çok güzel şeyler beğenmişsin canım güle güle kullan. amma ve lakin aydınlatma mobilyaya uymuyor maalesef.
mimar gözüyle herkesin işine yarayacak bilgiler vereyim:
yemek masasının üstüne asılacak lamba daha uzun ve alçak olmalı, masayı,yemek yiyenlerin yüzlerini ve de yemeği aydınlatmalıdır. salon aydınlatması içinse birkaç farklı kaynak kullanılır. tepeden avize asacaksanız bu seçtiğin lamba tarzında olabilir, ama bu boyuyla bu lamba ufak gelir, biraz daha büyük olmalı. bir de tamamen tavandan aydınlatma yapılmaz, gözü yorar. bir yerde lambader(mesela kitaplığa yakın,kitap,gazete okurken kullanılır), bazı yerlerde de başucu lambası tipinde lambalar kullanılabilir. bu tarz masa-sehpa üstü lambalar ortama çok hoş bir ışık verir,dingin ve şık bir atmosfer yaratır. eğer yine de sadece tavan lambası alabilirim derseniz, o zaman gözü yormasın diye kumaş ya da plastik,ya da çelik malzemesi her neyse, ışığı tavana yansıtan bir lamba alın. ışık önce tavana, sonra oradan yansıyarak duvarlara ve mekana dağılırsa hoş bir görüntü olur ve gözler yorulmaz. tv izlerken de gözü almaz.
basitçe bunlara dikkat edin. ne yazıkki yeni üye olduğum için resim ekleyemiyorum, yoksa size örnekler de verirdim. yine de soruları olanlara seve seve yardımcı olurum. hepinize kolay gelsin:)
çok güzel şeyler beğenmişsin canım güle güle kullan. amma ve lakin aydınlatma mobilyaya uymuyor maalesef.
mimar gözüyle herkesin işine yarayacak bilgiler vereyim:
yemek masasının üstüne asılacak lamba daha uzun ve alçak olmalı, masayı,yemek yiyenlerin yüzlerini ve de yemeği aydınlatmalıdır. salon aydınlatması içinse birkaç farklı kaynak kullanılır. tepeden avize asacaksanız bu seçtiğin lamba tarzında olabilir, ama bu boyuyla bu lamba ufak gelir, biraz daha büyük olmalı. bir de tamamen tavandan aydınlatma yapılmaz, gözü yorar. bir yerde lambader(mesela kitaplığa yakın,kitap,gazete okurken kullanılır), bazı yerlerde de başucu lambası tipinde lambalar kullanılabilir. bu tarz masa-sehpa üstü lambalar ortama çok hoş bir ışık verir,dingin ve şık bir atmosfer yaratır. eğer yine de sadece tavan lambası alabilirim derseniz, o zaman gözü yormasın diye kumaş ya da plastik,ya da çelik malzemesi her neyse, ışığı tavana yansıtan bir lamba alın. ışık önce tavana, sonra oradan yansıyarak duvarlara ve mekana dağılırsa hoş bir görüntü olur ve gözler yorulmaz. tv izlerken de gözü almaz.
basitçe bunlara dikkat edin. ne yazıkki yeni üye olduğum için resim ekleyemiyorum, yoksa size örnekler de verirdim. yine de soruları olanlara seve seve yardımcı olurum. hepinize kolay gelsin:)
güzel de mobilyalara yakismaz daha sade ahsap a uyum saglicak avize daha cok tamamlar
cnm bende bir mimar olarak sana katılıyorum..
ama başıma gelenıde anltmadan geçemiycem...bende yemek masamın üzerine şu asansörlü denilen avizelerden aldım çekince iyice aşağı iniyo...tabi biz çalıştığımız için o dönem bizden çok aileler ilgilendi eşyalrın yerleştirilmesiyle ve avizelerimide kayınpederim ben takarım dedi...yok falan dedik ama elimden gelir ben yaparım ole para falan vermeyin dedi...
kayın pederim avizeleri taktı takmasına ama bizim asaonsörlü die aldığımız avizeyi ay bu insanın kafasına çarpar die birleşim yerlerinden ayırıp demir testeresiyle kesmiş...eve bi geldik evizenin yarısın yok...baba ne oldu diyince aman bu çok uzundu kafanızı çarparsınınz die kesitim dedi...tabi eşimle ben şoklardayız..bi şeyde diyemiyo insan..sonra vakit geçtikten sonra eşim babasına anlatmış..adam üzülmüş..ne bileyim ben gördümmüki ömrümde dedmiş.kesiverdim ondan demiş..ama olan benim çok beğenerek aldığım avizeye oldu..artık ole kullanıyoruz maalesef..gülermisin ağlarmısın..tamir şansıda yok demir testeriyle kestiği için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?