bu nasıl iftara davet !!

Actigin konu icinde en cok ilgimi ceken annenin seker hastasi oldugu halde oruc tutmasi oldu. Cok yanlis... Ustelik bunun dogru olup olmayacagini sormasi gereken kisi diyanet filan degil doktoru olmaliydi. Seker hastaligi gayet ciddi bir hastaliktir, gun icinde sekerin dusmesi (beyin sadece glukoz ile beslendigi ve isleyebildigi icin) bayilmasina, beyin fonksiyonlarini kaybetmesine ve hatta olumune bile yol acabilir. Iftarda seker yuklemesi gene anneni komaya sokabilir. Kanda duzensiz seker sinir ve dolasim hastaliklarina, bobrek hastaliklarina (bobrek yetmezligi ve dialize mahkum olma gibi) ve hatta korluge bile yol acabilir. Ne buyuk cesaret!

canım doktoru zaten izin vermiyo biz bunu anlatmaya çalıştık dinende doğru deil istersen diyaneti arayalım dedik sonrası işte dediğim gibi çok kavga ettim babamda söyleniyo ama yok tutacağım diyo dayımda şeker hastası oda tutuyo bişey olmuyo diyo inat iştee laf anlamıyo ki ..................... nerdeyse hergün arıyorum nasılsın iiyim diyo hep bişey olcak die korkuyorum bende 2 yıldır tutmuyodu bu yıl inat ediyo anlatıyorum iiyim deyip kestirip atıyo

ay arkadaşlar şeker hastasının oruç tutmaması gerek diyosunuzda malesef biz yaşlılara anlatamıyoruz bu durumu. benim annemde tansiyon hastası yıllardır daha başka bi sürü hastalığı var. geçen ramazan komple şişti kadın kaskatı oldu doktorunu buldum zar zor adam o hastaneden o hastaneye gitmiş buldum izini bayada uzak annemi götürdüm adam anneme diyo teyze kaç yaşındasın dünyanın ilacını kullanıyosun hemde ilaçların hepsi ömürlük ilaç. ne orucu tutuyosun sen ben sana daha öncede demedimmi hepimiz müslümanız varsa günahı rabbim bana yazsın sen oruç tutamazsın. annem tutmadı geçen yıl. ve bu yıl ramazandan önce geçen yılın borcunu tuttu şimdide ramazanı tutuyo arıyorum sesi bitkin hastalıklı. resmen sinirimden deliriyorum. günaha giriyosun vücudunu yıpratı bilmem ne sonra iyi numarası yapıyo. anlatmıyosun yaşlılara işte.

aynen canım yaaa anlatıyorum dilimde tüy bitti yok illa tutcamm

seni tebrik ederim canım şu kk yı takip ettiğimden beri ailesini ezdirmeyen seni gördüm.helal olsun.annenin arkasında durmussun..anneni ezdirmemişsin.seni canı gönülden tebrik ediyorum...herkes haddini bilecek...herkes karsısındakinle nasıl konusşması gerektiğini bilecek.annenin hakkını savunmuşsun işte evlat dediğin budur....
ağzına sağlık kv çok güzel cevap vermişsin.ta benin burdan için soğudu:)))))

kaynanan saygısızlık yapmış arayıp onu uyarmakla en iyisini yapmışsın umarım bir daha böyle düşünmeden konuşmaz:31:

valla benim de dikkatimi direkt çeken annenin oruç tutması oldu. Şeker hastası biri olarak taa burdan endişe ettim..Kendine daha çok dikkat etmesi gerekirken, geri dönüşü olmayacak sıkıntılara yol açıyor böyle yaparak, kan pıhtılaşmasından felç geçirirse Allah korusun pişmanlık fayda etmeyecek.
Asıl konuya dönersek , gel gel diye ısrar edilmesi yanlış tabii, ama sen de fazla karışma, denilecek şeyleri annen desin

Back
X