıllardır diyorsunuz.

Eşinize de güveniniz tam değil anlaşılan.Yada eşiniz bu gibi davranışlarından ötürü sizin güveninizi sarsmış.

Eşinizin o kadar temas içinde bulunması bana normal gelmedi.Size de zaten normal gelmemiş.

Sorun eşinizde o bayanda da değil.Eşinizden yüz bulmasa ne diye bu kadar yanaşsın ki elin evli barklı adamına.

İnşallah siz abartıyorsunuzdur.

İşte anlatmaya çalıştığım konunun tam üstüne basmışsınız. Eşime diyorum ben, "sen biraz mesafeli dursan, ya da o kız sana yaklaştığında sen sandalyeni hafif geri itsen bir daha yapmaz, dikkat eder, rahatsız olduğunu anlar" diye... Ama nedense yapmıyor...

Ve işin kötü tarafı bu tarz yakınlaşmalar eşimin hoşuna gidiyor belki de... İşte bu düşünce içimi yakıyor...

haklısın...uzun zamandır çalışıyormuş neden daha önce dikkatini çekmedi veya neden başkaları değil
de bu bayan...demekki seni rahatsız etmişki bu tür şeyler istemiyorsun bu da anormallik değildir
tabi kişiye göre değişir ama bende üzülürdüm açıkçası.
iş ortamını biliyorum çünkü hepimiz akşama kadar kaç kişiye muatap oluyoruz ..tamam
robot değil kimse yeri geliyor şaka da yapılıyor espiride ama iş arkadaşının bacağına
veya koluna dokunmak hoş değil..çok içli dışlı olmak da
saçma her şeyin bir dozu bir mesafesi olmalı...

Eşimin iş yerinde bir çok bayan var. Güzel ve bakımlı hepsi de... Ama şimdiye kadar inanın hiç o bayanlardan kıskanmadım. Ama 1 yılı aşkın süredir bu kız yüzünden hep huzursuzum. Hep iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum. Kızı tanımaya çalışıyorum. Tanıdığım kadarıyla da evli bir erkekle bişey yaşayacak bi kız olmadığını anladım. Benim zaten bundan şüphem de yok. Kalkıp da eşim o kızla bişey yaşayacak demiyorum. Ama flört tarzında bu şekilde yaşanan bir iş arkadaşlığı beni rahatsız ediyor işte. Engel olamıyorum. Ben de bir sürü erkeğin içinde çalıştım ama kardeşim gibi görsem de onları bu denli yaklaşmadım. Nihayetinde karşı cins ve gerçek kardeşim değiller... Offf çıkamıyorum işin içinden.. İş dönüyor dolaşıyor kendimi suçlamama sebep oluyor...

Yahu arkadaşlar neden biz bayanlar hep erkeği elde tutma çabaları sarfediyoruz. Bütün bayanlar potansiyel düşman, bir avcı sanki. Gözümüz dört dönüyor, kim kime naptı aman benim erkeğime kimse bakmasın, dokunmasın, konuşmasın, valla yolarım modundayız çoğumuz.

Erkekler ne kadar rahat. Çünkü onlar için kendini paralayan her daim elinde tutmaya çabalayan, uçan kuştan kıskanan bir dişi var. Nedir bu ya.Neden aynı şey erkek için sözkonusu değil. Varsa da bir elin parmağını geçmez inanın.

Erkekler yüce varlıklar bizde onları elde tutmaya, kazanmaya çalışan dişiler. Peeeeh, erkek olmak varmış anasını satiyim.

bende kıskanç biri olarak zaten bozulurdum...

aynısı başıma geldi ve aynını düşünmüştüm ama kıskançlığıma veriyorum ben..

eşime sorduğumda ise biz yakın oturmadık vs..sen öyle görmüşsündür dedi...

eşim zaten bu tarz bayanlarla konuşmalarından sohbetlerinden dolayı artık benle sohbetten haz almıyor..(zaten bu da benim düşüncem..)

İşte damarıma basan bir cümle de sizinki... Kırmızıyla belirttiğim cümleleriniz.. Bir kez daha içim acıdı. Çünkü aynı durum bizde de var. İş yerine gidiyorum eşimin ayda 2-3 kere falan. Arkadaşlarıyla öyle hoş sohbetler ki... Hele de o kızla... Kızı kızdırıyor, kızla şakalaşıyor hem de ben varken. Ben yokken kimbilir daha nasıl rahattır.. Ama eve geliyor yemeğini yiyor. İşiyle ilgili bir soru sorsam kısacık cevaplar verip gözünü tv ye dikiyor. Benle muhabbet etmeye tenezzül etmiyor sanki... Birbirimizi çok severek evlendik. Çok büyük bir sevgiyle. Hala da seviyoruz birbirimizi. Ama evliliğin getirdiği monotonluğa ikimiz de alıştık sanki. "Nasıl olsa elimde, nikahımda" deyip kaybetme korkusu gidiyor erkeklerde evlenince. Dırdırcı değilim, gayet rahatım. Öyle her bi şeyden kıskanmam mümkün değil. Kafa dengi eşime huzur veren bir eş olduğumu düşünüyorum. Onun için çok büyük fedakarlıklar yaptım. Üstüne bir de gül gibi 2 çocuğumuz oldu. Güzel bir aileyiz. Aile ortamımı böyle kıskançlıklarla huzursuzluğa boğmak istemiyorum. Ama elimde değil işte. 1 seneyi aşkın bir süredir rahatsızım bu konudan. Benim içimi rahatlatıcı şeyler de söylemeyince, iş yerinde şen şakrak olup evde sus pus olunca, o kızla şakalaştığı kadar benle şakalaşmayınca ortaya bu huzursuzluğum çıkıyor... Offfff....

Yahu arkadaşlar neden biz bayanlar hep erkeği elde tutma çabaları sarfediyoruz. Bütün bayanlar potansiyel düşman, bir avcı sanki. Gözümüz dört dönüyor, kim kime naptı aman benim erkeğime kimse bakmasın, dokunmasın, konuşmasın, valla yolarım modundayız çoğumuz.

Erkekler ne kadar rahat. Çünkü onlar için kendini paralayan her daim elinde tutmaya çabalayan, uçan kuştan kıskanan bir dişi var. Nedir bu ya.Neden aynı şey erkek için sözkonusu değil. Varsa da bir elin parmağını geçmez inanın.

Erkekler yüce varlıklar bizde onları elde tutmaya, kazanmaya çalışan dişiler. Peeeeh, erkek olmak varmış anasını satiyim.

Gerçekten çok haklısın kadınların erkeklerini ellerinde tutma çabası içersinde olmaları konusunda... İnanır mısın bundan 5 sene önce bu durum olsaydı hiç korkmazdım eşimle aramın bozulmasından böyle konular sebebiyle... Ya da beni aldatmasından bile korkmazdım belki de... Amaaannn beni kaybeden haline yansın derdim... Ama şimdi babasına tabiri caizse tapan bir kızım var ve 2,5 aylık dünyadan haberi olmayan babasını gördüğünde gülücükler saçan bir oğlum... Gel de rahat ol bakalım... Amaannn ne yaparsa yapsın diyemiyorum... Testi kırılmadan önlem almaya çalışıyorum, onun bu rahatlığından rahatsız olduğumu belli etmeye çalışıyorum...

Tamam o kızda bi art niyet yoktur, onla bişey olacağından değil. O gider başkası gelir ve belki gelen o kız gibi olmayabilir... Neleri var... Evli erkek avcıları var. Evli ve çocuklu erkekler daha sempatik geliyor artık "bazı" kızlara...

Herkesin düşüncesine sonsuz saygım var arkadaşlar... Ama benim gibi düşünenlere de saygı göstermek gerekir.. Yok psikolojin bozulmuş, yok sen "çok" kıskançsın vs. gibi şeyler beni üzdü... Psikolojim gayet yerinde inanın... Hayattan zevk alıyorum, eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum, ailemi çok seviyorum... Kıskançlığımın da abartılı olduğunu düşünmüyorum...

Empati yapmak gerekir böyle durumlarda... Kimisi sadece dosya olayına falan takılmış.. Ben dosyayı karşıdan fırlatsın demiyorum... Ama masasının karşısından verilebilir dosya di mi...

O kızla ilgili artık bişey demiyorum benim sorunumu zaten eşimle... Bir kere geri çekilse kız bi daha o denli yaklaşmaz zaten kendisine...

Belki abartıyorum belki de çok normal bu kıskançlığım. Bilemiyorum... Bildiğim tek şey benim dikkat ettiğim şeylere eşimin de dikkat etmesi gerektiğidir...

Kişilik meselesi biraz da... Ben rahat değilim eşim kadar bu konularda...

Ortaya çıkan konulardan biri de sorunun kızda değil eşimde olduğudur.. Kız öyle yetiştirilmiştir, erkeklerle samimi olabilen bir kızdır bu beni ilgilendirmez... Ben o kızı değiştiremem... Ama eşimi bir şekilde bu konuda değiştirme şansım var...

Haa bi de afedersiniz eşeğin aklına karpuz kabuğu sokma meselesine gelince, sırf ben o kızdan ya da başka birinden kıskandım diye, o kişiyi konu ettim diye gidip de o kişiden etkilenecekse, ya da o kişiyle bişeyler yaşayacaksa o zaten adam değildir... Ben de çok büyük bir yanlış yapmışımdır o kişiyle evlenerek... Ben bu kadar peşine düşemem... Yaşarsa yaşar ve sonuçlarına kendisi katlanır...

Kendime özsaygım var benim de...

Aslında o kadar yazılacak şey var ki minik oğlumdan dolayı cümleleri bile denk getiremiyorum...

Bakalım... Artık bu konuyu dile getirmeyeceğim.. Ama beni huzursuz ediyoır madem artık eşimin iş yerine de gitmeyeceğim... Yaşadığım stres bir şekilde çocuklarıma da yansıyor... Bunu o masumlara yaşatmamın mantığı yok... O sebeple biraz daha rahat olmaya düşünmemeye çalışacağım... Ama bile bile de salak yerine konmak istemem de... Bir daha böyle bir şey karşıma çıkarsa da işte o zaman gemileri yakarım... Aldatmak sadece fiziksel değil ki... ınşallah o gemiler yanmadan huzuru bulurum içimde...

Cevap yazan herkese teşekkür ederim...

Şimdi anladığım kadarıyla Ece arkadaşımız eşim beni aldatacak mı,aldatıyor mu diye düşüncelere kapılmamış.. Evde ciddi takılan,fazla sohbete girmeyen eşinin işyerinde farklı bir yönünü görmüş... Adamın en yakın iş arkadaşı da kadın olunca ister istemez Ece'nin şalterleri atmış..
Ben hak veriyorum.. Kadınla illa bir şeyler yaşaması gerekmiyor kıskanmamız için di mi?
"Evde 2 güzel sohbete hasretken işyerindeki kızla şakalaşmak da neyin nesi?" diyor bence Ece?
Çok bodozlama dalmış olabilirim,okuyanlar kusura bakmasın..

düşündüm de bende bu durumdan rahatsız olurdum sanırımCADIARZU
eli kolu değdiği için değilde belki istem dışı olabilir farkında bile değillerdir diyelim hoşgördük o kısmı ama eşim bir kızla bolca muhabbet edecek şakalaşacak eve gelincede benimle konuşmayacak.işte burda kızarım gerçektenalsanaalsanasmile
eşinin seni dinlememesi çok ilginç.sonuçta evli bir erkek eşi rahatsızsa birşeylerden eşine saygısı varsa onu dinlemeli
tamam arada kötü niyet yok belki ama sen rahatsız oluyorsan bu samimiyetten eşin neden daha resmi olmuyor ki
ben bu noktada eşime çok kızardım.aklinialirimsmile
bence ciddi bir konuşma yap eşinle ne kadar rahatsız olduğunu anlasın

Back