Konuya açıklık getirip öyle kapatalım ve konuyu açan üyemizin talebi üzerine üyeliğini iptal edelim.
Din konuşmak yasak, bakınız İslam demiyorum "Din" diyorum.
Sitede 400 bin küsür üyeyiz, herkesin farklı inançları, mezhepleri var.
Site Türkiye menşeili diye, herkes aynı dine, inanca sahip olamaz, üstelik üyelerin hepsi Türkiye'de ikamette etmiyor.
Cinsellik konuşulur çünkü cinsellikle ilgili yorumlarınız en fazla tepki görür ama din öyle değildir.
Din hassastır, yazdıklarınızda biraz ölçüyü kaçırırsanız işin boyutu değişir.
Ki, o ölçü kaçırmaları, zamanında yaşananları biliriz, mezhepleri yüzünden aşağılananlar, inançları yüzünden hakarete uğrayanlar, hakaretler, kavgalar ve sonucunda açılan davalar.
Aynı dine mensup insanlar bile birbirinin yazdıklarına tepki gösterip kavga ederken çeşitli inanç ve mezhepleri olan yüzbinlerce üyeli sitede tek bir dine saygı duyulmasından bahsediyorsunuz, oysa farklı inançlara mensup insanlarda var.
Burda herkes kendi dini ya da mezhebiyle ilgili yazmaya kalksa açık söylüyorum eskiden yaşananların aynısı olur ve kan gövdeyi götürür.
Defalarca anlattım, yine anlatırım sorun değil, ne zaman konulara dini yorum girse veya dini bir konu açılsa sonu kavga ve hakaretlerle bitiyor, banlayın diyorsunuz zaten banlıyoruz ama sonu gelmiyor.
Eskiden yaşanan davalara sebep olan kavgalara, inançların aşağılanmasına izin vermemek için din konuları yasaklanmıştır, bu yasak devam edecektir.
Bakınız bu konuyu ele alırken bile dinsiz olabileceğimizden dem vurulmuş, yöneticiler olarak dinsiz olsaydık bile kimseyi ilgilendirmezdi zira bizleri din konusunda saygısız addetmek için inançlara saygısızca yorumlarımız olması lazım.
Bu sitede Cinsellik bölümü varsa Dualarımız Sizinle bölümü de var, orda üyeler birbirine dua ediyor, buna karışan var mı? Yok, aksine dua edilsin diye bölüm açtık ama dini konu açamaz ve yorumlar yazamazsınız yasak.
Dini konu ve mesajların engellenmesi saygısızlık değil, aksine inançlara olan saygıdan ötürüdür.