• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu normal mi? Ben mi anormalim???

Cesaretinbedeli

Yine yeni yeniden...
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2007
150
9
96
Merhabalar herkese...
2 çocuklu bir ev hanımıyım. İkinci çocuğum daha 2,5 aylık. Bütün gün ev işleri ve onlarla uğraşıyorum. Eşimin ise aktif bir çalışma hayatı var. Acaba bütün gün evde olup canımın sıkıntısından mı büyütüyorum bazı şeyleri? Yoksa ortada gerçekten bir problem mi var? Bunun cevabını bulmamda yardımcı olabilirsiniz belki diye açtım bu konuyu... Belki biraz da paylaşıp rahatlamak için. Çünkü patladım patlayacağım artık...

Sorun şu; Eşimle odaları yanyana olan, bayan bir iş arkadaşı var. Kıza lafım yok hanım hanım duran, iyi bir aileden gelen, ben iş yerine gittiğimde saygıda sevgide kusur etmeyen bi kız. 26 yaşında, güzel ve bakımlı biri bu arada... Eşimle sürekli yanyanalar... Ama aralarındaki iş arkadaşlığını abartıyorlar gibi geliyor bana artık. Aslında kız aile değerlerine inanan, yanlış yapmayacak, hatta eline el değmemiş bi kız. Kızı kötülersem hakkaten günaha girerim. Tanıyorum yani. Ama çok samimi olmaya başladılar. Eşim kızın müdürü oluyor bu arada. Sıkıntıya girdiğim konu ise; Mesela kız bi evrak verecek eşime, masasının karşısından değil de yanına gelip veriyor. Sokuluyor eşime mesela. Ki bunları benim yanımda yapıyor. Eşim kızla sürekli şakalaşıyor, onu kızdırıyor mesela. Takılıyor kıza hem de benim yanımda.. Ki benim olmadığım zamanlarda nasıldır bilmiyorum. Dün tesadüfen eşimin iş yeri kamerasında fotolarını gördüm. Dışarıdan gelen yabancı bir bayanla eşim bir masada oturmuş, bişeylerle uğraşıyorlar. Bu kız da yanlarında ayakta. Ve ardarda bir kaç resim var. Sürekli bedensel bir temas söz konusu. Bir ara eşimin dirseği kızın bacağına değmiş, kafa kafaya gelmişler bazı fotolarda, kolları sürekli birbirine değiyor falan. Midem bulandı arkadaşlar. Tamam belki bu normal diyenler olacaktır ama bana normal gelmiyor. 6 senelik iş hayatımda abi dediğim kişilerden bile uzak durdum. Aynı masada bişey yapacağız mesela, aramıza bir kişi daha sığacak şekilde oturdum yanına. Ya da ne bileyim öyle şakalaşmalar falan yapmadım. Her zaman dikkatliydim. Ne olursa olsun karşı cins sonuçta. Eşime gayet rahat bi şekilde sordum dün akşam. Fotoları gösterdim. Bana "ben farkında bile değildim bana değdiğinin" falan dedi. "Kötü bi niyet asla olamaz" dedi. Zaten kötü bi niyet olsa o fotoları siler öyle verirdi kamerayı bana. Bunun da farkındayım. Ama fotolara bile yansımış ve rastgele karşıma çıktıysa, benim görmediğim zamanlarda nasıllardır diye düşünüyorum. "Benim böyle fotolarımı görsen kıskanır mısın?" dedim. "Kıskanırım ama ortada kötü bir niyetin olmadığını biliyorsam ses etmezdim" dedi. Sonra ben biraz patladım hafif bir kavgadan sonra o gitti yattı gayet rahat bi şekilde... Bana bişeyler demesini isterdim en azından. "Saçmalama, o benim kardeşim gibi, ben seni çok seviyorum senin üzerine asla gül koklamam" tarzında ütopik şeyler yani :)) Ben ise saatlerce ağladım sinirimden... Bana bunlar normal gelmiyor işte, gelemiyor... Ya da normalse ben anormalim...

Biliyorum burda çok daha önemli konular, aldatmalar falan söz konusu ama benim için bu konu çok çok önemli... Böyle şeyler ilerde aldatmaya doğru gidebilir mi?

Sizce iş hayatında bir bayanla bir erkeğin hafif bedensel temasları normal mi???

İçinizden geleni yazın arkadaşlar ne olur? Kafam allak bullak midem bulanıyor, ülserimden dolayı midem ağrıyor... Onlar mı çok medeni? Ben mi çok geri kafalıyım acaba???

Bence doğal şeyler ama sen biraz kıskançsın sanırım asla gerikafalılık değil bence eşini kıskanabilirsin çok doğal oda senin kıskançlığını göz önünmde tutarak biraz daha mesafeli olmalı diye düşünüyorum

neden geri kafalı olasınki,zaman geçtikçe insanlar değişti artık her bişeyden kuşkulanır olduk ama bu samimiyet pek hayra alamet değil gibi geldi CADIARZUgereksiz yere samimi davranmaya gerek yok bence ister müdür olsun ister asistan ne gerek şimdi bedensel temasa temas etmeden iş yapılamıyormu yani :umursamaz:

Yok arkadaş ya, bi daha girmiycem diyorum böyle konulara yinede giriyorum ya.

Abartmayın arkadaşım. tensel temas ne demekkafamçokkarıştı
sanki el ele kol kola bunlar bütün gün.:umursamaz:

ya valla artık nerden ne çıkarsak, ne düşünsek de kendimize hayatı zehir etsek diye düşünüyoruz biz bayanlar. yapmayın lütfen....:1closedeyes:

benimde böle bir durumun benzeri basıma geldi kaldıki elimizden geldiğince islamın kurallrına uyarak yasmayı biliyoruz yani esimde biliyordu o kıza öle saka yapmaması gerektiğini ama neden yaptın dediğimde asla kötü bir niyetinin olmadıgını sadece o bana saka yapmıstı bende karıslık verdim msjda dedi saka konuda tamamen işle ilgiliydi fakat içim içim yedi kendi kendime aldatmak sadece cinsellik değildir ya aklından o kıza karsı bir seyler gectiyse ya böle sakalasmaya devam ederlerse ve aralarında bir takım duygular baslarsa diye
belki sacma oldu ama esime beni aldattıgı imsında bulunarak böle küçücük bir sakayı bile kaldırmayacagımı hal haraket ve tavırlarımla belli ettim öle olduki 4 gün aynında yatmadım en sonunda sucsuz yere benden defalarca özür diledi ve haklısın ne kadarda olsa bir erkele bayanın sakalsması bile uygun değil sagol beni bu sekilde davranarak dini acıdan uyrmıs oldun ve seni kaybetmenin korkusununda yasatmıs oldun dedi durgun gecen bir kac günün sonunda barıstık allah kimseyi sasırtmasın arkadasım sende benim yaptıgım gibi yap demiyorum tabi ama ne derece rahatsız oldugunu esine anlat ve sadece bu resim için değil bundan sonrada yanına fazla sokulmamsını istediğini hatta resmi durmasını istediğini söle

Yok arkadaş ya, bi daha girmiycem diyorum böyle konulara yinede giriyorum ya.

Abartmayın arkadaşım. tensel temas ne demekkafamçokkarıştı
sanki el ele kol kola bunlar bütün gün.:umursamaz:

ya valla artık nerden ne çıkarsak, ne düşünsek de kendimize hayatı zehir etsek diye düşünüyoruz biz bayanlar. yapmayın lütfen....:1closedeyes:

Hmmm demek ki abartıyorum ve kendi kendime hayatımı zehir ediyorum.. Amannn boşver yaa kime değerse değsin eli kolu, kafa kafaya değsinler, konuşurken aralarında 20 cm den az olsun, şakalaşsınlar, eşim kızdırsın kızı, o da cilveli tavırlarla eşime sitem etsin, sürekli yanyana can cana çalışsınlar... Hmmm dediğim gibi ben abartıyorum bazı şeyleri... :teytey:

Biraz seviyeli ve biraz daha resmi iş arkadaşlıkları bitti demek ki.. Çağımız bunu gerektiriyor sanırım... Sevemedim ben bu medeniyeti kafamçokkarıştı

valla aynı şekilde bende hayatta müdürlerin yanına asla sokulmam ki tanıdığım kişiler eşim vs tanıyor bu kişilik meselesi sanırım bazıları aman ne olacak der bazılarıda benim gibi düşünür

benimde böle bir durumun benzeri basıma geldi kaldıki elimizden geldiğince islamın kurallrına uyarak yasmayı biliyoruz yani esimde biliyordu o kıza öle saka yapmaması gerektiğini ama neden yaptın dediğimde asla kötü bir niyetinin olmadıgını sadece o bana saka yapmıstı bende karıslık verdim msjda dedi saka konuda tamamen işle ilgiliydi fakat içim içim yedi kendi kendime aldatmak sadece cinsellik değildir ya aklından o kıza karsı bir seyler gectiyse ya böle sakalasmaya devam ederlerse ve aralarında bir takım duygular baslarsa diye
belki sacma oldu ama esime beni aldattıgı imsında bulunarak böle küçücük bir sakayı bile kaldırmayacagımı hal haraket ve tavırlarımla belli ettim öle olduki 4 gün aynında yatmadım en sonunda sucsuz yere benden defalarca özür diledi ve haklısın ne kadarda olsa bir erkele bayanın sakalsması bile uygun değil sagol beni bu sekilde davranarak dini acıdan uyrmıs oldun ve seni kaybetmenin korkusununda yasatmıs oldun dedi durgun gecen bir kac günün sonunda barıstık allah kimseyi sasırtmasın arkadasım sende benim yaptıgım gibi yap demiyorum tabi ama ne derece rahatsız oldugunu esine anlat ve sadece bu resim için değil bundan sonrada yanına fazla sokulmamsını istediğini hatta resmi durmasını istediğini söle

Bu konuyu defalarca konuştuk aslında. Her seferinde ona güvenmemiş olmamla yargıladı beni üste çıktı. Benim için de aldatmak sadece bedensel değildir. Ben nelere dikkat ediyorsam eşim de dikkat etmelidir. Tamam muhabbet edilebilir yeri geldiğinde iş arkadaşlarıyla ama abartmamak lazım diye düşünüyorum... Nedense beni fazlasıyla rahatsız etmeye başladı bu konu...

bence abartmıyosunuz benim eşimde yapsa aynı tepkiyi veririm.şu zamanda kimseye güven yok sizin o güvendiğiniz kızın nerden biliyosunuz el değmediğini insanların içine iyice girmeden tanıyamassınız.bunu ne ben yaparım nede kocama yapılmasını isterim

Hmmm demek ki abartıyorum ve kendi kendime hayatımı zehir ediyorum.. Amannn boşver yaa kime değerse değsin eli kolu, kafa kafaya değsinler, konuşurken aralarında 20 cm den az olsun, şakalaşsınlar, eşim kızdırsın kızı, o da cilveli tavırlarla eşime sitem etsin, sürekli yanyana can cana çalışsınlar... Hmmm dediğim gibi ben abartıyorum bazı şeyleri... :teytey:

Biraz seviyeli ve biraz daha resmi iş arkadaşlıkları bitti demek ki.. Çağımız bunu gerektiriyor sanırım... Sevemedim ben bu medeniyeti kafamçokkarıştı

Ya iyide konunun başında kız için iyi aile kızı, hanımefendi, oturup kalkmasını bilen diye sen söylemedin mi, Öyle zıpır bir kız da değilmiş. El şakası bilmem ne yok, cıvımak yok, eşinin ağzının içine düşmek yok, eeee, sorun ne???

Robotmu bu insanlar, elbet gün boyu birbirlerine şaka da yapacaklar, konuşacaklarda, günün büyük bir bölümünü birlikte geçiriyorlar.

Ya iyide konunun başında kız için iyi aile kızı, hanımefendi, oturup kalkmasını bilen diye sen söylemedin mi, Öyle zıpır bir kız da değilmiş. El şakası bilmem ne yok, cıvımak yok, eşinin ağzının içine düşmek yok, eeee, sorun ne???

Robotmu bu insanlar, elbet gün boyu birbirlerine şaka da yapacaklar, konuşacaklarda, günün büyük bir bölümünü birlikte geçiriyorlar.

Evet robot değiller... Şakalaşsınlar, birbirlerine dokunsunlar bir şekilde, kötü niyet yok nasıl olsa... Amaaaannn ben çok kafaya takıyorum demek ki...

Ya bana ters işte bu olanlarrrr... Ters geliyorrr... Ben yapmıyorum eşim de yapmayacak... Dikkat edecek kendine... Daha çok dikkat edecek... Ben ona 2 çocuk vermişim, hayat arkadaşı olmuşum... Benim rahatsız olduğum bir konu ise bu dikkatli olacak...

İş hayatında eşimin iş yerindeki kız gibi rahat davrananlara acayip derecede gıcık oluyorum... Diliyorum ki bana yaşattıklarını Allah'da ona yaşatsın... Ben de yakın zamanda çalışıcam... Ve tabularımı yıkıp rahat davranıcam... İşte o zaman eşimin tavrını merak ediyorum... Yaşadığım duyguları ona yaşatmadan ölmeyeceğim inşallah...

Herkesin fikrine saygım var... kaydirigubbakcemile3

Ama bana ters... :bbo:

Ben abarttığınızı düşünmüyorum.Üstelik yazdıklarınızdan manik bir ruh halinde olduğunuzu da düşünmüyorum.Oldukça mantıklı yazmışsınız.

Öncelikle kızın eline erkek eli değmemiş olması eşinizle arasında bir çekim olmayacağı anlamına gelmez.Kaç yaşında neden evli değil,nişanlı vs bir durumu var mı..? Kaç yıldır eşinizle birlikte çalışıyor..? Ne kadar zaman onları kadar yakın kıldı..?

ınsan gerçekten sevdiği insanlarla şakalaşır,dokunur. Ben mesela birini seviyorsam kız yada erkek duramam konuşurken koluna omzuna temas ederim.Eşimin arkadaşları var mesela birçok arkadaşı var ama ben sadece ahlaklı olduğunu düşündüğüm bana pozitif enerji veren samimi bulduklarımla kardeşim olsa diyebilidiklerimle selamlaşırken öpüşürüm.Diğerleriyle el bile sıkmam bazen.Yani demem o ki temasın iki açıklaması var dostluk ve cinsel çekim.
Eşiniz cinsel çekim duymuyordur kız duyuyordur veya eşiniz duyuyordur kız duymuyordur.
Bunu anlamak çok güç ama benim kafamı karıştıran eşinizin tutumu oldu.
"Tamam karıcım ben ona kardeş gözüyle bakıyorum ve seviyorum ama hoşuna gitmiyorsa yapmam" demeliydi.Dememesi bence kafa karıştırıcı..

Bir de kıskançlık sadece ayy acaba beni aldatır mı türünde olmuyor ki..? Eşim bendne başka bir kadınla kana kana gülerse için acır benim.. Ya da ne bileyim bana yapabileceği şakaları jestleri başka bir kadına yaparsa bu da canımı yakar..
Eşinizle tekrar konuşun kavga gürültülü değil de biraz daha mantıkla sevgiyle belki anlar..? Duygusal boyuta getirin,kafası bassın..

Aynı iş yerinde robot gibi de olmaz ama mesafeye de dikkat etmek lazım bence.
İş arkadaşları ile, özellikle emrinde çalışanlarla çok yüz göz olma taraftarı değilim.
Sürekli başında durup nasıl davranması gerektiğini de bu saatten sonra öğretemiyeceğinize göre uyarmak, hoşlanmadığınızı söylemek yeterli bence.
Sonrasını kendine bırakın artık. Kavga etmeniz evliliği yıpratır sadece.

Abarttiginizi düsünmüyorum, ama ortada bi durum oldugunuzu da düsünmüyorum.
Eger rahatsiz olduysaniz (ki bende rahatsiz olurdum az cok)
ozaman tekrar normal bir dille "okadar yakin davranmani istemiyorum, rahatsiz oluyorum, biraz mesafeye dikkat et" diye uyarin.
Sonucta oda sizi kiskanirdi..

Bence hiç de abartmıyosunuz,

Her kadın aynı şekilde endişelenir bu durumda,

Burda aslında kadının erkeğin yanında hareketlerine azami dikkat etmesi gerekiyo,

Ne kadar aklımda öyle bişey yok,kardeşim vs.dense de ateş ve barut yaklaşırsa akıldan iyi şeyler geçmeyeceği malum,

Tamam eşinizizn o iş telaşıyla aklına bile gelmemiş olabilir ama buna kadının dikkat etmesi,gereken mesafeyi ve itinayı koyması şart diye düşünüyorum,

Ayrıca ancak akrabalık olursa arada şakalaşmalar normaldir bence,

Aksi takdirde hiç gereği yok,lüzumsuz bi iş yani...:olmaz:

Bunlar benim fikrim...

valla bence de abartmıyosun. ben de çalıştığım zamanlar iş yerimde erkeklere karşı mesafeli olurdum. patronuma dahi bir şeyii gösterirken falan mesafeli dururum sevmem öyle.çook önceleri okulda erkek arkadaşlarımla şakalaşırdım(lise yılları) omzuna vururdum hafifçe şakasına kolunu sıkardım vs. ama 2 yıldır sevgilim var ve hiç bir erkeğe bu tür şakalar yapmıyorum artık kızıyorum da kendime ne gereği vardı kii.. artık değil şaka yapmak artık başka bir erkek yanlışlıkla koluma değsin istemiyorum. bazı erkekler öyle kii ufacık şeylerden etkileniyorlar. ben sima olarak konuşma yapısı olarak şirin bir insanım öyle derler. bi çok yerdee konuşurken gülerken erkek arkadaşlarım yani normal arkadaşlarım sen ne kadar tatlısın yaa derler birden ve ben şöyle bi dururum, söyleyiş tarzına bakarım. bazı erkekler ufacık şeylerden etkilenebiliyor galiba... şimdi gayet mesafeliyim ...
aslında abartıyosunuz diyemiyorum ama bence ciddi bişey yok ortada. yanii şimdilik... iş arkadaşı belki samimiyeti fazla oldu ama eşinizi güzel bir dille uyarın kesinlikle yargılayarak kızarak değil sesinizin tonuna dikkat edin. tatlı tatlı konuşun. kıskandığınızı, böyle bi şey istemediğinizi, hatta eşinize sana güveniyorum ama insanların içini bilemeyiz biraz daha mesafeni koruman beni mutlu eder gibilerinden konuşun. hem sanırım bebişiniz de var onun da stresiyle böylesiniz... komşularınızla sohbet edin yada yakın arkadaşlarınızı çağırın siz gidemiyosanız.

Son düzenleme:
Bu normal mi? 'ye Evet
Ben mi abartıyorum??? 'a Eh Biraz demek istiyorum.
Yıllardır süren bir iş arkadaşlığı söz konusuysa muhabbet etmeleri samimiyettendir,
Kız evrakları getirdiğinde kapıdan masaya doğru mu fırlatsın, yapmayın arkadaşlar kaydirigubbakcemile3
ış ortamında gayet normal davranışlar bunlar...

Bende haklı olduğunuzu ve abartmadığınızı düşünüyorum. Sonuçta eşim kızın müdürü demişsiniz. Genç kızlara kendisinden kıdemli erkekler çekici gelebilir. Testi kırılmadan dikkatli olmaktır bunun adı ve kesinlikle doğrudur. Dikkatli olunmalı,tavrınıza devam edin derim. Nacizane fikrim :) Sevgiler...

haklısın...uzun zamandır çalışıyormuş neden daha önce dikkatini çekmedi veya neden başkaları değil
de bu bayan...demekki seni rahatsız etmişki bu tür şeyler istemiyorsun bu da anormallik değildir
tabi kişiye göre değişir ama bende üzülürdüm açıkçası.
iş ortamını biliyorum çünkü hepimiz akşama kadar kaç kişiye muatap oluyoruz ..tamam
robot değil kimse yeri geliyor şaka da yapılıyor espiride ama iş arkadaşının bacağına
veya koluna dokunmak hoş değil..çok içli dışlı olmak da
saçma her şeyin bir dozu bir mesafesi olmalı...

Back