• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuda dürüst davranamıyorum

Tanufuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
905
1
0
Ankara
Geçen sene Mayıs ayında sıfır araba almıştım. Büyük bir hevesle kocaman bir araba aldım tek başıma neyime gerekti bu kadar büyük bir araç salaklık ettim. Araç ilk zamanlar çok iyiydi son üç dört aydır sabahları ilk çalıştırdığım sıralarda bir dk kadar benzin yemiyor. Ben bundan önce aynı markanın başka aracını kullanıyordum hiçbir sorunla karşılaşmamıştım. Defalarca servise gittim geldim çözüm yok bir yıldır üretilen bir araba fabrika çıkışında sorun varmış. Tabi bunu bana servis söylemiyor onlar sürekli ben bir bayan olduğum için anlamayacağımı düşünerek geçiştiriyorlar. Ben bir takım araba forum sitelerini takip ederek öğrendim. Müşteri bulursam aracı satıyım dedim. İnternete ilan verdim. Bir kaç kişiyle görüştüm hatta bu yüzden abimle ve erkek arkadaşımla kavga ettim. Bir pilot aracı görmek istedi buluştuk falan v.s adamlarla ne diye görüşmeye gidiyorum diye hem abimden fırçayı yedim sevgilimde trip attı tabi bunlar beni durduramaz. Hele bir gün bir bayan aradı kadını gırtlaklayacaktım aptal aptal sorular ben iyice bunaldım Erkek arkadaşım erkekler ararsa aracı göstermeye bende geleceğim dedi. Tamam dedim bir adam aradı erkek arkadaşım ameliyatta ben de ne ona nede abime söylemeden gittim adamla anlaştık. Serviste baktırdık. Pazartesi noterden satışı yapacağım. Aracı 45 tl aldım ama 48tl mal oldu ekstra masraf yapmıştım. Adamla 43 tl anlaştık. Aracın sorunundan pek bahsetmedim aslında arabadan anlamayan biri bu sorundan pek anlamaz. Alan kişi pilot. Zaten servis bu durumu sorun olarak görmüyor bile hala araçları satmaya devam ediyorlar.
Benim düşüncem ise bu araçtan bir an evvel kurtulmaktı eğer aracın bu durumu piyasada iyice duyulursa araç elimde patlayabilir yada bu benim hüsnü kuruntum bilmiyorum artık. Yeni alacağım arabayı da ayırttım alacağım araba bayide tek kalmış bir an evvel satılmadan almam lazım.
İçim pek rahat değil sanırım adama karşı dürüst olamadığım için.

aracın markası ne canım takma kafana bukadar 43e sattın 40lık bi arac alırsın olur biter illa değer kaybediyor işte

Araba alım satımından çok anlamam ama bu adam aracı almadan hiç bir çalıştırayım bakayım falan demedi mi?Yani araca bu yönden baktıysa ve sorun olarak bir şey demeyip hala almaya kararlıysa sorun yok zaten.Fakat durumdan hiç bir şekilde haberdar değilse 43 bin hiç az bir para değil.Sizin rahatsız olduğunuz durumdan o da rahatsız olabilir.İkinci el araç gerçi sıfır araç performansı beklemek saçma olur ama içiniz rahat değilse yine de söyleyin bence.​

Bana çok ilginç gelmedi,malesef bu konularda kimse etik davranmıyor.
Bizde aracımızı bayan bir öğretmenden çok temiz olarak aldık,
gayet dürüst bir bayandı aslında,aracın çalışan kliması için bozuk dedi.
Hatta ona göre fiyatı kendi isteği ile düşürdü.
Ama bize aracın çok yaygın ve bizim duymadığımız yakıt deposu sorunundan bahsetmedi mesela.
Bilmemesi imkansızdı,50 liralık benzin atıyoruz dijital göstergede ilk 5 top görünüyor,
2 km sonra aracı park ediyoruz,1 saat sonra tekrar bindiğimizde 1 top görünüyor en iyi ihtimalle.
Ya da kırmızı ışık yanıyor,oysa ki depoda 50 liralık benzin var:61:
Bu araçtan hiç anlamayan bir araç sahibinin bile görmemesi imkansız bir durum.
Ama söylemedi!söylese tabi ki aracı almazdık.
Çünkü servis bunu bir sorun olarak görmüyor dediğiniz gibi.
Herhangi bir tamiri onarımı yok malesef.
Kendi çapımızda km ve lt hesabı yapıp diken üstünde kullanıyoruz.
Yani aracınızı alan kişi de muhakkak aracı araştırmıştır,biraz daha dikkatli davranıp,
forumlara girse mutlaka bilgisi olur.Tabi ki gönlüm söylemenizden dürüst davranmanızdan yana
ama dürüst olursanız da arabaya alıcı bulamazsınız o da ayrı bir konu.
Hayırlısı olsun ne diyelim.

Ben olsam söylerdim çünkü bu dinen de bir vecibe...

İslam hukukuna göre alım-satım akidlerinde satıcı malın kusurlarını bildirmek zorundadır, eğer bildirmemişse ve alıcı bunun farkına varmamışsa farkına vardıktan sonra akdi feshetme hakkına sahiptir...

Ayy iki saat önce islam hukuku sınavından çıktığım nasıl belli oluyo.
Kafam dümbelek gibi :52:

alım-satım gerçekleşmiş canım artık birşey yapamazsın ki

bu yaptığınız hiçde hoş bişi değil,kendinizi karşınızdakinin yerine koyun ve dürüst davranın.
kul hakkına kadar gider bence iç dünyanızı sorgulayın.
benim eşimde otomotiv sektöründe ve alım satım yapıyor yanii diyeceğim şu ki

AĞLAYANIN PARASI GÜLENE HAYIR ETMİYOR....

aracın markası ne canım takma kafana bukadar 43e sattın 40lık bi arac alırsın olur biter illa değer kaybediyor işte

tabii takma kafana aracı sana satmıyor tabii takmazsın.ne kadar bencil insanlar var allahım yaa:47::47:

canım bu anlattığın sorun ciddi bir sorun mu?anlamam böyle duurmlardan..ama rahatsızlık verecek bir sorunsa halen neden bu arabalar satılıyor? bu şekil arabalar halen satılıyorsa sende tabi ki satabilirsin..ama ben olsam benimde içim rahat olmazdı..kritik bir durum olmuş:(
markasını cidden merak ettim..özelden de olsa yazabilir misin?

bence dürüst davranmalısın .. empati yaparak başlayabilirsin işe mesela ..

Ben olsam söylerdim çünkü bu dinen de bir vecibe...

İslam hukukuna göre alım-satım akidlerinde satıcı malın kusurlarını bildirmek zorundadır, eğer bildirmemişse ve alıcı bunun farkına varmamışsa farkına vardıktan sonra akdi feshetme hakkına sahiptir...

Ayy iki saat önce islam hukuku sınavından çıktığım nasıl belli oluyo.
Kafam dümbelek gibi :52:

alım-satım gerçekleşmiş canım artık birşey yapamazsın ki

ahsen sen misin ????

O değil de insan deneme sürüşü falan yapar satın almadan önce.
Adam safmış sen de kurnazlık yapıp keklemişsin
Buraya yazmandaki amaç ta vicdanını rahatlatacak sözler duymak herhalde
Sorun büyük mü bilmiyorum ama empati yapman doğru olurdu.

sorun cok buyuk degilse bahsetmeyin...diyecegim ama buna benim icim de el vermedi...
43 bin tl vericek adam o yuzden elinizi vicdaniniza koyun adama sorundan bahsedin azicik...
bakalim ne diyecek?
belki kararindan vazgecmez...
gecen ay biz de arabamizi degistirdik...
araba kazali oldugunu ogrendik bir sekilde...satin aldigimiz kisiler bize yalan soylemis, kazasiz demislerdi...
cok uzulduk hemen geri verdik...cok hasar almis bu kazadan dolayi o yuzden istemedik dogal olarak...
insan gercekten o kadar para verip aldigi sey kotu cikinca cok uzuluyor...
merhametli olun derim ben...

Aynı şey size yapılsa hoşunuza gider miydi acaba?
Söyledikleriniz hiç hoşuma gştmedi, hiç etik değilsiniz...

Arabayı alan adam aracı servise yada tamirciye göstermedi ki.Orada ne arabanın kazasını,sorunu söylerler.

ayrıca adamın servise götürüp baktırmaması ya da deneme sürüşü yapmamasıda garip bu devırde hala bu kadar güvenen insanlar var mı

Back
X