Bu nasil evlilik bilmiyorum. Eim hi bir ey sormuyor bana

curry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
191
1
96
36
Almanya
selam arkadaslar dünden beri öyle canim sikkinki sizlerle paylasmak istedim.. ben 4 senelik evliyim evlendim ve almanyaya geldim.buraya geldigimden beri biryerde temizlik isinde calisiyorum önceleri kaynanamlarla oturduk ve bir sene sonra dükkan actik ayri eve tasindik. dükkani esim ve abisi ortak actilar. ve hatta onlarla ayni apartmanda oturuyoruz. esim cok saf bir insan ve herkez onu kullanmaya calisiyor. kimseye sesini cikartmiyor. dükkanda neredeyse encok esim ve ben calistik ben suan hamileyim ve pek fazla gitmiyorum. eltim gidiyor ve cocuklarini bana birakiyor. herkez esimi istedigi gibi yönetiyor ben haricinde. eltim bile ne dese yapiyor. bunlari esimle cok konustum ama beni hic anlamiyor bu yüzden cok sorunlar yasadim ve halada yasiyorum. bense tamamen dislanmis durumdayim hic kimse hic birseyime saygi göstermiyor bir hic gibiyim.. asil konuya geliyim arkadaslar. dükkani actiktan sonra iki aile ortak bi miktar para biriktirdik ortak bir hesapta. ve yaklasik bir sene önce esimin kiz kardesinin cok borclari vardi abilerinden istemis yaklasik 13 bin euro. bizimkilerde bu parayi vermislerborc olarak bense bunu para verildikten sonra ögrendim. esime cok kizdim neden bana sormadin benim hakkim yokmu diye.neyse aradan zaman gecti konu kapandi. ve simdi yine ayni seyi yaptilar dün yine paraya ihtiyaci var diye 7 bin euro para vermisler ve yine ben bunu sonradan ögreniyorum. cok kizdim bana neden sorulmuyor diye aldigim cevap bana sorsa ne olacakmis. kime danistinda veriyorsun diyorum abime diyor. cildirmak üzereyim arkadaslar. bana cok büyük saygisizlik geliyor hazmedemiyorum bunu yapmalarini. biz yemeden icmeden biriktiriyoruz durmadan calisiyoruz gece yarilarina kadar nelere katlaniyoruz sanki onun kardesine cxalisiyoruz. en azindan sorabilir danisabilir benim hicmi emegim yok o parada sanki ben burda hic kimseyim. hic bisey yapmasam bekliyorum kocam eve gelsin diye her gece her gece 11 e kadar ne özel yasantimiz kaldi ne aile yasantimiz evlendik evleneli evlimiyiz neyiz belli degil.dün bunu ögrendigimden beri kafayi yemek üzereyim annemi arayip anlatip rahatlamak istedim ve daha kötü bir haber aldim dün annemde rahatsizlanmis hastanelik olmus tabiki bende anlatamadim doktor hic üzülmemesi lazim demis ama herseyi kafaya takiyor oda simdi iyi allaha sükür. arkadaslar cok bunaldim kafayi yemek üzereyim ne esim nede ailesi bana saygi duymuyor herkez istedigi gibi kullaniyor ben ne yapicam arkadaslar ne olur bana bir akil verin biktim böyle yasamaktan bende mutlu huzurlu rahat bir yasam sürmek istiyorum 5 aylik hamileyim ama hamileligim hep sorunlarla geciyor bu cocugu yaptigim icin bile cok pisman oluyorum. esim insan olarak iyi birisi ama evlilikte sadece insanin iyi olmasi yetmiyorki lütfen bana bi akil verin. hepinize cok tesekkür ederim-senağlama

ya valla güzelim seni cok iy anliyorum gecen de benim basima böle bi olay geldi.sinirimden oturdum agladim ya hazmedemedim. bende almanyadayim güzelim. ve yeni bi eve tasindik ve hayli borc birde kardesimin türkiyede dügünü olacak ona gitmem lazim ama ucak parasini zar zor denklestirdim ama harcligim yok denecek kadar az. üstelikte kardesimin dügününe de bisey takamiycam neyse sonra kaynim tut esimi ara eeee annemin ucak biletini biz alalim, e bizimkide tamam de sinir oldum yaa. ben burda zaten zar zor para biriktiriyorum. oysa esim arkandan sana para yollarim demisti simdi o parada müstakbel kayinvalidemeklava: gidecek. valla ya millet cok akilli ya biz cok gerizekaliyiz!
Al ben yemedim sen yeee...

canım ne denir inan bilmiyorum ama insanın hazmedeyemeyecği bir konu diyebileceğim tekşey eşini karşına al ve konuş yapılacak tek şey bu canımmm
bunları okuduğumda aklıma hemen kendi babm geldi aynısıydı benim babamda biz problemler yaşrken annem deli gibi çalışırken babm çlıştığını hep kardeşleirne bailerine yedirdi ve boşandılar fakat babm hala aynııı umarım senin eşinde düzelir bebğini düşün sıkma canını

ewet aynen öyle al ben yemedim sen ye. ödeyecegi ne maglum acaba.. acaba ödemesse cok güvendigi sevgili abisi kefilmi anlamiyorum. sanki 50 100 lira para veriyorda sormaya gerek duymuyor. biktim bu saygisizliklardan bu ortamlardan bu insanlarla ugrasmaktan. esim baskalarina duydugu kadar banada saygi duysaydi burumlara düsmezdik ne yapmaliyim arkadaslar ne yapmaliyim kafayi yicem. hic birseyi istedigim gibi yasiyamiyorum sanki milletin kölesi oldum burda. kadin oldugumu bile hissetmiyorum ne yapmaliyim bilmiyorum

en azindan sorabilir kardesimin paraya ihtiyaci var diyebilir ben böle bisey yapsam kendi aileme ozaman kiyamet kopar ama. sanki hersey onun hakki birde sorsam ne olacak diyor neden büyütüyormusum?

çok çok kötü bi durum ama elden ne gelirki bunun için insan kalkıpta kocasını boşayamazya....

bunu eşinle ciidi bi şekilde konuşsan ve bu duruma katlanamayacağını söylesen belki bi daha yapmaz hiç olmazsa nasıl kendini düşünmeden böylesine elindekini çıkarıp verebilir....

üstelik sana sormadan ne denir bilmiyorum ama çok zor bi durum olsa gerek.........

konusuyorum ama bana sorsa ne olacakmis. sanki bisey olmasi gerek.abisiyle konusmus yeter sanki abisiyle evli.. sizce esim beni sevse böle yaparmi. suan konusmuyoruz dünden beri konusmayida düsünmüyorum zaten gece 11de eve geliyor gördügümde yok zaten..

buna benzer durum yasamis arkadaslar varmi varsa ne yaptiniz nasil cözülür bu durum. 2. yapiyor arkadaslar ilk yaptigindada tepki vermistim

Yazdıklarından kolay ıkna edılebılır bırı oldugunu anladım. (yanlıs anlama bende oyleyım kendımden bılıyorum). bu durumlarda en ıyısı karsı tarafla acık acık konusmak ıse yaramıyosa baska yontemler dene. ama bu durumdan rahatsız oldugunu goster mutlaka.

gerçekten üzücü bir durum
sizde çalıştığınızı eşinize vermeyin bundan sonra
kendiniz biriktirin,aklıma bir tek bu geldi:uhm:

arkadasim sana samimice sunu söyleyim,
isin coookkk zor,
her zaman ortaligi kairsidran insan olucaksin. (deneyimlerime dayanarak diyorum)
hakkini her ne zaman sorsan ac gözlü paragöz olarak algilanicaksin.
esin senden cok kardesine güvendigi müddetce.
umarim biran önce bu ortaklikdan kurtulur kendiniz bir is kurarsiniz.

işte bunu anlamıyorum hakkını aramaya kalkınca paragöz ara bozucu olunuyor sinir oluyroummm neden herkes sinsice hallederken bişey olmuyor ama...arkadaşın emeklerini ohhh bigüzel giyor..yazık degil mi canım işin zor sende rahat rahat harca paranı çalışma....varlık içinde sakına yokluk çekme çünkü biriktirdiklerin sana kalmıyor..

ay daral geldi okurken
ben dayanamazdim valla böyle bir duruma, ceker giderim, biliyorum cogunuz ayni fikirde olmayabilir benle, ama dayanamam haksizliga, kalamam o ortamdada.. eger bu senin yapabilecegin birsey degilse, sende kardesi gibi yap madem caninin istedigini al kredi karti v.b ödesin madem bukadar parasi var, kardesini besliyecegine habire, birazda karisina versin

Veya yazil bi kursa bi özel cabuk bitecek okula, ödesin.. ee parasi cokmus iste, veriyo binlerce euro ona buna.. karisinada versin fenami olur.

Hem sen birde kalkmis bu ailenin cocuklarina bakiyosun, kendi hamileligin birde sorumsuz esin yetmezmis gibi, neolur ezdirmeyin kendinizi bukadar yaa. Allah bizleri ezilelim haksizliga ugrayalim diye yaratmadi, biraz kendimize saygimiz olsun. Korkma, sen korktukca nasilsa biseyden anlamiyor neyapabilirki der agzindaki lokmayi bile alir böyleleri, bizim buraya gelen bircok gelin senin durumunda, Allah yardimciniz olsun canim ya =(

ortak hesap oldukça bu sorunlar devam eder gider....
zordur tabi ama kimin ne kadar kazandığı belli olmalı, ya da %ye vurulmalı kazanç, şu kadarı senin bu kadarı benim diye ortaklar arasında (kardeş bile olsa) tabi bunları söylemesi kolay, adam para verirken sormuyor kötükedihüso, bunları söyleyince de tabiki etkisi olmayacak, Allah yardımcın olsun tatlım, zor durum. -tatlicadiarzu-

Para ortak olarak biriktirilirse sonuçta olacağı budur işte. Malesef bazı erkeklerin düşünceleri böyle. Eşiniz aslında bir şeyi itiraf etmiş size, size sorsa bile cevabınızın onun için hiç bir önemi olmayacak.

evet ben hakkimi ne zaman arasam o duruma düsüyorum. cünkü bizim biseye hakkimiz yok hersey baskalarinin hakki. ne yapayim bosvereyim diyorum ama olmuyor ama ne yapsam bosa cikiyor sanki. birakayim kendi kafalarindan ceksinler diyorum herseyi benmi düsünecegim. ama umursamaz vurdumduymaz olamiyorum elimde degil.cünkü ben bunlari haketmiyorum.

Ne gıcık bir durum :1no2:
Eşinizin sessiz kalışı evinizde gerginliğe sebep oluyor haklı olarak.
Tabiki aile zor günler içindir,tabiki birbirine insanlar yardımcı olmalılar ama kendini kullandırmak apayrı birşey.
Sizin kendinizinde bir aile olduğunuzu,yakında dünyaya gelecek bebeğinizle bu ailenin ihtiyaçlarının dahada büyüceğini bilmeli eşiniz.
Ha değişirmi,sanmıyorum değişsin
O bu kadar yumuşak oldukçada siz hep takılmayan taraf olarak kalırsınız.
Zor bir durum ama sinirlerinizi hırpalamayın,bebeğiniz için kendinize iyi bakın.

Canım durum evet çok kötü görünüyor.
sonuçta sen tasarruflu davranıyorsun ve para birikiyor.
sende eşinden devamlı para iste.
şunu alcam, bunu alcam.
şuna ihtiyacım var, buraya ödeme yapcam gibi.
abart ki eşinle aranda bir sorun çıksın.
o zaman dersin, ben o kadar idare ediyorum, sen havaya savuruyorsun parayı.
bari ben sıkıntı çekmiyim. senin için geldim buralara, memleketimi, ailemi bıraktım, zaten seninle zaman geçiremiyorum, bari kendi başımayken bişeyler yapiim, alışverişe çıkcam vs.
anladığım kadarıyla isteyebilen biri değilsin ama bir dene.
göreceksin, sandığın kadar zor değil.yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…