Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cok zor ya. Esinizle neden paylasmiyorsunuz? Siz kari kocasiniz. Belki onun destegiyle iyileseceksin..
Ne desem bilemedim gercekten cok zor bir durum ama hasta bezi kullanmaniz lazim.
Doktorlar da ameliyat ediyorlar nasil caresi yokmus anlamadim. Bi de keske bu sorunu cozdukten sonra hamile kalsaydiniz.
Neyse hayirlisi olsun insallah.
Herseyimizi paylasiriz aslinda iletisimimiz iyidir ama ben bu konuda kiramiyorum kendi gururumu 3 doktora gittim hepsi de devlette sadece ilac tedavisi oldugunu soylediler bana gercekten ameliyatla duzelecegimi bilsem degil gun saniye beklemez olurdum
Çok zor bi durum ama eşine söylemelisin mutlaka...
Her gece mi oluyor?
Saat başı wc ye kalksan alarm kurup?
Arada kaçsa bile en azından yatak yorgan batıracak kadar olmaz..
Utanılacak hiçbir şey yok durumunuzda.
Bir sağlık problemi yaşıyorsunuz ve herkesin başına gelebilecek bir durum.
Hamilelikte iyice zorlanacaksınız, 1 bardak çay içseniz 3 kere tuvalet ihtiyacınız olacak.
Bu sebeple bence eşinize anlatmanız gerekiyor, size destek de olur hem.
Yatak, koltuk konusuna gelince...
Yatağınız için sıvı geçirmez alez alabilirsiniz.
Eviniz mis gibi kokuyordur emin olun ama siz psikolojik olarak bunu reddediyorsunuz.
Gece yatarken eşiniz uyuduktan sonra kalkıp hasta bezlerinden kullanabilirsiniz.
Ya da şimdi yeni yeni çıkan lohusa kilotları var tek kullanımlık.
Onlardan edinip geceleri rahatlarsınız.
Her yarım saatte bir tuvalete gitmeye özen gösterin, yatmadan önce de 10ar dk da bir gidin.
Merhaba arkadaslar 27 yasinda 2 senelik evli yeni hamile bir bayanim. Benim derdim esurezis olmam, yani geceleri altimi islatiyor olmam.
Aslinda bir saglik problemi ama psikolojimi de o kadar etkiliyor ki doktorlara gittim ilac kullandim ama gecmiyor doktor mesanemin ne zaman tam anlamiyla gelisecegini bilemeyeceklerini zamanla olacagini soyluyor. Hatta bir ilac verdi bu ilacla 6 ay yada 1 senede sonuc aliriz dedi ama nafile gecmedi.
Aksam belli bir saatten sonra sivi almazsam bir nebze rahattim ama simdi hamile oldugum icin siviyi kesemiyorum, ilac ta alamiyorum hamilelikten oturu bilirsiniz.
Aslinda 3 yasimda gece gunduz tuvalet aliskanligi kazanmisim ama nasil olduysa 7-8 yaslarimda tekrar islatmaya baslamisim ve su ana kadar da araliksiz devam ediyor.
O kadar zor bir durum ki arkadaslar kkimsede kalmaya gidemiyorum, evlenirken 2000 tlye aldigim yatak su an kullanilmaz durumda, borcumuz da var degistiremiyorum yatagi hos olmasa da nasil diyecegim bunu esime 2. El yatak fiyatlarina bakiyorumiyi birsey bulsam almayi kafama koydum. Yatak islak oldugu zaman esimi hadi televizyon izleyerek uyuyalim bahanesiyla salondaki kanepede yatiriyorum ve bir iki defa salondaki kanepelere de kacirdim evimden nefret ediyorum kimse gelmesin istiyorum koktugunu hissediyorum evimin
Bebek bezi aldim marketten yatarken onu kullaniyorum ama yetmeyebiliyor bazen esim yakinlasmak isteyecek diye odum kopuyor hatta bazen istiyor ve sacma bahanelerle kavga cikartiyorum rezil olmayayim diye. Cok iyi bir adam esim tabiki anlamistir ama hic yuzume vurmadi bu zamana kadar.
atamalari bekliyorum insallah bu sene atanirsam elimde param olursa hem esyalarimi degistirecegim hem en iyi doktora gidecegim bu sorun icin, alarm sistemi varmis cok arastirdim ama yakana takiyorsun esim sormaz mi bu kablolar ne diye
cok utaniyorum cok cok cok cokk son gunlerde tek dusundugum sey bu, evimi yakmak istiyorum, Allahtan korkum olmasa yakar sigortadan alirim parami yeni bastan duzerim evimi.
Bahara Allah nasip ederse geliyor bebegim, ama bebek gormeye geleceklerin stresi sardi beni simdiden, surekli elimde bez yatagi silmekten biktim, her yer kokuyormus gibime geliyor gunde iki kere yerleri siliyorum bol kokulu deterjanla oda spreyi 5 dakikada bir puskuruyor ama benim burnumda hep ayni koku. Bu arada evime gelen hic kimse soylemedi daha boyle bisey. Hatta arkadasimin agzini aradim su dokuldu kanepeye kuruyunca da sanki koku yapti diye hayir yok oyle birsey dedi.
Aileme cok kiziyorum neden beni doktora goturmediler kucukken diye, neden ben hayatimin her evresinde bunun altindan kalkmak icin milyon tane yalan soyledim milyon cakallik yaptim kendi kendime hele kyk da kalirken yasadiklarimi o 8 kisilik odada yasadiklsrimi bir Allah bilir hic kimseyle arkadas olamadim ben gelip yatagima oturur diye kimseyle birseyimi paylasamadim
kimseye de farkettirmem bu yasadiklarimi burnum diktir insanlara karsi.
Boyle iste arkadaslar benim derdim de bu, belki bir dua edersiniz belki bir kocakari ilaci bileniniz vardir artik ben ne yapacagimi sasirdim cunku
okudugunuz icin tesekkurler, evet uzun oldu yazsam daha da uzun olurdu.
Babam yasamis kucukken ama ayda yilda bir zor is yaptiginda olurmus.Aslında bunun bir çok sebebi olabilir. Hormonlarına bakıldı mı? Diyabet, tansiyon/ kalp rahatsızlıklarındaki ilaçlar, uyku bozukluğu, stres/ kaygı bozukluğu, idrar enfeksiyonu veya hepsinden farklı genetik olabilir. Daha önce ailende bu sorunu yaşayan kimse olmuş mu? Veya herhangi bir rahatsızlığından dolayı ilaç kullanıyor musun?
Çok geçmiş olsun anlayabiliyorum sizi. Ama bu bi hastalık yani kryfi yaptığınız bişey değil kasmayın sizde kendinizi bu arada bi markette gördim külot şeklinde giyiyosunuz idrar kaçıranlar için yapılmış bi ürün deneyebilirsinizKac tane alez eskittim, sanirim onlar daha az sivilar icin. Ise yaramiyorlar
Evet dogumdan sonra gidecegim soyledigim gibi maddiyatin duzelmesini atanmayi bekliuorum
Geçmiş olsun, Evinize bi temizlik şirketi çağırın şu robotla yatak halı koltuk yıkayanlardan. Eşinize şu güne kadar durumu söylememişsiniz ama, enazından hamilelikten dolayı olduğunu söyleyin, utandığınız için bişey diyemediğinizi, doğumdan sonra tedavi olacağınızıi söyleyin. Ayrıca hasta bezleri olur, onlardan kullanın.. Alezlerin naylonluları oluyor, yatağınızı yıkatınca ondan serin.. İleride bebeğiniz olduğunda içiniz rahat olur, hijyen anlamında.. Ama mutlaka tedavi olun..
Peki doktorun senden idrar takibi istedi mi? ürodinami ve mesane ultrason yapıldı mı? direk sana ilaç mı verdiler?Babam yasamis kucukken ama ayda yilda bir zor is yaptiginda olurmus.
Hayir hic bir test yapilmadi norolojiye de gittim urolojiye de tek verdikleri ilac.
Anksyete bozuklugum da var ama onun ustunden ilacsiz gelebiliyorum. Surekli kullandigim bir ilac yok. Detri...... diye urolojik bir hap kullaniyordum enurezisnicin ama hamilelikte onunda biraktim. Hatta hamilelikten 4 ay once birakmistim
öncelikle şu an hamıle olduğun için bunu ınsnalara soylesen bıle anlayışla karşılarlar..çünkü hamılelıkte ozellıkle ılerleyen sahfalarında altına kaçıran çok bayan var....
bebegın oldugundada koku normal karşılanır....bebekten geldığını sanarlar...ancak benım takıldığım nokta bunu esıne söylememen...nasıl saklamayı basarıyorsunki...bu senın ayıbın degıl bırtur hastalık rahatsızlık..esınle paylaş durumu....anlat ona dök içini....aranızda kalmasını soyle....sonrada o yatağı at ve iyi bor dr bul arkadaşım....ıllakı caresi vardır üzülme boşuna...utanma...ısteyerek yaptığın bırsey degıl
Hayir yapilmadi sadece haftada kac oluyor diye sordu 2 3 cevabini verdim once dil alti hapi daha sonra da adini yazdigim ilaca baslattilar. Devlet hastanesine gittim hepPeki doktorun senden idrar takibi istedi mi? ürodinami ve mesane ultrason yapıldı mı? direk sana ilaç mı verdiler?
Bilmiyorum soylemek cok zor inanailmaz utaniyorum
Babamin durumu iyi aslinda istesem evimin esyalarini degistirir ama onlara da cokk kinliyim beni kucukken doktora goturselerdi daha kolay cpzulurdu sorunum. Uroloji doktorum oyle soyledi cok agladim bunu duyunca. Ilk kez doktora univesitede gittim utana sikila