• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu nasıl dostluk?

Gitmeyin demedim, ben gitmem dedim. Ne güzel çarpıtıyorsunuz. Bu çocuk konularında anneler genelde aynı tepkiyi veriyor. Anşıyorum hassas noktanız ama bizim gibi çocuksuz çiftler de bazen rahatsız olabiliyor sizin o pek tatlı çocuklarınızdan... Neden anlayış göstermek bu kadar zor?

Anaları düşünseydi zaten o çocukların başına benim evimde, düğünde, konserde, orda burda bişey gelmezdi. Demek ki düşünmüyorlar ki o çocuklar zarar görüyor. Ve ben hiç bir çocuğun benim evimde zarar görmesini istemiyorum hatta hiç bir şekilde zarar görmelerini istemiyorum. Nedenlerini açıkladığım halde hala tahammülsüzlük diyorsunuz ya bravo...

Yani çocuk düşmanı oldum sayenizde. malesef, üzüleceksiniz ama değilim. Dediğim gibi çocukları severim, iyi anlaşırım. Özellikle etkinlik yapabilecek yaşta çocuklar için bir sürü ekipmanım vardır mesela. Yeğenlerim de var. Günün birinde karar verebilirsem anne de olurum belki. Anne olduğumda da çocuğumun rahatsız olacağı ya da çocuğumdan rahatsız olunacak ortamlara girmem muhtemelen onunla.

Ve @Girlboymom son cümleniz çok gereksiz ve düşüncesiz olmuş. Burda çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan bir sürü kadın var. Onları da düşünerek yazsaydınız keşke. Çocuksuz hayat da güzel emin olun...

Ve son olarak, çocuklarınız size güzel, size tatlı, size uslu, size mis kokulu bunu unutmayın. Herkes sizin çocuklarınızı sevmek hatta çocuk sevmek zorunda değil. Ben de çocuklardan hoşlanmıyor olabilirdim ve emin olun bunu söylerdim. Çocuk sevmeyen insanlara bu kadar sinirlenip söylenmenize gerek yok. Allah bağışlasın çocuklarınızı, sağlıkla büyüsünler.
Sephora insanlara gaddarca geliyorum diyorsun ya tamamen cümlelerinden kaynaklanan bir sorun bu. Mesela yazdığın mesajda "sizin o pek tatlı çocuklarınıza" diye bir tabir kullanmışsın. Bunlar insanlara itici geliyor işte.

Ha diyeceksin ki insanlara karşı sevimli olmak gibi bir mecburiyetim yok ona eyvallah.

Sephora insanlara gaddarca geliyorum diyorsun ya tamamen cümlelerinden kaynaklanan bir sorun bu. Mesela yazdığın mesajda "sizin o pek tatlı çocuklarınıza" diye bir tabir kullanmışsın. Bunlar insanlara itici geliyor işte.

Ha diyeceksin ki insanlara karşı sevimli olmak gibi bir mecburiyetim yok ona eyvallah.

Bi yerden sonra sinirlendim çünkü cicim. Çocukları seviyorum iyi anlaşırız diyorum kadın kalkmış sevmiyorsun onların da seni sevmesine şaşarim diyor. Tamam sakin bir insanım ama ne hissettiğimi biri bana söylemeye kalkınca sinirlenebiliyorum. İnsaf yahu.

zaten konuştuk bu düğün mevzularını. kendi nişanında heyecanlı olduğumu, onun için mutlu olduğumu, nişan gününü iple çektiğimi söylerken üç farklı zamandaki sohbetimizde çocuklarla rahat edememe gerekçesini öne sürdü, diğerlerinin çocuklarıyla neden geldiğini sorduğumda ısrar ettiler demişti, ki ben de ısrar etmiştim, 3 ayrı zamanda sormuştum.
düğününe de telle son iki gün kala davet etti, herkese davetiye giderken bana getirmedi yoğunluk sebebiyle. kızımın doğumu için hayırlı olsuna gelmeme sebebi de yoğunluk.
kardeşinin nişanı için de hayırlı olsun vs diye konuşurken seni de çağırırız gelir misin değil mi diye hem kendi hem kardeşi sormuştu ama face ten öğreniyorum.
daha ne konuşup sormam gerekiyor ki?
yol ver gitsin o zaman sonunu düşünme derim ben

Ordan burdan silerek onu önemsediğimi göstermezdim,ama bidaha hiç arayıp sormazdım.

Ya sizin, ama sadece sizin çocuklarınızla ilgili rahatsız olduğu bir şey var, ya da arkadaşınız sizinle bariz arasını açmış. Bana çocuk bahane gibi geldi. Sizin gelmenizi istememesinin bir sebebi vardır. Nişana çağırmamak, düğüne 2 gün kala telefonla çağırmak basbayağı mesaj bence. Düğünü de geç söyleyeyim de hazırlıksız yakalanıp gelemesin diye düşünmüş bile olabilir.
siz ona direkt derdini sorun bence. Belki farkında olarak veya olmayarak yaptığınız bir şey onu sizden soğutmuştur.

şimdi düşününce hakikaten öyle yapıyormuş.

kiymetinizi bilen size ayni sekilde dusunceli ve itinali davranan insanlarla arkadaslik kurdugunuz surece mutlu olabilirsiniz. yoksa boyle isi dusunce arayan, saygi gostermesi gerektiginde umursamayan insanlar sizi anca somurur ve uzer. ben de cok kisiyi belli bir mesafeye koydum zamanla. cok yakin arkadasimdilar ama sizin durumunuz gibi hep uzuyorlardi beni. birine acik acik yaptiklarini saydim doktum. yok ben seninle dostlugumuz bitsin istemiyorum falan dedi ama sonra ayni tas ayni hamam. ben de gerektigi yere koydum mehteremi :D dunyada 7 milyar insan var ve sizin sadece bir hayatiniz olacak. "insan" olanlarla muhatap olun. hayatta ne dertler var. boyle luzumsuz seylerle sizi uzme noktasina getiren durumlardan kacinmak elinizde. sabrinizi ve enerjinizi cocuklariniza ve hakeden yakinlariniza verin.

uzmeyin tatli caninizi ;) dogru olani yaparsiniz zaten sakin skain dusununce. iyi gunler guzel dostluklar dilerim..

Ordan burdan silerek onu önemsediğimi göstermezdim,ama bidaha hiç arayıp sormazdım.
ben de böyle düşündüm. sosyal ağlarımda ekli kalacak ama muhatap olmayı düşünmüyorum, o yüzden cep telefonumda engelledim onu ve kardeşini.
Ya sizin, ama sadece sizin çocuklarınızla ilgili rahatsız olduğu bir şey var, ya da arkadaşınız sizinle bariz arasını açmış. Bana çocuk bahane gibi geldi. Sizin gelmenizi istememesinin bir sebebi vardır. Nişana çağırmamak, düğüne 2 gün kala telefonla çağırmak basbayağı mesaj bence. Düğünü de geç söyleyeyim de hazırlıksız yakalanıp gelemesin diye düşünmüş bile olabilir.
siz ona direkt derdini sorun bence. Belki farkında olarak veya olmayarak yaptığınız bir şey onu sizden soğutmuştur.
nişanlanmadan önce gayet iyiydi aramız, ne olduysa nişanlandı, benden uzaklaştı.
yani ben öyle düşünüyorum.
annesi mi etkili oldu, nişanlısı mı? bilemiyorum.
zaten açık sözlü bir insandı, rahatsız olduğu durumlar olunca açıkça söylerdi, ama nişanlandıktan sonra "en iyi dostumsun, kankasın"dan başka sözünü duymadım.
ama komşusu onur konuğu oluyor, ben hiç muamelesi görüyorum.

Nişan evde yapıldıysa zaten kardeş çocukları dışında arkadaş vs çocuğu olması hoş olmaz ki.
Salon tutulduysa bilemem, ama evde ise boşuna üzmüşsünüz kendinizi. Ben olsam ben de çağırmazdım, ki inanın normal bu.

Ayy ne demek ya cocukla rahat edemezsin bence dugunune gitmeseydiniz cocuklarim rahatsizlik verir diye bosverin bence artik konusmayin silmeyin bir yerden ama tavrinizi koyun acikca

Nişan evde yapıldıysa zaten kardeş çocukları dışında arkadaş vs çocuğu olması hoş olmaz ki.
Salon tutulduysa bilemem, ama evde ise boşuna üzmüşsünüz kendinizi. Ben olsam ben de çağırmazdım, ki inanın normal bu.
aile içiydi sözde ama komşuları da katılmış. çünkü ısrarlı davranmışlar.
hadi onu anlarım.
davetiye dağıtırken bana uğramaması, son günlerde telefon açıp davet etmesi. ben sıradan biri değildim ki onun için,
sırdaşıydım, dosttuk biz.
ya ben hep öyle sanıyormuşum, uyandım.

Ayy ne demek ya cocukla rahat edemezsin bence dugunune gitmeseydiniz cocuklarim rahatsizlik verir diye bosverin bence artik konusmayin silmeyin bir yerden ama tavrinizi koyun acikca
ben de öyle yapacağım artık. bitti dostluk.
en fazla merhaba merhaba.

Ya dediğim gibi işte, çocuklar nedeniyle. Çocukları getirme dese ayrı kırılacaktınız, e çocukları alıp gitseniz kendi nişanında istemiyor bu sefer o mutsuz olacaktı. Son anlarda davet edişi falan hep bu sebeple. Siz bundan sonra neler yaptığına bakın, bundan sonra arkadaşlığa yakışmadığını düşündüğünüz şeyler oluyorsa o zaman tavır alırsınız.

Ya dediğim gibi işte, çocuklar nedeniyle. Çocukları getirme dese ayrı kırılacaktınız, e çocukları alıp gitseniz kendi nişanında istemiyor bu sefer o mutsuz olacaktı. Son anlarda davet edişi falan hep bu sebeple. Siz bundan sonra neler yaptığına bakın, bundan sonra arkadaşlığa yakışmadığını düşündüğünüz şeyler oluyorsa o zaman tavır alırsınız.
o bahaneymiş çünkü çoluk çocuk gitmiş herkes.
keşke böyle yapmasaydı ama olan oldu.
zaten iki çocukla nişan sonuna kadar kalmayacaktım. kendisine de söyledim. 10-15 dk uğrarım, hediyeni de bırakırım diye.
ama istemedi.
ne yapalım, mutlu olsun.

ben de öyle yapacağım artık. bitti dostluk.
en fazla merhaba merhaba.

Bence de cunku dostunuzun evinze gitmeyipte kime gideceksiniz.Benim kuzenimin cocugu geliyor yigenim gibiler yani sehpayi,masayi,sandalyeyi,bardak falan kirarlar hic gozumuze gelmez yani cocuk bu sonucta bizde boyle buyuduk bagirdik,agladik,annemizi mahcup ettik..
Sizinki bence sadece iyi gun dostuymus siz iyi kalpli birisiniz anlasilan ki evine dahi gitmissiniz..
Sizi kardesinin dugunune cagirirsa hic sasirmayin

Bence de cunku dostunuzun evinze gitmeyipte kime gideceksiniz.Benim kuzenimin cocugu geliyor yigenim gibiler yani sehpayi,masayi,sandalyeyi,bardak falan kirarlar hic gozumuze gelmez yani cocuk bu sonucta bizde boyle buyuduk bagirdik,agladik,annemizi mahcup ettik..
Sizinki bence sadece iyi gun dostuymus siz iyi kalpli birisiniz anlasilan ki evine dahi gitmissiniz..
Sizi kardesinin dugunune cagirirsa hic sasirmayin
ben bir de asla çocuklarımı salmam öyle milletin evinde. muhakkak takip ederim. sonuçta rahatsız olabilir ev sahibi. ama arkadaşım için böyle bir şeyi takmazdım kafama. ondan değerli değil ya derdim.
o benim çocuğumun doğumunu tebrik etmek için dahi gelmedi, evlilik telaşı olduğu için.
ben bunu bile anlayışla karşılayıp evine gidiyorum, kardeşinin nişanından falan bahsediyoruz ama davet dahi edilmiyorum.
düğüne gitmem.
kimleri çağırdıysa onlar gider artık.

ben bir de asla çocuklarımı salmam öyle milletin evinde. muhakkak takip ederim. sonuçta rahatsız olabilir ev sahibi. ama arkadaşım için böyle bir şeyi takmazdım kafama. ondan değerli değil ya derdim.
o benim çocuğumun doğumunu tebrik etmek için dahi gelmedi, evlilik telaşı olduğu için.
ben bunu bile anlayışla karşılayıp evine gidiyorum, kardeşinin nişanından falan bahsediyoruz ama davet dahi edilmiyorum.
düğüne gitmem.
kimleri çağırdıysa onlar gider artık.

Cocuklarinizi bahane etmis bence ama cok ayip ya uzuldum herkes hayatinda yasiyor boyle iyi gun dostluklarini..
Dogru diyorsunuz artik baskalariyla yapar dugunlerinede..

Siz tanisali 14 yil olmus. 14 yilda belki sizin ona verdiginiz deger degismedi ama onun size verdigi deger farklilasmis olabilir.

ondan daha evvel dunyaevine girmeniz cocuklu olmaniz yani kisaca zaman icinde siz asama kaydetmisken o bunlarda geriden geliyor olabilir. Siz zamabla olgunlasirken o yavas kalmistir belki yaninizda. Ya da Gizli kiskanclik olabilir. Ya da cevresi degistiyse sizinle dostlugunun ilgi istediginin farkinda olmayabilir.

Bir daha işi düşüp aradığında benim artık çocuklarım var görüşmeyi keselim diye yapıştır lafı...
yok ya öyle denmez. daha yeni evli ama yaşı 39, çocuğu olmaz diye korkuyor. böyle bir şey dersem kırılabilir, ümitsizliğe düşebilir.

Back
X