Bu konuda bilginiz var mı?

arastirmagorevlisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2020
59
95
30
Merhabalar,
Ben 8 aylık evliyim. Eşimle severek evlendik. Evlenmeden önce doğum kontrol hapına başladım. Buna rağmen eşimden de hep korunmasını istedim. Bir ay önce ilişki sırasında acı yaşamaya başladım. Doktoruma gittiğimde kullandığım ilacın yan etkisi olabileceğini söyledi. Bazı kontrolden geçmem gerekti. Bu sırada ilaç kullanamadım. Hala da kullanmıyorum. Çünkü doktor ilaç içerisindeki bir maddenin bunu yapmış olabileceğini düşündüğünü için ara vermemi istedi. Ama ben hamile olmaktan çok korkuyorum. Birkaç gündür mide bulantısı yaşıyorum. Hiçbir zaman mide sorunu olan biri olmadığım için tedirginim. Çok rahattım ilaç kullanırken şuan eşimden uzak tutarken buluyorum kendimi. Maddi durumumuz ne iyi ne kötü. Yani böyle bir şey olsa çok zorlanmayız. Yaşlarımızda küçük değil. Otuz olmaya yakınız. Ama istediğim gibi bir işe gireli 1 sene oldu. Kendimi orada göstermeye çalışıyorum şuan. Eşim bu konuda nötr. Olsa çok sevineceğini biliyorum ama olmasa da karalar bağlamaz. Sizin başınıza daha önce böyle bir durum geldi mi? İlaç kullanmaya ne zaman döndünüz?

bende evlenmeden önce doktor tavsiyesiyle doğum kontrol hapına başladım ve ilişki sırasında acı oluyordu kuruluk probleminden dolayıymış doktor ilacın yan etkisi dedi ilacı bıraktım ve direk kuruluk bitti bir daha acı falan yaşamadım.Mide bulantıniz psikolojik de olabilir

Hapı bıraktınız korunmayı da mı bıraktınız, prezervatif falan kullanmadınız mı, hapı bırakmak yerine değiştirebilirdiniz, başka markalar deneyebilirdiniz. Doktorunuzun bunu önermemesi de garip. Hapı bırakıp korunmayı da bıraktıysanız hamile olma ihtimaliniz var, başka yöntemle korunduysanız evham yapıyorsunuz. Sakin olun. Allah gönlünüze göre versin inşallah

Başka bir hap markası isteyin doktorunuzdan, kuruluktan acınız oluyorsa kayganlaştırıcı deneyebilirsiniz hapın yanında. 10 yıl civarı hap kullandım, kuruluk ve isteksizlik yaşadığım oldu ama acı hiç yaşamadım.

Ayrıca hap kullanırken ekstra korunmanıza gerek yok haplar %99 koruyucudur, %1 için ikinci yöntem kullanmaya deymez

Ben hap ile korunurken de eşimden de korunmasını istiyordum. Şuan eşim prezervatif ile korunuyor tabi ki. Ama aylardır iki taraflı korunduğumuz için endişeleniyorum sanırım. Doktor en az yan etkisi olan ilacı verdiğini diğerlerinin daha büyük sıkıntı çıkartabileceğini söyledi. Çünkü çok acı çekiyordum. Hala dönüş bekliyorum.

Zaten kuruluk yaşadığım için kayganlaştırıcı kullanıyordum. Hapın yan etkisi olduğunu bildiğim için hiç sorun etmedim. Teşekkür ederim cevabınız için

Ayrıca hap kullanırken ekstra korunmanıza gerek yok haplar %99 koruyucudur, %1 için ikinci yöntem kullanmaya deymez
Herşey dörtdörtlükse hap %99 koruyucudur. Hasta olup antibiyotik kullanırsınız %90 olur, c vitamini alayım portakal greyfurt sıkayım dersiniz %80 olur. Düşer de düşer yani. O yüzden hamilelik hiç hiç istenmiyorsa ikinci yöntem önemli. (Rakamları uydurdum)

Bu konuda ikimizde uzman değiliz o yüzden net cevap vermek haddime değil ama bence yumurtlama sorunu yoksa bunların hiçbiri koruyuculuğu düşürmez. Hayat malum 10 yıla yakın hap kullandım, hepimiz insanız hasta da oluruz, vitamin de alırız antibiyotik de isteğim dışında hiç hamilelik yaşamadım, çevremde de böyle bir dünya insan var.

Ben uzmanın söylediklerini aktardım ama sizden farklı olarak. Doktorum anlatmıştı hapa başlarken bunları. Çünkü ben annem hapla korunurken dünyaya gelmişim, ablam hapla korunurken yeğenime hamile kaldı. Ailede bunlar olduğu için hap konusundaki endişelerimden doktoruma bahsettim. O da hapın bazı ilaçlarla ya da yiyeceklerle etkileşime girdiğinde koruyuculuğunu kaybedebileceğini anlattı. Nar ve geeyfurt aklımda kalanlar, antibiyotik de öyle. Daha bir sürü şey saymıştı. Doktoruma göre doğurganlığım da yüksek olduğu için çift yönteme karar verdik birlikte. Hap her zaman tam koruyucu olmuyor maalesef.

Aslında ben de çevremden bunları duyduğum için hep çift taraflı korundum. Bu hafta doktora tekrar gideceğim. Umarım bir sonuç olur ve hapa dönerim. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Çok teşekkür ederim. Sanırım şuan hiç hazır hissetmediğim için biraz içime şüphe düştü. Bu hafta hap konusunda da bir sonuca bağlayacağız zaten. Çevremde hap kullanmasına rağmen hamile kalanlar olunca bu tedirginliğimi artırdı tabi. İlginiz ve cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…