bu konuda niye bu kadar geriliyorum? sizce eşim haklı olabilir mi?

altunummm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
1.537
6
156
Samsun
arkadaşlar bu konuda benzer bi konu daha önce açmıştım. eşimin akrabalarının (3 görümcem ve seyrek olarakda kalsalar kayın valide ve kayınpeder.. ve uzak bi çok akraba) bulunduğu bir büyükşehire gitme isteği var.ama tabiki ben istemiyorum eşime kalırsa sadece her açından daha çok imkanları olduğu için gitmek istiyor. söylediğine görede aileden uzakta bir yerde oturacağız. yine arada mesafe olacak diyor. bu açıdan korkmana gerek yok tarzı davranıyor yani. şimdi;
bu yaz beklemediğimiz bi şekilde eşimin asıl memeleketine 1.5 saat uzaklıkta bir ile tayinimiz çıktı. anne babası sürekli memlekette kalıyor bu arada. nadiren gidiş geliş yapılıyor ve daha çok onlar çocuklara bakmak için geliyorlar. Buraya gelince şunu farkettim ki eşim büyükşehire gitmeden bize huzur vermeyecek çünki burdada 3 yıldan fazla durmam demeye başladı ki bende bulunduğumuz ilçeyi hiç sevemedim. bi çok açıdan hiç bana göre bir yer değil açıkçası. 10 bin nufüslu bi ilçede hergün çok iğrenç olaylar yaşanıyor iki çocuğum var ve burada çocuk büyütmek istemiyorum. en önemli mesele bu. ama şu var burdan sonrada eşimi alıp başka bir yere tayin istesem yine durmayacak yine hep o büyükşehirin adı olacak yani sürekli bi gitme psikolojisi. zaten çok sevdiğim çok alışık olduğum bi yerden koptum çok üzülüyorum sürekli bu ait olamama duygusunu yaşamak istemiyorum o yüzden bende tamam bundan sonra oaraya gidelim dedim laf arasında. artık bu konuya biraz daha sıcak bakmak zorunda kaldım açıkçası.
asıl mevzuysa şu an bulunduğumuz ilçe benim aileme 3.5 saat; eşimin ailesine 1.5 saat uzaklıkta. . tam ortası ise eşimin ve benim üniversite okuduğumuz bir il. ben bu ilden ev almak istiyorum her iki tarafada aynı mesafede olması bildiğimiz ve sevdiğimiz bir yer olması vb. bi çok nedenim var. eşimle ilk planlarımızda oradan ev almak ve ilerde oraya yerleşmek vardı. ne kadar uzak illerede gitsek ailelerimize gittiğimiz için sürekli kontrolümüz altında olacaktı nasılsa. şimdi ise eşim kendi memleketinde evlerin daha uygun olduğunu ordan bi ev almnın daha mantıklı olacağını daha az kredi çekeceğimizi falan söyledi. ilk söylediğinde bende makul bi şakilde hayır dedim. ama konu tekrar tekrar ısıtılıp önüme getirilince patladım ve ordan ev alacağıma hiç olmasın daha iyi dedim. çok sert olarak istemediğimi benim dediğim yerden ev alınmasının en doğrusu olduğunu bastıra bastıra kesin bi dille söyledim ve tartıştık tartıştık olay "sizin ordan alsak ses etmezdin" e kadar vardı ordan ailelere geldi.. falan filan.
çok uzun yazdım farkındayım ama eşim için anakuzusu diyemem ama yakına giderse de o kısıma kayabilir gibi geliyor. onların memleketten ev aldığımızda kendi aileme gitmek için bile yola çıksam mutlaka orayada uğramam için bi sebep olacak. ve kayınpederim her seferinde bi şekilde onlarada uğramamız için bi bahane çıkarmaya çalışıyor. aslında hiçbiriyle bi sorunum yok ama biraz ben cevap verdiğimden biraz takılmadığımdan kaynaklanıyor olabilir. baskın bi tipim ama eşimi sevdiğim içinde onun isteklerini yerine getireyim derken bir kaçkez maddi zararada uğradık. bunlarıda düşününce benim dediğim olsun ve bir hata olacaksada bu sefer ben yapayım istiyorum.
inanın eşimle aramızdaki en önemli sorun bunlar. bu konular açılmadığında sohbet edebilen ortak zevkleri olan beraber vakit geçirebilen insanlarız mutlu sayılırız yani. ama bu konular beni o kadar çok geriyor ki bi anda kendimi şu şu olursa boşanırım olur biter derken buluyorum. (asla eşime boşanma kelimesi etmedim sadece düşünürken)
çok uzun oldu ama okuyanlara teşekkür ederim fikirlerinizi bekliyorum.

bence de çiftler ailelere eşit uzaklıkta oturmalı,
hatta ailelerden epeyce uzakta oturmalı.
siz de; madem öyle evi ordan alırsanız kiraya verirsiniz,
o zamana kadar hak var rahmet var yani eşiniz büyük şehir aşkıyla yanıp tutuşuyormuş,evi hemen yarın alıp öbür gün yerleşmezsiniz sanırım :44:
çok uzun vadeli planlar bunlar bence

öncelikle teşekkür ederim arkadaşım.

evet planlar uzun vadeli.. yatırım amaçlı alınacak bir ev olacak iki kişi çalışıyoruz gelen gidiyor. acelemizde yok aslına bakarsan dediğin gibi hemen alınacak değil ama alınacaksa ordan olsun istiyorum açıkçası kiraya kredi bitene kadar vermek sönrada dayayıp döşeyip kendimize tail mekanı yaratmak istiyorum. bununda iki tarafada yakın olması işime geliyor. ayrıca ev alacağımız yere emekli olmadanda tayin olabilme ihtimalimiz için devletin hazırlıkları var dahada erkende yerleşebiliriz.
bende bu fikirdeyim ama eşim bütün insanlar gibi ailesinin kimseye bir zararı dokunmayacağını herşeyin her zaman olduğu gibi olacağını düşünüyor !!!

valla hangi ilde ne kadar bilmem ama sunu cok iyi anladim ve gordumku erkek aileleri ogullarini dizlerinin dibinde istiyolar uzaklik sanki adami karisina kole edecek gibi geliyor herhalde
ama suda var yardim yonunden size iyi de olabilir ailenin yaninda olmaniz sonucta ev alacaksiniz maddi acidan
siz icinde yasayansiniz ne ne amacla oluyo bunu en iyi siz anlarsiniz gozlemleyin ve dogru olani yapin derim
iyi geceler hakkinizda hayirlisi olsun

malesef herşey aynı olmaz aileye yakın olunca
hatta erkek tarafına yakın olunca herşey kötüye gitmeye başlar,
malum erkekler ailesinin yanında aslan kesiliyor karakter değiştiriyor
bence bi müddet ev meselesini hiç açmayın, o açınca da kapatın konuyu soğusun biraz
sonra ufak ufak artıları eksileri söylemeye başlarsınız
off erkekleri anlamak mümkün değil mutluysan huzurluysan yaşa işte uzakta illa birşey çıkartacaklar!

arkadaşım alsak bile evde oturamayacağız. ayrıca ailelerden şimdiye kadar hiçbir maddi yardım görmedik herkes bizi çok zengin görüyör çift maaşlıyız diye. kimseden de yardım istemem zaten kimse benden bi beklenti içine girmesin yeter. iki gün çocuklara bakmaya geliyorlar giderken yol paralarını biz karşılıyoruz düşün yani. torunlarına bile faydaları yok(her iki aileninde. bizimkilerde eşiminkilerde).

hı ozaman gerek yok yanlarına gıdıp strese gırmeye
esıne soyle hıcbısey eskısı gıbı olmaz de oralara tasınırsak de cunku baskaları mudahale edecek evımıze de belkı ıkna olur..

hı ozaman gerek yok yanlarına gıdıp strese gırmeye
esıne soyle hıcbısey eskısı gıbı olmaz de oralara tasınırsak de cunku baskaları mudahale edecek evımıze de belkı ıkna olur..

evet defalarca söyledim bunları ama o yine "en az 1.5 saat uzakta otururuz. yine burda ki gibi istersek gideriz .çocuklarımız için iyi olacak. ben seni ezdirmem ki sen zaten kendini ezdirmezsin kimse sana karışamaz...." gibi bi çok karşı tez sunuyor. o yüzden diyorum ya ben mi abartıyorum diye. sanırım abartmıyorum ama kesinlikle bu memleket meseleleri evliliğimi yıpratacak. galiba istemedende olsa o büyükşehire gideceğim ama eşime defalarca açma bu konuyu germe boş yere beni diyorum zamanı gelince konuşalım ama şimdiden sürekli gündeme geliyor. ister istemez sinir oluyorum. ev meselesindede zamana bırakmaya karar verdim ama en azından bu konuda kesinlikle kendi istediğimi yapmak için direteceğim. en azından bundan taviz vermeyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…