- Konu Sahibi minnosumbenim
Actigin konu icinde en cok ilgimi ceken annenin seker hastasi oldugu halde oruc tutmasi oldu. Cok yanlis... Ustelik bunun dogru olup olmayacagini sormasi gereken kisi diyanet filan degil doktoru olmaliydi. Seker hastaligi gayet ciddi bir hastaliktir, gun icinde sekerin dusmesi (beyin sadece glukoz ile beslendigi ve isleyebildigi icin) bayilmasina, beyin fonksiyonlarini kaybetmesine ve hatta olumune bile yol acabilir. Iftarda seker yuklemesi gene anneni komaya sokabilir. Kanda duzensiz seker sinir ve dolasim hastaliklarina, bobrek hastaliklarina (bobrek yetmezligi ve dialize mahkum olma gibi) ve hatta korluge bile yol acabilir. Ne buyuk cesaret!
canım doktoru zaten izin vermiyo biz bunu anlatmaya çalıştık dinende doğru deil istersen diyaneti arayalım dedik sonrası işte dediğim gibi çok kavga ettim babamda söyleniyo ama yok tutacağım diyo dayımda şeker hastası oda tutuyo bişey olmuyo diyo inat iştee laf anlamıyo ki ..................... nerdeyse hergün arıyorum nasılsın iiyim diyo hep bişey olcak die korkuyorum bende 2 yıldır tutmuyodu bu yıl inat ediyo anlatıyorum iiyim deyip kestirip atıyo