- 22 Ocak 2020
- 59
- 95
- 30
-
- Konu Sahibi arastirmagorevlisi
Ben hap ile korunurken de eşimden de korunmasını istiyordum. Şuan eşim prezervatif ile korunuyor tabi ki. Ama aylardır iki taraflı korunduğumuz için endişeleniyorum sanırım. Doktor en az yan etkisi olan ilacı verdiğini diğerlerinin daha büyük sıkıntı çıkartabileceğini söyledi. Çünkü çok acı çekiyordum. Hala dönüş bekliyorum.Hapı bıraktınız korunmayı da mı bıraktınız, prezervatif falan kullanmadınız mı, hapı bırakmak yerine değiştirebilirdiniz, başka markalar deneyebilirdiniz. Doktorunuzun bunu önermemesi de garip. Hapı bırakıp korunmayı da bıraktıysanız hamile olma ihtimaliniz var, başka yöntemle korunduysanız evham yapıyorsunuz. Sakin olun. Allah gönlünüze göre versin inşallah
Zaten kuruluk yaşadığım için kayganlaştırıcı kullanıyordum. Hapın yan etkisi olduğunu bildiğim için hiç sorun etmedim. Teşekkür ederim cevabınız içinBaşka bir hap markası isteyin doktorunuzdan, kuruluktan acınız oluyorsa kayganlaştırıcı deneyebilirsiniz hapın yanında. 10 yıl civarı hap kullandım, kuruluk ve isteksizlik yaşadığım oldu ama acı hiç yaşamadım.
Herşey dörtdörtlükse hap %99 koruyucudur. Hasta olup antibiyotik kullanırsınız %90 olur, c vitamini alayım portakal greyfurt sıkayım dersiniz %80 olur. Düşer de düşer yani. O yüzden hamilelik hiç hiç istenmiyorsa ikinci yöntem önemli. (Rakamları uydurdum)Ayrıca hap kullanırken ekstra korunmanıza gerek yok haplar %99 koruyucudur, %1 için ikinci yöntem kullanmaya deymez
Bu konuda ikimizde uzman değiliz o yüzden net cevap vermek haddime değil ama bence yumurtlama sorunu yoksa bunların hiçbiri koruyuculuğu düşürmez. Hayat malum 10 yıla yakın hap kullandım, hepimiz insanız hasta da oluruz, vitamin de alırız antibiyotik de isteğim dışında hiç hamilelik yaşamadım, çevremde de böyle bir dünya insan var.Herşey dörtdörtlükse hap %99 koruyucudur. Hasta olup antibiyotik kullanırsınız %90 olur, c vitamini alayım portakal greyfurt sıkayım dersiniz %80 olur. Düşer de düşer yani. O yüzden hamilelik hiç hiç istenmiyorsa ikinci yöntem önemli. (Rakamları uydurdum)
Ben uzmanın söylediklerini aktardım ama sizden farklı olarak. Doktorum anlatmıştı hapa başlarken bunları. Çünkü ben annem hapla korunurken dünyaya gelmişim, ablam hapla korunurken yeğenime hamile kaldı. Ailede bunlar olduğu için hap konusundaki endişelerimden doktoruma bahsettim. O da hapın bazı ilaçlarla ya da yiyeceklerle etkileşime girdiğinde koruyuculuğunu kaybedebileceğini anlattı. Nar ve geeyfurt aklımda kalanlar, antibiyotik de öyle. Daha bir sürü şey saymıştı. Doktoruma göre doğurganlığım da yüksek olduğu için çift yönteme karar verdik birlikte. Hap her zaman tam koruyucu olmuyor maalesef.Bu konuda ikimizde uzman değiliz o yüzden net cevap vermek haddime değil ama bence yumurtlama sorunu yoksa bunların hiçbiri koruyuculuğu düşürmez. Hayat malum 10 yıla yakın hap kullandım, hepimiz insanız hasta da oluruz, vitamin de alırız antibiyotik de isteğim dışında hiç hamilelik yaşamadım, çevremde de böyle bir dünya insan var.
Aslında ben de çevremden bunları duyduğum için hep çift taraflı korundum. Bu hafta doktora tekrar gideceğim. Umarım bir sonuç olur ve hapa dönerim. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.Ben uzmanın söylediklerini aktardım ama sizden farklı olarak. Doktorum anlatmıştı hapa başlarken bunları. Çünkü ben annem hapla korunurken dünyaya gelmişim, ablam hapla korunurken yeğenime hamile kaldı. Ailede bunlar olduğu için hap konusundaki endişelerimden doktoruma bahsettim. O da hapın bazı ilaçlarla ya da yiyeceklerle etkileşime girdiğinde koruyuculuğunu kaybedebileceğini anlattı. Nar ve geeyfurt aklımda kalanlar, antibiyotik de öyle. Daha bir sürü şey saymıştı. Doktoruma göre doğurganlığım da yüksek olduğu için çift yönteme karar verdik birlikte. Hap her zaman tam koruyucu olmuyor maalesef.
Çok teşekkür ederim. Sanırım şuan hiç hazır hissetmediğim için biraz içime şüphe düştü. Bu hafta hap konusunda da bir sonuca bağlayacağız zaten. Çevremde hap kullanmasına rağmen hamile kalanlar olunca bu tedirginliğimi artırdı tabi. İlginiz ve cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.Ayrıca hap kullanırken ekstra korunmanıza gerek yok haplar %99 koruyucudur, %1 için ikinci yöntem kullanmaya deymez
Prezervatifi doğru kullanırsanız o büyük oranda korur ama endişe etmeyin.Aslında ben de çevremden bunları duyduğum için hep çift taraflı korundum. Bu hafta doktora tekrar gideceğim. Umarım bir sonuç olur ve hapa dönerim. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.